LA IFA suntem doar 3 (eu, manafu si bloggerul radu) si fiind saturati unii de altii, socializam cu oameni din alta tara. L-am cunoscut pe omologul meu din Grecia (titanas, i know u are reading this, u forgot ur miniskirt in my room) si pe baietii care se ocupa de blogul LG din Germania. Si, normal, ca omul, incepi sa intrebi cum e pe la ei. Si dupa aia te miri ca e ca la noi. Sau, aproape ca la noi, cu mentiunea ca noi o ducem un pic mai bine. Nu la numaul de utilizatori, ci la campanii, la bani, la deschiderea companiilor fata de internet. in germania, de exemplu, companiile nu dau masini la teste bloggerilor. si cel mai celebru blog al lor, basicthinking.de, a fost vandut acum cateva luni cu 46.000 euro, in conditiile in care are 20.000 unici pe zi. Pe Robert Basic, autorul, l-am cunoscut anul trecut tot la IFA. Fost sau actual jurnalist, acum se da pe topoganul newmedia.
Ah, da, nici in Germania si nici in Grecia nu au Zelist. Tenita, se aude?
Bring back cookies.
toBogan
Probabil ca in Germania e mai bine ca blogger pentru ca nu exista idioti ca in Romania sa trimita 100 de comentarii cu injuraturi si nici atatia ongisti sa spuna ca ai discriminat suedejii pentru ca ai scris cum ti-a luat unul portofolelul.
Facem, daca gasesti tu un neamt care sa scoata banutii de servere. Si dam si o cota din business.
Daca ai venit acum cu informatiile astea poate se sperie si investitorii romani si nu mai baga bani in bloguri ca vorba aia „daca nici nemtii nu baga, sa bagam noi?”.
Poate si pentru ca nemti sunt ocupati mai mult cu bautul berii si poate cu munca si mai putin cu barfa?
„Omologul” tau din Grecia are numa adsense pe blog? Fain asa
faza e ca germania are presa serioasa. in Ro informatiile de pe bloguri sunt o alternativa la ziare.Adica in loc sa citesc ziarul la care scrie X citesc blogul lui, pt ca nu ma intereseaza restul maculaturii. sau pe Y, sau Z desi nu au un ziar in spate. Probabil ca asta e ideea – daca oamenii dintr-o tara cred ca informatia necesara e in ziarul deja existent, blogurile nu se vand asa de scump ca in tarile unde lumea nu crede ca informatiile relevante sunt in ziar.
Diferenta e ca in Grecia piata de publicitate online are mai mult de 100 de milioane de euro pe cand in Romania e mult mai mica.
Deci nah poate bloggerii o duc mai bine (10 dintre ei ). Dar piata e mult mai slaba. Nu se merita sa faca lumea siteuri ca lumea cum ar fi trilulilu pentru ca nu au ce bani sa ia.
In Romania sunt oameni mai multi (20 de milioane vs 5) si programatori mai buni ca in Grecia, de unde si aparitia unor chestii ca Zelist. Dar acolo bagi 5 siteuri mici si deja faci 1000 de euro pe luna din adsense, pe cand aici nu cred ca scoti 100 de euro pe luna cu acelasi efort.
Deci e bine…Suntem pe drumul cel bun:)
@xael ambele-s acceptat, check dexonline si nu mai carcoti