Oportunitatea protestului ratat

Cam toată lumea e de acord că protestul de sâmbătă seara a fost un pic ratat. Scenă, pian, oportuniști…neplăcut.

Dar e amuzant când vezi că dezorientarea și dezamăgirea asta duc spre “bă, parcă ar trebui să mă pun eu în ordine”. Bă, poate ar trebui să îmi fac treaba mai bine. Bă, parcă n-ar mai trebui să dau mașini în teste site-urilor de ciordeală. Bă, parcă n-ar mai trebui să arunc hârtii pe jos. Bă, parcă n-ar mai trebui să fur pozele de la proteste.

Încet încet. Pas cu pas. Om cu om.  ciuclaru-civism

Cumpănașu e prins că are site-ul copiat după cel al SRI. Reacția lui e asta:

"Să ne dea în judecată SRI, să ne facă plângere penală dacă am încălcat legea!", a fost prima sa reacție. El a mai menționat că, în opinia sa, cazul semnalat ar fi una din cele mai mici probleme din România de astăzi.

Get it? Faptul că el a furat un site e o problemă mică. România are probleme mai mari, nu e cazul să ne pierdem vremea cu prostii. Au ars 70 de oameni într-un club? Mai avem 20 de milioane, nu e o problemă așa mare. Au fost răpite și omorâte două fete? Păi, jumătate din populație e femei, nu e o problemă așa mare. A răspuns un incompetent la 112? Păi, nu e o problemă așa mare, e doar incompetent, nu a omorât pe nimeni. Chemi poliția și nu vine? Nu e o problemă așa de mare…

Marea problemă e României este formată din probleme mici. D la cum te adresezi soției și copiilor prin casă, la mucurile pe care le arunci pe geam, la lipsa semnalizării la munca făcută în dorul lelii la angajarea incompetenților pe orice post.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Orice problemă e mică… pînă devii parte din ea.

    00
  2. Man, citind articolul deja ma simt prost ca iau prea multe pauze la lucru.

    00
  3. NOU
    #5

    Încet încet. Pas cu pas. Om cu om.

    Mi-a luat deja prea mult timp sa inteleg ca România nu se mai face bine, nu in timpul vietii mele. Prea incet…

    00
    • ai vrea ceva dur? tranșant? dacă te va afecta direct în plex?

    • Păi am rafinat în secole treaba asta. Cât vrei să dureze invers?

      00
    • Domnul superioritate a zis :”România nu se mai face bine, nu în timpul vieţii mele pentru că proştii se mişcă prea încet” …

      00
    • @Shoric: privind așa în mare și cu experiența ultimilor 30 de ani, crezi că se înșeală? :) O scoatem la capăt în 10 ani? Sau e bine așa unde suntem, ne descurcăm? Dar să fim serioși nu așa la mișto. Că asta e dilema multora de peste 30-35 de ani…”băi mai facem experimente mult sau mă duc în altă parte?”

      00
  4. @ Lume
    Ca schimbările să fie făcute, e nevoie de muncă. E nevoie de civilizare și făcut cât mai puține mizerii mici, care adunate fac căcatul mare în care trăim.
    Hai să nu fim muiști și să nu recunoaștem, că oricât am încerca să fim corecți, nu avem cum și tot mai călcăm pe bec, din neatenție, din oportunism, din faptul că sistemul ne împinge să fim așa. Însă, cu cât mai puține gesturile incorecte, cu atât mai bine.
    Pornind de la semnalizat la schimbare de bandă și nu pus ca idiotul frână în față, apoi tras dreapta și se supără țiganul, că de ce e claxonat lung și apăsat, de-o puștoaică cu mămăligă-n geam, speriată că i s-a tăiat fața.
    Pornind de la aruncat gunoiul pe covorul din dreapta, în loc de geam să-mi vină punga de KFC în față și apoi te miri de ce te claxonez și-ți iau morții în pulă de maimuță la Pentium 8.
    Statul nu ne dă, statul nu ne face, dar avem boziile și mohoru la poartă de 1 metru.
    Tineretul e de vină că merge rău, dar când aveau 40 de ani l-au votat pe Iliescu și au susținut minerii.
    Vrem schimbare și o țară ca afară, dar lăsăm trotinetele pe unde apucăm, că nu-s bunurile noastre, le vandalizăm, apoi ne mirăm că STB e un gunoi pe șine, dar mizeria din autobuze/metrou/ tramvai/troleu e făcută de sitizăns.
    Schimbarea e bună, dar să nu ni se aplice nouă.
    Înjurăm corporațiile, că-s rele și ne consumă bogățiile, nu ne vindem țara, dar mirosim de parcă am scăpat de la Mina Minovici, avem 3000 de lei datorie la întreținere și tragem apa odată la 2 zile, după ce ne căcăm. Dă-i în pula mea pe restul din spațiul locativ, suntem proprietari, dar plângem că ăia din etajele intermediare nu vor să cotizeze la acoperiș sau la spălat subsolul.
    Mă-sa lu ăla de a inventat tubu ăla de aruncat gunoi pe tubulatură până la subsol, în loc să coboare miticii la ghenă, este curvă. Pute vara pe casa scării în blocurile din București, de nu-i adevărat. Mă mir că bucureștenii încă trăiesc.
    Respect pentru domnu polițist, care m-a prins în fapt sâmbătă, că vopseam ceva în spatele blocului pe un ciolofan și m-a prins în acțiune, cu 2 beri reci la posesor, pe domeniul public și m-a lăsat în pace. Nu-s pericol social la 63 de kile, ud și îmbrăcat de iarnă. Mi-am strâns ciolofanu, spray-urile, obiectul faptei și sticlele goale și le-am pus în temberon.
    AMIN.

    00
  5. Poate dacă organizatorii mitingului explicau de ce e nevoie de miting, poate adunau mai mulți oameni.
    Fiindcă nu toate problemele se rezolvă manifestând o zi pe an.

    00
    • Ție mereu trebuie să-ți explice cineva. Vezi că și la Antena 3 se explică zilnic chestii, uneori și la tablă.

      00
  6. De asta e nevoie de Vladutz Voiculescu

    00
  7. Cumpănasu nu știa, el nu a deschis niciodată propriul site. Nici CTP nu știa pentru cine scrie.

    00
  8. Dar pe CTP l-o ustura în spate?

    00
  9. Azi am venit de la drum lung si a fost o aglomeratie de nedescris. Multe masini, multi turisti, multe camioane ce cara marfa, multa activitate. Activitatea asta imi arata ca nivelul de trai a crescut. Bugetarii sunt de acord cu protestele: ca se fura, ca incompetenti, ca pb mici si mari dar au stat acasa in mare parte. Au fost mariri substantiale de venit din cresteri salariale, dat inapoi bani din vremea taierilor Boc, prime de vacanta, sporuri, am reusit sa o bag si pe nevasta in „sistem” ca s-a dat drumul la angajari, etc.

    00
    • Minunat, singurul stat ‘capitalist’ unde sunt mai multi angajati la buget decat la privat.

      Ba, pe astia nu trebuie sa ii impungi inapoi in cazan, ca cum incearca unul sa scape il trag ceilalti inapoi.

      00
  10. NOU
    #19

    @Shoric: ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care recunosc superioritatea atunci cand o vad.
    @Vali: nu. As fi vrut sa vad semne ca mergem in directia corecta in ultimii zece ani. Si nu ma refer la autostrazi sau la haine de firma, ci la oameni.

    00
    • uită-te în oglindă. cum te-ai schimbat de la colectiv încoace? poți să înșiri niște chestii pe care le-ai schimbat la tine?

    • NOU
      #21

      Mda… sunt mai bătrân, mai gras și mai fără așteptări. Vali, întrebarea asta nu e chiar universal valabilă. Există oameni care aveau deja detector de gaze acasă, care reciclează selectiv, care respectă codul rutier, care respectă coduri în general. Colectiv ar fi trebuit să fie un moment zero pentru ceilalți; a fost doar o poveste senzațională pentru prea mulți, și asta e un motiv serios pentru dezamăgirea mea. Chiar speri ca ”factorul Caracal” să genereze vreo schimbare pozitivă în oamenii din jurul tău?…
      Intâmplător sau nu, în ultimii trei ani mi-am mutat cam 70% din afacerea mea (mică, de familie) în altă țară. Și – sper – în curând o să reușesc să îmi mut și familia, măcar temporar.

      00
    • Chiar speri ca ”factorul Caracal” să genereze vreo schimbare pozitivă în oamenii din jurul tău?…

      la nivel general nu. la nivel micro e posibil. se mai trezesc 10 amețiți și nu își mai lasă fiicele singure.

  11. Bineînțeles ca nu se vor schimba prea multe în timpul vieții noastre? Care viață, de fapt? Nu cumva cei de pe-aici ne-am trăit deja o treime sau chiar jumătate din ea?
    „Generația de sacrificiu”… a meritat? Cum am trăit noi ce am trăit până acum, versus un francez, italian, neamt, englez de vârsta noastră? Asta e iar una din dramele românilor.
    Fără să vrem, am fost și suntem prizonieri ai unui sistem de gândire. Problemele noastre curente… în timp ce noi ne bucuram că „Dragnea”, germanul de vârsta ta cu ce își umplea creierul?
    Nimicnicia universului cetățeanului român, asta e drama poporului. De asta mulți nici nu vor să se mai întoarcă. Nu au ce face în țară.

    00
  12. din nefericire, sunt multi oameni care inca considera ca trebuie sa se schimbe intai statul, institututiile adica altii si apoi o vor face si ei… exista si un oportunism negativ in aceasta poveste, „daca ma schimb doar eu si altii continua tot ca mai inainte, doar voi fi consumat resurse aiurea”… un fel de, de ce sa-mi spal eu capra rapciugoasa cand capra vecinului este plina de holera dar vecinul are buzunarul gros

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube