Online: nu zgâlţâi barca

Acum câteva zile, cineva îmi spunea diverse chestii despre un director de online, chestii care sunt cunoscute, dar pe care nu le scrie nimeni, pentru că nu se ştie niciodată când avem nevoie unii de alţii.

28092011096Ceea ce e grozav în online este ca poţi prosti oamenii ani de-a rândul. Criza e de vină. Metricii sunt greşiţi. Banii sunt puţini. Planetele s-au aliniat împotrivă. Clientul a greşit. Clientul e prost. Reachul e 3 milioane. Pardon, reachul e 1 milion. Ăia nu măsoară bine. Ăia au făcut bannere mai intruzive decât ale noastre.

Realitatea este că clientul este prost, dar şi-a angajat nişte oameni despre care el crede că lucrează în interesul lui, nu că doar îl fură la bani. Agenţiile de media ar trebui să îşi facă treaba sau să fie trase la răspundere. Clienţii ar trebui să spună în piaţă ce spun în particular: cine e prost, cât de prost e, cum a dat chix, cât a costat, cum au încercat să repare. Numai aşa piaţa se va vindeca.

Nu vă întrebaţi de ce unele companii au şi câte 3 firme digitale. Răspunsul nu-i aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. Dacă şi-ar arăta proştii cu degetul, s-ar face proşti la nivel de companie. Aşa mai bine tac şi-şi scot câţiva bănişori acolo. :)

  00
 2. N-ai sa vezi asta prea curand. In final, si in compania-client exista o persoana care a luat decizia, si persoana respectiva nu are nici un chef sa isi asume responsabilitatea pentru decizia sa proasta. Asa ca toata lumea merge pe burta, poate trece … criza :))

  00
 3. Buna treaba asta cu “nu se ştie niciodată când avem nevoie unii de alţii”

  00
 4. Mă întreb aici care este cea mai importantă cauză, aia cu “nu se ştie niciodată când avem nevoie unii de alţii” sau cea tradiţională cu capre şi vecini.

  00
 5. Acuma vin si ma intreb de care din cele 2 agentii mirobolante de online din Leo vorbesti tu acolo… Sau nici tu nu zici ca poate ai nevoie de ei?

  00
 6. Off Topic: Porsche 928, unul dintre cele mai frumoase baby porsche facute vreodata. Reserved only for wise guys ;)

  00
 7. @zoso Posibil dar de baietii destepti de la grup nu m-am lovit pana acum. De amicii de la Leo din plin :)) Plus ca mi se par cu atat mai simpatici cu cat desi dau rateuri din plin ei predau lectii pe la conferinte :))

  00
 8. Crede cineva dintre voi că asta se întâmplă numai în online ? Sau că ar fi un fenomen izolat ?

  Ăăă, mă mănâncă să întreb: de când al doilea cel mai citit ? :)
  Nu prea sunt la curent …

  00
 9. Merge facuta o baza de date pe baza “cât de prost e” si dat un share

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.