Oameni și relații: ai 30 de ani…

Un isteț de 30 de ani îl primește pe fra-su în casa unde stătea cu gagică-sa, că divorțase. Ăla pleacă, dar revine. Gagica se satură să rânească după ei și îi dă afară. Istețul începe să plângă, că aia era nesimțită și avea pretenția să o ia de nevastă sau să aibă job full time. Halucinant.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

99 comentarii

 1. lol ce terminat

  Comentariu apreciat.14812
  • Nu m-am obosit sa citesc mizeria, dar miroase a ficțiune.

   Comentariu apreciat.14762
  • Nu m-am obosit sa citesc mizeria

   spune-mi că ești cârnat fără să-mi spui că ești cârnat.

  • mi-e rusine un pic sa recunosc, dar am citit tot :)).

   pot zice ca si mie imi miroase a fictiune pt ca eu de cand traiesc pe pamantul asta nu am vazut oameni care sa stie sa scrie corect in limba romana. de la muncitori la profesori universitari si de la saraci la milionari, toti pocesc limba romana in sub 3 propozitii, iar baiatul asta a scris 2x wall of text intr-o romana aproape perfecta.

   din contextul prezentat de el pare un luzarache total(personal, profesional, emotional), dar cu toate astea este capabil sa articuleze cu mare precizie intreaga poveste, ceea ce ma face sa ma indoiesc de veridicitatea povestii.

   you never truly know…

   Comentariu apreciat.27929
  • E scrisă de AI

   Comentariu apreciat.1085
  • @ Mormaila:

   -ChatGPT, scrie un text de cca 3000 de cuvinte la persoana 1 despre problemele in dragoste ale unui barbat de 30 de ani in care sa fie implicata si familia acestuia, dar ca si cum acest barbat ar avea inocenta si gandirea unui pusti de 11 ani

   – Hold my beer

   Comentariu apreciat.1342
  • „Stai să-ți zic, boss, povestea asta e de genul care îți pune neuronii în cap la treabă. Deci, era unu’, Alex, un fel de băiat visător, da’ și cam neatent cu realitatea. Și era o șmecheriță pe nume Maria, ea cu job stabil și planuri mari în cap.

   Bine, tipa vrea să facă un pas mai serios în relația lor, să-l tragă în căsătorie și să se mute împreună în casa lor de vise. Dar Alex, știi cum e, stă pe tușă, nu se simte pregătit să tragă un astfel de as. Plus că, bagă la cap, apartamentul era închiriat de Maria, nu era al lui.

   Într-o zi, Alex ia o mutare nebună și își aduce și pe frățiorul lui, Daniel, în apartament. Și asta e un ghinionist fără noroc, nu-i prea trage cineva după el pe la joburi și umblă cu datorii-n spate. Așa că, în loc să dea chill, Maria se trezește că ea e singura care duce povara, gătit, spălat și încălecat.

   Într-o bună zi, Maria își ia inima-n dinți și le zice celor doi că ea pleacă din apartamentul ei, să se descurce băieții pe cont propriu. Pe fața lui Alex îi intră bufnița, că nici nu se aștepta să zboare în aer tot planul lor.

   Dar Maria, boss, e tare hotărâtă. Îi spune clar că drumurile lor s-au încurcat și că e mai bine să o dea înainte fiecare pe cărarea lui. Și-a strâns bagajele și-a plecat cu fruntea sus, că așa e faza în cartierul ăsta, te zbanci când e nevoie și te duci înainte.

   Așa că, boss, fiecare și-a luat drumul lui și-a trecut peste dureri și greutăți. Așa-i lumea, mereu cu ale ei, dar trebuie să faci față și să găsești fericirea pe căile tale. Fiecare cu flow-ul lui, așa se-ntâmplă în viața buruienilor, nu-i așa?”

   Comentariu apreciat.583
  • NOU
   #8

   E fictiune sau in cel mai rau caz e scris de ea din perspectiva lui

   1010
  • @michael – probabil ai citit pe diagonală. Dacă citești atent găsești destule greșeli de exprimare tipice unei anumite zone din România :))

   147
  • ChatGPT, scrie un text de cca 3000 de cuvinte la persoana 1 despre problemele in dragoste ale unui barbat de 30 de ani in care sa fie implicata si familia acestuia, dar ca si cum acest barbat ar avea inocenta si gandirea unui pusti de 11 ani

   ChatGPT:
   „Povestea începe într-o dimineață obișnuită. Eu, Andrei, împlinisem recent 30 de ani și aveam o viață pe care mulți ar fi numit-o „rezonabilă”. Lucram ca programator la o firmă cunoscută, aveam un apartament propriu, bani deoparte și, deși sunt un tip introvertit, aveam câțiva prieteni apropiați. Însă în sufletul meu eram tot acel puști de 11 ani care învăța să scrie cod pe un computer vechi, gândindu-se la lumea plină de posibilități ce i se deschidea în față.

   Totuși, nu viața profesională era sursa problemelor mele. Nu, aceasta era doar scena pe care se jucau luptele interioare. Problema reală era dragostea. Sau, mai degrabă, lipsa ei.

   Nu e ca și cum nu aș fi avut parte de iubire până acum. Am avut câteva relații, dar de fiecare dată când începeam să mă atașez, ceva în mine se opunea. Ca și cum inima mea ar fi fost încă aceea a băiatului de 11 ani, temându-se să se aventureze în lumea necunoscută a iubirii adevărate. Dar, odată cu venirea vârstei de 30 de ani, am început să simt o presiune.

   Familia mea nu era una care să-și ascundă îngrijorările. Mama își făcea griji pentru singurătatea mea, iar tatăl meu îmi arunca priviri pline de îndoială de fiecare dată când subiectul venea în discuție. „La vârsta ta, eu și mama ta eram deja căsătoriți și tu erai pe drum”, îmi amintea el. Și nu era doar familia mea. Prietenii mei, majoritatea deja căsătoriți sau într-o relație serioasă, mă încurajau subtil să îmi găsesc pe cineva.

   Am încercat. Am ieșit la întâlniri, am cunoscut femei minunate, dar de fiecare dată mă lovi același zid. Mă simțeam ca un copil care încearcă să rezolve o ecuație matematică complexă. Înțelegeam principiile de bază, dar când venea vorba de a aplica aceste principii într-o situație reală, mă pierdeam.

   Toate acestea au culminat cu apariția ei, Ana. Era colega mea de birou și, deși la început nu am observat-o, treptat am început să simt ceva pentru ea. Era frumoasă, desigur, dar era și inteligentă, amuzantă și avea o blândețe care mă făcea să mă simt confortabil. Mă gândeam la ea tot timpul și, fără să vreau, mă vedeam împreună cu ea în viitor.

   Dar în momentul în care a trebuit să fac primul pas, m-am simțit ca acel băiat de 11 ani care stătea în fața calculatorului său, cu o problemă de codificare pe care nu o putea rezolva. Știam ce ar trebui să fac, dar nu puteam. Și cu fiecare zi care trecea, mă simțeam tot mai rău.

   Sfârșitul a venit într-o zi când Ana a venit la mine cu o veste. Își dăduse demisia și urma să se mute în alt oraș. În momentul acela, m-am simțit ca și cum lumea mea s-ar fi prăbușit. M-am gândit la toate oportunitățile pe care le ratasem, la tot ceea ce am fi putut fi, și m-am simțit neajutorat.

   În acea seară, am luat o decizie. Am realizat că nu pot lăsa frica să mă țină în loc. Am decis că nu pot permite ca inima mea de 11 ani să controleze viața mea de adult. Și așa am început călătoria de a mă înțelege mai bine pe mine însămi, de a mă deschide iubirii și de a lăsa frica să nu-mi controleze viața.

   Așa că, iată-mă acum, un bărbat de 30 de ani cu o inimă de 11 ani, încercând să navigheze prin labirintul iubirii și al relațiilor. Nu știu dacă voi reuși. Nu știu dacă voi găsi dragostea sau dacă voi putea să mă deschid cu adevărat. Dar știu că încerc. Și, într-un fel ciudat, asta mă face să mă simt mai bine.

   Sunt sigur că mai sunt și alții ca mine, bărbați și femei care se simt copii în lumea adulților. Oameni care încă mai caută să înțeleagă ce înseamnă să iubești și să fii iubit. Dar vreau să vă spun că nu sunteți singuri. Și că, în ciuda tuturor dificultăților, e bine să încerci. Pentru că, la urma urmei, chiar și un copil de 11 ani poate învăța ceva nou.”

   10
 2. Un simplu luzărache. E plin de ei; cred ca in orice familie există unul.
  Next please…

  Comentariu apreciat.7217
  • Daca citesti toate postarile afli ca de fapt sunt 3. Parintii lui au crescut 3 loaze, unu divortat (fratele), autorul, plus unul care inca locuieste cu parintii desi e adult.

   Comentariu apreciat.16112
  • @GeorgeC: Am citit si imi place sa cred ca e un troll omul, pentru confortul meu mental. Daca nu, ceva e gresit rau in familia aia.

   Comentariu apreciat.728
  • NOU
   #14

   3 doamne, si toti prosti.

   Comentariu apreciat.805
  • Cat sa si suporti asa ceva in casa, ca si cum ai invita un homeless si sa il lasi sa faca ce vrea el pe acolo fara responsabilitati…

   Comentariu apreciat.374
  • Pe mine m-a socat partea aia in care prietena ii spala hainele fratelui. Adica oricat de lepra esti, cred ca gasesti macar 5 minute sa bagi hainele la masina si apoi sa le scoti si sa le pui la uscat.

   Comentariu apreciat.974
  • Dacă tot îi spăla hainele și ii dadea mâncare leprei ,probabil avea asteptari să-i facă si o clanță când era frasu la muncă.

   Indecis. Tu ce zici?1023
 3. /CasualRo , acest oracol al Redditului romanesc.

  Comentariu apreciat.693
 4. Unde găsești frate toți ratații ăștia?

  Comentariu apreciat.624
  • NOU
   #20

   Pe reddit. Da o tura.

   Comentariu apreciat.444
  • Aveți și aici cel puțin unul 👉😏👈. Bine pe mine m-au și „ajutat” autismul (sau ce fel de problemă o fi asta pe care o am), anxietatea și burta să evit complet problemele amoroase.

   Singurele puncte forte care mă ajută să nu fiu chiar 100% loser sunt că nu beau, nu fumez și îmi pot totuși găti o masă la nivelul la care nu fac foamea dacă se închid restaurantele și fast food-urile din zonă.

   81
 5. Toate virgulele și diacriticele la locul lor.
  E varianta scrisă de la Lecții de viață.
  Urmează curând și partea a treia.

  Comentariu apreciat.1284
 6. Gagici gasesti peste tot dar frati nu.

  Comentariu apreciat.7847
  • Da, mai bine sa stai toata viata singur, decat sa ii spui fratelui sa-si bage mintile in cap. Eu de ex nu vb cu fratele, pt ca a fost nesimtit cu nevasta si copilul meu. Si mi se pare absolut corect ce fac.

   Comentariu apreciat.11912
  • Gagici care să fie servitoare pentru tine și lepra de fractu nu cred că găsești peste tot.

   Comentariu apreciat.993
  • Ambele sunt complicate. Sincer, după 30 de ani, dacă mai ai și probleme de sănătate, cu greu mai găsești măcar amici. Cu atât mai puțin înțelegere de la rude, apropiate sau nu, sau potențiali parteneri (indiferent de orientarea sexuală).

   Bine dacă ești OK cu ideea de a primi pe cineva la tine STRICT să ți-o vâre-n fund, eventual să-ți și fure ceva de prin casă, îți poți face cont pe grindr…

   40
 7. NOU
  #27

  wow, oamenii astia traiesc printre noi. Nu este selfaware deloc

  Indecis. Tu ce zici?276
 8. NOU
  #28

  Ce incel basit.

  Eu sincer ma asteptam (speram) sa existe partea aia in care frate-su o fute pe a’ mica si prostul ii prinde in timp ce i-o trage, iar la final il si bate zdravan (frate-su pe autor adica).

  Si ca de fapt de aia a postat, ca i s-a parut ca i-a placut cumva, in retrospectie.

  Una peste alta, 6/10.

  Comentariu apreciat.13617
  • la aia mă gândeam și eu, că fra-su se întorcea pentru că îi plăcea de gagică-sa.

  • Tre să mai treacă vreo 2-3 luni, pare că fratele e mai pe chill așa :)

   Comentariu apreciat.321
  • Plot twist: Totul a fost pus la cale de frate-su care (evident) i-o mai tragea fetei ca sa scape de autor asa ca frate-su se va muta inapoi la fata si va deveni barbatul ideal iar cand autorul o sa fie dat afara din casa parintilor nu o sa fie primit la ei sa doarma in sufragerie 🙂

   Comentariu apreciat.692
  • eu m agandeam ca ii prinde la futai si in fain l se casatoreste fracsu cu ea si ast aisi plange de mila 2-3 luni dupa care aia divorteaza si ea il primeste inapoi

   131
  • NOU
   #33

   Mihail Drumeș looking with a gentle smile.

   Comentariu apreciat.331
  • sunt „bros” băieții, nu bang-bros..

   30
 9. În primul rând cred că ar trebui să îi mulțumim lui Vali că a căutat și a postat povestea de mai sus, care ne arată că, în esență, oamenii rămân la ideile lor chiar dacă realitatea îi contrazice și nu are rost să încerci să schimbi fundamental un om, pentru că asta nu se va întâmpla.

  În al doilea rând povestea mi se pare interesantă și pentru că arată că oamenii au mereu explicații și motivații pentru comportamentele lor – în cazul de față autorul acelei postări se consideră un om bun, care îl ajută pe fratele lui, dar nu are nicio problemă că iubita lui este deranjată că o altă persoană locuiește cu ei în casă fără să contribuie cu nimic.

  Totodată autorul postării este deranjat că la vârsta de 30 de ani, după o relație de 4 ani iubita lui ar vrea să se căsătorească și să își cumpere împreună un apartament – asta după ce iubita lui anterioară îi dăduse papucii după o relație de 3 ani spunându-i că nu vede niciun viitor alături de el – chestie care l-a durut foarte tare – așa de tare că nici după 4 ani nu avea gând de căsătorie sau măcar de cumpărat un apartament.

  Comentariu apreciat.1743
  • „să încerci să schimbi fundamental un om” partial adevarat. Cred ca mai ai o sansa sa schimbi unele lucruri la tine ca om pana in 30 de ani. Omul e o loaza pe langa care a trecut viata degeaba, nu a inteles absolut nimic nu si-a pus nicio intrebare „bah dar daca totusi e ceva in neregula la mine?!” Ma intreb totusi parintii aia cum i-au crescut, ca pare ca le-au cautat in coarne cat erau mici, iar acum si-au dat seama cat de mult au esuat: „parintii nu mi-au zis nimic, m-au acceptat sec”, un fel de-a zice „nu puteau sa ma lase sa dorm sub pod, asa cum meritam”

   Indecis. Tu ce zici?273
  • De asta sunt atat de bune comentariile din josul paginii. Sunt convins ca cetatenii i-au dat feedbackul meritat.

   71
 10. Text scris de o femeie pentru revista pentru femei avantajje/ellle/libertatea pt femei/pițipoanca?

  Indecis. Tu ce zici?4046
  • zici ca alege cuvintele cu penseta. u/ten_miles_away tre sa fie ceva scenarista la televiziuni cu telenovele si case ale iubirii. vezi si restul contributiilor pe reddit. cont de unica folosinta, pentru o poveste cu tampiti.

   Indecis. Tu ce zici?237
  • Aia am zis si eu, ca povestea e inventata, tipul prea are toate defectele alea de care se plang muierile in Barbie.

   Indecis. Tu ce zici?2910
 11. Ce omiți să spui este că sunt trei frați, unul stă cu părinții, ăsta de a postat e al doilea, iar al treilea e freeloader-ul care stătea din când în când cu el și gagică-sa. Părinți meseriași, 100% obiectiv atins la creștere copii.

  Comentariu apreciat.743
 12. Cred ca omul nostru nu este inca matur. Maturitatea si responsabilitatea vin de obicei cand esti impins sa iti asumi rolul de adult.
  Uimitor ca la 30 ani sa nu ai un plan de viata (job/afacere/plan de venituri), sa eviti sa discuti despre casatorie dupa 4 ani de relatie. Singura chestie pe care o vad la mai multi oameni este reticenta privind un credit bancar – dar si aici trebuie sa existe o explicatie logica daca decizia este sa nu accesezi asa ceva (mobilitate extinsa pentru un potential job, asteptarea unei miscari de pret pe piata imobiliara, insuficienta veniturilor pentru un credit, instabilitatea previzionata a veniturilor, etc).

  Indecis. Tu ce zici?3410
  • Si mai uimitor ca se gasesc femei care sa traga de looseri ca astia. De ce te-ai lega la cap cu asa o loaza ? Is that dick so good ? Ce trebuie sa fie in neregula cu tine ca femeie sa tragi de un asa specimen ? Ca regula daca celalalt nu isi baga mintile in cap fara sa fiti legati unul de altul, cu atat mai mici sansele sa isi revina dupa aceea.

   Comentariu apreciat.5614
  • N, pentru că femeile pun botul la vrăjeală, nu sunt nici ele mature 100%, nu ar vrea nici ele să fie pe banii lor, plus că dacă dau de un bărbat aparent ok, trag de el, mai ales dacă nu e alcoolist, fumător, nu e agresiv. Doar nu creezi că tipa nu avea și ea ceva scheleți în dulap? 4 ani să stai cu unul care zice că nu vrea să se însoare?

   Indecis. Tu ce zici?3318
  • @ Andrei
   de parca casatoria e visul umed al fiecarei femei.

   Comentariu apreciat.4613
  • Uimitor ca la 30 ani sa nu ai un plan de viata (job/afacere/plan de venituri), sa eviti sa discuti despre casatorie dupa 4 ani de relatie.

   Nu e atât de uimitor. Am 35 de ani, sunt programator, am salariu bun. Dar nu se știe ce poate aduce ziua de mâine. Pentru mine, din nefericire, condiția fizică nu-mi permite o recalificare pe o meserie tradițională (construcții, montat instalații).

   Nici de medicină nu prea am cum să mă apuc, să trec prin sistem și să mai și prind un post în care să profesez. Iar alte meserii deja au surplus de oameni mai bine pregătiți, educați și talentați decât mine.

   N-am nici măcar permis de conducere. Și n-am nici portofoliu de investiții, toate economiile sunt în contul bancar, a.k.a. „la saltea”. Sau vreo moștenire care să poată fi pusă „la produs”.

   Dacă mâine aș găsi cumva o femeie care să mă tolereze suficient încât să aibă o relație cu mine, după efuoria inițială în primul rând mi-aș pune multe întrebări.

   52
  • foarte trist.

 13. Pur si simplu comedie. Stau pe toaleta si citesc si efectiv la cac de atata ras. Multumim Zoso.

  Indecis. Tu ce zici?1533
 14. Eu înțeleg că omul suferă cumplit în special pentru că 100% din vină îi este atribuită lui, pe când el e pe sistemul „ambii parteneri sunt vinovați într-o despărțire”. Ar fi drăguț să zică cu ce a fost ea vinovată, eventual și în procente. Mai mult că a acceptat prea mult o situație în care altele, în locul ei, nici nu s-ar fi băgat. „Să vină fratele tău să stea cu noi? Oare e nevoie să îți explic că mie mi-e bine așa sau pricepi fără explicații?”. Auzi la el „i-am tot explicat că îmi e bine așa” când era vorba de planuri în doi pe termen mai lung.

  Comentariu apreciat.473
 15. Am văzut postul zilele trecute, l-a ars lumea în comentarii și bine i-a făcut.

  Cât de mulă de om să fii totuși, să ai vârsta aia și totusi nici o perspectivă, nimic?

  E un copil de 30 de ani ce își caută o mamă, nu partener de viață. Problema e că probabil la ei în familie mama probabil făcea tot, și lucra și aduna după ei, așa că ăsta e idealul lui în viață acum. Femeia universală.

  Nu e problemă neaparat să vrei femeie care să fie casnică, cât timp asta înseamnă că tu duci casa, produci cât să o întreții toată gospodăria și te asiguri că nu lipsește nimic.

  Și evident, că asta e de comun acord, discutat și stabilit de la început ce vrea fiecare de la viață.

  Comentariu apreciat.534
  • Nu ai vazut tu clipul ala de acum cateva zile.

   Ea e de vina ca nu are perspectiva feminina, sexualitate, dorinta, ii trebuie un curs, ceva.

   Comentariu apreciat.430
  • NOU
   #53

   Dati incoace linkul original, sharing is caring! Tre’ sa ne distram si noi putin de replicile alea de acolo.
   Si on topic, omul ala are nevoie de cateva sedinte serioase de aliniere la realitate. Si realitatea e ca fata cu capul pe umeri dupa 4 ani de relatie vrea totul sau nimic. Daca incelul nostru nu intelege sa ia o decizie buna acum, ajunge sa regrete mai tarziu. Daca a stat ea 4 ore la discutii cu el, inca spera ca el se va trezi in timp util si face ce trebuie din punctul ei de vedere (mutat cu ea in casa cumparata impreuna in rate, casatorie).
   Din punctul lui de vedere, daca nu e pregatit de o relatie serioasa si de next step, sa astepte sa se maturizeze, dar sa isi faca o baza de plecare cu casa lui in chirie, job, datorii minime si/sau avans la un viitor credit ipotecar.
   Fratele nesimtit ar trebui pus la punct. Life is though. Nu poti fi panseluta in fata unuia care „a fost dat afara din chirie” – bineinteles asa ceva nu se intampla fara motive serioase. Una e sa il ajuti ca e ruda ta 1-2-3-4 saptamani si alta e sa devina lipitoare pe viata, banii tai, relatia ta, viata ta. Sa vanda masina, sa inchida creditul auto, travel light, arunca / vinde bulendrele, gaseste propria chirie si isi vede de treaba si de viata.

   241
  • bai, la 30 de ani si eu eram fara dureri de pula la adresa viitorului. dar…sunt diverse categorii de „ma doare in pula”. Pe asta il durea sculamentos

   Comentariu apreciat.331
  • În principiu femeia îl cam accepta oricum. A închis ochii destul și a făcut pe mama suficient. Doar că voia ceva chestii la schimb și pe bună dreptate. Doar că autorul e o putoare imatură care nu e capabil să aibă puterea de a accepta consecințele propriilor acțiuni.
   Mintea lui nu poate procesa că vina despărțirii îi aparține, că dacă acțiunile lui erau diferite relația lui nu se sfârșea și caută să se agațe de orice îi împacă conștiința.

   El trebuie doar să accepte că a greșit, să învețe ceva din această lecție și, bineînțeles, să se maturizeze.

   183
 16. Omul nu și-a spălat rufele în public, ci toaleta. Aștept partea în care i-au dat și părinții afară din casă.

  Comentariu apreciat.493
  • Eu nu inteleg de ce a trebuit sa se mute la parinti si nu si-a cautat el macar o garsoniera in care sa stea cu fratele lui.
   Adica atata timp cat statea pe spinarea iubitei, nu putea sa il dea pe frate afara. Dar cand ar fi trebuit sa fie pe spinarea lui, i-a dat cu flit fara probleme.

   Comentariu apreciat.632
  • când e frate lângă frate, se dau gagicile la o parte!

 17. Ai de plm nu ai cum sa fii atata de…deci nu :D bine le-a facut gagica.

  252
 18. Nimeni nu a zis pana acum ca femeia aia a acceptat pana in ceasul al 13-lea o relatie extrem de toxica. Imbecili de genul asta exista pentru ca li se permite sa fie asa. Ce femeie poate fi aia care sta cu un astfel de imbecil!? Imbecilitatea lui se manifesta cel mai probabil in toate aspectele vietii.

  Indecis. Tu ce zici?3918
  • E clar ca ea e de vina. Baietii aia doi saracii sunt nevinovati.

   Comentariu apreciat.4211
  • clar e de vina ea, pt asta merita sa le mai spele chilotii un an.

   Indecis. Tu ce zici?268
  • @oana Mai citeste odata te rog. Nu am zis ca ea e de vina. Am ridicat un semn de intrebare despre motivatia ei de a sta prea mult intr-o relatie evident toxica. Si am mai zis ca imbecilii exista si se manifesta pentru ca li se permite sa fie asa. Ala trebuia trimis acasa la ma-sa dupa 3 saptamani de relatie.

   147
  • Femeia a sperat că deschide prostu ochii. Probabil chiar îl iubea și își vedea un viitor cu el. A fost înțelegătoare și deschisă spre comunicare. Unii se schimbă, alții, ca autorul, caută să se victimizeze.

   188
 19. Cum sa fii atat de prost? Iubita ta te roaga sa va luati casa impreuna ca sa nu mai dati bani la chirie aiurea si sa te apuci de munca full time iar tu ce faci? O iei cu din astea ca nu vreau casa acuma. Lol asta nu vede ca femeia l-a simtit ca fuge de responsabilitate si se mai si mira de ce l-a dat afara. 😂😂😂

  Comentariu apreciat.512
 20. El s-a simtit mai „liberat” ca a scapat de ea =)))) am ras.

  Comentariu apreciat.351
 21. sa presupunem ca nu e fictiune, desi cum scria mai sus, e prea corect scrisa, deci aideplm:
  – ala divortat de 2 ori n-are bani de chirie, dar are credit la masina, plm prioritati in viata si oras de kkt care iti da mentalitate ca fara masina n-ai ce face (macar are acum unde sa doarma, deci gg)
  – ala la 30 de ani face minimul necesar in relatie, dar e nehotarat saracul, plus ca pentru el e foarte ok ca fra’su luzer sa stea cu lunile la ei, presupun ca nici nu prea o futea pe tipa, ca nu parea deranjat ca fra’su sta mult pe acolo si nu cred ca e genul care sa o faca trenulet
  – saracii parinti au crescut 3 luzeri, pe unul nu-l mai primesc acasa, altul nici macar nu s-a mutat si e cel mijlociu (deci tot spre 30 si el, nu e ca si cum e la liceu) si al treilea e autorul care a revenit acasa si el la 30 ani
  – parintii insa si-o merita, pe autorul postarii nici nu l-au invatat sa stranga dupa el, pentru el implicarea suprema e ca face cumparaturi si mai gateste din cand in cand

  deci pentru cina are copii mici si inca mai e o sansa: EDUCATI-VA IN PLM COPIII SI INVATATI-I SA STRANGA DUPA EI SI SA SE DESCURCE, nu sa ajunga luzeri din astia care la 30 de ani au mentalitatea si comportamentului unuia de 16

  Comentariu apreciat.654
  • ” are credit la masina” da probabil are un junghi ieftin luat inainte sa explodeze preturile la SH. Am mai povestit aveam un prieten care s-a imprumutat la banca pe 5 ani credit de nevoi personale maximul eligibil si si-a luat un Golf 4 de maxim 4k euro, dadea un mizilic pe rata intre 3 si 500 de lei nu mai imi amintesc bine.

   140
 22. Mai misto mi se parea povestea daca autorul statea in apartamentul lui(sau inchiriat de el) cu gagica,sa si venea frac,su la fel. Ce mai zicea aia ca,i hamalea pe frati si nu pleca ca n,avea unde sa se duca? Sau ii zicea, alege intre mine si el? Ce om mai era daca se lua dupa una cu pretentii in loc sa,l ajute pe frac,su? Si da, si mie mi se pare ca e o poveste de,aia de revista femeiasca scrisa de o femeie care poate a trait ceva asemanator dar cu prea multe sf,uri in ea.

  Indecis. Tu ce zici?1123
  • NOU
   #72

   Nu conteaza cine inchiriase apartamentul, important e ca alea doua putori internationale erau si nesimtite, la fratii labovici ma refer.

   Iar gunoiul ala de frate nu isi platea nici chiria.

   Nu e o poveste despre feminism, e o poveste despre prostie si neasumarea unui minim de responsabilitati.

   Comentariu apreciat.434
  • NOU
   #73

   pai daca apartamentul era inchiriat de el automat asta inseamna ca isi asuma niste responsabilitati, nu? tocmai asta ii reproseaza fosta, ca nu isi asuma responsabilitati.

   154
 23. femeia și-a dat seama că nu are cu cine să crească copii. Cum vine aia cu căsătoria e doar o hârtie? păi dacă e hârtie, semnează!

  Comentariu apreciat.313
 24. Aia e ficțiune scrisă de o femeie.
  Chir nu se înțelege din stil și felul în care se raportează la persoanele povestite?

  Indecis. Tu ce zici?2416
  • si mie mi se pare scrisa de o tipa. se concentreaza mult prea mult pe ce simte fiecare.
   nici macar nu precizeaza ce masina are fratele :)

   Comentariu apreciat.435
 25. O sa caut postarea initiala sa ii dau o verificare de AI. Omul e mult mai coerent in scris decat in viata, ceea ce nu prea cred sa existe in realitate. Dar ca tipologie sunt convins ca exista asa ceva, cum sunt convins ca sunt oameni (deopotriva femei si barbati) care stau in niste relatii toxice chiar si 4 ani cum sunt cei din postare, si peste 4 cand apar si copii in relatie.
  Am si pe la munca niste colegi de genul asta care nu vor sa faca pasul spre maturitate, vor evident salariile celor careau facut-o, dar cand ii intrebi de ce nu si-au facut treaba iti explica ca ” au fost distrasi”, pe principiul vina e a altcuiva.

  Comentariu apreciat.425
 26. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 3965
  • Legat de unpopular take 2: tipul din poveste, dupa ce a fost dat afara de iubita, s-a mutat la parinti.
   Ce intelegem de aici?
   Probabil ca nu isi permitea sa plateasca singur chiria unui apartament/unei garsoniere. Si atunci este destul de clar ca daca ar fi lucrat part-time nu si-ar fi permis sa acopere partea lui de cheltuieli din casa.

   Comentariu apreciat.493
  • @Levorius
   „deci tipa vrea sa se casatoreasca si sa isi faca rate la o casa pentru ca asa fac toate prietenele ei, iar lui ii spune sa lucreze full-time pentru ca „asa fac alti barbati”… si probabil sa aiba cu ce plati ratele. Alte argumente logice nu pare sa fi prezentat ea.”

   Tipa vrea să să se căsătorească și să cumpere o casă pentru că au amândoi 30 de ani, au 4 ani de relație și vrea să apuce într-o direcție – ori atât căsătoria cât ți cumpărarea unei case înseamnă asumarea unei realități – realitatea că ești matur și ești implicat în acea relație.

   Îi spune să lucreze full – time ca să aibă bani din ce trăi – poate ți-a scăpat partea din poveste în care el spune că după despărțire s-a mutat într-o cameră din apartamentul părinților, apartament care avea 3 camere – în una locuia el, în alta un frate și în alta părinții.
   Dacă o ducea așa de bine muncind part – time ar fi trebuit ca după despărțire să își fi închiriat un penthaouse.
   Iar dacă căștiga așa de bine ar fi avut bani să-i dea fratelui divorțat de la care a pornit scandalul.

   Ce alte argumente logice ar fi putut să prezinte iubita ca un bărbat de 30 de ani să înțeleagă că e matur și trebuie să își asume responsabilități de om matur ??

   Comentariu apreciat.469
  • @Mirel nu stiu daca ai citit pana la capat, asa ca iti redau aici si restul ideii, cu o completare pe care oricum doream sa o adaug:

   „Cu o femeie care mereu compara ce are acasa cu ce povesti pescaresti aude de la altii (sindromul „de ce ai luat 9 la scoala cand Gigel de vizavi a luat 10???” cu care au crescuti multi in Ro), viitorul nu ar fi sunat prea roz oricum. Sa te casatoresti cu cineva doar pt ca: ai ajuns la varsta de 30 de ani (apogeul maturitatii, se stie), sa ai cu cine plati rate timp de urmatorii 30 de ani la un apartament, +eventual sa faceti niste copii din presiune societala, ca sa fie soacrele fericite… mie mi se pare teribil de trist.”
   <– Parca ar merge si niste argumente logice in plus de cele enumerate la ultima fraza (daca acestea pot fi numite argumente), nu-i asa?

   Indecis. Tu ce zici?1521
  • Levorius e genu de incel care stie el ca femeile e curve care vor decat casatorie!

   Indecis. Tu ce zici?4021
  • @animaloo Sotia mea te-ar contrazice, dar sa revenim la subiect daca din prima nu intelegem ce citim. :-D

   Indecis. Tu ce zici?1418
  • @levorius De acum nici o femeie nu va mai spune ca isi doreste copii sa nu spuna unu’ pe net ca o face din cauza presiunii sociale.

   214
 27. Nilă, Achim și Paraschiv în versiunea modernă

  Comentariu apreciat.672
 28. Deci doi bărbați în putere, de cca 30 de ani, nu au fost în stare să muncească și să pună ban lângă ban să strângă de o chirie unde să stea împreună și să nu-i mai cicălească nicio nemernică de femeie. Și eventual să nu trebuiască să stea cu părinții. Am murit de râs. S-a stricat de tot lumea asta, maică, bărbații nu mai „e ce-a fost”. 🤣🤣🤣
  Ca să fie declarată egalitate totală ar trebui ca fata aia să fie pedepsită de un tribunal la plata unei pensii alimentare pentru faptul că i-a lăsat pe tălâmbi dezlegați pe străzi. 😀
  Uof, unde sunt pruastele de altă dată???

  Comentariu apreciat.909
 29. Orice om isi doreste in viata un progres.
  Evident ca fata s-a saturat sa fie sclava unor luzari. Vai, dragostea de frate. Ma pis ma! De 10 ani nu mai vorbesc cu fratemiu din cauza c-a dat de-o pizda proasta dar cu pretentii.
  Nu judec, nu e musai sa avem toti rate, casatorie si copii. Dar in cuplu ori cazi de acord spre aceeasi directie, ori isi vede fiecare de viata in continuare, separat.
  Si mai de cacat mi se pare ca a spalat rufele-n public pe net. Plm, esti major, iti rezolvi problemele, nu stai sa faci pe mimoza pe net.
  Aplaud decizia fetei .

  Comentariu apreciat.603
 30. Pentru cei care se întrebau de ce a stat tipa. Cred că a menționat (și nu întâmplător) că a fost primul ei bărbat. Ori s-a îndrăgostit luluea și chiar a crezut că pe măsură ce va trece timp, se va maturiza și se va schimba, ori a avut dificultăți să accepte ce partener are lângă el. Iar dacă povestea e reală și faptele întocmai, bravo ei că s-a trezit și nu a pus și de-o familie cu Micul Prinț.

  Comentariu apreciat.503
 31. Daca stai un pic pe reddit ai material pentru zeci de postari.

  140
 32. Chifoi, te-a părăsit gagica?

  161
 33. Printr-un concurs de împrejurări femeia asta de ținea 2 porci, completează formularul ăla cu descoperirea sexualității. Vă dați seama că cei 2 porci vor începe instant să producă astfel încât banii de Lambo vor fi doar bani de semințe?

  120
 34. Cred că loserul nu o ciocănea bine, asta ar fi primul motiv al despărțirii. Nu înțeleg de ce nu s-a gândit nimeni la el, hmmm.

  420
 35. Ba oameni buni si altii ingusti la minte,,, ca vrea aia o casa sa o ia in rate cu autorul e una, cine plm iti garanteaza ca pe perioada creditului(25,30 ani, adica toata viata) nu se suceste unul din ei (ca vrea pe + mamii ei ) sau tu ala cu mustata , ca nu mai merge relatia dupa 5,6, 10 ani… ala la tribunal pe cine imparte? Nici unul nu poate duce creditul de unul singur,,,ce kkt faci atunci? Are dreptate omul, n,am casa mea, nu vreau tampenii,, sa muncesc pt,altii?

  Indecis. Tu ce zici?731
 36. 1. Man up, euglena!
  2. Vezi punctul 1.
  3. Miroase a familie traditionala, unde abunda subiectele tabu; nu vorbim de cutare lucru cu aia direct vizati, ca e incomod. In schimb, vorbim despre situatia aia cu toti ceilalti, si asteptam „sa se simta” ceilalti, sa constientizeze ei ca e o problema cu X chestie, dar fara sa zicem noi ceva. Clar e om de perspectiva, sigur poti face casa cu asa specimen.

  17
 37. Exemplu de zero maturizare de la 20 la 30 ani.

  21
 38. Vreau sa stiu si eu cine e fata asta, sa ii scriu sa o felicit.

  61

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube