Oameni fără posibilități intelectuale: Elveția interzice mașinile electrice

În multitudinea de proști care populează țara noastră, o categorie aparte sunt ăia care citesc titlul unei știri, îl trec prin filtrul minim al gândirii și apoi decid că da, e real ce se zice acolo și nu mai e nevoie să citească și corpul știrii.

Am văzut și eu știrea aia cu “Elveția interzice mașinile electrice”, am zis că e ceva aiurea, am citit știrea, am văzut că nu e adevărat, am mers mai departe.

Știrea a fost acum 9 luni, în ianuarie, și a fost dezmințită și de USA Today și de un site românesc. Îi oprește asta pe diverși proști să postuleze pe marginea ei? Absolut deloc, e dreptul lor să fie în halul în care sunt.

Uitați-vă la ăsta cât de convins e de ce zice.

dantoma

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Acum cateva zile a luat parcarea aeroportului Luton din Londra. Urmaream de curiozitate subiectul pe Twitter si am putut observa in timp real cum se activasera botii cu propaganda ca este vorba de o masina electrica, si firma specifica.

    Ce sa vezi, a doua zi s-a demonstrat cu video ca de fapt focul pornise de la un SUV clasic.

  2. Aia este evident ca stirile se dau din mana in mana, cel mult pe model zvonerul si raspandacul, nu sta nimeni sa verifice si de ceva timp nici macar sa citeasca dincolo de titlu.

    Insa asta cu fortat existenta masinilor electrice prin interzis ICE mi se pare aberanta si periculoasa. Nu ar trebui ca un guvern sa aiba puterea de decizie in ce priveste consumul poporului.

    De curiozitate, cum ar fi ca maine sa vina guvernul si sa spuna „Se consuma foarte multe resurse ca sa producem carne, poluam cu utilajele, plantam sute de mii de hectare de cereale si apoi transportam totul si in plus este mai sanatos sa mancam fara carne, asa ca de maine se interzice productia, comercializarea si consumul de carne, trecem toti pe vegetale”.

    • Ar fi identic cu „de maine nu se mai instalreaza centrale termice fara „condensare”.
      In reclama zice ca face econoomie de 8%, in realitate 3% de gaz. Ai zice: „ce mare lucru ca eu vreau sa consum mai mult cu 3% dar sa nu imi picure apa acida in casa.”
      Doar ca la nivel de tara, cu 3% redus consumul de gaz, inseamna ca poti sa mai faci un combinat energetic, sau sa reduci cu 20% importurile din Rusia.

    • @Baliverne – eu nu ma refer la un caz anume ci la putere guvernului de a limita sau schimba accesul oamenilor la ceva.

      Hai sa incerc un alt exemplu – se interzice turismul de weekend cu masina din Bucuresti pe Valea Prahovei, accesul se va face doar cu trenul. In felul asta eliminam poluarea de la atatea autoturisme care se fataie prin zone montane fara sens, cine vrea la munte o face cu trenul care oricum este electric, asadar zero poluare, ca sa nu mai vorbim de lipsa de aglomeratie.

      Cum ti se pare ideea asta? Ai fi de acord sa o faca guvernul?

    • apa acida

      nigga wat

    • Ultimul exemplu este că „Calea Victoriei drum pietonal în weekend, interzi traficul de mașini” . E deja făcut. Unora nu le convine, altora da.

    • @Baliverne – e cu totul diferit in a inchide circulatiei o strada pe weekend si fortat turismul cu trenul.

      Hai sa extind ideea, folosesc Bucurestiul pentru ca acolo sunt cei mai multi oameni si care fac turism de weekend – interzis turismul de weekend cu masina, ai voie doar cu trenul.

      Indiferent ca mergi la munte sau la mare, poluezi si incurci prea mult, daca vrei sa fugi pe 2 zile ai voie doar cu trenul. Nu poti contesta cu cat s-ar reduce poluarea la faza asta, sustii ideea mea?

    • Punctul meu de vedere este că ce mi se pare acum inacceptabil de interzis, în 5-10 ani mi se va părea incredibil cum trăiam înainte în sălbăticie. Și se aplică și la parcări pe trotuar, și drumuri naționale (Brașov Poiana deja se închide în weekend când e aglomerație și e permis doar cu autobuzul), peste un timp poate e interzis Bușteni-Timisul de jos în weekend pentru a nu avea poluarea de care ziceai tu. Și ajungi la exemple extreme, gen cel pe care l-am auzit azi, că a pățit o fată în Elveția, i s-a atras atenția în bloc să nu mai tragă apa la wc după 9 seara că deranjează și e necivilizat. Vali dădea exemplu cu power tools în weekend într-un video pe YouTube.
      Deszăpezire și Dezăpezire evoluează și ele. Nu totul în bine, iar unele sunt vădit greșite. Altele au efecte nebănuite și când e prea târziu ne întrebăm care anume din faptele din ultimii 50 de ani a scăzut natalitatea in Coreea de Sud la 0.7 și de ce continuă să scadă. Dacă răspunsul este „emanciparea femeilor” ce ne facem? Dar dacă e poluarea? Dar dacă e programul de lucru care duce la produse la preț accesibil? Dispărem că societate sau ne întoarcem la evul mediu?
      Concluzia zidului de text: nu dacă pare foarte rău, înseamnă că e rău, și poate e suficient să se modifice un pic la colțuri, lucru care va fi forțat oricum de nevoia oamenilor de a funcționa în țară și nu a fi blocați pe dealul Negru cu tirul fără baterie pentru că a ocolit pe DN73C.

    • @Znuff, Cred că se referă la „condensul” [corect cred că ar fi denumit condensat] de la centralele termice noi. Din ce știu (adică foarte puține) e ușor acid și nu ar trebui să ajungă în canalizare fără tratamente sau deloc. Am înțeles că ar exista normative în direcția asta, prin care trebuie colectat.

      Practic, nu cred că am văzut centrale instalate altfel decât cu țeava de la „condens” direct într-o scurgere de canalizare.

    • @Baliverne – dincolo de truisme cu „nu tot ce pare rau e rau si nu tot ce pare bine e bine” eu spuneam un lucru – interzicere ICE mi se pare o masura foarte mare/radicala si sunt surprins ca nu exista mai multe proteste/dezbateri/opinii contrarii doar pentru ca este o masura radicala, oamenii par foarte linistiti cu asa ceva.

    • @George, apa de la centrala termică cu condensare, la fel ca şi apa de la aerul condiţionat este apă pură, apă distilată, care nu are niciun fel de minerale, chimicale, …

    • @Bigbear, eu cred că nimeni nu protestează pentru că nimeni nu crede că se va întâmpla. La cum arată când te uiți pe geam și faci un drum prin țară, este asemănător cu „de mâine vom merge toți în mâini pe stradă” tehnic se poate, practic nu o să se întâmple. Și o zic după un concediu de 6000 de km cu mașina electrică vara asta. Nu doar la noi nu se poate încă, ci nici în Italia sau Franța nu se poate încă 100% electric. Eu n-aș protesta, că se rezolvă de la sine,

    • Apa de la centrala mea in condensare curge pe trotuar apoi ajunge pe gazon… de vre-o 5 ani, pentru ca instalatori idioti desi are scurgere instalata.
      Ghici unde am cel mai frumos gazon pentru ca e udat zilnic de centrala care varsa condenseul ala „acid si periculos”… exact! Si nici trotuarul nu are nimic impotriva, singura problema fiind gheata care se formeaza de cateva ori pe sezon cand sunt temperaturi mult prea scazute.
      Iar la mine consumul de gaz a scazut in medie cam cu 20-25% dar asta probabil pentru ca am citit cartea tehnica si am aplicat regulile de exploatere indicate de producator pentru a fi eficienta.

    • Asta la baza e o discutie filozofica despre autonomie, din ce stiam statul constrange autonomia individului nu invers, restul e cancan

    • @Bigbear: Absolut orice reglementare si lege intr-o societate democratica e o limita pusa, in final, consumatorului: cum ar fi sa mai avem voie cu benzina cu plumb? Cum ar fi sa putem baga in mancare orice cacat vrem noi? Etc.

  3. Ce e cu moda asta la video să se oprească când nu te uiți al el? Nu vreau să-l văd pe băbălăul ăsta în timp ce îi aud inepțiile, nu am nevoie de asta. Și nu am nevoie de un site să decidă pentru mine dacă vreau să văd sau doar ascult.

  4. „A treia posibilă măsură privește limitarea folosirii mașinilor electrice într-o astfel de situație numai pentru deplasări absolut necesare, precum mersul la serviciu, la cumpărături, la medic, în instanță, etc. Prin urmare, nu este vorba de o interdicție, ci de o limitare și ea nu s-ar aplica decât în cazul unor crize energetice majore, și nu singură, ci alături de alte categorii de măsuri”

    Paragraful asta e suficient.

    Masinile electrice reprezinta o problema pentru gridul energetic al Elvetiei, de asta au conceput masura nr.3.

    Intoxicarea mediatica din ultimii 5 ani este PRO masini electrice, si NU impotriva lor (ar fi chiar culmea la cati bani se pompeaza in industria asta).

  5. La fel a fost si anul trecut – s-au cacat toti pe ei ca vai, uite, in Elvetia iei amenda daca setezi temperatura peste 19 grade in casa, sau ca in Germania te parasc vecinii daca ai mai mult de 19 grade in casa.

  6. Guvernul Romaniei obliga toate institutiile statului sa foloseasca doar masini electrice.
    Legea va intra in vigoae din 2024.
    ……pe urma m-am trezit….

  7. Stai asa ca nu e doar prost, e si muist. Inchide cu „Hai alaturi de mine in trade daca vrei sa faci multi bani”.

    Ia ba si latra despre schema ta nu despre China si fake news.

  8. Linkul către USA today ma bagă pe video-ul pe TikTok.

  9. E cel mai nasol că majoritatea nu știu să verifice o știre și o sursă, e ceva care se pliază pe convingerile lor, share direct și adevăr absolut

  10. Pana una-alta, autocarul ala in Venetia care a luat foc la căderea de pe pasarela era electric. Facut de chinezi

    • Sunt absolut convins că dac-ar fi căzut peste pasarelă un autocar din ăla bun, pe motorină, nu doar că n-ar fi pățit nimeni nimic, dar și-ar continuat și drumul pe calea ferată.

    • Baga ai tu surubelnita in acumulatorul LiPo cand il schimbi. Vezi cam ce reactii au loc si apoi gandete-te cum se incalzeau cu flacara pe sub sasiu diselurile vechi.

  11. Prostanul ăsta, Dan Toma, e fiert pe conspirații. Varsă niște minciuni de te doare mintea.

  12. Încă mai sunt unii care cred ca tactu’ e in pușcărie…

  13. Vali, mai baga niste stiri despre masinile electrice, te rog.

    Eu ma distrez la nebunie cand vad cu cata patima sunt urate aceste masini, iar in spate nu exista decat sperietura ca el, care sta la bloc, va ramane fara masina.

    Autonomie, perfromante, pret mare etc sunt praf in ochi vs frica teribila ca EV e incompatibil cu traiul la bloc. Fizic nu ai cum sa ai atatea prize.

    De aia urasc romanii EV, nu ca ca fac ei multe mii de km/luna.

  14. Oricum discutăm despre un „nontroversy” în ceea ce privește România. Mai avem până a ne punem probleme despre infrastructura stațiilor de încărcare electrice. Iar ca toată lumea să-ncarce mașina cu prelungitorul pe geam nu este practic.

    În destule cartiere din București încă mai cade lumina pe jumătate de scară dacă spală toți vecinii la mașină și cineva bagă în priză un PC de gaming c-o sursa de 800W.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile