O nouă belea pe capul guvernanților: OMV a descoperit petrol iar!

După descoperirea unei pungi de gaze imense în Marea Neagră, acum avem parte de

Cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane barili echivalent petrol (bep) resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022. (sursa)

Groaznic. Cine ia șpaga pentru asta? Ce neamuri se angajează din nou la companiile adiacente Petrom? Ce șpăgi se dau pentru alegerea companiei care va construi sondele? Ce nouă influenceriță va fi pompată în ochii publicului de bibicul ei de la Romgaz?

Atâtea probleme pe capul bieților politicieni români. Au dreptate dacopații care votează corupți, România e Grădina Maicii Domnului și se fură de 30 de ani din țara asta și nu s-a terminat.

De gazele din Marea Neagră știm, s-au apucat turcii să le extragă zilele astea din partea cealaltă a pungii, după 2 ani de pregătiri. Noi mai așteptăm.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. NOU
    #1

    Dar ce atata graba?

    Comentariu apreciat.792
    • Nu mai pupa nimic in plus austriecii in Romania. Guvernul Romaniei pare destul de hotarat sa le dea la müie austriecilor, indiferent de cine e prim ministru sau partid la guvernare. Saracilor austrieci, dupa ce li se taie din 2027 accesul la resursele Romaniei, le ramane doar sa se bucure de banii lasati de schiorii romani si de fratii lor schiorii rusi, la fel de numerosi, in urmatoarele locuri: la schiat in Austria, sarituri cu banii dupe card in trambulinele Raifeissen din Romania si din Rusia, sporturi extreme si varsaturi mici de energizare in conturile Redbull din Romania si din Rusia.

      Comentariu apreciat.7839
    • @Rio: cum să nu mai pupe? Nu le-au prelungit pe șestache acordul de concesiune cu încă 15 ani? Muia o luăm tot noi.

      Comentariu apreciat.770
    • Dar hey

      56
    • Rio, daca tu crezi ca se va rupe cineva de la robinetul OMV pentru ca interesele țării, ceed ca ai ratat ultimii 34 de ani de la revoluție.

      Absolut nimic ce s-a decis politic in Romania nu a fost motivat de interesul țării sau a cetățeanului, ci in termeni de ciolanul “mie ce îmi iese?”

      Sper ca tu nu pui botul la astfel de populisme ieftine, alături de majoritatea patriotarzilor care sunt furați sistematic de 4 decenii încoace.

      Comentariu apreciat.450
    • Cu ceva tot ne are Austria la mână dacă le-am prelungit acordul de concesiune ca și cum ar fi cei mai buni prieteni ai nostri. Pe acelasi principiu, ca Romania are alte probleme mai importante decat cui ii sunt concesionate resursele nationale, maine le concesionam energia nucleara rusilor, ca sunt cei mai buni prieteni ai austriecilor.

      106
  2. Legenda zice ca Shevron a concluzionat, inainte sa o stearga de la noi, ca ne costa prea mult sa extragem fata de cat luam pe gaz.

    1016
  3. In 50 de ani cred o sa fim ca sauditii, toti cel putin milionari in euro, o sa stam acasa si o sa ne trimita statul ceva gen 10% din banii obtinuti din resursele astea naturale direct in cont ca la niste bosi de bosi!

    Comentariu apreciat.682
    • Daca mai gasesc astia petrol in Romania cred ca o sa scada pretul barilului pe piata mondiala la nivelul din 1965. Ca sa nu avem si noi noroc sa vindem pentrol scump.

      00
  4. Dumnezeul lovește cu declinul demografic. Să ai tu pleașca asta și să nu mai ai rude de angajat. Un transfer, ceva, o detașare și pe urmă vedem noi cum umplem locurile rămase vacante.
    Dacă suntem suficient de tâmpiți, și eu cred în potențialul nostru, la anul pe vremea asta Ioana Ramona Bruynseels va conduce direcția zăcăminte.
    Figură reprezentativă AUR, candidat prezidențial din partea Partidului Conservator Umanist și Câți or mai fi fost Dan Voiculescu. Luată la palme și umilită de acesta că nu depunea suficient efort(vă las plăcerea să chatgptiți), fostă influențeriță bancară, de unde și numele.

    De ziua lui, Klaus a numit mai mulți premieri PSD decât celălalt robot, Ion.

    Comentariu apreciat.513
    • Serios acum, cel mai probabil Sebi Ghiță vorbește cu fostul lider sindical Luca de la Petromservice pentru un joint venture. Pachet majoritar SRI.
      O reîntoarcere a stranierilor? Frank Timiș? Cad generalii SRI și SIE la pace pe zăcământul ăsta?
      Serviciile au dreptul să dețină firme, în cazul în care ați uitat. Nu putem lăsa așa pe oricine.
      Dar cel mai sigur și mai sigur mod e să vorbești cu hrizda de la Petrom să vezi ce nevastă de politican s-a angajat de curând în City.

      Comentariu apreciat.321
    • @Pixel
      Stiu eu o metoda buna, verificata, impotriva astora ca Frank Timis. :))

      https://youtu.be/sn560Kss5tA

      Mosul asta are teren in zona unde familia lui Frank Timis controleaza un ocol silvic. Cand incearca aia sa il deranjeze, mosul ii ameninta cu arma si il lasa in pace :))

      41
  5. Chestia ca toti angajatii astia tb sa vina la munca sa semneze condica chit ca nu fac nimic. Normal ca la nivelul lor vin cu masina, deci extra poluare si extra trafic blocat. Eu as propune sa stea acasa prin lege, ce sa ne mai ascundem dupa deget, banul in cont si toata lumea o sa fie mai fericita!

    Comentariu apreciat.292
  6. Cumparam de la turci ca aia sunt mai avansati tehnologic.

    201
  7. Le-am dat-o moca-explorarea.
    Ei ni-l vând, deși e a nostru.
    Noi marcăm banul și li-l dăm înapoi pentru exploatare.
    Eu nu încep exploatarea pana nu îi scutim de impozite, după care ce extrag ei, vând tot ei în Blgaria.
    [Ca în același film cu proști de acum câteva luni după inaugurarea exploatare cu scutire de taxe și export la Blg.]

    221
    • Nimic in România nu e moca. E moca doar in sensul ca statul, adica cetățeanul, adică pulimea nu vede nimic. Cine s-a ocupat de contractele astea, rude, cunoștințe si partidul a încasat ce trebuia, la prețul corect.

      162
  8. S-a descoperit petrol ? De bucurie ar fi in stare sa se mai scumpeasca benzina si motorina macar un 20 de bani.

    Comentariu apreciat.383
  9. „România e Grădina Maicii Domnului și se fură de 3000 de ani din țara asta și nu s-a terminat.”

    Am corectat :))

    150
  10. Ăștia de la conducere acum ie mai prosti ca V.*Monta, tre sa vina nicusor sa o rezolve și pe asta ,nimic nu fac ăștia ,diletanți

    20
  11. Sondele și trasarea conductelor se va face prin o firma controlata de Comanescu (GSP) sau prin spaga primita de acesta prin acropo.gov.ro
    La infiintarea acropo.gov.ro a fost numit la conducere un fost consilier/director Constantin Gheorghe care intre timp a decedat.
    ca sa înțelegem cum se învârte lumea Comanescu l-a „pus” in functie pe Vlădescu proaspătul arestat, ca și min de finanțe nu mai știu, prin 2007, acesta fiind inainte de aceasta funcție, bineînțeles consilier/director la Upetrom 1Mai din Ploiești (acționar majoritar tot Comanescu) …
    lucrurile sunt aranjate deja, bineînțeles, și nimic nu e la voia întâmplării asa cum se lasa de interpretat.
    posibil sa ia BSOG-ul, bine dacă da spaga tot pe aceeași filieră. ‘saracii’ politicieni vor latra asa cum li se spune din culise.

    160
  12. Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă.

    Desigur, astea sunt “aurisme”, se știe că “partenerii europeni și americani”, respectiv “investitorii străini” ne doresc doar binele.

    Evident, atâta timp cât “bine” înseamnă să tăcem și să le cumpărăm produsele făcute tot cu materiile noastre prime.

    917
    • Ca să fim sinceri, fiindcă au găsit fraierii perfecți, aia e boss… Ce, tu nu ți-ai freca mâinile când pui mâna pe zăcăminte vândute la, nu știu, suma infimă raportată la valoarea lor de către Statul Român?!

      101
  13. Un alt “aurism”:

    La începutul anilor 1960 și timp de incă două decenii, România a fost pe locul doi în lume la exportul de utilaje pentru foraj și rafinări și pe locul trei la producția de astfel de echipamente, motiv pentru care se bucura de o prezență importantă in regiune, pe care nici suprafața
    teritorială, nici interesele sale politice nu i-ar fi putut-o garanta altfel.

    A fost singura țară europeană cu statut de membru observator al OPEC, și un mediator important al diverselor conflicte din Orientul Mijlociu și nu numai.

    Dealtfel, acest statut de tip soft-power a fost folosit de câteva ori la cererea expresă a SUA, inclusiv pentru negocierea condițiilor deschiderii relațiilor cu China lui Mao.

    Cine știe, cunoaște și controlează. Cine nu, o arde cu “aurisme” și alte imbecilități analfabete.

    1410
    • Eram lideri mondiali chiar si la productia de tepe, de asta ai uitat: https://www.youtube.com/watch?v=6yuJFf3WdQg&t=1s

      15
    • Chestia importantă la treaba cu exportul era prețul foarte mic. De aceea preferau mulți să cumpere. Numai că după ce se convingeau de calitatea produselor, la fel de mulți renunțau la contracte, că nu prea le plăcea să plătească reparații peste reparații. Și asta nu numai la utilaj petrolier. Statisticile sunt bune, dar mai trebuie căutat și înțeles și dincolo de ele.

      113
    • NOU
      #29

      „Numai că după ce se convingeau de calitatea produselor” – nu, nu erau de calitate proasta, lasa legendele conform carora industria romaneasca era praf, pentru ca nu era.

      Pana pe la mijlocul/sfarsitul anilor ’80 s-au investit zeci de miliarde de dolari in achizitie de tehnologie de varf, inclusiv prin spionaj industrial, reverse engineering, etc.

      Abia ulterior a inceput sa dea chix.

      48
  14. Vreti sa spuneti ca exista grupuri de interese care vaneaza resursele Romaniei? Asa ceva… nu are cum. Astea sunt conspiratii dacopate :))

    185
  15. Olguţa Dana Totolici, soţia lui Dan Barna, e tot Head of Reward & Respect Labour Litigation Department în cadrul OMV Petrom ?

    Lol…

    195
    • Terminați cu sexismul ăsta, fiți mai progresiști, ce naiba. Soții nu au voie să se angajeze?
      „Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziţia de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeş. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.”
      Unde am găsit zăcământul ăsta nou?

      30

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.