Noile seriale “Twin Peaks” și “X Files” vor avea soarta Beverly Hills 90210

E o agitație minoră zilele astea pe tema lansărilor unor reimaginări a serialelor de succes din anii 90 “Twin Peaks” și “X Files”. Pentru noi, cei care le-am văzut la timpul lor, e în același timp o bucurie și o dezamăgire: o bucurie că serialele alea, deși proaste azi, atunci au fost mișto de tot, și o dezamăgire pentru că știm că vor fi extrem de proaste azi.

Toate serialele care se bazează pe “hai să repornim un hype de acum 20 de ani” sunt sortite eșecului. Uitați-vă la ultima tentativă a BH 90210. Jalnică și proastă, cu actori de mâna a treia, cu scenariu de mâna a patra și cu buget de mâna a cincea.

Cum să concureze mizeriile astea cu “Breaking Bad” sau cu “Ray Donovan”? OK, ar putea fi loc pentru seriale noi, dar cu buget. Aduceți-vă aminte câte manele de seriale au lansat Amazon Video anul trecut sau acum doi ani? A avut vreunul succes?

film-breaking-bad-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Profit de aceasta ocazie ca sa las un comentariu fara legatura cu subiectul: Ati vazut The Black Mirror?
    E dumnezeul lor!

    00
    • Cam multe minusuri..sunt chiar curios ce-i deranjează. Am o bănuială.
      Da, e probabil cel mai bun serial pe care l-am vazut.

      00
  2. Sneaky Pete mi se pare cam la acelasi nivel cu BB…. L-am vazut in doua seri.

    https://m.imdb.com/title/tt5011816/

    00
  3. Transparent (lansat de Amazon) a avut mare succes, castigand multe premii specifice.

    00
  4. The Man in the High Castle si Bosch au destul de mult succes in piata vestica.

    00
  5. Succesul la public nu e neaparat masura calitatii unui serial – vezi panarama de Friends si telenovele inverminabile cu zeci de milioane de spectatori sud americani.

    Seriale bune de la Amazon am vazut „Man in the high castle” si „Goliath”.

    00
    • succesul la public este SINGURA măsură a calității unui serial tv, făcut pentru audienta și bani.

    • Audienta si banii sunt masuri ale cantitatii, nu ale calitatii.

      00
    • // succesul la public este SINGURA măsură a calității unui serial tv //

      wrong

      sau cel putin partial wrong .

      cum definesti succesul la public , prin nr de ameni care il vad ? prin reactiile publicului ? prin reactiile criticilor ?
      netflix de exemplu nu dau deloc cifre de viewership si au scos si sistemul de stele cu care votezi produsul, in schimb scot in fiecare an macar 2-3 produse cu o priza imensa la public din moment ce se vorbeste de ele in media si social media mai mult decat cele de network.
      cele mai de succes produse hbo ( GoT si Westworld ) nu au nici macar jumate din audienta NCIS New Orleans , si breaking bad e avut la vremea lui audiente de 4 ORI mai mici ca 2 1/2 men.
      deci totusi care e succesul mai mare ?
      e aproape imposibil sa compari un produs de masa care e destinat sa fie un produs cu ceva care e menit sa fie arta, chiar si comerciala.

      00
    • Man in The high castle nu mai e bun, a devenit o manea de succes, ca The walking dead. Cu diferenta ca The walking dead a căzut de mult mai de sus (prima serie era ca alt serial).

      00
  6. Fratilor, uitati-va la Shooter (e pe Netflix)

    00
  7. Goliath, Man in the High Castle si Mozart in the Jungle de la Amazon si foarte bune,

    BH nu mi-a placut la vremea lui, nici nu stiam ca s-a reincalzit.

    Twin Peaks a fost anulat, acum au gasit bugetul si audienta pierdute in anii ’90.

    X-files, a fost asa si asa anul trecut, nici prea-prea nici foarte-foarte precum il stiam, tbh.

    00
  8. Aș vrea să menționez Mozart in the Jungle care se pregătește de sezonul 4 și e singurul motiv pentru Amazon Prime Video.

    00
  9. Compari putin mere cu pere. 90210 a fost produs de CW, nu putea fi altceva decat o mizerie. X-Files probabil va fi dezamagitor, se va ridica la nivelului noului sezon din Prison Break.

    In schimb, Twin Peaks este produs de Showtime, aceeasi televiziune care difuzeaza si Ray Donovan, serial mentionat de tine ca fiind unul bun (din punctul meu de vedere unul dintre cele mai plictisitoare seriale produse de ei).

    Daca serialul este un remake/sequel/prequel, nu este automat prost (ex. Battlestar Galactica).

    00
  10. Beverly hills îl poți compara maxim cu Merlo’s Place, Sunset beach. Nu cu Twin Peaks. Dacă nici pe mâna lui David Lynch nu ne mai lăsam …

    00
    • Sa fiu daca mai stiu ce e sunset beach. Clar m-am uitat la vremea lui, da’ nu mai am nici un fel de amintire in rest. Nici nu o sa googlesc. Mai era si ala cu futomodele din nueva york, tot de ala de-a facut melrose.

      00
  11. Cand te apuci s-o lungesti prea mult, sau prea multe sezoane, se cam subtiaza calitatea.A se vedea Sons Of Anarchy, care in sezonul 7 au fost realmente penibili, sau cum au inceput sa strice The Walking Dead, au lalaito cu Neegan un sezon intreg…no, Breaking Bad au incheiat cand a trebuit, cum a trebuit, fara sa lase loc de prea multe continuari (naturale, nu fortate de minti odihnite).Au facut treaba buna cu Better Call Saul, care e in aceasi nota cu BB, dar cu alta poveste.

    00
    • think prison break. deja la al treilea sezon am zis pas. câte evadări, nene?!

    • Acuma ma uit, dintre ce a fost hit asta si The Sopranos e ceea nu am vazut, is la sezonul unu si ceva deja e putred in Danemarca, dar il iau ca pe un serial spre SF.M-am uitat la Orange Is The New Black, atatea vorbe degeaba si acolo, se vede ca-s plictisiti scenaristii…un sezon am vazut, la primul episod din al doilea sezon am rezistat 17 minute.Io zic ca 4-5 sezoane is suficiente pentru un serial cu adevarat bun.In Californication cum delirau scenaristii in ultimele doua sezoane?Pai cate bombe sexuale sa tot futi, ca te mai si saturi de pizda de la o vreme…Uite, astia de laThe Walking Dead au zis ca mai au material pentru inca 7-8 ani, pai asa o sa ajunga un Beverly Hills cu morti.

      00
    • TWD este un BH cu morti. Si este asa inca din primul sezon – telenovela in decor postapocaliptic cu zombi.

      00
  12. X-Files a dezamagit profund, la al doilea episod n-am mai rezistat insa Twin Peaks-ul il astept cu mare nerabdare si fluturasi in stomac! :D Go Lynch Go!

    00
  13. Incercati si Peaky Blinders, nu e chiar asa nou dar merge daca nu l-ati vazut deja
    https://www.imdb.com/title/tt2442560/?ref_=nv_sr_1

    00
  14. Ca o coincidenta, am inceput sa ma uit la X-Files de cateva zile si nu mi se pare prost. Bineee, se observa ca e imbatranit, dar e interesant pana acum.

    00
  15. bune sau rele tot isi vor gasi musterii sa se holbeze la ele. cine stie, poate devin si eu unul dintre ei :-)

    00
  16. Ray Donovan e mai slab decat las Fierbinti, despre ce vorbim aici?

    00
  17. Man in the high castle, Goliath, Bosch, Transparent, Sneaky Pete, etc. Deci da, Amazon a scos niste seriale peste medie, cu atat mai mult cu cat nu au atat de multa experienta si se ocupa de asta de cativa ani. Vezi si Netflix, care a dat niste filme sau seriale f bune. Probabil o sa zici ca au inceput sa investeasca abia recent, dar ideea ramane, fac fata cu brio oricarui serial scos de o televiziune, unele sunt chiar mult peste rebuturile de la televiziuni.

    00
  18. Am vazut The Man in the high castle si e chiar bun, ba chiar m-a facut sa caut si sa citesc cartea.
    The X-files, mini-sezonul nou, e chiar prost. Ba chiar am incercat sa revad cateva episoade din sezoanele vechi si am constatat ca sunt la fel. La vremea lor, le urmaream cu sufletul la gura, probabil erau ceva nou, probabil intre timp am fost nostalgic, dar daca nu ne mai atrag nici pe noi, care le-am vazut atunci, nici o sansa sa fie urmarite de generatia actuala.

    00
    • X-Files tipa „The Nineties” prin toti porii. Pe vremea aia conspiratiile guvernamentale erau la ordinea zilei pentru ca razboiul rece tocmai se terminase si toata secretomania care il caracterizase incepea sa se mai risipeasca. Vestul incepea sa aiba acces si la niscaiva arhive rusesti sau est europene si se mai faceau dezvaluiri interesante care mai spulberau ceva mituri. Americanii de-abia se dumireau ce e cu scandalul Iran-Contra care avusese loc cu putin timp in urma si abia fusese investigat. Era la moda pe atunci sa consideri ca guvernul (cel american) tine tot felul de secrete fata de cetatenii sai si actioneaza in interesul unor cercuri obscure.
      In plus toate teoriile cu OZN-uri si extraterestri erau inca la moda si nu fusesera demascate deja de zeci de carti si programe TV de pe Discovery. Adultii din vremea aia (generatia parintilor nostri si chiar unii dintre noi) crescusera cu carti de Ion Hobana si Erik von Daniken si toate teoriile astea li se pareau plauzibile

      00
  19. Am vazut vreo 2 noi dintr-astea X Files cu Mulder si Scully. Nasol de tot, e exact ca un concert cu Metallica/Depeche Mode acuma. Iti distruge ce amintiri bune mai aveai despre ei si e o tortura de fapt (ii vezi ca-s batrani si incearca sa se imite pe ei insisi la tinerete).
    La fel si cu noul X Files: bat scenaristii si producatorii un cal mort, poate se trezeste.

    00
    • Atat de distrusi sunt aia de la Metallica incat turneul din Europa e sold out de vreo 2 saptamni. Turneul va fi in 2018!

      00
  20. Eu nu mă așteptam ca Fargo să aibă succes și uite că are.

    00
  21. X-files ultimul sezon este o mizerie totala fata de vechiul serial.
    Un rahat umflat cu exagerari si efecte proaste.

    00
  22. Twin Peaks n-a fost un serial prost nici la vremea lui, doar că la 13-14 nu înțelegeam nimic din el și știam doar că ne e frică de Bob și că Audrey e sexy. Mai multe simboluri ascunse ca acolo, dialoguri mai pline de multiple sensuri și personaje mai individualizate n-am găsit nicăieri. Și sunt cinefilă, am un ”CV” destul de stufos de filme și seriale.
    Dar cele de mai sus nu se descoperă la prima vizionare. Nici la a doua. Cam de la a patra încolo.

    De la mine, Lynch are un cec în alb. Asemenea și Badalamenti, care semnează, din nou (și din fericire) coloana sonoră.

    00
  23. Cu Breaking Bad concureaza usor, pentru ca Breaking Bad s-a terminat.
    Altfel da, probabil ca vor fi de rahat. Desi Twin Peaks chiar ar avea potential daca e facut bine.

    00
  24. NOU
    #39

    Millennium fratilor. Ce vremuri…era si cometa pe cer prin 97-98.

    00
  25. Hai ca om vedea, nu plec cu asteptari prea mari dar nici nu voi inghiti orice. Oricum, se pare ca ti-ai chinuit mult memoria sa aduci exemple cu care sa-ti argumentezi ideea si n-a iesit decat BH :))
    Dar pana la TP apare American Gods cu autorul cartii implicat in crearea serialului si din cate stiu pe Amazon poate fi vazut (nu zic ca-i produs de ei sau treaba lor cum invart licentele alea)

    00
    • Daca ecranizeaza si Good Omens, sunt vesel. In alta ordine de idei, cica o sa faca un serial dupa The Collapsing Empire.

      00
  26. „o bucurie că serialele alea, deși proaste azi, atunci au fost mișto de tot” X-Files din anii 90 este prost azi? Esti sigur?

    00
  27. Nu ştiu cum va fi ăla nou, dar cele 3 sezoane Twin Peaks au fost, sunt şi vor rămâne geniale. Twin Peaks e un cult, ciupengăriile momentului sunt nişte seriale foarte bune şi atât.

    00
  28. eu n-am inteles de ce ai mentionat serialele produse de amazon ca fiind bune, toate sunt naspa. tot ce e bun e la netflix, hbo, showtime, fx, amc.

    twin peaks e cult clasic, x files a fost bun la vremea lui dar in ziua de azi e naspa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.