Munca la Google. Mituri, bani si minciuni.

Those of us who failed to thrive at Google are faced with some pretty serious questions about ourselves. Just seeing that other people ran into the same issues is a huge relief. Google is supposed to be some kind of Nirvana, so if you can’t be happy there how will you ever be happy? It’s supposed to be the ultimate font of technical resources, so if you can’t be productive there how will you ever be productive?

Citiţi totul pe TechCrunch, e de rău.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Hm, Google erau listati in „100 Best Companies to Work For”.
    Aparent nu toti cei ~ 24 de mii de angajati au o parere asa de buna despre ce se intampla la ei.

    00
  2. Oriunde exista procentul de 5-10% nemultumiti. Din varii motive. Citatul, poate, nu exprima adevarul!

    00
  3. Nemultumitului sa i se ia darul.

    00
  4. De faptul ca platesc prost si ca managementul e sublim dar cam lipseste s-a tot auzit in ultimii ani, de cand au inceput sa creasca precum Fat-Frumos. Dar daca te duci intr-o mega-corporatie si te astepti sa gasesti „Nirvana”, meriti sa fii dezamagit.

    00
  5. The page you are looking for is temporarily unavailable.
    Please try again later.

    Hmm a intervenit google?

    00
  6. Voi chiar credeti prostia asta??? Sa fim seriosi!

    00
  7. opusul a ceea ce se stia despre a fi un angajat al google :p

    00
  8. @Mugur: ce ți se pare așa spectaculos?
    Chestiile alea erau știute de ceva vreme. Iar asta nu înseamnă că la Gogu SRL e mult mai bine decât la Google. Pâna la urmă „Ninety percent of everything is crap” :-)

    00
  9. @sorin: Realitate metaforizata. Din cate citisem undeva unde se explica mai bine (nu wikipedia), am inteles ca cei 20% pot fi utilizati tot in interesul Google, dar pe proiecte care plac mai mult angajatului.Probabil ceva de genul: „Eu lucrez la Adsense, lasa-ma sa dezvolt o functie noua la trends”, sau „am ideea asta total noua de serviciu Google , in aia 20% din timp fac un draft si vi-l prezint in 3 luni”. Nu cred au voie sa se joace Red Alert in timpul ala, sau sa-si dezvolte un produs software propriu.

    00
  10. Sincer sunt satul de remarci/argumente cu titlul „de ce nu mai lucrez la E&Y / Microsoft / Deloitte / ArcelorMittal / etc ? Va spun eu: pentru ca sunt niste bulangii!@#$!”. Google se adauga la lista, cu ce ai postat tu. E, de cele mai multe ori, vorba de un individ care nu s-a adaptat regimului de munca si arunca cu noroi acum, dupa ce i s-a aratat usa.

    00
  11. Cum ?! Google nu este Raiul pe Pamant ?! Incredibil, Senzational !11!!eleven!

    00
  12. @Gmorkster: ușa îți este arătată când ești dat afară, ceea ce nu este cazul ăstora la care face referire zoso.

    00
  13. Google ar fi firma ce asigura cele mai bune conditii de munca din lume. 20% din timpul petrecut la serviciu, orice angajat are dreptul sa-l foloseasca in interes personal. Oare e mit sau realitate?

    00
  14. Am citit comentariile la care facea referire link-ul si nu vad ce este de rau. Majoritatea se plang de timpul necesar angajarii, de sefi mai „putin” intelegatori, respectiv de programul de lucru.

    Timpul necesar angajarii este determinat doar de angajator. Daca esti bun in ceea ce faci, lasa-l pe angajator sa-si dea seama de asta. De ce ar trebui sa vada cat esti de bun dupa 1-2 interviuri si nu dupa 10?

    Discutiile legate de sefi sunt omniprezente, indiferent de firma. Pun pariu ca si sefii au versiunea lor.

    In ceea ce priveste programul de lucru, nu am vazut in nici un comentariu ca cineva te-ar obliga sa executi ore suplimentare. Era doar indianul ala, dar se pare ca nu dadea randament. Cel putin asa reiese din propriile sale declaratii. Plus ca nu l-a mai angajat nimeni timp de cel putin 5 luni dupa ce a plecat de la Google. Sa fie si asta un semn?

    In schimb, se pare ca Google ofera mai multe beneficii decat majoritatea firmelor despre care am mai citit. 2 mese pe zi, asigurare medicala, salarii de top(comparbile cu salariile din alte companii de top), programe „extra”(concerte, team-building-uri, vacante la ski, etc.), si asta doar din ce am citit in comentarii. Cred ca astia care se plang nu au lucrat in firme asemanatoare celor din Romania.

    Deci Google nu e chiar iadul pe pamant. Si, sincer, chiar nu le plang de mila celor care au plecat de la Google. Nemultumirile lor sunt de-a dreptul copilaresti.

    00
  15. „So he abandoned the promise and fell back on his
    tired, familiar standby (”People don’t work at Google for the money.
    They work at Google because they want to change the world!”). A
    statement that always seemed to me a little Louis XIV coming from a
    billionaire.” asta este preferata mea. Nu contează că e Google, sau Schmoogle, chestia asta ar trebui citita de cât mai mulţi manageri.

    00
  16. @neagrigore: hai mah, ce mai e un „biliard” in zilele astea? :)

  17. Este ridicol. In articolul cu pricina nimic nu este neaparat nou sau revolutionar.

    Proces foarte lung de recrutare, vai dar cum sa nu angajezi pe primul venit care crede ca este ombellico del mondo.

    S-au scos M&M-urile gratuite si ciocolata fierbinte: oh the horror the pain ! Raman doar mancarea gratuita, bufetele si racoritoarele. Ce chitros.

    Diferenta mare intre salariile la engineering si non-engineering, vai ce uimire, ce chestie incredibila ! IT-istii sunt platiti mai mult, cine-ar fi crezut, shocker ?!?

    Se lua pe stock-uri si 50.000 de cocarzi iar acum se iau doar 20, option-urile sunt de aruncat la gunoi. Pai da, ca bursa nu are voie sa scada, am citit eu pe un blog cand eram mai mic. Criza ? ce-i aia.

    Credeam ca pot sa joc Solitaire in cei 20% din timp (adica o zi pe saptamana !). Vai trebuie sa lucrez tot in interesul Google si – cumplit – trebuie sa am idei. Ideile mele, originale. Astia-s nebuni.

    Aloooooo, trezirea.

    Poanta nu e ca Google nu a iesit din top 100, ci ca la restul companiilor lucrurile stau mai prost. Nu ca mi-ar fi ei foarte dragi, dar hai sa fim un pic realisti. La majoritatea firmelor din lume un astfel de thread de discutii nu ar fi aparut niciodata. Vai, cum sa intrebi sincer demisionarii de ce au plecat ? Daca spun lucruri rele ?

    00
  18. De cand au declarat ca nu vor sa investeasca in presa scrisa.Tot or sa fie atacuri spre Google. Mai ieri au fost acuzati ca sunt partasi la incalzirea globala, o cautare pe google nu stiu cat CO2 produce. :)
    Eu nu-i inteleg pe astea de se smiorcaie cu conditiile de munca la o firma PRIVATA. Pai ce plm il tine Ceausescu fortat sa munceasca la Canal?

    00
  19. Chestia cu best 100/500 companies to work for e relativa. Am avut placerea sa lucrez la fro doua din categoria respectiva si am fost dezamagit. Acum lucrez pentru o companie relativ mica (100 pers) si ma simt de 100 de ori mai bine decit in lumea corporatista.

    00
  20. Chestiunea asta mi-a amintit de un articol al lui Butunoiu, „cum cred angajatii ca e in alta firma” (google it….. ha); firma de care discutam a evoluat dintr-un start-up de garaj trecand printr-un model elitist – prin angajarea absolventilor de top – si apoi ajungand la stadiul de corporatie listata la bursa, cu bugete definite anual si raspunsuri de dat in fata adunarii actionarilor. Mi-e teama ca majoritatea am ramas cu imaginea Google din primele 2 stadii si ne intrecem in a formula acuze fiindca acum se comporta exact ca o companie in al 3-lea stadiu, uitand ca ESTE de jure si de facto acolo. Cum spunea si un comentator de pe techcrunch, in acest moment a lucra la Google nu e in mod esential diferit, nici macar financiar, cu a lucra la Microsoft, la Yahoo sau la oricare companie mare. Deci care e problema ca oamenii isi dau demisia din cauza sefului sau a programului de lucru? Peste tot se intampla asta.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.