Movie Studio 18 e o porcărie.

Scurta mea carieră de product manager:

Bună ziua. Da, ești o companie care produce bambilici. Ai cumpărat un soft concurent, care are un fanbase loial, care imediat cum apare versiune nouă de produs o cumpără, fără să comenteze. Și care speră să repari problema majoră a produsului și să aduci câteva îmbunătățiri pe partea de funcționalități, nimic deosebit. Cool.

Deci, băieți, ne apucăm și noi de treabă? Ce? Vreți să mai scoateți două versiuni cu mici îmbunătățiri și apoi să absorbiți produsul în produsul vostru principal, care e mai mare, mai scump, mai greu de folosit? OK, dar oamenii ăștia nu cer decât schema asta, nu mai bine facem îmbunătățirile astea și îi păstrăm ca și clienți?

Băi, deci oamenii ăștia de la Magix sunt idioți. Au 4 editoare video cu care concurează și ideea lor e să facă editorul ăsta video care e diferit și mișto să arate și să funcționeze fix la fel cu restul. Au făcut asta la Movie Studio 18, l-am cumpărat, m-am trezit cu un Davinci Resolve de buget. Păi ce-am făcut, Bobiță? De ce am dat 60€ pe el când Resolve e gratis? Unde e logica?

Și oamenii nu vor de la Movide Studio decât să nu mai sacadeze preview-ul. Atât. Că administrare a trackurilor audio e superioară, managementul culorilor e superbă, chiar dacă nu e de profesioniști, dar e ușor de folosit. Asta e schema. De asta îl folosește lumea în draci. Că e mai ușor de folosit decât restul editoarelor, care cer toate cunoștințe medii și avansate de editare video. Și nu toți au nevoie de așa ceva. Serios.

Resolve e un tool foarte mișto pentru cine face editare video puternică. Eu nu fac asta. De aia nu am voința necesară să învăț să îl folosesc.

În stânga, interfața nouă. Nu am descoperit de unde să fac să îmi apară două track-uri audio, nici la el, nici la Resolve. Nu-mi pasă că iMovie are asta, de aia idioți ca ăștia nu știu să exporte un clip cu sunet la fel în ambele canale, din cauza porcăriei ăsteia, că nu văd trackurile stereo. În dreapta interfața la Movie Studio 17. Dacă știți un editor asemănător, ușor de folosit, fără complicații, let me know.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

 1. iti recomand iMac…

 2. O lume plina de haladiti. Paintul de la Microsoft, ce are? Sau mai bine zis, ce n-are?

  00
 3. power director de la cyberlink.

  poti baga cate canale audio si video te tine procesorul!

  https://imgur.com/a/B6IGsRE

  00
  • nu despre numărul de canale audio era vorba. citește mai atent.

  • @Vali – incearca varianta trial de la el. Nu e vorba numai de cate canale poti adauga ci si de alte functioalitati (corectii culoare, subtitrare, efecte, etc).

   In afarsit, eu pe asta il folosesc acum!

   00
  • Amândoi greșiți, deci Adi spune „canale audio” dar se referă la trackuri iar Vali invers.
   Deci un track audio poate avea un canal audio daca este track mono sau două canale audio daca este track stereo, sau poate avea 5+1 canale etc
   Vali am pus un comentariu aici care nu a apărut, probabil fiindca am pus și un link către un printscreen, am lămurit acolo cum rezolvi problema în Resolve.

   00
  • nu a apărut că ai început cu „deci să înțeleg” și ai continuat cu „ai un track mono” și mi s-a rupt filmul. nu. afișajul e și mono, dar și cretin, că trackul nu se știe dacă e stereo sau nu.

  • Trackul Il setezi tu în media pool ca să fie stereo, Davinci nu știe ce track ai tu, tu trebuie să îi spui, setezi în propietătile clipului din media pool la audio să fie stereo, iar asta trebuie să o faci înainte să aduci clipul pe timeline în proiect pentru că atunci când imporți clipul în proiect Davinci trebuie să știe deja cum îl aduce.
   Nu pot să îți pun link cu printscreen că nu îmi mai apare comentul.
   După ce ai setat clipul ca fiind stereo și l-ai importat daca te duci de jos pe secțiunea Fairlight care este partea de program pentru prelucrări audio o să vezi că trackul audio are două canale iar VU-metrul aferent trackului din dreapta este stereo și la fel este și masterul audio.

   00
 4. Întreabă-l pe Dan Cadar…

  00
 5. Personal folosesc https://www.openshot.org/ dar nu cred ca fac nici pe departe chestiile de care ai tu nevoie, asa ca nu stiu daca iti e bun.

  Unrelated, am inceput sa imi modernizez colectia de porn vechi cu topaz video enhance ai. Rezultate demente si foarte multumitoare. Bonus, imi incalzeste procul si camera.

  00
 6. Poate ajuta Wondershare Filmora https://filmora.wondershare.com/, desi are cateva chestii nasoale, merge relativ ok.

  00
 7. Nu poti folosi versiuni vechi de Movie Studio, gen Vegas Pro 18?

  00
 8. VSDC Video Editor. Il folosesc, se misca usor, foloseste layere – drag and drop surse; efecte speciale, etc. Gratuit. De aici https://www.videosoftdev.com/

  00
 9. Poate Kdenlive să fie o soluție?

  https://kdenlive.org/en/

  00
 10. kdenlive

  00
 11. Adobe Premiere Elements 2022

  00
 12. Sony Vegas Pro.

  foarte simplu de folosit
  afiseaza si sunet stereo
  poti sa setezi calitatea de la preview (de la best quality la fastest refresh)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube