Mitul jurnalistului care face succes în online

Radiografia unui articol de pe standard.ro:

jurnalism_online_prost_1

Şi siteul jurnalisului, la care tot face trimitere.

 jurnalism_online_prost_2

Nu ştiu cine e Lucian Davidescu, autorul riscograma.ro, dar cât de greu e să îi explice cineva cum se pune un link? Şi de ce se pun linkurile şi când se pun ele? E oare complicat să îi spui, dacă tot a căzut în butoiul cu online, să nu îşi mai dea zeci de linkuri către el, că nu e seoist disperat (hai, nu fiti răi, bine că nu mai are timp de scris tâmpenii pe blog de când s-a angajat la 2parale)? Cât de greu e să ia pe cineva să îi convertească baza de date să nu mai dea erori? O fac eu gratis, dacă nu se gaseşte nimeni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. NOU
    #1

    e greu ma zoso ce stii tu

    00
  2. NOU
    #2

    Totuşi, ignorând neajunsul ăsta cu link-urile luate la kilogram, am putea şi să observăm că tipul e chiar bun pe nişa lui. Ştie despre ce vorbeşte şi scrie despre lucruri care contează. Eu aş prefera să fie toţi ca el, chiar dacă ar pune 10 link-uri nu 3.

    00
  3. Mda, tipic celor care au auzit ei ceva de SEO şi de nevoia de linkuri… Nu este prea deranjant şi sunt convins că o să înţeleagă repede practica corectă. Sunt de acord cu nr.2, am citit de-a lungul timpului câteva analize bune de la el.
    Nasol este cu cei care au reţinut din SEO partea de „mult conţinut” dar n-au mai ajuns cu lectura până la atributele „original şi interesant”. Şi o ţin tot în copy/paste…

    00
  4. NOU
    #5

    Mulţumesc pentru ofertă, chiar aştept consultanţa
    (la 2parale nu lucrez, sau era vorba de altcineva?)
    Raţiunea pentru care pun linkuri în text nu ştiu dacă e corectă, dar e simplă: Sunt zeci de site-uri/agregatoare care preiau textele cu copy+paste fără să dea link activ la sursă (sau fără să dea deloc). Însă le e prea lene să le scoată din text.

    00
  5. Dar daca nu stii sa le traduci in timp ce le preiei cu surse ce faci atunci ? Simplu, stai linistit ca doar lucrezi la realitatea.net . Un exemplu de azi :
    nu stiu ce tot intru pe irealitatea ( aia ii alta poveste ), oricum era un articol despre nu stiu ce galaxie si gaura neagra si fiind in domeniu’ ma uit – dupa vreo 2-3 minute ma uit ma bine la numele galaxiei si rad de una singura – au inversat literele in timp ce le copiau de pe discovery.com ( e mentionat undeva in articol ).
    Deci domnilor nu e NCG 1068 e NGC 1068 ! problema e ca l-au si indexat asa in tag cloud. :) Nu li se face nimanui mila de ei sa le zica ? Oare iti citesc aia blogul sa se autosesiseze ?

    00
  6. Ei… ia să mă bag și eu în seamă nițel… ce dracu’…
    Deci.

    Dl. Lucian Davidescu.

    Nu mi se pare prost; scrie corect românește… relativ cursiv … (nu ca mine!) concis exprimat, alea-alea…

    Acuma…

    Cu logica (care este ea) însă… nu stam chiar așa de sclipitor.
    Cu ceva articole în urmă… dl. Davidescu susținea că economia mioritică trebuie să ajungă la 10% producție… restul fiind comerț și servicii.

    Link:

    La momentul ăla… eu, ca maidanez comunitar, am pus sub semnul întrebării ideea de a compara Norvegia cu România… da’ așa sunt eu, bulucesc prin garduri.

    Ia să dau citate, că nu mă doare mâna (și să trag și scrinșoturi, nu?):

    Zice Nae (2009-12-23 11:36:47) :

    „Ne laudam cu PIB de trei ori mai mare dar unde sint banii. Si inca ceva productia industriala este la jumatate serviciile au crescut in PIB de la 5 la 60 % Aici este drama romaniei. Nu se produce se importa. Am ajuns piata de desfacere pentru altii. Contribuim la cresterea economica a altora. PIB fals facut pe speculatii financiare, consum produse din import. Banii rezultati au intrat in buzunarele “oamenilor de afaceri” la restul ajungind firmiturile. Comunistii stringeau totul intr-o palarie si asa au aparut Transfagaraseanul, metroul, Vidrarul etc etc. acub ca PIB este de trei ori mai mare nu au aparut decit averi furate in proportie de 95%. Spune-mi si mie ceva facut pentru tara in ultimii 20 ani. Zone rezidentiale nu-I asa? Conturi afara nu-I asa? Restul poplatiei traiesc de pe o zip e alta sau slugi pe afara unde invata in limbi straine “Da doamna” “desigur domnule”Asta-I realitatea stimabile.Invata sa analizezi cifrele nu doar sa le scrii”

    Răspunde dl. Davidescu (2009-12-23 13:51:51):

    „@nae
    Îmi pare rău, dar abordări ca a dvs., jumătate nostalgice/jumătate nefondate sunt una dintre cauzele problemei, nicidecum concluzii.

    Comerţul şi serviciile au crescut ca pondere în PIB de la 34% la 60%. Este încă PREA PUŢIN. Bunăstarea va veni când doar 10% din activitatea economică va reuşi să producă bunurile tangibile necesare pentru toată lumea. Una dintre nenorocirile aduse de comunism este obsesia faţă de obiect, în detrimentul serviciului şi a valorii adăugate.

    De-aia n-au înţeles românii multă vreme după ‘90 (unii nici acum) de ce în Vest un obiect electrocasnic stricat este mai degrabă aruncat decât reparat: pentru că munca de o zi a unui om valorează mai mult decât întregul proces industrial de producţie pe unitate. Nu doar moral, ci şi în bani.

    Iar asta cu “am ajuns piaţă de desfacere”, îmi pare iarăşi rău dar este un clişeu aberant. Păi ar fi excelent să ajungem piaţă de desfacere, adică să nu facem nimic dar să consumăm în draci. Din păcate nu se poate: n-avem atâtea resurse naturale cât să întreţinem toată poplaţia la un standard decent.

    Exemplu de “piaţă de de desfacere” mai aproape decât ţările arabe? Norvegia, unde standardul de viaţă este cu 50% mai ridicat decât în cel mai bogat stat UE şi singura ţară unde cea mai vândută maşină este una dintr-o clasă superioară compactelor: Volkswagen Passat.

    Diferenţa dintre noi şi ei: Ei şi-au dorit să ajungă piaţă de desfacere, şi-au maximizat şansele şi s-au bucurat când au reuşit. Noi am strigat că nu ne vindem ţara, după care am distrus-o cum ne-am priceput mai bine.”

    Așea… deci. Acuma… zic și io ca D. Manafu:
    „Voi ce credeți?™©”

    … lătrătura mea… scăpat din cotețu’ meu, în curte la zoso!…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube