Mișto și ieftin rezidențialul ăsta, dar cu accesul cum e?

Unii dintre voi zâmbeați când vă spuneam că e momentul prielnic pentru vizionări imobiliare. Dar chiar e, serios. De pildă, dacă vă atrage un anume rezidențial, puteți merge zilele astea să vedeți cum e treaba pe acolo. Pentru că, în multe cazuri e cam așa:

  • rezidențialul e la mama naibii, numai bun să faci niște offroad imobiliar până la el, cum m-am distrat eu azi (dacă vă întrebați, da, gmaps îmi arăta că sunt pe o stradă).
  • strada este destul de îngustă, oamenii parchează pe stradă, deci plugul nu poate intra.
  • nu există un loc unde poate fi dată zăpada. chiar dacă proprietarii s-ar uni și ar da la lopată sau ar cumpăra o freză, nimeni nu ar vrea ca zăpada să le fie aruncată în curte. soluția ar fi un topitor de zăpadă, dar e scump.

Ia uitați ce reportaj frumos cu oameni care au fugit de aglomerația orașului și s-au mutat în câmp, la rezidențialul ieftin:

Articol sponsorizat de CaseDeVanzare.ro  – Toti pentru Case | Case pentru toți.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Ba, fiecare isi merita soarta, nici casa nu era mica asa ca sa mai faca si spate + brate ca prea mult mec strica, parca au iesit la lopata imbracati de ski, sa fie in ciorba lor cu lopeti cu tot si cu mutatul asta smechereste.

    00
  2. Pai e tot ca la bloc, numai ca sunt insirate pe orizontala. Avantajul e ca nu iti auzi vecinii cand scartzaie patul… si n-ai probleme cand crapa liftul.. in rest e cam acelasi lucru ca la bloc.

    00
    • Si ai gradina. Si pomi. Si fructe de la pomii aia. Si spatiu de gratar. Si de garaj. Si de jucat o miuta. Si de pus o piscina dinaia gonflabila sau construita daca ai bani. Si spatiu mai mult in casa. Si fara frica datornicilor din bloc. Si cu loc de parcare pt fiecare casa. Si cu optiuni multe de incalzire. Si cu posibilitate de a-ti pune panouri solare. In rest da, ca la bloc.

      00
    • intreaba-l pe Arhi cat de bine functioneaza chestia aia pentru el in pantelimon.

      00
    • Si toti peretii afara si caldura in plus consumata..

      00
    • @Arthur: la cum is unele case facute in zonele astea smechere (din ce vad la noi in Palmisoara), nu ai loc nici sa intri bine in curte. Ca nu ai curte, ai asa o dunga de pamant intre casa si gard.

      Si nu-s chiar sigura ca nu auzi patul vecinului cum scartaie, ca esti atat de aproape de vecin, ca-i mirosi si .. sarmalele.

      Exista si case facute cu cap, cu spatii bine gandite, dar exista multe cotete din astea ‘pe pamant’ lipite unele de altele.

  3. Cine are nevoie de o vreme ca asta ca să vadă cele descrise în articol, oricum le vizionează degeaba.

    00
  4. Cam asta le ziceam și eu oamenilor când vedeau casele ieftine din Sînpetru. Da, frățică, e 55k o casă, dar e la mama dracului în câmp! E înghesuită, n-ai nici internet (doar prin stick), unele n-au nici canalizare, ci fosă septică, îți trebuie musai mașină ca să ajungi în oraș.

    Pizza nici nu ajunge, taxiul te refuză din start și până la autobuz sunt doi kilometri jumate.

    Da, e ieftin, dar nu prea merită!

    00
    • @Andrei, cu SX4, cu o garda la sol de 18-19 cm (parca pe acolo e), in 50 cm de zapada esti de mult pe burta. Cand roata nu are contact cu suprafata de rulare si merge in gol, pleci de acolo doar tras de o senilata.

      00
    • @Gabi, presupun că te referi la mine, așa că îți răspund aici.

      În primul rând, eu am zis de 40cm de zăpadă, nu 50cm. În al doilea rând, stratul de zăpadă se măsoară după ce a nins, nu după ce a trecut o șenilă peste să o comprime. În al treilea rând, ca să conduci o mașină prin zăpadă nu trebuie neapărat să ai contact cu asfaltul, cauciulul are aderență și pe zăpada bătătorită.

      În plus, eu am mers cu mașina respectivă pe strat de zăpadă de 40cm. Tu ai mers?

      00
  5. În zona aia unde s-au dus ăia de la Digi ajungi la prețuri de 560 E / mp construit. Ieftin, în condițiile în care în blocurile vechi, din oraș, se vând apartamente la 900 E / mp construit. De-aia.

    • Adică, mai pe înțelesul tuturor, un apartament de 80mp în oraș costă cam cât o casă de 120mp + un Land Rover Discovery din 2000, care are practic zero probleme cu zăpada, în alea 2-3 săptămâni pe an când ninge mai zdravăn.

      00
    • @Andrei: ai pus la socoteala si impozitul la Land Roverul ala? Si birul, scuze timbrul de mediu?

      00
    • @andrei tind sa cred ca dai prea multa crezare vorbelor ca o masina de teren mare trece prin 50 cm de zapada. Realitatea e cu totul alta.

      00
    • Cred că e prea mic pragul de 50cm, sincer să fiu. Eu am un Suzuki SX4, care nu e SUV propriu-zis și n-am probleme cu un strat de 40cm de zăpadă, așa că presupun că un Discovery se descurcă decent cu un strat de 50-60cm.

      Oricum, în zona Bucureștiului nu știu dacă ai probleme mai mult de 2-3 săptămâni pe an din cauza zăpezii. Posibil să fie cam o lună în zone gen Brașov sau Cluj, însă nu cred că e semnificativ mai rău decât vreo stradă mai lăturalnică.

      00
    • @Andrei, doar ca apartamentul ai sansa sa-si pastreze valoarea si sa-l inchiriezi pe o suma bunicica (in caz ca, sa zicem, primesti o oferta si pleci din tara), pe cand casa o sa ai probleme sa o vinzi sau sa o inchiriezi, iar pe masina nu mai iei nimic in cativa ani. Felicitari, tocmai ai gandit ca un roman verde, care vrea sa stea in jip cate 2 ore pe zi pentru cateva ore de iarba verde in weekend.

      00
    • @alex_b alegerile mele sau felul în care îmi socotesc eu banii nu trebuie să fie exemplu pentru nimeni. Dacă tu preferi să-ți petreci toată viața într-un apartament de bloc, multă sănătate!

      00
  6. Depinde foarte mult de vecinii pe care ii ai. Eu sunt ultima casa pe o alee cu 4 case. De 8 ani sunt singurul care dau zapada de pe intreaga alee ( cca100x4 m). Avem unde sa o dam ( in lateralul aleii este teren liber). Nu iese nimeni de 8 ani. De anul trecut mi-am luat freza desi un exercitiu cardio de 4-5 ore prindea bine :) .
    Freza o setezi cum vrei – nu e obligatoriu sa dea zapada in curte – o arunca la 1-2 m la baza gardului daca vrei.
    Ai cu cine sa te intelegi – te gospodaresti. Nu ai – nasol..

    00
  7. Cel mai nasol e cu boii care si-au pastrat mentalitatea de bloc mutindu-se la casa: si-au facut ditamai casoaiele, cu curte (cu sau fara garaj) dar idiotii tot in strada parcheaza. Si nu e vorba doar de utilaje de deszapezit ci si de cea de gunoi, curiri sau , doamne fereste, alte nevoi. Ba unii blocheaza complet, de aproape nici cu piciorul nu poti trce prin fata casei lor.

    00
  8. Stii ce ar fi misto?
    Sa pui dracu filmu ala pe youtube ceva ca fiesbuc nu am si primesc mesaj de link expired sau ceva.
    Si nu pot comenta la obiect daca nu vad si marfa :)

    00
  9. NOU
    #23

    In kkt se plang de conditii cand tocmai d-aia s-au mutat acolo, ca altfel costa dublu casa.

    00
  10. se plang oamenii din ansamblurile astea de zapada, si ca vai nu le curata nimeni, dar totusi nu e chiar asa. chiar si in reportaj au zis ca a trecut un utilaj cand a fost zapada mai mica, dar vai nu si acum. Nu mai zice nimeni cum sigur au trecut utilajele la 10 minute dupa ce a filmat televiziunea

    00
  11. oamenii care se muta un’si-a luat dracu noapte buna au chestia asta unde nu pricep ca o casa la mama dracu care e ieftina nu se compara cu un apartament/casa in oras care e scump.
    cam asa
    $cost[casa departe]=$casa[departe]+
    $masina[benzina consumata dus la si de la munca]+
    $masina[uzura pentru ca drumurile sunt mai proaste]+
    $masina[benzina consumata de luat si adus copiii de la scoala]+
    $utilitati[mai scumpe pt ca inertie climatica]+
    $utilitati[mai scumpe pentru ca ai toti peretii afara] ;
    $cost[casa in oras]= $casa[in oras]+
    $cheltuieli[in oras]+
    $masina[uzura in oras]+
    $masina[benzina in oras];
    si s-ar putea ca
    $cost[casa in oras]<= $cost[casa departe];

    sloppy code dar cred ca e usor de inteles. Si n-am inclus inconvenientele necuantifiabile ca de exemplu : e mai scump sa chemi un mester sa repare x, ai internet mai incet etc.
    Si mai depinde si de cat e de lunga perioada de comparatie, dar cred ca de la 10 ani in sus casa in oras iese mai ieftin.

    00
    • Omule, a invarti datele pana cand, printr-o serie de criterii, se poate sa iesi mai ieftin nu dovedeste nimic. Dar hai sa-ti arat de ce nu ai dreptatei:

      1.”Daca stai in zona X si lucrezi in zona Y si pe urma te muti in zona Z care e exact la intersectia ideala dintre P si Q consumi tot atata benzina.”

      Probabilitatea ca toti factorii aia sa vina impreuna pentru tine e cam aceeasi cu a castiga la loto.

      2. Consumi cam tot atata benzina?
      Poate, cand mergi la munca.
      dar, daca ai copiii probabil ca nu vrei sa se duca la scoala in comuna Flestenoage, nu? ma rog, daca esti un parinte relativ responsabil tot o sa vrei sa-i duci la scoala undeva in Bucuresti.
      cand stateai in Bucuresti aveai probabil scoala la o distanta rezonabila de casa. Poate chiar te puteai duce pe jos/cu metroul sau puteau veni singuri acasa daca-s mai mari.

      De la Corbeanca etc ai distanta aia +10-15 kilometri. Dus si intors. In fiecare zi.
      Bam, extra 30 de kilometri pe zi.
      Poate vrei sa-si si socializezi pe copiii aia, nu? Doar n-o sa-i lasi sa se joace pe strada sau in curte. Si atunci? Tot in oras ajungi. Bang, extra 10-15 km each way si sambata si duminica. Plus nevasta dus la munca si acasa. And so on and so forth.

      Cand ai de facut cumparaturi, etc te duci la magazinul din sat sau la mall/supermarket? cat faci in plus?
      daca-ti ramane nevasta fara tampoane la miezul noptii in Bucuresti iti garantez ca ai la 5 minute sau 10 un non stop. La tara, mai ales in developmenturile noi… se poate sa nu. Inca o excursie cu masina pana in centrul satului sau la statia de benzina ca tot vrei tu langa drumul european.

      3.O fi Corbeanca la drumul european, dar iti garantez eu ca n-o sa locuiesti exact langa drumul european decat daca esti infiorator de prost. Pentru ca zgomot, delicventa crescuta etc. Daca e o iesire de pe drumul ala european pe langa casa ta, asteapta-te la mica economie care infloreste pe langa iesirile astea- truck stops si fauna aferenta. Ti-as da un link la Lot Lizard dar vad ca s-a scos de pe youtube . Asteapta pana iese albumul.

      4. De la iesirea de pe drumul european pana la casa ta care e probabil la periferia satului (ca nu s-a apucat nimeni sa darame centrul satului sa faca developmenturi pentru squeezed middle class) tot niste drumuri de cacat de tara o sa ai, si sunt 80% sanse ca cel putin jumate sa fie neasfaltate/asfaltate prost. Iei de cateva ori niste pietre pe dedesubt si sa vezi cum iti place. Romania e incapabila sa mentina drumuri acceptabile in Bucuresti- la Corbeanca sau Flestenoage sau Treponemita de vale drumurile vor fi exponential mai proaste decat in Bucuresti.

      5. Paduri din alea misto cum vezi in poze? NU gasesti langa Bucuresti si nici munti. gasesti campii, cacat de various animals, si tarani.
      Si cu cat stai mai departe cu atat mai multe sanse ai in plus sa-ti sparga cineva casa.
      Daca vrei paduri si munti ai aer curat? Nu le gasesti la Corbeanca. O sa-ti trebuie un 50-100 de kilometri in plus.

      6. Ai mai mult spatiu? pentru ce, ca sa zici ca ai curte? De obicei curtea aia vine cu vecini melteni, pentru ca romania. Asa ca probabil ai mai mult spatiu sa le mirosi alora gratarele si sa le asculti manelele.
      sau sa stai inchis in casa.

      7.Deci casa se poate face energy efficient dar un apartament nu? lol

      00
    • În primul rând, costul unei case în oraș depășește cu mult costul unei case în afara orașului cât timp vorbim de casă cu curte pentru că prețurile pe metru pătrat în interiorul orașului sunt aproape prohibitive pentru clasa de mijloc (evident, sunt excepții). Ce zici tu ar avea sens dacă ai compara un apartament din oraș cu o casă la periferie, însă:

      1. Bezina consumată poate fi cam aceeași. Dacă ești în București, în Drumul Taberei, și lucrezi la o multinațională, care probabil are sediul în zona Băneasa, vei face cam aceeși distanță cu mașina și probabil vei petrece mai mult timp în trafic decât dacă locuiești într-un sat pe DN1, să zicem Otopeni, Corbeanca sau Săftica.

      2. Mă îndoiesc că un drum european e, în general, mai prost decât străzile dintr-un oraș, așa că uzura principală a mașinii o să apară tot din cauza traficului în oraș, cât timp stai foarte aproape de un drum european.

      3. Singurele utilități mai scumpe la o casă ar fi gazele iarna, pentru încălzire, și curentul electric vara, pentru aer condiționat. În ziua de azi se pot construi case pasive sau case foarte eficiente din punct de vedere economic, care ar scădea mult costul acestor utilități.

      Într-un final, e o chestiune de priorități. Ce e mai important pentru tine, factură cu 10% mai mică la utilități sau 10% mai mult spațiu? Să stai aproape de centrul orașului sau să ajungi pe un deal sau pe un munte sau să te plimbi prin pădure cât mai rapid? Sunt alte valori și asta nu înseamnă că opțiunea unuia sau a altuia e mai corectă sau că e o alegere strict financiară. De altfel, fix asupra acestui lucru atrage Vali atenția: când îți iei o casă sau un apartament sunt și alte aspecte care trebuie cântărite, nu doar suma de bani plătită. De exemplu, la apartamente găsești igrasie pe pereți, la case vezi că ești blocat că nu deszăpezește nimeni drumul.

      00
    • @cheddar, cam toate punctele mele încep cu „poate fi” sau „ar fi”. Adică sunt cazuri unde afirmațiile mele pot fi adevărate, dar și cazuri în care nu sunt. Dar să o luăm pe puncte:

      1. Tu citezi următorul paragraf:

      ”Daca stai in zona X si lucrezi in zona Y si pe urma te muti in zona Z care e exact la intersectia ideala dintre P si Q consumi tot atata benzina.”

      și apoi mergi mai departe și spui „Probabilitatea ca toti factorii aia sa vina impreuna pentru tine e cam aceeasi cu a castiga la loto.”

      Cred că putem stabili că habar nu ai probabilități și că ai cam chiulit de la orele de logică.

      2. Școala și socializarea copiilor

      La nivel de grădiniță și școală generală nu sunt diferențe așa de mari între București și unele zone de la periferie, mai ales dacă decizi să te implici un pic în educațai copilului tău. Problemele reale apar abia la liceu, însă dacă nu ai acum copil vorbim de 15+ ani de acum încolo.

      Cât despre socializare, eu n-aș avea nicio problemă să las copilul meu să se joace în curtea mea cu alți copii. Chiar sunt curios de ce tu ai asemenea probleme. N-aș avea probleme dacă se joacă cu alți copii din sat/comună cât timp aceștia au părinți responsabili care i-au educat corect. Contrar opiniei unor snobi, oameni decenți există și în afara Bucureștiului.

      3. Că tot vorbești de Corbeanca, te invit să mergi cu mașina pe drumul spre Paradisul Verde, un complex rezidențial. Știu zeci de străzi în București cu trafic mai aglomerat și cu carosabil mai prost. Ochiometric, consum cam la fel de multă benzină dacă fac 5 km cu 60km/h sau 1km în care mă opresc la semafor din 100 în 100m. Aproape de un drum european nu înseamnă neapărat pe banda de urgență, să știi ;-)

      4. „De la iesirea de pe drumul european pana la casa ta care e probabil la periferia satului tot niste drumuri de cacat de tara o sa ai si sunt 80% sanse ca cel putin jumate sa fie neasfaltate/asfaltate prost.”

      Statistici scoase din burtă. Deci nu doar cu probabilitățile ai probleme.

      5. „Paduri din alea misto cum vezi in poze? NU gasesti langa Bucuresti si nici munti. gasesti campii, cacat de various animals, si tarani.”

      Sigur că nu. Pădurea Cernica. Pădurea Ștefănești. Pădurea Brânzeasca. Pădurea Snagov. Pădurea Scroviștea. Dacă ai chef să mai mergi vreo 20km în plus, Parcul Natural Comana. Nu, nu e absolut nicio pădure pe lângă București.

      Munți nu sunt, dar Bucureștiul nu e buricul universului. Mai există și alte orașe, gen Brașov sau Cluj sau Sibiu. Nici alea nu au dealuri sau munți prin zonă. Doar căcați de animale și țărani.

      6. „Ai mai mult spatiu? pentru ce, ca sa zici ca ai curte? De obicei curtea aia vine cu vecini melteni, pentru ca romania. Asa ca probabil ai mai mult spatiu sa le mirosi alora gratarele si sa le asculti manelele.”

      Așa e, în București, la bloc, toată lumea e educată, absolut nimeni nu ascultă manele, nimeni nu face grătar pe terasă. Vecinii melteni sunt doar la țară, printre căcați de animale și țărani.

      Și așa e, total dubios să ai curte. Nu te întrebi cum de oamenii au fost în stare să supraviețuiască până s-a inventat conceptul revoluționar de apartament?

      7. „Deci casa se poate face energy efficient dar un apartament nu? lol”

      Nu știu ce apartamente ai văzut tu, dar constructorul unui bloc nu te întreabă ce termoizolații sau hidroizolații folosește, pe când o casă o poți construi să fie mai eficientă din punct de vedere energetic și nu mai e o diferență atât de mare față de cheltuielile de întreținere ale unui apartament.

      Înțeleg că nu ești de acord cu ce am spus eu, însă asta nu înseamnă că e absolut fals. Am scris și într-un alt comentariu, dacă tu ești fericit la bloc, multă sănătate, nimeni nu te obligă pe tine să ai aceleași valori ca și mine când vine vorba de a alege o casă. Poate că e mai valoros pentru mine să ajung în 5 minute într-o pădure decât să economisesc bani la benzină și poate că aerul de la Corbeanca e suficient de curat pentru mine, mai ales când compar cu aerul pe care-l respir acum în București. Poate că ora aia petrecută în trafic cu copilul pe banchetă e o plăcere pentru mine, nu o corvoadă.

      00
    • ai dreptate uite ce misto arata aceasta vila nemaipomenira la corbeanca http://img1.imonet.ro/X4V9/4V901FT39Q3/casa-de-vanzare-4-camere-bucuresti-ilfov-corbeanca-60269095.jpg

      1. pana cand nu numaram si cuantificam fiecare variabila, nu stim care sunt probabilitatile, aia e o figura de stil. Dupa cum ai admis si tu, probabilitatea e destul de mica

      2. „Școala și socializarea copiilor

      La nivel de grădiniță și școală generală nu sunt diferențe așa de mari între București și unele zone de la periferie, mai ales dacă decizi să te implici un pic în educațai copilului tău. Problemele reale apar abia la liceu, însă dacă nu ai acum copil vorbim de 15+ ani de acum încolo.”
      singurul lucru pe care-l citesc e „lasa ca merge si asa” cu subtextul >da-l in ma-sa de copil cu educatia lui ca merge si aia, e mai important sa-mi iau eu casa<.
      Parintii care gandesc asa ar trebui impuscati sau cel putin sterilizati.

      Copiii se pot juca in curte? frumos, dar anii 70-80 au trecut. La ora asta ca sa-si lase parintii copii sa vina sa se joace la tine in curte trebuie sa te cunoasca, sa-i cunosti si probabil ca vor veni si parintii cu ei. De fiecare data.

      3. misto drum http://img1.imonet.ro/XV00/V0003AP7AOJ/teren-constructii-de-vanzare-bucuresti-ilfov-ostratu-60644483_620x465.jpg

      4.ai dreptate, nu e ca si cum Romania e codasa Europei la capitolul infrastructura.

      5. Imi place c-ai omis padurea Corbeanca, ca parca voiai o padure aproape. Oh wait aia nu se pune c-acolo a omorat-o taximetristul pe turista aia japoneza.
      Parcul natural Comana asta?
      https://andreanum.wordpress.com/2015/05/26/autostrada-prafului-din-parcul-natural-comana/
      padurea cernica asta?
      http://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/gunoaiele-sufoca-padurea–92002
      e nevoie sa mai caut?

      Nu stiu daca lucrezi la paradisul verde sau doar incerci foarte tare sa te convingi ca e raiul pe pamant, dar faptele nu arata chiar asa.

      00
    • Paradisul Verde era un exemplu. Întâmplător am fost într-una dintre vile, au fost chestii care mi-au plăcut, dar și lucruri care nu mi-au plăcut. Drumul, în schimb a fost OK, singura problemă majoră e acel viraj la stânga de pe DN1.

      „singurul lucru pe care-l citesc e “lasa ca merge si asa” cu subtextul >da-l in ma-sa de copil cu educatia lui ca merge si aia, e mai important sa-mi iau eu casa<."

      Nivelul de educație care se face la școala generală nu e foarte ridicat, așa că orice carențe ar fi la o școală rurală se pot compensa relativ ușor prin implicarea părinților, asta ziceam mai devreme. Adică fix invers față de ce citești tu.

      Cât despre păduri, prin Comana am fost de vreo 20 de ori, prin Cernica mai tot așa. De altfel, am fost cel puțin de 5 ori în toate zonele înșirate de mine mai sus. Corbeanca e singura excepție, am fost pe acolo doar de vreo două ori. Spre diferență de alții, nu vorbesc din poze de pe Google Maps.

      "Nu stiu daca lucrezi la paradisul verde sau doar incerci foarte tare sa te convingi ca e raiul pe pamant, dar faptele nu arata chiar asa."

      Nu, nu lucrez pentru Paradisul Verde. Era doar un exemplu de complex rezidențial, care mie mi se pare nejustificat de scump, apropo. Însă văd că trebuie să mă repet: dacă eu prefer o pădure aproape sau dacă am prieteni care și-ar lăsa copii la mine în curte și fără să-i supravegheze sau dacă nu-mi convine să trăiesc în aglomerația unui oraș, asta nu înseamnă că aceste alegeri sunt potrivite pentru toată lumea. Nu încerc să conving pe nimeni, însă mă simt ofensat când cineva comentează referitor la un lucru spus de mine și zice "parintii care gandesc asa ar trebui impuscati sau cel putin sterilizati" sau că doar la periferie găsești doar "cacat de various animals, si tarani".

      00
    • 1. Omule, hai ca esti ipocrit. N-a venit nimeni la tine sa-ti zica „bai Gigi, nu te muta ca nu e bine pentru tine”.
      Daca esti constient ca chestiile alea pe care le enumeri chiar te fac un caz infiorator de special si rar, de ce mama dracului te bagi intr-o discutie generalista? sa te afli in treaba?
      2. da, parintii ca tine ar trebui impuscati sau macar sterilizati. Stii de ce?
      „Nivelul de educație care se face la școala generală nu e foarte ridicat, așa că orice carențe ar fi la o școală rurală se pot compensa relativ ușor prin implicarea părinților, asta ziceam mai devreme.”
      DE asta esti bou.
      pentru ca educatia in scoala primara(1-8 in romania) e cea mai importanta parte a educatiei si dezvoltarii unui copil. mai importanta si decat mediul familial.
      https://www.theguardian.com/education/2008/nov/27/primary-school-importance
      Educatia primara e cea mai importanta parte a educatiei unui copil. Si tu esti dispus sa faci un compromis intre educatia si viitorul copilului tau si ce? farafastacul tau de-a fi un pic mai aproape de padure?
      Si un om care e atat de infiorator de bou incat sa creada ca se merita sa-si compromita dezvoltarea copiilor pentru avantajele dubioase ale statului la tara? Omul ala nu merita sa fie lasat sa aiba copii. pentru ca e in mod evident prea egoist ca sa aiba grija de ei.
      In Romania, care si asa are un sistem de educatie ingrozitor, tu crezi ca e o idee buna sa-i furi bietului puradel dreptul la o educatie cat de cat decenta? cat poti sa fi de egoist ca sa crezi asa ceva?
      Compensezi acasa? Mortii ma-sii o caruta de specialisti intr-o gramada de chestii pe tot cacatul asta de planeta se chinuie sa rezolve problema educatiei si l-ai gasit tu.

      Gizas. Oamenii ca tine exista si se inmultesc.

      00
    • „While all children benefit from a good pre-school, high quality is particularly important for children with special educational needs, those with mothers with low qualifications or children who come from unstimulating homes, the project found.”

      Surpriză, calitatea școlii contează foarte mult pentru copii cu nevoi speciale, care au mame cu educație slabă sau care provin din medii care nu sunt suficient de stimulative.

      „But home matters too, the researchers found.

      A stimulating home learning environment at age 3 to 4 is linked to long-term gains in children’s development and has an equal impact to the mother’s qualification level.

      The higher their parents’ qualification levels, the more likely children are to do well at school and be good socially at age 11.

      Prof Pam Sammons from the University of Nottingham, one of the project’s lead researchers, said: „The research confirms the importance of early experiences and the powerful combination of home, pre-school and primary school in improving children’s learning.”

      Bravo, cheddar. Îmi place de tine că ești capabil să citești aproape integral un articol. Trei-patru paragrafe sunt suficiente ca să faci o întreagă teorie a epurării genetice.

      Eu închei discuția aici din motive evidente. Sănătate maximă!

      00
    • ai spus mai sus asta:
      „Nivelul de educație care se face la școala generală nu e foarte ridicat, așa că orice carențe ar fi la o școală rurală se pot compensa relativ ușor prin implicarea părinților, asta ziceam mai devreme”
      arata-mi si mie unde zice articolul ala chestia asta. Da, zice ca mediul de acasa ajuta. dar chiar nu zice nicaieri ca mediul de acasa poate inlocui educatia insuficienta primita in scoala. Si avand in vedere cum gandesti(adica nu), probabil ca mediul de acasa o sa strice.
      Si daca tu crezi ca numai copiii cu probleme profita din invatamantul primar…
      Jesus.
      Existenta ta ma face sa apreciez ideea de human extinction. Macar asa astia ca tine o sa dispara.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube