Cât de mișto e Google Maps

Îmi cere ajutorul un vecin. A avut un corp de casă închiriat unei afaceri 10 ani de zile, afacere oarecum unică în localitate pe vremea aia. Afaceristul se pensionează, afacerea se închide cândva în 2017. Din 2017 și până acum tot vin oameni acolo și sună la poartă, că pin-ul cu adresa și programul de funcționare au rămas.

Proprietarul, care între timp a transformat corpul ăla înapoi în zonă de locuit, începe civilizat, întâi pune un anunț pe ușa de la stradă că afacerea nu mai e acolo. Apoi scoate soneria. Apoi zidește ușa. Nope. Vin oameni și văd ușa aia zidită și sună la poarta lui. Săptămânal. Pentru un om în vârstă e deranjant.

Bun, Gmaps, suggest edit, business closed. Nope. Google nu a găsit destule informații despre ce vrei tu, marș de aici. OK. Hai să încercăm altceva. Poză din GMaps cu ușa zidită. Nici.

Ce soluții am?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Redeschide afacerea! :)

  2. E nevoie ca sa îți faca review cineva la modificări si apoi se publica. Probabil nu ai pe nimeni in zona. Mai asteapta cateva zile.

  3. Recenzii negative pe Google Maps.

  4. Pot incerca si eu daca vrei, am level 9 la local guide pe gmaps( poate ajuta?). Da-mi mail cu detaliile.

  5. Google e ca nevasta ! Nu trebuie contrazis !

  6. pune adresa aici[sau da pe email la cititori fideli] si daca intra 100 cititori si lasa review cu o stea „Magazin Inchis”…atunci se aprind filtrele la google

  7. Trebuie sa revendice afacerea respectiva. Probabil ca e unclaimed momentan. O revendica (how to claim my gmb – google it), primeste un plic acasa cu un cod ca sa verifice Google listarea si dupa ce detii controlul asupra locatiei respective poti s-o inchizi sau sa faci ce vrei cu ea.

  8. O etichetă cu sex-shop la sonerie. Măcar știe o treabă.

  9. Pai nu o poate inchide decat cine a făcut-o. Sau new claime, chestii de genul. Dar mai simplu e cu reviews ca nu mai exista, vede toata lumea

    • Asta cu claim ideea e ca oricine o poate face, plicul pentru confirmare ajunge la adresa. De facto e un validator de adresa.

  10. O poate marca ca inchisa proprietarul sau alti local guides. Ce e new claime?

    Daca aia care suna vad ca e zidita usa in conditiile in care omul are si afis lipit pe poarta, crezi ca vor sta sa citeasca reviewurile? :)

  11. Da adresa. Apoi stim si pe unde stai si venim sa mai cerem scule imprumut, una alta

  12. Un afiș cu ANAF – recuperări? E o idee buna din filmul hulit pe aici. TEAM Building.

  13. NOU
    #24

    adresa e din brașov? să lege la poartă un urs…

  14. Aceeasi problema si aici!

    Am un prieten, lucra intr-o asociatie. Asociatie cu site, cu numar de contact etc. cineva i-a adaugat numarul PERSONAL de telefon in gmaps fara sa intrebe, nu poate sa il scoata neam. E jale, il suna lumea, e stresant maxim. Am facut cereri, nimic. Cum se poate face?

  15. Zi unde e si ajutam, postam astia cu Local Guide Level tz cerere de schimbare. Mie mi-a luat in calcul o modificare in Tokyo, ca am mers degeaba la un teatru care nu era acolo. Am facut cerere de modificare si a luat-o.

    Ca nu asa ar trebui sa mearga treaba e adevarat.

  16. Putin offtopic, pentru adaugarea unei strazi noi construite(cartier nou de case) ce se poate face? Am icnercat deja de 3 ori, dupa 3 luni de fiecare data am primit mesajul clasic, ‘nu avem destule informatii’. E foarte enervant ca nici un curier nu stie inca de strada, si toti cer locatie pe google maps, ceea ce e imposibil sa le dau momentan :(

    • Fa level up ca local guide si mai incearca

    • O introduci in waze, se updateaza pe urma si in maps. Dar dureaza ceva, trebuie sa vina un local guide sa o valideze.

    • @Iugas – Sunt deja level 7 in local guides, destul de decent zic eu. Cred ca e ceva problema la ei, pentru ca la un moment dat cand am editat o adresa a unei spalatorii(era marcata intrarea pe o strada gresita), s-a facut instant.
      Multumesc @Zuza, voi incerca si cu waze :)

    • 1. Se poate adăuga și în Maps. Adevărat că procedura de aprobare durează..dar,recomand cât mai multe detalii în ceea ce privește segmentul respectiv..ptr o aprobare cât mai rapidă.
      2. Degeaba se adaugă strada în Waze. Maps nu preia segmente de tip drum din Waze. Chiar dacă ambele fac parte din portofoliul Google, sunt hărți diferite, administrate diferit…plus că nici pe Waze nu se poate adăuga fara ajutorul unui editor.

    • @Iugas – bați câmpii

      în ditamai Portul Constanța Google NU ACCEPTĂ de ani buni să creeze pin-uri pentru PORȚILE PRINCIPALE de acces rutier TIR.

      Poarta 7, Poarta 10bis și Poarta 14 NU EXISTĂ pentru Google… MII de oameni și vehicule trec pe aici zilnic și unii chiar tot încearcă să le adauge pe hartă dar Google refuză de ani de zile să recunoască existența lor.

      Poarta 9 (poartă pt acces cu cereale în zona de Port Nord) abia anul ăsta a acceptat să o pună pe hartă, când au început să vină ucrainienii cu cereale și înjurau săracii la Google Maps de toți dracii când ajungeau cu TIR-urile cu cereale la porțile de intrare din mijlocul orașului (porți pentru auto mici).

    • Am adaugat o strada saptamana trecuta. S-a aprobat si publicat strada in maps in 48 de ore.
      Hint: merge doar de pe desktop

  17. 1. Daca afacerea/locatia este revendicata de cineva = doar el o poate declara inchisa
    2. Daca nu este revendicata, poti tu sa o revendici acum, apoi dupa confirmare ii dai „permanently closed” si gata.

  18. Sunt multe situatii de genul si Google ignora. De exemplu, strada mea e trecuta cu alt nume pe Google Maps.

    Facut report, Google can’t verify your edit. Am zis ca poate Google vede ca sunt singurul nebun care incearca sa schimbe numele strazii asa ca am vorbit cu vecinii de langa si au facut si ei report, Google can’t verify your edit.

    Dupa aproape un an de zile sunt resemnat ca nu se mai schimba nimic si pun „adresa noua” la comenzi/curieri/uber etc. Mai nasol de vecinii care au firme pe strada si le iese putin mai dubios. Apare asa si in toate aplicatiile care au la baza Google Maps, chiar si Waze.

    Si nici macar nu e strada nou infiintata sau intr-un rezidential ceva, e o strada neschimbata si cu numele asta de 30 de ani cel putin.

    • În Waze daca este greșit, te pot ajuta eu, poate și pe Maps, dar nu garantez. Modificarea o poți face și tu pe Waze..mergi cu app pe strada respectivă, butonul galben din aplicație, raport hartă, selectezi orice din meniul de raportare ..și la descriere treci strada greșită, se numește Str. X. Daca este cazul, pentru mai multe detalii vei fi contactat de un editor local prin intermediul aplicației.

    • Google maps au ajuns fix de râsul lumii, după ce ei erau cei mai la zi cu hărțile.

      Stau într-un cartier nou ce de 2 ani apare pe hărțile din GPS-ul de la volkswagen, care sunt mama lor ne-actualizate, am downloadat pentru navigația mașinii care e din 2016, hărți din 2019, și apare tot cartierul, străzi, tot.

      Pe Apple Maps la fel, apar toate străzile tot.

      În schimb pe Google maps, pauză. Și degeaba trimit adresa că majoritatea care au Android va folosi Google Maps ca default și mă sună că-i trimit în câmp…tre să le explic să vină prin credință, că e ditamai cartierul de case, sunt și blocuri, e și asfalt, tot ce vrei…

    • @Micu, mersi. O sa incerc.

  19. eu am aceeasi problema doar ca la date de contact pe google maps apar cu „medic de familie”

    si desi sunt medic, nu sunt medic de familie si activitatea mea privata e B2B in medicina, deaia sunt pe google… si nu pot face nimic.

    Anul asta ma gandeam sa dau rezi sa iau medicina de familie ca macar asa rezolv ceva si e corecta informatia…

  20. Pentru orice fel de probleme de genul revendicati afacerea pe google. Va pune sa verificati ca sunteti voi si dupa puteti schimba orice, telefon, orar, poze, tot.
    Daca nu va pricepeti angajati pe cineva de la o companie de marketing si daca nu sunt idioti vor rezolva problema extrem de simplu.
    Recenziile si semnalarile de la “vizitatori” au impact foarte mic si nu sunt luate in considerare decat foarte tarziu. Si e normal asa, ca altfel daca ne adunam 5 gigei inchidem toate puctele megaimage din tara.

  21. Eu am raportat ca o pensiune de langa birou nu se afla acolo. Au trecut cam 3 saptamani si a disparut. N-am facut mobilizare in masa, cred ca am facut doar eu + maximum 1-2 colegi aceeasi raportare. La o reverificare, acum se afla la o alta adresa (sper corecta, habar n-am) si marcata cu „Temporarily closed”. Nu stiu formula magica, dar poate e ca trebuie mai multi sa raporteze in aceeasi perioada?

    • cu pensiunea aia fantomă cred că și-au luat țeapă prin Airbnb niște angajați Google că prea a dispărut repede.

      la Constanța sunt o mulțime de locații (clădiri, sedii de firme) false puse aiurea în mijlocul intersecțiilor și unele sunt chiar în mijlocul sensurilor giratorii , le raportez de ani buni dar degeaba.

  22. Google are nevoie ca mai mulți utilizatori să valideze schimbarea. Ceea ce e absolut normal, altfel orice nebun ar putea marca toate afacerile ca fiind închise…

    Eu am marcat pe Maps zeci de afaceri ca fiind închise, în 2-3 zile modificarea era publicată (am nivel 10 Local Guide, probabil ajută, și sute de modificări aprobate)

  23. la mine acasa, era trecuta o formatie de lautari din jud. dambovita, eu locuind in bucuresti……

    de ce? habar n-am? am facut raport la „gugle”, am vorbit si cu lautarii, a fost splendid: boss, nu noi, hala cu computeru’, vorbim noi cu el

    a durat vreo 3 luni, dar am scos pin-ul

  24. Cat retard sa ai ca sa mergi la o „firma/afacere” asa ca bouleanu fara sa suni mai intai.

  25. pune butonul la loc, fara sa-l legi la ceva si lipeste un afis pe usa zidita ‘nu sunati, ies eu din cand in cand’.

  26. Nu are nici o soluție decât să vândă casa!

  27. Good luck cu Google Maps, nu depinde de tine daca o vor scoate sau nu, chiar daca esti owner si esti verificat. Daca tu scrii ca e inchis iar mai multi editeaza si spun ca e deschis, va ramane asa… din punctul asta de vedere (si din altele) f**k Google.

  28. Asa cum s-a mai spus: revendica afacerea pe Google. Vine cartea postala, prietenul valideaza codul, apoi poate seta GBP-ul ca inactiv. E enervant ca trebuie sa treci prin atatea rahaturi, dar asa nu iti fura x sau y profilul. Google Business Profile are multe bube, dar nu e atat de nasol de gestionat. Mai e varianta sa sune la ei, dar nu stiu cat e de lesnicios din Romania.

  29. am observat că treaba s-a rezolvat între timp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.