Mirajul apartamentului lui Borcea

Mai țineți minte când 50Cent a vrut să facă o manea și l-a căutat legea să îl scarpine un pic? Mi-a venit în minte exemplul lui zilele trecute, când două tanti care mergeau pe stradă în fața mea discutau de Borcea și de casa lui de la Miami.

Dacă nu știți, fostul acționar la clubul de fotbal Dinamo și actualul pușcăriaș Cristi Borcea a declarat prin presă ca are un apartament de 600.000 dolari la Miami, unde și-a deschis și un restaurant unde servește ficăței de crocodil și pastramă de balenă. Cam ca Nick Rădoi așa.

Și știți de ce? Pentru că la noi mondenii înghit orice rahat și pentru că nu există consecințe. Dacă ar declara asta în America sau în Austria sau în Anglia, s-ar sesiza Fiscul și ar verifica proveniența banilor, s-ar sesiza Comisia Imobiliarelor și ar verifica valoarea imobilului, s-ar sesiza Autoritatea de Reglementare și Control a Sportului, s-ar sesiza toată lumea.

La noi, nimeni nu se întreabă de ce apartamentul ăla seamănă a hotel și, mai ales, de ce și-ar cumpăra un țărănete un apartament la Miami, dat fiind că el are afaceri în România. Toți se întreabă ce să fure și ei ca să aibă un apartament ca ăla.

 

filme-2guns-denzel

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

 1. Acum mai vede apartamentul ala doar in poze pentru urmatorii ani :)))))))

  00
 2. So true…zilele trecute l-am auzit pe unul : daca nu furi tu oricum fura altul asa ca mai bine furi tu primul….asta este mentalitatea multor romani…

  00
 3. IRS-ul american nu verifica provenienta banilor, vor doar sa le dai banii pe care-i datorezi. Am auzit povesti cu traficanti de droguri care completeaza in fiecare an declaratia de venituri si platesc cuminti taxele, scriind la sursa venitului „drugs” (e o discutie intreaga si complicata daca declaratia poate fi folosita ca dovada intr-un proces, fiindca incalca Amendamentul 5).

  00
 4. @andrei h: se pare ca tu citesti articole din alea cu: nu o sa-ti vina sa crezi ce declara americanii la IRS

  00
 5. De aici:

  It’s right there on the official IRS tax instructions: „Income from illegal activities, such as money from dealing illegal drugs, must be included in your income on Form 1040, line 21, or on Schedule C or Schedule C-EZ (Form 1040) if from your self-employment activity.

  […]

  If you tell the IRS you made $1 million from stealing money or dealing drugs, does the agency tip off the cops?

  Legally, it can’t, unless a law-enforcement agency gets a court order granting it access to a specific taxpayer’s return. The IRS isn’t supposed to proactively alert other agencies about misdeeds unless terrorism is involved. In that case, it still needs a court order to disclose anything, but the IRS can initiate the legal process on its own.

  00
 6. @zoso: Legat de strainilor bogati care se muta in SUA, IRS-ul nu are treaba cu ei. Cat timp banii lor sunt din afara SUA, iar ei nu sunt cetateni americani, nu datoreaza nici un ban IRS-ului, iar provenienta banilor nu conteaza (cu exceptia terorismului).

  00
 7. Andrei H – aberezi cu gratie.

  00
 8. pt indivizi de genul lui puscaria e usoara , sigur au telefoane la indemana si bani si tot ce le trebe , unde sa mai pui ca dupa ce iasa sau sunt gratiati, tot boieri sunt frate cu avere nu gluma si astia care i-au bagat la mititica au castigat cateva puncte la viitoarele alegeri ca deh „starpim coruptia”

  00
 9. @Alex: In ce sens aberez? Am dat link catre un articol CNN cu citat din instructiunile IRS, iar al doilea comentariu e valid din punctul meu de vedere. In general, singura treaba a Fiscului e sa colecteze taxele de la cetatenii propriei tari, si de la strainii care muncesc in acea tara. Daca ai vreun contra-argument pentru ce am zis, te rog sa contribui.

  00
 10. NOU
  #10

  Acum s-a mutat la garsoniera in regim share

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube