Microsoft a intrat în mailul privat al unui blogger ca să afle cine sifonează informații despre companie

Ce faci când un angajat sifonează informații din interior și le trimite unui blogger? Păi, intri în mailul acelui blogger să afli cine a fost, normal, mai ales dacă tu ești Microsoft și ăla are mailul pe Hotmail.

Microsoft went through a blogger’s private Hotmail account in order to trace the identity of a source who allegedly leaked trade secrets. A March 17 court filing by federal prosecutors reveals that Microsoft’s Office of Legal Compliance approved the decision after confirming that the leaked data in question included proprietary Microsoft code. (sursa)

Problema cu mailul e cam așa:

You won’t fix problems like this Microsoft debacle long-term by moving from Hotmail to Gmail. If your email contains or ever will ever contain sensitive information, you shouldn’t be using a free webmail service whose entire business model relies on analyzing your mail’s content for advertising purposes. (sursa)

microsoft

360b / Shutterstock.com

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

7 comentarii

 1. NOU
  #1

  Conform TOS pentru Hotmail e legal ce au facut. Moral, aia e alta treaba.

  00
 2. dacă tot consideră una lume că e legal io zic că spui să ne punem toți o parola gen asdasd și gata … aaaaaa, nu e moral ? asta e altă chestie 😀

  00
 3. Asa, si? Aia de la MS au avut un caz extrem de furt intelectual si au dezbatut cu avocatii inainte sa vada daca au sau nu voia sa faca asta.

  Adica sa faca un lucru pe care google il face zi de zi si cu oricine. Si mai si declara asta pe fata, vezi declaratia de acum cateva luni doar a unui director de la Google: „daca folosesti produse gratuite de la google nu te astepta la dreptul la intimitate”

  00
 4. Intimitate pe internet?
  Buna, buna asta :))))

  00
 5. NOU
  #5

  @silicon_v
  Este o diferenta majora intre scanare automata de la gmail (pe care apropo, si hotmail o face, altfel n-ar functiona filtrul de spam si cautarea) si cautare facuta de un gigel, persoana fizica angajata la persoana juridica Microsoft. Dar na, the hate for google is big, pe principiul: daca aia fura, eu de ce sa nu fur, daca aia dau in cap, eu de ce sa nu dau in cap? La google e rau, la microsoft e bine, ca si google face, nu-i asa?

  00
 6. deci daca ma uit la porn astia stiu de cate ori o frec ?

  00
 7. În cazul de faţă compania a făcut-o în interes propriu. Dar o face şi pentru terţi. Citiţi aici despre tarifele practicate de Microsoft pentru asemenea servicii.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.