mic ghid de făcut bani

Din 1991 până azi, în angroul Europa sunt aceeaşi bodyguarzi. Firmele s-au schimbat, conducerile la fel, aceiaşi bodyguarzi burtoşi şi ţărani rămân în post.
Şi aceleaşi tactici.

Spargi lacătul, iei marfa care te interesează (de obicei chestii de valoare cu volum mic) din 10 standuri şi apoi dai foc. De obicei sunt loviţi cetăţeni arabi sau chinezi, pentru că oamenii sunt patrioţi. În 15 ani, nu a fost prins nimeni, nu a fost condamnat nimeni. Şi coşmeliile din Europa (şi spaţiile conexe) iau foc cu o frecvenţă unitară.

Dacă aţi fost în acest mizer loc după închidere, veţi vedea că e un pic greu să te mişti fără să fii detectat. Există câini care latră, există porţi păzite, exista paznici care patrulează, există staţii de emisie-recepţie. Destul de greu să furi câteva mii de ceasuri sau nu ştiu ce mărfuri şi să nu fii observat.

Azi noapte, în complexul Niro au luat foc 3 containere. Conţinutul lor îmi e necunoscut, dar probabil că aş da 2 telefoane şi aş afla, dacă mi-ar folosi la ceva. Containerele sunt nişte cutii de fier, cu 1 bec chior înăuntru. Închise cu lacătul. Există posturi ale paznicilor, ridicate la 2 metri deasupra containerelor. Nu vezi maşina care umblă la container la 11 noaptea (deşi accesul după ora 4 se face după ce anunţi la poarta unde te duci, bodyguardul de la poartă îşi anunţă colegii şi aceştia vin şi văd că într-adevar la containerul x te duci; accesul după ora 8 se face pe baza unor şpăgi mari, date de arabii care trebuie neapărat să descarce, că au treabă) şi nu observi nici lumina produsă de foc. Hoţul a fugit, bodyguarzii nu au vazut nimic, patronul rămâne cu paguba şi cu lacrimi în ochi, că i-a fost distrusă/disparut marfă de 50.000$.

Revenind la becuri, pentru că în 90% din cazuri, instalaţia electrică face scurt, din cauza unui reşou uitat în priză (iarna) sau a unui ventilator (vara), aceasta se închide la ora 13.30 la standuri şi la 4 la containere (singurii cu lumină rămânând posturile paznicilor). Da, la ora 13.30, un nene se duce la panoul electric şi taie lumina. Fix pentru a preveni asemenea accidente. Asta nu înseamnă că incendiile nu izbucnesc, ca prin minune, cu curentul oprit. La containerele de azi noapte, instalaţia electrică era destul de bine făcută să nu se întâmple aşa ceva.

În 1999, angrosiştii revoltaţi au cerut schimbarea bodyguarzilor, cu amenintarea refuzării plătirii acestora. Acest lucru le-a fost oferit. După o săptămână, vechii practicieni au apărut angajaţi la firma nouă. Şpaga? 30 de milioane ca să fie angajaţi la obiectivul Europa. Merită. Un bodyguard deştept pleca acasă cu 1-2 milioane pe zi.
În 2001, aceeaşi poveste.
Sunt doi fraţi pe care îi ştiu de 10 ani acolo. Amândoi ocupaţi cu aceeaşi poartă. Burta creşte, leafa merge, vremea trece. Nu vor să plece. Celui mai mare dintre ei i-a fost oferită o promoţie, să fie şef peste 30 de oameni. A refuzat. Nu îi trebuie bătăi de cap. Ştie când vine marfa, ştie ce are de făcut, când, cu cine. Ştie cine e pe tură şi cum se împarte prada.

ps: informaţiile de mai sus mi-au fost oferite astăzi la o bere. nu garantez pentru autenticitatea lor, dar tind să îl cred.

Un incendiu de proporţii s-a produs, azi-noapte, într-un complex comercial din capitală. Cinci autospeciale cu apă şi două de descarcerare au intervenit pentru a izola focul care s-a întins rapid la câteva standuri şi la un depozit din apropiere. Flăcările au mistuit magaziile cu mărfuri ale comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în centrul comercial de la marginea Bucureştiului. Cauzele incendiului rămân deocamdată necunoscute. Pagubele sunt de ordinul zecilor de miliarde de lei.

realitatea.tv

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

 1. Imi inchipui ca focul acopera furtul. Adica nu s-ar putea dovedi ca a fost un furt daca e destula marfa distrusa. Chiar daca, spre exemplu, ceasurile nu ard integral, e greu de estimat ce si cum a fost. Din ce stie patronul, a fost doar un incendiu, Politia n-are ce face, bodyguarzii pot sa faca in continuare pe inocentii.

  00
 2. Cred c?-mi scap? ceva… de furat ?n?eleg, dar de ce dau foc? Ca s? nu se vad? c?t s-a sustras? Se observ? mai greu focul dec?t furtul?

  00
 3. furtul e infractiune, ar insemna politie.
  asa, un foc nu e vina nimanui.

 4. asta e asa numita taxa de protectie subinteleasa :D , de ce nimeni nu maraie??? pentru ca stiu ca iau si ei foc si daca ii prind pe unii apar altii si tot asa

  00
 5. Mda… de asigurarea marfii nu ai auzit?
  Probabil ca patronii aia nu plang chiar asa tare :)

  00
 6. abs, ce marfa sa asiguri? asta inseamna sa o declari? cine iti trece pe factura adidasi nike?

 7. pardon.. mike, naik sau alte variante
  aia e toata marfa adusa in container si declarata la 50$ tona.. nu exista asigurare evident

  00
 8. Multi baga marfa in tara ilegal, declara doar o parte sau declara ca au altceva. In cazul asta patronii nu au cum sa reclame la politie si raman cu buza umflata. Si cum hotii stiu asta…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube