Mergeți repede la The Beer Institute, înainte să dea faliment

Aflu din ZF că două fete cu experiență în alcool, una profesoară, una ghid turistic, și-au deschis un magazin de bere, „The Beer Institute”. 120 beri, 20.000€ investiție, locație centrală, speranțe mari.

Sap un pic și dau de două chestii: pagina lor de Facebook și locația.  Pe pagina lor de Facebook nu sunt poze cu intrarea în locație și vă explic mai jos de ce.

“Prețul unei sticle pornește de la 7-8 lei și poate atinge sau chiar depăși 20 de lei, pentru cele speciale, cu alcoolemie ridicată (peste 9%)”, a declarat Andreea Săraru, co-fondator al The Beer Institute.

Bun. Acum uitați-vă la locația din GMaps și gândiți-vă cum veți transporta berea acasă de la magazinul de bere. Da, știu, hipsterii vor cumpăra două beri din când în când, dar câți hipsteri vor pedala cu două beri în rucsac juma de oraș? Deci treaba e pentru oamenii care vor să cumpere mai mult, dar unde vor parca oare? În parcarea de la Carfur Market, care va fi plină de la 4pm până seara, când toată lumea are chestii de cumpărat și locurile de parcare sunt prea puține pentru orice? Lăsați-mă să ghicesc, cei care dau 7 lei pe o sticlă vor parca la mama naibii și vor merge cu 10 sticle în brațe până la mașină? Cam de câte ori?

La un moment dat, prin centrul Brașovului erau două magazine de vinuri și unul de delicatese. Ambele au falimentat din același motiv: clienții afacerilor de genul ăsta nu merg pe jos prea mult. Au depășit momentul sărăciei, acum au mașini și vor să aibă totul sub nas.

Așadar, Beer Institute, prin ianuarie așa căutați-vă un loc într-un mall, veți găsi destule eliberate de firme care credeau că vor ieși pe plus cu cumpărăturile de sărbători și veți putea negocia un preț bun.

Also, studiați modelul ăsta de business.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

92 comentarii

  1. Cand iti deschizi berarie si te lauzi cu un dulap intreg de Zaganu. Nu zic, nu e rea, dar parca nu cu asta as iesi in fata la pozele pentru articol.

    Si faptul ca pun toate berile in acelasi tip de pahar, mda, cunoscatoare.

    00
    • Hipster alert!

      00
    • Ai putea sa incerci si altceva decat berea cu malai de pe la noi, mai lasa petul de burger la 3 litri, s-ar putea sa descoperi berea.

      00
    • Pai parca aveau doar craft beer made in romania. N-or fi asa multe.

      00
    • @giani:
      Uite aici concurenta: https://www.berero.ro/
      Au vreo 20 de marci romanesti, fiecare cu cel putin 3 tipuri de bere.
      Si ti le aduc acasa.

      00
    • Aha, nu stiam ca sunt asa multe.

      00
    • +1 pentru site-ul berero și că au berea Capra Noastră, realizată după o rețetă belgiana.

      00
    • Ce denumiri cu fonfleuri la berero. Zici ca ai intrat intrun bordel si se prezinta curvele pe pseudonim… As iesi in primul minut afara din magazin.

      00
    • Eu le urez numai de bine – genul asta de afaceri parca mai misca inainte imbacsita asta de Romanie. Am vazut ca in ultima vreme e mare antren cu berea artizanala si pe la noi – nu prea e pe gustul meu (m-am obisnuit cu asta apoasa din comert) dar mai rad si eu una din cand in cand, ca sa vad ce mai apare nou.

      Ma intreb daca exista oameni care beau exclusiv bere artizanala…ca acum se poate, se gaseste si la noi peste tot.

      00
    • Gagoy, cam de la a cata mie de tone inceteaza sa mai fie artizanala berea?

      00
  2. NOU
    #11

    Pai atunci una din variante ar fi livrare la domiciliu. Daca oamenii vor sa aiba totul sub nas (si daca si cunosc marfa), atunci pot sa isi comande și sa li se aduca acasa. Sau in cel mai rau caz, sa vina pana la magazin, sa își aleagă ce vor și să lase adresa. Nu cred ca e atat de greu. Spre surprinderea mea, mi s-a oferit serviciul fara sa il cer intr-o situatie cand eram in Bruxelles. Eram in delegatie (inainte de Craciun) și am mers la un magazin foarte bun de decorațiuni de Craciun. Am cumparat de (relativ) multi bani si pana m-am invartit, se facuse ora 14, cand trebuia sa ajung inapoi la simpozion din pauza de masa. Si am intrebat daca le pot lasa acolo pana cand se termina lucrarile, am explicat situatia. Mi-au spus: dati-ne adresa hotelului, vi le ducem acolo gratuit. Si va oferim si un bonus ca ati cumparat de la noi si ne faceti reclama acasa. Ma gandesc ca nu e singura situatie cand se intampla asa, fetele ar putea prelua modelul.

    00
    • Nu cred ca e atat de greu.

      asta e faza, că nu crezi. și nu crezi pentru că n-ai gândit. a livra bere la sticlă e un coșmar logistic. gândeste-te că trebuie lăzi speciale, rahat puse intre sticle, să nu se spargă, plata la curier e per kilogram…

  3. Publicitatea si locatia fac ca un brand sa fie profitabil. Poate la inceput lumea va fi atrasa si vor avea clientela cu toptanul, dar in timp curiozitatatii ii va lua locul lenea si confortul. Chioscul si supermarketul au bere relativ buna si mai departe e evident ce se intampla. Pentru muritori timpul e limitat :) Sper ca macar investita s-o scoata cu chiu si vai.

    00
  4. Eu unul nu ma mai duc in locuri care nu au website. Daca merg pe strada si e in drumul meu poate, daca e sa fac un drum special pana acolo ii dau dracu. Nu am chef sa stau sa caut prin postari pe facebook ce pot sa gasesc acolo.

    00
  5. toate profesoarele sarace au 20000 E si spatiu pe Dorobanti.ZF este recunoscut pentru promovarea unor astfel de afaceri de succes.O tampenie economica .

    00
  6. Clientii aia care nu merg prea mult pe jos sunt bautori de Heineken si isi cumpara berea din hypermarket. Berea artizanala e pentru hipsteri, si aia cam merg pe jos sau cu bicicleta. Nu cumperi asa ceva cu naveta ca nu ai ce face cu ea, ca nu poti bea mai mult de doua.

    Nu cred ca o sa dea faliment chiar asa repede, acum e pe val tipul asta de bere.

    00
  7. o să râzi, dar eu chiar am drum pe acolo diseară, acum că am aflat de locul ăsta bag un ochi şi poate iau o bere-două :)
    scrie-le fetelor şi cere comision…

    00
  8. E interesant cum infrastructura de kkt adaugă niște costuri indirecte către antreprenori.

    La fel cum lumea se plânge că produsele sunt scumpe in Romania dar au impresia că banii pt. șpăgile către OPC sau ANAF vin din aer.

    00
  9. Orice asociere hipster-bicicleta, in 2018, te face idiot.
    Proștilor, in orașe, mai ales in București, bicicleta e un mijloc de transport foarte eficient și PE CARE TE POȚI BAZA cand calculezi un drum.

    00
    • Ce zici tu nu se aplica Bucurestiului, ala nu e oras pe care sa-l parcurgi sigur si rapid cu bicicleta.

      00
    • Cand o sa dai de soferi idioti si grabiti care ar prefera sa-ti ia viata ca sa ajunga cat mai repede unde trebuie, o sa vezi ca bicicleta e un mijloc de evitat. Generalizez, dar te vei intalni des cu ei si o sa te gandesti „ce prost am fost”. GreenPeace e cu totul de acord, dar e romanica si masina bengoasa e mai admirata decat bicicleta care nu polueaza

      00
    • Am traversat Bucureștiul în 45 de minute, la ora 17, in rush-hour.
      Am plecat de la Domenii și am ajuns la Auchan Titan. Uita-te pe hartă cat înseamnă din București.
      Repet: 45 de minute, in rush-hour.
      Ai mașină, ok, dar să spui ca bicicleta = hipster… puii mei, au aparut cel puțin două firme de curierat pe bicicleta! E mai rapid!

      00
    • Avantajul când mergi cu bicla in rush-hour e ca „traficul” sta. Sunt mult mai previzibile mașinile care stau cuminți în linie la semafor. ;)

      00
    • @cristi Cand mergeam la birou cu bicla (drum de ~10km) e drept ca faceam mai putin decat cu masina sau metroul.
      DAR, cam la fiecare cursa macar un taximetrist incerca sa ma omoare (si nu doar taximetristi, ci si alti soferi de bucale)
      Iar partea cu transportul berilor – in rucsac pe langa laptop am mai carat de cateva ori 2-3 beri. Si e o greutate in plus care se simte.

      00
    • Bicicleta mea e „de pensionari”, are lădița montată in spate.
      Discuția e lungă, eu doar voiam sa punctez ca, în 2018, bicicleta nu mai poate fi asociată cu „hipster”.
      (apropo, curentul ăsta „hipster” mai există? Bag seama ca arr vreo 10 ani, nu? A rezistat atât?)

      00
    • @Cosmin, drum cu masina de 25 min sau chiar 30-35 min (cand e foarte aglomerat) il fac cu bicicleta in 32 min (bicicleta 16.5kg + scaun copil + copil 18kg). Acel drum inainte de Mega Mall il faceam in maxim 15min. Concluzia mea e ca Bucurestiul este din ce in ce mai mult un oras pentru bicicleta si nu sunt sanse ca in viitor traficul sa fie mai lejer ca in prezent. Cat despre Safe … si pe trotuar poate sa-ti cada ceva tencuiala in cap.

      NU SUNT HIPSTER, NU BEAU BERE :).

      00
    • Sa imi spui cat de eficient e ca mijloc de transport daca tii cont de legislatia rutiera.

      00
    • Eu tin cont de legislatia rutiera si pe distanta de 10-15 km e super eficient.

      00
    • Ei, acu nu-mi spune ca te duci cu bicla la birou unde trebuie sa fii la costum si cravata si sa nu mirosi a transpiratie la o mica intilnire de bizinis….

      00
    • Ma duceam cand locuiam la o distanta rezonabila de munca. Luam haine de schimb la mine (plus mancare si laptop) si ma spalam la birou.

      00
    • Cristi: e vorba ca hipsterii au bicle, nu ca toti biciclistii sunt hipsteri. E invers :)

      Ah. Argumentele „costum si bicicleta si birou”. Pentru ca tot bucurestiul are numai angajati care lucreaza la costum si merg la intalniri. In plus, toti bucurestenii care lucreaza la costum si merg la intalniri nu au bani de haine diferite (bicla si munca).
      De mentionat ca in cladirile noi de pe la aurel vlaicu ai dus si vestiar pentru biciclisti?

      apropo de infrastructura. Aici, daca ma grabesc tare de tot, economisesc cam 5 minute vs bucuresti. Din 30-32 de minute am scazut, in maxim de fortare, la 23 de minute. Diferenta este ca bucurestiul e plat, stocolmu e numa un val si sunt vreo doua catararii care imi lasa picioarele acasa. scot timpul ala numai din infrastructura: nu am semafoare pe traseu si masinile au centura lor io banda mea. Frumos. Elegant. Cat de cat.

      00
    • Bucurestiul nu este oras pentru bicicleta. Poluarea si pericolul de a fi tartinat de masini taie orice chef de bicicleta….

      00
    • @marinel, eu ma duceam cu bicla fix la birou.
      E drept ca nu aveam o problema sa stau in pantaloni scurti in birou (in IT nu te fute nimeni la cap cu tinuta), iar majoritatea firmelor care tin la angajati au macar un dus amenajat special pentru biciclisti/roleri/etc. Singura cerinta e sa iti iei ceva tricou (eventual pantaloni – daca folosesti pe bicla de aia care iti expun coaiele) de schimb. Prosop/sapun le poti tine la birou.

      00
  10. Acum vreo 3 ani cautam afacere la cheie de cumparat. Printre aia pe care i-am vazut s-a numarat si un tip care avea berarie de bere artizanala cu vreo 200 de tipuri de bere. In anunt era totul in regula si pe profit.
    La fata locului era o dugheana de 20mp, aflata exact langa Oktoberfest, vizavi de biserica din Centrul Vechi. Era pustiu, desi in anunt era cu „vad format”. Am luat o bere si am cerut bon fiscal si cand l-am cautat firma nu facuse bani niciodata.
    Cam asa si cu antreprenoarele de bere de pe Dorobanti. Unde mai pui ca unde e locatia era ceva sediu de editura, deci probabil au luat vreun beci de la ei.

    00
  11. NOU
    #40

    Un carucior de marfa si fratele sau iubitul la vreuna din ele, just sayin’.

    00
  12. NOU
    #41

    Boss eu car lejer o naveta de bere pe bicicleta. Daca fac niste modificari, pot sa car 2.

    00
    • și a treia în dinți. și după 3 drumuri de succes, la al patrulea cazi și spargi naveta la 7 lei sticla. și după aia plângi la marginea drumului.

    • NOU
      #43

      :))) trei ani am carat naveta pe bicicleta fara probleme, plus 3 sixpacks in rucsac, plus restul de cumparaturi in cosul de pe ghidon.

      00
    • și două blonde pe cadru.

  13. Cam ciudata treaba, am gasit un articol cu niste poze din interior, se vad niste scaune pe acolo, dar tot e neclar. In obiectivele lor principale nu am vazut mentionat „vanzare de bere in local”, cel mult organizeaza degustari de bere (69 lei rezervarea=gusti 4-8 beri), in rest par sa se axeze pe consumul „la distanta”, dar nu au vreun site unde sa vezi produsele/ comanzi produsele. Pentru ca toata lumea stie, in 2018 brick-shop-ul e crema.

    universitateadebere.ro zice: „Noul magazin s-a deschis pe Calea Dorobanți 31-33 într-un mic complex comercial, chiar lângă Carrefour Market.”
    pagina lor de facebook: inside Carrefour Market
    Probabil oamenii vor sfarsi cautand ca bezemeticii printre rafturile din Carrefour.

    Judecand dupa terasele + ASE-ul din zona, cred ca cea de a formulat obiectivele ar fi trebuit sa dea o bere la un student din cladirea aia de acolo ca sa i le scrie, mai slabe de atat nu puteau sa iasa.

    00
  14. Arata mai mult a librarie decat a berarie.

    O profesoara si in ghid turistic: cuplul perfect pentru a deschide o afacere cu si despre bere.

    00
  15. bănuiesc că așa un magazin ar merge excelent într-un campus studențesc…

    00
  16. @zoso: modelul ala de business gen Lidl nu se preteaza la berea artizanala, unde clientii sunt mai pretentiosi. Ala merge pentru chestii gen Burger sau Timisoreana.

    00
  17. In Cluj este un loc asemanator, dar cu mai multe beri, inclusiv bere artizanala la draft..vreo 20 de sortimente. O poti lua in pet de 1 sau 2 litri. Desi e scump (20 lei/l cea mai ieftina la draft – ~50 lei/l cea mai scumpa), cred ca merge destul de bine. Am patit de cateva ori sa am in fata oameni care lasau 60-70 de lei pe 4-5 beri. Anyway, ai dreptate cu parcarea. Daca nu aveau parcare, era cam nasol. Ori luai taxi, ori 2 busuri pana in alte cartiere.

    00
    • Daca vorbesti de BeerPoint zi-mi unde are parcare:) Daca nu, zi-mi care e ala…

      00
    • Da, de el zic. M-am exprimat gresit, poate. Corect era sa zic ca poti parca langa, unde sunt parcari cu abonament (la 10 metri de magazin este un rand de parcari in spic). Am fost de 7-8 ori pana acuma si de fiecare data am putut parca acolo pentru 10 minute.

      00
  18. „bere cu alcoolemie ridicată” nu există. Alcoolemia se referă strict la prezența alcoolului in sânge.

    00
    • Si aia cu concentratie >9% e bere alcoolizata, nicidecum fermentatie naturala. Si-i mai spune si „artizanala” in loc de artificiala…

      00
    • Nop. Sunt o gramada de beri cu concentratie de peste 9% obtinuta din fermentatie naturala.

      00
    • Scuze, dar un inginer tehnolog din industria alimentara spune ca maxim 6. Restul sint mătrășeli. La fel ca vinul de peste 11,5.

      00
    • Apelul la autoritate nu prea functioneaza. Inginerul ala ori te minte, ori era in bar la lectia aia. Se poate obtine bere cu concentratie de alcool mai ridicata de 9% fara a adauga alcool.

      00
    • Inginerul ala a terminat la Spiru? Se pot face beri de peste 10% lejer, si acasa. Nu iesi bine la bani, dar iese lejer.

      Daca iti spun ca sunt beri de 20-50%, naturale, o sa zici ca te injur..

      00
    • al dracu vin mătrășit de Porto cu 19%…

      00
    • #hipster
      Alea sint alcoolizate. La concentratie de 12% nu mai ai fermentatie, drojdia intra in latenta, la 14% moare.

      00
    • #m
      La 19% e vin de cupaj sau licoros.

      00
    • Vinul de Porto e cel mai prost exemplu fiindca chiar este matrasit, se toarna rachiu de struguri in el. Dar da, teoretic poti obtine vin si cu 60% alcool daca insisti cu multa drojdie si zahar.

      00
  19. Eu de aici imi luam berea cand faceam chef sau dadeam vreun party
    Proprietarul e un englez fumat, indragostit de maria, de bere, de cidru si de Romania.
    https://www.google.com/maps/place/The+'Real+Beer'+Shop/@44.4514696,26.1119554,18.25z/data=!4m8!1m2!2m1!1sbeer!3m4!1s0x0:0x36f1a1df4813ea3!8m2!3d44.4515378!4d26.1117829?shorturl=1

    00
  20. Astia de unde imi iau eu berea au parcare. De fapt intri cu masina in curte, incarci 2 navete (maxim), platesti si pleci. Partea nasoala e ca e la 300km distanta si trebuie sa faci rezervare inainte. Dar berea aia merita.

    00
  21. si se citeste carfúr, nu cárfur
    respectiv oșan, nu oușăn, ca nu inotam in ocean

    00
  22. Bere ”artizanala” facuta de nu se stie cine, nu se stie in ce conditii sanitare (prostie). Cumparata de niste unii care vor sa se dea interesanti ca beau ceva cu etichete/denumiri tampite,dar diferite (cocalareala). Iar unii fac magazine si fut 20 de mii de epurasi pe chestia asta, cand sunt pline rafturile la carfururi (insert term here). Foarte interesant.

    00
  23. eu iau de la astia, au o bere extraordinara, mai ales Carol.
    Cred ca asta e concurenta defapt…

    https://www.nwradu.ro/2017/09/s-au-deschis-cateva-magazine-rombeer-unde-se-vinde-bere-artizanala-la-draught-pentru-acasa/

    00
    • Am luat si eu de la nenea asta (chiar Carol cred) si a fost foarte buna. Locatia este in afara oricarui drum al meu (s-a intamplat sa fiu prin zona si sa-mi aduc aminte…), iar parcare nimic.

      00
  24. ce fel de „institut de bere” e ăla dacă nu are măcar un link către o listă de produse și prețuri pe un site propriu, sau măcar pe pagina aia de facebook?
    Oare au și beri cu tărie de peste 40%?

    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.google.com/search%3Fq%3Dhigh%2Balcohol%2Bbeer&q=EhAgAUHQAAIdkwAAAAAAAAAAGKy3vOsFIhkA8aeDS6Z4vFJD4w3rY00Ht9r-VIKq4e8QMgFy

    00
  25. La prima vedere (din poza), berile Zaganu, Sikaru, Oranj si Nemteana (adica 3/4 din raftul ala) se gasesc din belsug la Auchan (+ multe altele). Bine, mai am eu niste combinatii cu Kaufland si am tot necesarul de bere disponibil pe piata din Romania.

    00
  26. Boss, e pe Dorobanti, care e cu sens unic, ceea ce inseamna ca sunt minim 3-4 benzi pe care poti parca linistit, pe avarii, „nu stau mult, vin imediat” :)

    00
  27. Zoso, ai fost vreodata in barurile de bere craft din Brasov? Ai baut 5-6 sortimente de IPA romanesti adevarate? Sunt curios ce opinie ai despre acest gen de bere si de produse artizanale? Dar despre cafeaua proaspat prajita?

    00
    • NOU
      #82

      IPA e o bere buna, de vara asa. Nu stiu cum sunt alea romanesti dar americanii fac niste IPA-uri super. Dar daca vrei sa bei o bere super, bea o quadrupel (sau tripel daca nu gasesti).

      00
    • Sunt si la noi minim 20 de microfabrici de bere, unele cu IPA similare cu ce bei in USA, UK etc.

      00
    • am fost de câteva ori, nu sunt mare fan. nu neapărat a berii, ci a întregului ecosistem în general.

      mi-am adus aminte acum că am niște white rabbit de la zitec, o să o beau zilele astea.

    • @zoso – mda, de aici ti se trage ignoranta. Ecosistemul corporatist care plateste bloggerii ( https://cristianchinabirta.ro/2017/03/20/timisoreana-nepasteurizata/ ) dar produce moloz e de preferat intotdeauna celui antreprenorial care se straduieste sa schimbe ceva si vine cu bere la calitate UK / SUA (exemple ca sa nu ma injuri: Ground Zero – Morning Glory sau Split the Pot), Hop Hooligans – Crowd Control, Three happy brewers – West Coast IPA, Bereta Timisoara, Oriel pt. belgiene, HopHead Cluj – PureC IPA, Wicked Barrel – Blizzard, Perfectul – 6.0, One Beer Later Buzau etc.). Toate acestea au nevoie (si) de magazine fizice si de prezenta in hypermarket. Cum le va merge celor din articol va putea fi un studiu de piata pentru „hienele”care asteapta in spate sa deschida alte asemenea magazine si sa muste cota de piata a multinationalelor care produc moloz.

      00
  28. altă fază tare… acum când scriu asta, RoTLD zice asta:
    https://rotld.ro/whois/?domain=TheBeerInstitute.ro
    DOMENIUL NU EXISTĂ

    ăștia au lansat business în online @TheBeerInstitute.Romania pe facebook fără să se deranjeze măcar să rezerve numele de domeniu .ro echivalent… deci este clar că afacerea nu este gândită pe termen lung.

    00
    • nu înțelegi tu business.

    • ba înțeleg…. înțeleg că cineva a avut nevoie să toace niște bani ca să poată spăla prin contabilitatea ăstora niște bani și mai mulți.

      Sau varianta 2… respectivii sunt atât de aerieni și dependenți de Facebook că nu concep să existe și altceva. Dacă mâine le închide FB pagina or să țipe în presă că FB le-a închis „afacerea”… dar uită că în contractul de utilizare al FB scrie clar că pagina aia este proprietatea Facebook, nu al lor. Conținutul probabil este al lor dar pagina propriu-zisă nu este.

      00
  29. De fapt o parte din business este a lui Bogdan Mugescu (a fost jurnalist, a lucrat la BVB si acum la Frufru), una dintre asociatele care este bagata in fata e sotia lui.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube