Orice fel de concediu. Condus două țări mai încolo. Zbor scurt, de două ore. Mers 6 ore cu trenul. Condus 2-3 ore în orice direcție. Orice. Nu mai presupuneți că totul va fi bine. Nu are cum să fie bine. Nu are cum.
- Infrastructura globală e la pământ. A fost construită după război, în anii 50-60-70 și începe să dea rateuri. Șinele se dilată de la căldură. Frânele cedează. Motoarele avioanelor crapă. Orice.
- Orașele gem de turiști, e o presiune imensă pe toate mijloacele de transport. Tot ce e transport merge cu motoarele turate la maxim. Motoarele alea mai și cedează.
- Mijloacele de transport sunt și ele vechi sau sub presiune din cauza căldurii. Trenuri, mașini, biciclete, avioane. Toate.
Asta înseamnă să fiți un pic atenți în jur și să vă luați niște măsuri de siguranță, orice ar însemna asta. O sticlă de apă. Evantai. Șapcă. Ceva de ronțăit. Niște cash. Răbdare. Benzină în rezervor. Haine comode.
În unul din concediile trecute, cu câteva zile înainte de plecare au apărut niște știri că aeroporturile din țara aia urmau să fie afectate de greve. Ne-a spus-o și ghidul de două ori. Am trecut de checkin și ne-am blocat la îmbarcare, că autobuzele erau puține, din cauza grevei. Toți erau nervoși. Toți auzeau prima oară de grevă. Toți aveau smartphones în mână. Noi eram singurii obosiți de ofuscarea lor. De plânsul constant. De “nu se poate așa ceva”. Ba se poate. Taci naibii. Conservă-ți energia. Nu te mai foi constant. Nu mai suna 12 neamuri să le spui. De ce nu ai făcut duș când ai plecat de la hotel. De ce nu ai 5€ să-ți iei o apă. De ce agasezi alți oameni cu plânsul constant? Ce crezi că se va schimba? Când s-a schimbat ceva vreodată că au plâns 200 oameni aiurea?
Faze precum cea de mai sus sau de mai jos se vor mai întâmpla. Cu un pic de atenție la știri nu veți fi luați prin surprindere.
M-am oprit din citit la „skz”.
Eu la “băieții l-au închis”
Doar un incendiu la aeroport au venit fratii mei să-l închidă mancatiashi nici măcar nu era atac terorist
eu la acel „scurt”. daca ar fi toate scurturile asa lungi, eheii..
Eu la rantul…n-am gasit nici in dex cuvantul
Plangeri si misecuvinisme. Ăsta e unul din tinerii frumosi si liberi. Am citit ca divertisment. Mereu este bine sa ai o sticla de apă la tine si o sursa de glucide. Anticipând un comentariu inept – da, inainte de controlul păcii arunci apa si păstezi sticla, doh.
Da, dar presa de unde ia știrile? Ca nu se duc ei sa se uita la hotelul x sau aeroportul y dacă nu se plânge careva. Ca nu te plângi ca ești luat prin surprindere ci doar ca ți s-a întâmplat ție.
Dacă toată lumea ar tace și ar înghiți, după 10 ani de ridicat din umeri și când nimeni nu mai citește nimic despre ce se întâmplă prin jur, ce se întâmplă?
Pai…..totul e ok. Dacă nimeni nu se plânge, de ce sa investim în infrastructura? Dacă oamenii merg în concedii oricum, își fac treaba, totul e ok, n-avem ce sa îmbunătățim.
Sunt chestiile alea numite „taxe”, cu care chestia aia numită „Stat / autorități” ar trebui să aibă grijă de infrastructură fără să facă cineva o plângere
hai să fiu eu primul care îți spune: ești foarte nedeștept
Ar tace și ar înghiți. Iar soluția e sa scriem pe FB. Le-am arătat noi lor, sa nu mai facă așa.
Andi, ca sa nu te faci de ras si alta data. Grevele se anunța in avans.
Da , dar cine flexa la birou la colegi, ca a fost in vacanta în Sicilia…ca se duc cu lowcost, astea sunt detalii…
‘cam saracie’ concluziona un fost coleg care fusese pe acolo și care probabil nu fusese vreodată prin localități autohtone gen Las Fierbinți…prostul pana nu e și fudul….
Au deschis in Sicilia restaurante romanesti specializate in pește, in crap mai exact. Ciorba de crap, crap rasol, crap pane, plachie de crap. Sicilienii sunt superincantati. Restaurantele se cheama toate “Crapo di tutti crapi”.
Nu mai e low cost demult. E SINGURA varianta sa zbori undeva de multe ori( exceptie Bucuresti).
PS Tocmai s-a anulat zborul Wizz. Cazarea platita, zbor alternativ NU este, concediul ratat.
Am notat sfaturile valoroase de la autor si de la comentatori, m-au ajutat enorm. Wizz a promis ca nu mai face asa.
da. Daca zbura cu avion de „super” cost nu ardea langa
Scris de unu care și-a ales username-ul “always later”
Pai el era suparat ca l-a chemat prea devreme.
Zis Și Always Ultra Night, 36 buc
WizzAir sunt notorii pentru intarzieri, nu ar mai trebui sa mire pe nimeni asta decat daca e prima data cand zbori cu avionul in viata ta.
Am zburat luna trecuta din Milano-Malpensa, trebuie sa decolam in jur de 9, intr-un final am zburat la 16. Nu a fost o experienta extraordinara, dar nu am stat non-stop la poarta sa ne certam cu tipele de imbarcare, ci am mers sa facem niste light shopping, am luat un pranz prelungit in liniste si am rupt netflix-ul in doua. Daca se intampla sa nu plecam in ziua aia aveam bani de o camera de hotel, nicio problema.
Cand am depasit 3 ore de intarziere am facut claim la AirHelp, nu e prima data cand i-am folosit, sunt in regula si ii recomand, dar daca ai timp si chef poti face claim direct la linia aeriana si scutesti comisioane. Zilele trecute au intrat si banii. WizzAir au avut o taxa administrativa de 50 euro, AirHelp au luat 35% plus TVA din ce a mai ramas (da, stiu, sunt mari comisioanele lor, dar tot ce am facut e sa le dau cateva date si am asteptat sa intre banii)si la final a ramas cam 120 euro de persoana, deci 240 euro in total, in conditiile in care biletele au fost 68 euro cu totul. Am iesit pe plus cam 100 euro.
Au fost doua faze amuzante. Romanasii nostri s-au certat tot timpul cu cele de la imbarcare in italiana ca sa aflu la final ca vorbeau romaneste foarte bine – imi schimbasera locul intre timp, nu am inteles ce a zis in italiana, am raspuns in engleza, tipa de la ghiseu mi-a raspuns in romana. A doua a fost ca la un moment dat un tip s-a saturat sa astepte si a vrut sa plece din aeroport, asa ca a lasat-o cu noi pe mama lui in ideea sa o ajutam sa urce in avion si sa treaca de control pasapoarte in RO. Nu stiu, sotia are moaca mai de om de treaba, eu sigur nu. Dar cum sa ai atata incredere in doi straini sa aiba grija de mama ta de 80+ ani care nu are telefon, nu stie sa foloseasca internetul si care a mai zburat doar o data cu avionul, la venire?
eugen, ești donator pe patreon, am voie acum să-ți spun că ai ratat subiectul un pic? și că ideea articolului nu e că wizz sunt idioți, că știm asta deja, ci că ar trebui să nu ne mai mire că sunt idioți…
Nu sunt multi care stiu ca WizzAir sunt idioti. La un moment dat unii vroiau sa sune la televiziuni pentru ca o intarziere la WizzAir credeau ei ca era cumva o stire importanta, nu ceva relativ normal si pe care ti-l asumi cand dai 30 euro pe bilet.
Poti sa spui ce vrei tu, e la tine pe blog. Si de Patreon, chiar nu trebuia sa mentionezi, nu conteaza pentru nimeni altcineva decat pentru mine. Sau daca nu eram abonat, imi stergeai comentariul? :))
Ai verificat preturile in ultimul timp la Wizzair? Nu mai este “decat” 30 de euro. Este cam pe la 200 de euro, si calitate mult mai proasta.
Pai stai asa ca ne-ai lasat nefinalizati. Ce s-a intamplat cu baba in Romania? A fost preluata de cineva?
Nu Eugen, nu stergea comentariul, probabil iti spunea ca esti prost sau ceva
mi-am luat si eu teapa cu airhelp. poti sa depui claim direct la wizz air, gasesti formularul in aplicatia mobila, folosind sectiunea help.
Am zburat de multe ori cu wizz. Niciodata nu am avut nici un fel de probleme cu ei.
@Andrei
Luate in marte pentru iunie https://nimb.ws/EIKdQk Daca nu ai mari pretentii si vrei sa ajungi din punctul A in punctul B, accepti eventual o conexiune, inca gasesti preturi super mici.
@IonutO
A fost putin panica, nu o astepta nimeni la sosiri, dar dupa vreo 15 minute a aparut cineva si a preluat-o de la Otopeni. De fata cu noi l-a sunat cu video pe tipul care ne-a dat-o pe cap. Nu ca personal mi-ar fi pasat prea mult, nu l-as trimite pe taica-meu astfel care stie sa foloseasca un smartphone (plati, harti, WhatsApp) si stie un minim de engleza.
@cristi
Nu am idee ce teapa consideri tu ca ti-ai luat, dar nu e prima data cand ii folosesc, nici ultima. Daca iti asumi comisioanele si nu vrei sa iti bati capul sunt mai mult decat ok. Pentru un zbor AirFrance catre Paris de acum cativa ani mi-am luat 600euro, tot 2 calatori, pentru un zbor anulat si apoi reprogramat mai tarziu in aceeasi zi dar intarziat si acela – era perioada de greve in Franta. Adevarat ca zborul a fost in mai, banii au venit in octombrie, dar nu a fost o problema pentru mine, am primit mai multi bani decat am dat pe bilete si ce am consumat prin aeroport asteptand si nu a trebuit sa fac nimic mai mult decat sa le dau un minim de documente.
@F
Mi se pare foarte, foarte greu de crezut. Iti pot numara pe degetele de la o mana cate zboruri WizzAir cu care am fost nu au intarziat macar 30 minute. Repet, imi asum, nu o sa tip pe Facebook despre asta. Cel mult o sa ma amuz putin de motivele lor, sunt super inventivi la capitolul asta. Am fost saptamana trecuta la OTP sa astept pe cineva, toate zborurile intarziate de dupa amiaza erau de la Wizz, pacat ca nu am facut o poza.
Cand am facut claim la wizz pentru anulare zbor a fost respinsa cererea, fara a primi prea multe detalii. Cu airhelp am primit ulterior compensatii pentru acelasi zbor.
Nimeni niciodata nu a facut bani de lamborghini intreband oamenii de ce nu fac dus.
i knew i fucked up.
ce cred c-a vrut să zică @Vali ieri, da’ nu poate, îi nu că el ar vrea lambo, ci că, dacă ar exista justiție divină, însuși Bărbosul ar trebui să coboare și să pună foc la alea 3 table; și să facă un reel pe FB: they don’t deserve…
Il si vad pe Vali intrand intr-un lift de ăla mare langa 20 de persoane si intreband oamenii intre etajul 9 si 10 de ce nu fac duș.
eu v-as recomanda sa aveti o mini-trusa farmaceutica cu voi cand calatoriti, tot timpul, si cand iesiti in orasul respectiv. am calatorit mult si de ceva ani imi pun farmacia mare in bagajul de mana si am mini-trusa in poseta. nu va bazati ca veti gasi medicamente la destinatie. de la banalul desfundator de nas si ibuprofen pana la medicamente specifice. si luati pentru 5 zile in plus, mergeti 3 nopti, sa aveti pentru 8.
Caz de studiu: acum o luna am plecat la roma. eu farmacie mobila. in penultima zi am borat de la un risotto cu fructe de mare (da, stiu, multumesc, nu a fost toxinfectie, vomit extrem de rar). Nu am avut ceva pt borat, dar am avut norocul ca am gasit o farmacie deschisa si farmacista cu engleza spirt. dar consider ca am avut noroc.
Eu nu mai calatoresc fara astea: paracetamol si/sau ibuprofen, furazolidon (foarte important asta, sunt patit)
furazolidon + imodium + imodium instant
Râdem, glumim, dar uneori 1m de hârtie igienică e cel mai de preț asset.
mare atentie ce medicamente lasati pe acolo
nurofen (ibruprofen) , codeina si algocalmin prin bagajele de grecia va pot obtine o vizita eleganta la un hotel cu angajati in culori albastre pentru o perioada
depinde si de noroc, dar se pare ca legislatia lor spune ca nici cu o reteta de la medic nu ar fi legal, insa nu stiu cat de larga este aplicarea
https://www.gandul.ro/actualitate/reguli-stricte-pentru-turistii-care-merg-in-grecia-ce-nu-au-voie-sa-care-in-bagaje-19996862
raul, mare atentie la ce medicamente bagati in voi, nurofenul cu codeina ar trebui sa fie ultima varianta cand nu mai poti de durere, nu ceva pe care-l ai la tine in caz ca te doare capul. Si corect, nici cu reteta de la medic nu scapi de exemplu daca conduci cu ceva nurofene d-astea cu codeina la bord. Nu numai in Grecia.
Anul asta am gasit niste super preturi la biletele de avion fix in destinatia unde mergem in concediu. Am zis pas; prefer sa mergem cu masina 14h, decat sa imi fac nervi ca poate plecam sau poate nu, din aeroport.
In alta ordine de idei, e nasol sa ti se dea planurile peste cap, oricat ai fi de pregatit pt situatii si scenarii. Iti pastrezi calmul, dar la un moment dat simti ca esti luat de prost si cedezi.
14h doar dus sau dus-intors? Ca daca sunt 14h doar dus, eventual facute si dintr-un foc ca greucenii, nu e normal. Deloc.
Asta e geniala. De ce sa fac o ora cu avionul cand pot sa fac 14 cu masina..like what the fuck? Numai la romani aud din astea.
14 ore cu masina nici soferii profesionisti nu au voie, plus ca iti futi concediul, ai nevoie de 2 zile sa-ti revii dupa un „revelion” de genul asta. Nu merci, pas.
Adevarul e ca in 14 ore cu masina nu ti se poate intampla nimic neprevazut.
E ok 14 ore cu masina, fac relativ des drumuri de Grecia si nu e nimic super-mega-complicat.
Pauze de pisu la fiecare 2-3 ore, pleci noaptea pe la 12-1, cafea/energizant si un somn bun a doua noapte.
Toti iti sar in cap cu 14h vs 1 ora cu avionul, dar uita ca nu toti au aeroport la 2km de casa, unii (multi chiar) fac mai mult 1h pana la aeroportul cel mai apropiat, asa ca se calculeaza asa in varianta optimista: drum 1h pana la aeroport + 2h in aeroport ca na + 1 h cu avionul + 30min-1h pana la destinatie ca ma gandesc ca nu ti-ai cazare langa pista. Calculul corect e 14 h cu masina vs 5h cu avionul. Daca toate stelele se aseaza corect da, esti mai odihnit dupa avion, dar daca intarzie deja s-ar putea sa ai surprize… Asta si daca zbori la ore normale. Ca daca decolez din Timisoara la ora 22 si aterizez pe Corfu la ora 23.30 da-mi voie sa-ti spun ca esti cacat pe tine, nu odihnit.
Asta ca sa nu mai zic ca dupa 14h cu masina, macar ai masina la cazare pe care nu mai platesti 500-700 e per sejur. Plus ca daca esti cu copil mic, poti cara si olita si caruciorul si cele 7 bagaje puse de ma-sa ca lasa sa fie. Mna, zic si eu, nu dau cu paru.
grecia – halkidiki – 12ore (din brasov), lefkada (16ore). daca in zonele astea mergi fara masina esti sclav legat de glie – nu poti sa vezi decat plaja din localitatea respectiva, transportul in comun (cel putin ala observat de mine) e praf, asa ca orice plecare la alta plaja presupune inchiriere sau taxi. in lefkada acum 1 an era 90-120Euro/zi inchirierea unor masinute (pret de pe paginile de grecia de fb), eu am preferat halkidiki si cu plecare la 00:30, minunat in bucuresti la 3 ca erau peste tot nebuni cu trotinete (prin brasov la 3 noaptea doar ursu e pe strada), bulgaria nu stiu cand a trecut si la 12 si 15 eram la cazare unde spusesem ca ajung pe la 14:00. oameni faini ne-au cazat si pe la 1 eram deja in apa.
pentru 12 ore de condus am dormit lemn in seara respectiva
Fck me, it’s worse than I thought. Si apoi va intrebati de ce crapati de inima la 50 de ani cand nu aveti grija de voi deloc.
Pentru „vitejii” care comenteaza ca 1h cu avionul VS 14h cu masina: asa cum vi s-a explicat si de altcineva mai sus; calculati si orele de dinainte/dupa, transferul pana la aeroport, si toate ‘avantajele’ care vin la pachet cu asta. Intradevar, daca totul decurge conform planului, iesi mai avantajos cu avionul. Evident. E LMC.
Problema e ca perioada asta e atat de frumoasa, incat prefer sa aloc mai mult cu 7h pt drum, dar sa ajung la destinatie, decat sa plang ca voi sau altii prin aeroporturi, ca eu sunt cetatean european si am drepturi. Si nu; nu am nevoie de 2 zile de refacere dupa un drum lung, atata timp cat masina iti ofera un confort premium.
Si Eugen, te inteleg; e ok. Daca esti sofer de duminica, chiar te inteleg ca un drum de 14h poate fi obositor. Mai conteaza si masina cu care mergi, ca daca e Logan, sunt deacord ca dupa 3h trebuie sa-ti iei concediu medical. Dar daca vorbim de o masina premium, confortul isi spune cuvantul la numar mare de ore de condus.
Puii mei, am fost in Bodrum cu masina, in Creta, in Corfu, in Portugalia, cu masina.
Nicio treaba. Ma opresc cand am chef, unde am chef, vizitez ce vreau, in conditiile mele.
Astea cu avioanele sunt pentru aia de ajung si stau apoi inchisi in resort o saptamana, sa bage in ei ca spartii la all inclusive, unii nici marea nu o vad, ce sa mai zic de trasee turistice, vestigii, muzee, etc.
Ma cac in concediul lor.
@CP Nu am Logan, ci un VW cu cutie automata. Deci mult mai confortabil de condus la drum lung. Nu e cine stie ce masina, nici eu nu sunt vreun sofer extraordinar, dar mie imi place viata linistita – somn cat si cand trebuie, fara sfortari de superman pentru absolut nimic, masa luata la timp, din astea. Tu poti face orice doresti, dar nu inseamna ca esti normal la cap :))
@Comodore128D
Actually, tu te caci in concediul tau. Dar nu vrei sa recunosti. In Creta iei masina decenta si cu 45 euro pe zi pentru 5-7 zile, daca vreau sa ajung undeva unde nu pot cu un tur organizat. In plus nu pierzi o zi intreaga pe nava – da, stiu sunt 9-10 ore de fapt, dar e in mijlocul zilei.
@Eugen, fiecare cu plăcerile lui, dar, dacă te duci să vezi cât mai mult, ești mult mai flexibil cu mașina. Ok, poți închiria pe unde ajungi, dar, unu, se cam adună mulți bani, doi, dacă mergi cu un copil, nu-ți imagina că iei în avion o bocceluță cu tine și gata. Plus, nu prea sunt fan city-break, plimbat prin orașe mari la repezeală. Iar dacă mergi pe chestii gen camping, doar cortul și niște saltele îți umplu jumătate din portbagaj.
14 ore e cam recordul meu, a fost un Iași-Viena când nu aveam copil. Cu copil, maxim 10-12 ore, fie că a fost Iași-Ungaria sau Iași-Bulgaria. Și doar prima zi, când pleci foarte dimineață.
@Eugen, 2006, Iasi->Atlantic, Franța și înapoi, 23 de zile, 6500km, 2 persoane + Solenza. Când am făcut calculele cu avion + închiriere, țin minte că a ieșit peste dublu la cost. Plus, logistic era greu, ar fi trebuit să sărim peste niște opriri.
După cum ziceam, fiecare cu ce-i place, abordarea asta cu ”concediul tău e de căcat” nu te face mai bun sau mai deștept.
@adyzah
Nu am copil, cine are, problema lor. Ma duc in concediu unde imi permit, daca masina e o necesitate se adauga la costurile de luat in calcul. Daca nu e fezabil sa am o masina pentru ca ma costa prea mult, asta e, fac ce se poate, nu dispare locatia aia, pot veni si a doua, a treia oara daca imi place cu adevarat. Viata nu e ca in Pokemon – Gotta Catch ‘Em All!
Important e sa fiu in concediu, nu sa ma sfortez. In Creta ma duc aproape in fiecare an, sfarsit de septembrie-inceput de octombrie. E mai liber, inca e cald si bine, inca sunt deschise cam toate atractiile. Am avut un singur an masina inchiriata, in rest nu am simtit nevoia, am aterizat in zona noastra de interes, am vizitat ce am vrut, am revenit anul viitor. Intr-un an am stat pe plaja 4 din 7 zile, alta plata in fiecare zi, a fost superbissimo.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
@Comodore128D
Daca insisti sa fii prost, nu te pot opri :))
Comodore128D e genul care pleaca si cu baxuri de bere si apa plata in portbagaj
@danny poate ai de ales intre 14 ore cu masina si nu mai pleci in concediu… Unii care nu vor/nu pot sa faca 14 ore snur isi calculeaza doua cazari intermediare.
@Eugen – „Tu poti face orice doresti, dar nu inseamna ca esti normal la cap :))”
Asta in traducere e … tu poti sa iti faci concediul cum vrei pe banii si timpul tau, dar daca nu faci ca mine esti un prost. Asa e?
@Ionut
Da, asta e parerea mea. Eu ma duc in concediu, altii se duc la maraton observ si traiesc mult prea intens pentru modul meu de a fi. In definitiv ce iti pasa de ce crede unul de pe internete, te poti bucura de concediu in modul tau. Si muri devreme de la stres si suprasolicitare, dar si asa suntem cam multi pe planeta asta, asa ca iti multumim pentru sacrificiu.
Eugen, eu imi imaginez ca te duci in concediu si numa’ comentezi la orice. Ba ca ala a comandat clatite cu banane, ba ca alta si-a uitat prosopul in camera si ca e proasta, ba ca uite la ala cum sta cu ochelarii pe nas, ba ca chelnerul nu se misca repede si tot asa. Mi se pare ca iti irosesti viata pe chestii marunte, mai ales in ce priveste viata altora. Iar asta contravine cu ce ziceai mai sus ca tu duci o viata linistita si zen (ca doar tu nu crapi de inima la 50 de ani, ca noi restul). De asta nu mai poti tu ca eu prefer in concediu sa alerg ca nebunu’ cu masina sau pe jos? Uite ca fix asta vreau poate de la un concediu, ca poate sunt un IT’ist trist in restul timpului, si in concediu vreau sa fac fix ce nu pot face in timpul anului. Sau poate am un job WFH si concediu e o ocazie sa mai vad si altceva in afara de 4 pereti si un balcon.
Iar aia cu „Daca nu e ca mine, inseamna ca esti prost” – iarta-ma ca o spun, dar doar un prost o poate spune. Ca unul destupat la minte ar intelege ca oamenii au nevoi diferite si trairi diferite, deci nu exista doar ‘o singura cale’ spre fericire. Dar o dam in filozifie si cred ca e prea mult pt tine azi.
Eu personal nu as face 14h continuu (sau cu pauze de cafea) ca unic sofer. Oricat de zmei ar fi unii, deja după câteva ore incepe sa scada capacitatea de concentrare (cate ore exact depinde si de om, de boli, daca poarta ochelari sau nu, condus noaptea vs ziua etc). Si nu toti au capacitatea sa-si recunoasca limitarile si sa mai reduca viteza (am mers si cu 100 pe autostrada daca a fost cazul).
Din fericire, la drum lung nu sunt de obicei unic sofer, daca se imparte la 2 persoane deja este pauza de odihna.
@CP
Citesc si rad. Rad de nu mai pot si ma uimesc de ineptiile unora.
In general, IRL mi se rupe de ce fac ceilalti atata timp cat nu ma afecteaza personal pe mine si ai mei.
Dar pe internete ma amuza maxim sa enervez pe unul si altul care cred ei ca din spatele tastaturii au descoperit adevarul absolut si doar ceea ce gandesc/spun ei este corect si normal. Pentru ca nu sunt asa de flamand de experiente ca altii si nu vreau sa ingurgitez totul la maxim si imediat, poate eu sunt ala neconform, naiba mai stie. Chiar ma uitam zilele recente pe niste poze din vacantele trecute si mi-am dat seama ca nu am mii de poze de tipul „eu in fata la [insert here random tourist attraction]” dar pe unde am fost stiu sa iti povestesc ce ai putea face, unde sa mananci, cum sa nu iti iei tepe pentru ca in multe locuri am fost mai mult de o singura data, mi-am facut timp sa vad ce ma interesa in mod particular, nu doar am consumat.
Asa ca puteti continua cu „umblu non-stop, vizitez absolut tot, fac sute de km pe zi, nu stau ca prostanul la piscina” sau alte tampenii similare.
„ateu fiind, stau si ma rog acum la bunutu„ ” – pai cam asa functioneaza descoperirea credintei (fiecare in propriul stil), e nevoie de un necaz.
Românul s-a născut nemulțumit. Iar hope for the best and prepare for the worst încă nu a ajuns la noi.
Dar mai stati dreacu si pe acasa….
„Acasă”, sunt melteni,bugetari, bombardieri și videochatiste/courve…
La Ecolie Nord.
@car daca la tine acasa sunt videochatiste si meleteni poate e cazul sa faci o schimbare in familie
Exact, nu mai are omu loc de voi, peste tot unde ma duc in vacanta e plin.
Mda. Motivul pentru care nu ma duc NICIODATA in vacanta in sezon cand se duce valul. Cald, aglomeratie, obositor. Eu sunt turistul pe sens invers. Vara nord si iarna sud.
Si plaja e overated. La 40 de grade 70% din zi stai la aer conditionat.
E ca si cum ai critica casatoria pentru ca faci se cu nevasta 5 minute la 2160 de ore(trei luni)
Știu foarte multă lume care, în timp, a început să nu mai suporte să se uite la știri. „Nu mai suport să văd atâtea accidente oribile la știrile de la ora 5”, „nu mai suport cu pandemia/cu războiul”, din astea. Le generează anxietate și vor să se păzească de ea, pentru a-și proteja psihicul. Într-un fel, îi înțeleg. Pe de altă parte, mă irită cumplit când îi văd/aud/citesc ca picați din cer când li se întâmplă chestii pe care eu le consider ușor previzibile și, astfel, evitabile. Eu am crescut cu #atențielaneatenție, #ochii cât sarmaua, (tot un fel de „păsește-țipielea) și-mi place să cred că m-au antrenat cât de cât pentru eventuale nasoale, suficient cât să mă pot gândi la ele în avans, fără să mă tulbure. Citeam la un moment dat „mărturia” pe neți a unei tipe care abia când a născut un copil și-a dat seama că trotuarele bucureștene erau pline de excremente de animale. Până atunci, ea se uita numa’ pe sus, la copaci, la păsărele, la arhitectura caselor, lalala. Și, hopa, când a început să se uite și în jos, la cărucior sau la ființa mai mică pe care o ducea de mână, sunt c@c@ți pe trotuare. Incredibil, inacceptabil, da’ nu se poate așa ceva, dom’le!
Întrebare: cine a ieșit mai câștigată din ultimii ani, cea care câțiva ani a privit pe sus, cerul, copacii, arhitectura, și a avut bucurii din asta, iar mai apoi a observat rahații și s-au indignat și a încercat să contribuie la o schimbare fiind vocala, sau tu care în toti aceeași ani ai monitorizat rahații și sau ai fost indignată in tot acest timp, sau nici nu te mai indignează și îi consideri parte din normalitate? Nu zice nimeni să trăim în basme, dar nici atitudinea asta de a sta non-stop cu ochii de unde sare pericolul nu e sănătoasă.
Mali, dar oare de ce presupui că eu mă uit/m-am uitat/monitorizez/am monitorizat doar rahații? Am un cap care se află pe un gât relativ flexibil, nu m-a oprit/nu mă oprește nimic să mă uit și pe sus, și pe jos. Și să spun „ah, ce copac frumos. dar vai, cum era să calc în rahatul ăsta. tii, ce bine că n-am călcat.” Nu consider rahații parte din normalitate, vrei să-ți povestesc ce campanie am făcut la mine-n bloc să „strângem după căței”? Nu-ți povestesc, că m-ai cam supăra, mă simt indignată de presupunerile tale superficiale și-mi vine chiar să mă plâng. uof.
Cei mai simpatici in situatiile astea sunt cei cu copii. „Suntem cu copil mic, nu vedeti ca am copil mic, copilul nu poate sa doarma/ sa manance / sa whatever, nu dati macar o apa sa avem la copil, cerem conditii, copil mic, sa ni se dea, copil mic”.
Ai aflat abia cand ti s-a comunicat ca avionul are intarziere ca ai copil mic?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Da’ enumara-le, nu ține in tine ca acumulezi frustrari Promit sa fiu foarte impresionata.
Da omu are dreptate. Daca te duci cu un copil mic in vacanta trebuie sa-ti asumi decizia nu ta te smiorcai pe acolo. Inainte sa te basici si eu ma duc cu un copil mic in vacanta da nu ma smiorcai ca a fost decizia mea sa-l iau.
Pai nu de smiorcait e vorba, sau nu numai de asta. Dar daca te duci in vacanta cu un copil mic, te pregatesti: termos, apa suficienta, Pampers de rezerva, eventual hainute de schimb daca transpira, bani cash sa poti cumpara ceva la repezeala daca trebuie etc.
Nu vii si pretinzi sa ti se dea ca ai copil mic. Copilul este exclusiv responsabilitatea ta ca parinte, cu siguranta nu a companiei de zbor si nici a aeroportului.
Unii inca n-au aflat asta.
Nu trebuie sa iti asumi nimic, trebuie sa ti se asigure conditii decente, cu sau fara intarzieri ale zborurilor.
Oamenii nu se asteapta si nu ar trebui sa se astepte, ca platitori de bilete, sa existe probleme si intarzieri.
Iar daca ele exista, trebuiesc asigurate absolut toate conditiile pentru clientii afectati, atat pentru adulti si cu atat mai mult pentru copii.
Mentalitate de sclavi…
@Comodore128D, pai n-au decat sa SE astepte sa li SE dea. Posibil sa ramana cu asteptatul. Ca doar statul / compania de zbor / Harry Potter / unicornul purpuriu trebuie sa aiba grija de copil, nu parintii acestuia.
In alta ordine de idei, de cand e „mentalitate de sclavi” sa astepti sa ti SE DEA de catre altii? Chiar nu vezi nicio contradictie aici`?
Mentalitatea de sclav e sa te astepti sa NU ti se dea, pe banii si pe nervii tai.
Eu spun ca da, e de asteptat sa iti ceri drepturile si sa ti se dea tot ce ai nevoie, mai ales cand esti cu copiii dupa tine.
Ai platit cinstit, sa isi faca treaba.
Sau cum, e vina ta ca ai copii, ca nu te-ai ploconit, mai bine nu mai pleci deloc, ca esti blestemat, ca ai o familie si vrei sa te bucuri de un concediu, nu ?
Exact unde ai citit ca as fi zis „nu mai pleci deloc”? Serios, tu pleci teleleu fara niciun plan de urgenta, fara sa te gandesti la imprevizibil, fara nimic „in caz ca”, doar fiindca…. ai platit, sa ti se dea?
Ce sa zic, misto. Si daca nu ti SE da? Crapi de sete, de foame? Stai si te uiti cum lesina copilul de deshidratare, dar esti mandru ca ai platit si astepti sa ti SE dea?
Zi drept, tu nu te uiti stanga-dreapta cand traversezi, ca e dreptul tau daca e verde, Si daca unul e cascat sau beat si da peste tine cu masina, esti foarte mandru, in ghips fiind, ca te-ai asteptat sa ti se dea prioritate?
Daca nu ti „se da”, faci scandal si presiune pana le primesti, adica ajungem exact la primul tau comentariu unde pare cumva ca spui ca ar trebui sa stai linistit si sa-ti dai jos pantalonii, pentru ca „aia e”.
Bine, Comodore. Succes la facut scandal la nu se stie cine (ca de obicei in situatii de-astea, ghici ce, nu raspunde nimeni la telefon si de la ghisee esti trimis sa plimbi ursul ca nu-s ei responsabili sa-ti dea tie apa) in timp ce crapi de foame/ sete si copilul tau se deshidrateaza langa tine, pentru ca tu astepti sa ti se dea si-ai plecat caine surd la vanatoare.
Unii chiar va meritati soarta.
bah. Voi ati ajuns atat de retarzi incat consderati ca de banii vostri nu aveti dreptu sa primiti nimic?
Gen: io platesc bilet de avion, avionu intarzie, si tre sa accept asta ca fiind normal? Ca daca cer ceva compensatii este „sa mi se dea”?
mentalitate de sclavi retarzi.
Animaloo, nu era vorba de a nu avea pretenții pentru ce ai plătit, ci de a nu te baza EXCLUSIV pe alții (unde alții pot fi compania de zbor, funcționarii de la aeroport, agentul de turism – you name it) pentru ceea ce ține de confortul tău personal.
Dar înțeleg că și ție ți se pare firesc să te prezinți la aeroport în ziua plecării fără absolut niciun chior în buzunar, că-n caz de ceva sigur-sigur vei fi cazat și ți se va da de mâncat și de băut.
Iar dacă ai un copil mic cu tine, la fel de normal ți se pare să nu ai bani să-i cumperi o apă, că ai plătit să pleci la ora X și te bazezi exclusiv pe agenția de transport să-ți dea bani să-i iei apă și ce i-ar mai trebui în orele de așteptare.
Nu am spus NICĂIERI să accepți întârzierile ca fiind normale, ci să fii pregătit pentru ele. Asta am spus.
Aș putea zice că retardul ești tu, însă nu e nevoie s-o spun eu.
nu. Am pretentia ca daca se intampla ceva >1-2h compania sa imi dea un vaucher. Nu pentru ca nu am bani, suntem pe blogu zoso in pula mea, astia la 4000e suntem saracii. Ci pentru ca am platit pe un bilet de avion de la ora A. daca nu e la ora A nu e vina mea, deci ma bazez pe aia sa dea voucher
Am patit o anulare de avion in Panama. Intai m-am bazat pe banii mei, pana am aflat ca aia dadeau vouchere….Tapa mea
Dar, in continuare aveti mentalitate de sclavi. „da, aia ma fut, dar e treaba mea sa ma asez mai bine si sa dau cu lubrifiant. Daca ei vor sa ma futa, sa ma futa, nu sunt comunist sa ma opun!”
Animaloo, articolul se numeste „paziti-va pielea” si vorbeste in clar text despre masuri de siguranta. Eu despre asta am scris: ce cred ca trebuie sa faci, preventiv, pentru a te pazi de eventuale probleme ce pot aparea.
Tu ma jignesti de 2 zile vorbind despre cum trebuie ULTERIOR (compensatii, vouchere pentru intarzieri).
QED.
Ce mai buna alegere in ultmii ani ,neavand copil sa depinde de vacantele lui, sa imi fac vacantele in mai si septembrie. Preturi mai mici, vreme decenta, fara aglomeratie, fara cozi, fara incendii…
Ratezi peak-ul de e.coli din eforie cu programul tau
Am vazut ca era super promotie vara asta.
Pe de o parte e bine, pe de alta parte nu e prea vesel sa lucrezi in continuu iunie, iulie si august, exact cand e cald ca naiba si ai vrea sa evadezi…
Eu as zice, mai degraba, ca pe perioada de vara trebuie sa eviti orice destinatie turistica majora si sa te orientezi spre locuri ceva mai putin cunoscute (Grecia, in principal, dar poti incerca si Muntenegru sau Albania), ideal cu masina proprie, daca nu ai alergie la condus. Drumul spre destinatie – maxim 7 ore de condus zilnic, cu opriri intermediare.
@silicon_v nu e chiar asa rau sa lucrezi toata luna iulie si august.
Trafic super lejer, birourile mai putin aglomerate, mai putine batai de cap, un task il mai amani ca nu e X sau Y ca e nevoie si de el….
@Ionut: si tu tot fraier? Nu iti plac preturile mari, aglomeratia, statul la cozi, caldura la nivelul superior?
Asa si io, merg ca prostii in septembrie
@silicon_v
Adevarul ca Albania e vis… si tu pui botul la prosti si proaste cu faze de genul: vai ce frumos e aici, ce dragut, ce plaje superbe…
Un kkt de tara, mai hazna ca a noastra
@animaloo mna mai mult norocos ca nu depind de vacanta copiilor , asa ca tot fraier si eu.
Am fost acu vreo 10 ani in august in Roma. erau 40 grade afara si nu am putu sa vad nimic in liniste. De atunci am zis pas la vacanta in august. Doar cand am facut o tura cu masina prin Alpi am ales august ca nu stiam ce vreme prind in septembrie , octombrie.
Nu stiu cum vorbesc unii din auzite de la nasu’ si de la finu’, alti romanache neumblati si plini de pareri.
Albania e foarte, foarte faina. Plajele sunt extraordinare, din Ksamil pana in Sarande.
Nu doar plajele, ai Butrint, Gijme, Porto Palermo, etc.
Cazari misto, curate, preturi decente.
Drumurile ok-ish, oamenii super chill si ospitalieri.
Cat despre „7 ore pana la destinatie”, daca te referi la Grecia, cred ca esti confuz, nu ajungi din Bucuresti nici pana la Makaza in 7 ore daca nu sari toate radar-urile de pe traseu. Pana in Thassos mai faci 2 ore din vama, iar restul obiectivelor sunt mult mai departe.
Ultima oara cand am fost in Albania, două zile, vara: oameni curati, amabili, nu hoti, cumperi orice si primesti restul pana la ultimul bănuț. Șosea in munti gen Defileul Văii Jiului, fara sa fii blocat in trafic ore si ore, circulatie fluida. Oameni de treaba bucurandu-se de viata in concediu la mare.
Am zburat mult cu Wizzair la viata mea. Dupa cate intarzieri am avut anul asta cu ei, nu voi mai zbura niciodata cu ei.
Cel mai rau am avut intarziere 8 ore de stat in aeroport.
Regula e simpla, dar multi o fac pe dos.
Vara in nord, 20 de grade, festival ici colo, liber in autobuz, scump dar decent.
Iarna in sud, liber si in autobuz si pe drumuri, preturi mai mici, 20-25 de grade.
Adica o toamna perpetua. Unora ne place marea calda si soarele pe o plaja, cu mult freamat pe stradutele pline de negustori de antichitati.
„negustori de antichitati”
asa se scrie acum „chinezarii” ?
@J așteptam cu nerăbdare să ne spui cum o sa fie de liber in autobuze când in sfârșit o să știm toți regula și o să o aplicăm, in loc sa mergem ca prostii opus de tine și să îți lăsăm ție autobuzele libere.
Wizz Air și treburile astea sunt combinația letală.
Când zbori cu companiile clasice, problemele de acest fel de rezolvă mult mai bine și rapid, chiar și cu reprogramări pe zborurile concurenței.
Asta pentru ca low costurile utilizează la maxim flota. Practic consideră orice timp petrecut la sol ca timp pierdut. De asta și întârzierile sunt mai mari, pentru că avionul Wizz mai are 2-3 curse în ziua aia înainte să vină să te ia pe tine să te ducă acasă.
Un eveniment neprevăzut gen închiderea unui aeroport le face praf toată programarea. E mare minune să aibă vreun avion care stătea degeaba. De aia cursa de întoarcere făcea și un mic „ocol” pe la Bologna, de unde avea programat zborul în mod normal.
Cine se aseamana se aduna.
Wizzair ofera servicii de proasta calitate pentru lume de proasta calitate.
Semn clar ca aici se imbarca cei cu priority, pentru care s-a platit extra. Tot romanul sta la priority.
Semn clar ca locurile pana la jumatatea avionului se imbarca prin fata, locurile de la jumatatea avionului se imbarca in spate. Imbecilii se intalnesc la mijloc si blocheaza tot ca nu au cum sa treaca unul de celalalt.
Persoana care e sigura ca locul ei e aici pe dreapta si ca ce facem. Citim biletele si locul ei e 3 locuri mai in fata pe stanga.
Nu vreau sa ma mut?, ca e cu prietena si vor sa stea impreuna. Nu, pentru ca am platit extra pentru loc.
Tot haosul asta e creat de imbecilii care nu sunt capabili sa citeasca locul pe bilet.
Tu vrei sa aibe o minima pregatire pentru situatii nasoale?
Off topic: ca tot zici de condus: cozi peste cozi pe autostrazi in Ungaria. Tiruri pe banda a 2a in coada. Campere pe banda a 2a in coada. Dubite cu tot felul de hippie care depasesc tiruri pe banda a 2a. Traficul este infernal.
De ce? Pentru ca nu stiu sa conduca.
Da, idiotii se revarsa si pe autostrazi, nu numai pe aeroporturi.
Dacă plecați în concediu să nu vă faceți asigurări de călătorie! Nu ajută la nimic! Sunt bani cheltuiți aiurea! Mai bine cumpărați semințe de banii ăia.
de ce?
Laur, asta e o ironie? Fiu-miu și-a rupt mâna în iarnă, în afara țării, m-am felicitat că măcar aveam asigurare medicală, care a ajutat la faptul că n-am plătit absolut nimic pentru intervenția medicală la fața locului.
Normal că eram ironic. În fine ăștia e oamenii, cu ăștia defilăm. Pe lângă că o asigurare medicală de călătorie nu e chiar așa scumpă!!!! Nu uitați că în momentul în care ați găsit oferta mult visată înainte de a face rezervările pe site-urile care le folosiți, căutați pagina oficială a hotelului sunați la recepție verificați dacă ceea ce e pe site-ul cu rezervări e și la fața locului! Puneți cât mai multe întrebări!! Lăsați dracului like-urile pe fb pentru 15-20 de minute. Ca să fie bine, să nu fie rău. Atât de simplu e.
Bănuiam eu, motiv pentru care dezechilibrul major de culori mi-a sărit brutal în ochi. Acu’, în mod normal, dezechilibrul ar trebui să se regleze. :))
Plânsul la romani e ca un sport național.
Deci nu ai cum sa nu comentezi ceva de drepturile tale pământești.
Am început sa ma gândesc numai la mine și e extraordinar de bine.
Citind titlul am crezut ca faci campanie (in sfarsit!) la ceva creme de protectie solara. Ca tre’ sa vina de undeva banii de Lambo!
In ultimii 3 ani am avut 2 vacante semi-futute de Wizzair. Din fericire ambele au fost la plecare, anuntate cu cateva zile inainte, pur si simplu au anulat zborul si au oferit bilete la zborul de peste 2 zile.
Asa ca macar am avut noroc ca am stat si mi-am facut draci la mine acasa, nu prin cine stie ce aeroport.
Nicio stire nu te pregateste pentru cazurile astea, e doar o loterie in care ei anuleaza sau supra-vand 10-20% din zboruri si apoi joaca alba-neagra cu avioane sa maximizeze profitul. Stirea te ajuta cand Blue Air e aproape in faliment dar continua sa vanda bilete.
Ce am invatat e asa: toate cazarile se iau cat mai anulabile, inchirierile de masini la fel. Nimic platit in avans, poate doar daca e un concert sau un alt eveniment la destinatie la care vrei neaparat sa ajungi.
Intotdeauna un plan B (daca zborul intarzie si ajunge dupa miezul noptii mai ai metrou, sau trebuie sa iei un taxi? Poate exista autobuz de noapte. Daca trebuie taxi, ce aplicatii merg in tara respectiva, e ok taxiul din coada de la aeroport, unde e pick up point la Uber etc).
Plus chestiile de baza, aplicabile in orice conditii: periuta de dinti, deodorantul, un tricou si o pereche de chiloti in bagajul de mana, incarcatorul de telefon la tine permanent (preferabil si un acumulator extern), niste cash si un card de pe care sa scoti fara sa te rupa comisioanele.
In cazul in care calatoresti singur da un print la rezervari, adresa hotelului etc, poate ramai fara baterie sau scapi telefonul in buda.
In cazul in care esti in cuplu sau in grup, da fw cuiva la toate mailurile relevante, din acelasi motiv.
Pasaportul si/sau buletinul in alt loc decat portofelul. Un card de rezerva si 20 de euro/dolari/moneda locala daca ai, in alt loc decat protofelul. Telefonul cu tine permanent in buzunar/poseta/borseta, nu in rucsac.
Eu mereu am la mine un schimb de haine si cosmeticele necesare, gen mi se pierde bagajul si eu ce fac la destinatie? La fel si copiilor le pun un ghiozdanel cu un schimb de haine, de cand sunt destui de mari sa si-l duca. In general mergem vara si un tricou/pantaloni scurti/chiloti nu se simt in spate.
Mereu baterie externa si toate booking-urile/biletele/boarding pass-urile printate. Roaming activ la telefon.
Wow, cate pregatiri. Dar lucruri utile, nu zic nu.
Noi calatorim in grup destul de mare. La noi e simplu, facem un grup pe whatsapp dedicat acelei vacante si responsabilul, adica eu, pune pe acel grup orice document relevant, gen: copii ale actelor de identitate, asigurarile de calatorie, bilete avion, bilete de intrare la diverse chestii, actele de rezervare pentru cazare, masina etc. Cum am „docomentul”, cum il trantesc acolo si uit de el. Grupul ala e dedicat doar acestor informatii si nimic mai mult, ca sa gasesti usor ce vrei acolo.
In felul asta avem deja toate documentele cu toate informatiile utile pe toate telefoanele.
A, evident si harti offline descarcate/actualizate pe mai multe telefoane inainte. Eu tot cu Here WeGo am ramas, ca e ok in modul offline.
Copiile dupa actele de identitate pot sta pe un folder Google Drive, si scoti cele necesare pe telefon inainte de concediu. Just in case.
A mai zis cineva mai sus, dar o sa repet, ca e probabil cel mai bun sfat: nu mai plecati in concedii la sfarsitul lui iulie si in august cand pleaca toata gloata. Pe langa faptul ca totul e mai scump si e aglomeratie pe sosele, plaje etc., sansa sa se produca o incurcatura din asta e mult mai mare atunci.
„Orice. Nu mai presupuneți că totul va fi bine. Nu are cum să fie bine. Nu are cum.”
Cineva a visat urat?
pe vremuri scria uneori un tip pe aici prin comentarii, vad ca a disparut si de aici si de pe blogul lui
cand ma apuc de rezervari de avioane recitesc povestea lui de revenire in romania din senegal le-am salvat si online in caz ca ii dispare blogul
https://inginerinafrica.blogspot.com/2018/01/intra-cine-vrea-iese-cine-poate.html
Ca o paranteza despre WizzAir, m-am intalnit duminica trecuta cu niste familii in aeroportul din Bergamo care au avut zborul original spre Cluj miercurea, si de atunci mereu au fost amanati si plimbati cu autobuzul catre si de la cazare. Ultima data ii urcasera in avion la 22:00 si dupa doua ore de stat pe pista au zis ca avionul are probleme si ii duce la cazare.
Zborul lor era primul din lista dimineata, chiar ma mirasem ca era de la 22:00 cu o zi inainte si aparea „delayed”. Intr-un final s-au urcat in avion pe la 14:00, au stat o ora si ceva parcati si au plecat.
Wizzu o pune de un bluair.
Au ajuns oamenii sa nu mai inteleaga lucruri de baza, sa nu mai faca conexiuni logice de genul… daca nu-i alba e neagra. Ala din postarea de pe reddit practic ne zice ca a luat foc aeroportul, iar la 2 randuri mai jos se plange ca imbarcarea lor nu a fost ca la carte… nu s-a gandit nici o clipa ca aeroporturile nu ard asa numa tot la 3-4 zile ca sa fie o situatie normala… pe el il deranjeaza ca a dat 100 euro pe bilet si nu i-au facut si un masaj aia de la aeroport… astia suntem.
Si noi doream sa plecam lunea trecută cu Ryanair la Catania. Am anulat șederea din Catania, Ryanair ne-a schimbat zborul pe miercuri de la Wroclaw la Palermo. Am ajuns bine, cazare mișto, la aeroport am așteptat bagajele foarte mult ptr ca aterizau si multe avioane care trebuiau sa aterizeze in Catania – aeroportul era suprasolicitat. La Europcar am așteptat fucking 1:40 pentru 10 persoane din fata mea, domnișoarele aveau unghiile prea lungi ptr tastatură (una putea sa scrie probabil si cu buzele, ca ajungeau pana la tastatura).
Acum este ora 14:07 de dimineața am fost in oraș, am expus un film de 36 de cadre in trei ore, am mers de la bar la bar, de la aperol la aperol…acum facem siesta. Mai încolo la plajă… mie-mi place (centrul) orașului – este un fel de București, cald, distrus dar cu șarm
Cu bilet de low cost stai și în extra sezon cu emoții, neștiind dacă și când decolezi și unde aterizezi. Mai nou, urci în avion, pui centura și nu știi sigur dacă decolezi sau unde aterizezi, Legat de perioada full season deja e o constantă: cursele se amână, se suspendă, sunt mai mult ca sigur overbooked, deci cine nu își ia biletul ăla mai scump cu posibilitate de check in online are toate șansele să rămână în aeroport. De ce nu știu oamenii care par să călătorească mai des decât mine chestiile astea și le știu eu care am fost într-o singură vacanță cu un low cost, că atâta mi-am permis? Habar nu am. Cred că e mirajul prețurilor mici, oamenii își iau bilete cu câteva luni înainte, dar uită că și-au rezervat datele de plecare în plin sezon (iulie și august) când mai toată planeta pleacă în vacanță pe undeva. Acesta e motivul pentru care de câțiva ani am ales concediul la mare în capetele de sezon turistic (final de iunie sau chiar septembrie, preferabil iunie că pică mai bine după un an de muncă). E și mai ieftin, e mai puțin aglomerat, nu e atât de cald, dar e suficient de cald încât să fie bine, nu riști să prinzi vreun incendiu de vegetație. Anul acesta va fi probabil excepția și din cauza unor probleme e posibil să fiu nevoită să găsesc ceva pe ultima sută de metri, în august. Mi-e efectiv groază tocmai pentru că știu la ce riscuri mă înham. Nu mai zic și că iulie și august (lunile în care riști să te lovesti de cele mai mari probleme în vacanță cauzate de întârzieri, aglomerații) sunt și cele mai scumpe.
deci, tu ai zburat o data dar stii sigur ca asa e…
Ah, grije și la incendiile de vegetație, în Grecia cel puțin… Știu, detalii… „Dar eo am bilete, nu mă interesează”.
https://www.instagram.com/stories/araicu/3150754244938700198/
Bine ca a meditat 15 minute in dimineata aia ca sa nu aiba cearcane.
Fost prost anul asta pe propria piele. Plecat din Franta spre Croatia 1100km cu masina proprie, pe drumul obisnuit spre servici. Facut pana la 50km de casa, vineri/sambata noaptea, pe la 2-3. Pus roata rezerva mers cu 80/ora. Belgia, Lux, Germania, no kit reparat pana in benzinarii (doar spray din ala de care aveam deja, dar care tine 50km la 80 la ora).
Reparat pana la Stugart, arsura de turc.
Facut 20 de ore pe drum in loc de 12-13 prevazute., cu doi copii si nevasta.
Lectii – baga un kit de reparat roata in portbagaj, e 10 euro pt 5-6 pene…. de ce nu am pus/gandit? Am facut drumuri de genul ala de minim 15 ori, niciodata nici o problema. Plus, primii 120km ii fac mereu spre lucru.
Dar despre cum platesti un serviciu si ti se da la cioc de banii dati, nimic? De ce trebuie sa fiu eu de vina ca nu sunt pregatit sa ma tina compania in aeroport ca pe vite si nu e compania vinovata pt asta? Gandire tipic romaneasca: victima e de vina.
Wizz.ul si alte companii similare ( Dan Air ? ) sunt cam cam singurele ce au zbor direct Bucuresti – Barcelona. Pentru 3 persoane, dus – intors, pe site.ul lor costul ( incercat din feburarie pentru iulie ) ar fi fost 8k ron, cam mult as zice. Am luat AirSerbia cu escala ( 2h ) in Belgrad ~ 4k ron penru 3 persoane. Dezastru sarbii. Intarzieri, limba de lemn, customer care 0, bagaje ramase in Belgrad inca de la dus. Recomand sa evitati tot ce tine de AirSerbia si escala in Belgrad cu ei sau alte companii. Momentan au 5k de bagaje ratacite in Belgrad …
Eu de anul asta evit tot ce inseamna escala.
Apropo de bilete la wizzair, 1600 de lei 4 persoane CJ – Madrid cu un bagaj mare de cala. Dar luate in ianuarie.
M-am oprit la motoarele avioanelor crapă…