Colaborarea Vodafone Salvamont continuă (p)

Salvamont are, în premieră națională, echipamente de ultimă generație: primul detector subacvatic de tip sonar – AquaEye VODASAFE , de robotul Water Rescue Buoy (FReD: Fast Rescue Device), de propria dronă subacvatică și un scubajet pentru acces în locurile greu accesibile de sub apă.

Echipamentele astea sunt folosite la tot felul de intervenții, în contextul creșterii numărului de incidente în zone greu accesibile omului, dar ușor accesibile rețelelor GSM, cu ajutorul cărora sunt controlate aceste utilaje. Centrul Național de Analiză Date Salvamont Vodafone este conectat la rețeaua GigaNetwork FIBRĂ, care analizează datele venite din teren în doar câteva minute (de pildă, aprox. 100 fotografii în 2 minute).

România are 42 de echipe de salvare montană în 26 de județe, în17 județe se operează deja cu drone și tehnologie oferite de Vodafone, restul fiind în curs de echipare, folosirea dronelor reducând din timpul necesare pentru căutarea și salvarea de victime

Dacă vreți să faceți ceva util, instalați aplicația Salvamont pe iOS sau Android.

ps: aș vrea să trecem peste comentariile de tipul “dar eu, în zona X din fundul satului la mine la bunica nu am acoperire”. toate rețelele au zone de genul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. Nice Vodafone nice…keep up the good work and help people!

  Indecis. Tu ce zici?3219
 2. Au o dronă și pentru munte cu termo-viziune(să ne găsească tremurând în geacă) cu autonomie 1-2h + baterii. E folosită și la inspecția izolației clădirilor(de undeva trebuie să vină și banii).
  Piesa de rezistență e o altă dronă care clonează o celulă și care poate fi alimentată de la sol.

  204
 3. Ma bucur sa văd implicarea Vodafone și in zona de responsabilitate socială. Ca o nota generală tot legat de Vodafone – partea de servicii in Roaming – zona UE – cei de la Vodafone sunt cei mai buni.

  Indecis. Tu ce zici?923
  • Pentru roaming Digi e cel mai bun. Cel mai mic tarif.

   235
  • Digi … da au tariful cel mai bun, dar si semnal/viteza pe roaming e asa in functie de cum ai noroc. Client Digi aici, pzm cu roamingul lor (shrugs and walks away)

   218
  • @N: Acolo ține de operatorul național cu care au parteneriat… Folosești infrastructura operatorului respectiv, nu Digi.

   60
  • @Vlad Bine ca mi-ai zis, stiu macar pe cine sa injur. Nu mi-am batut niciodata capul cum functioneaza asta cu roamingul, dar ce zici tu e de bun-simt. Atunci … sa fie la ei de francezi cu reteaua lor pe seriala de 256 kbps. In Paris am patit asta nu prin nu stiu ce sat :)))

   04
 4. Asta cu Salvamontul nu o stiam, e chiar ok!, insa pt mine Vodafone a fost super cand la scandalul cu biata fata de la Libertatea, ei au fost primii care s-au retras de pe Romania TV

  209
 5. Multumesc de reminder, am instalat aplicatia Salvamont, ca tot vreau sa ma duc la munte in weekend.
  Nu o sa ma plang de faptul ca trebuie cont ca sa trimit un SOS, inteleg de ce fac asta in tara cu milioane de apeluri false la 112. O sa ma plang de faptul ca exista riscul sa afli asta doar cand ai cazut in prapastie. Ar trebui o notificare mare la prima deschidere a aplicatiei, sau poate chiar sa nu fie nicio zona a aplicatiei disponibila fara login, ca sa te forteze cumva sa-ti faci contul din timp.

  134
 6. NOU
  #10

  Am invatat ca acoperirea costa… eu pe reteaua mea de saraci când merg cu cortul in munti nu am ioc semnal. Când îmi fac firma trec la Vodafone. Nu stiam de app. Merci

  46
 7. Bravo Vdf! Mulțumim pentru implicare!!

  39
 8. Acum legat de partea cu „nu avem semnal in locul x sau y” … ar trebui sa fiti fericiti ca nu aveti, asta e alta idee.

  21
 9. comentarii la articolul cu ce fac greșit: bă, tonul, bă, prea te iei de toți, bă, las-o și tu mai moale, că nu e chiar așa, bă, nu te mai enerva din orice.
  comentariu aici, de la cititor vechi de ~10 ani: să-mi bag și să-mi trag în sponsorul tău.
  eu: mă duc să mă angajez grădinar.

  • Vali, fara suparare, nu e ok bagam gunoiul sub pres dar e ok sa il bagam daca vine vorba de sponsor. Pai nu ajungem asa la influencer fun? Am scris si aici poate vede cineva din tribune si mai pun ordine in chestii ca pe alte canale ii doare in banana. In plus, tonul meu a fost cat se poate de decent.

   70
  • știu că tu crezi că tonul a fost ok :)
   altfel, ce ziceai acolo se întâmplă peste tot. știam de schemele alea la concurența cu T de acum 10 ani.
   also, nu vor să vândă. nu trag de cifre. ăia cu O, sponsori nemarcați pe alt blog, țin cartelele active indefinit, ca să raporteze mai mulți clienți.

  • gata, ești patreon, zi ce vrei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Trebuie sa incepi si tu gradina aia cu ceva. Stiu un baiat care da teren bun in arenda…

   60
  • “also, nu vor să vândă. nu trag de cifre.”
   De-aia au campanie acum peste tot? Ii vad la Tv, ii vad pe Hotnews si peste tot in presa, ii vad la tine si probabil si pe alte bloguri. Dar nu vor sa vanda, e totul din marinimie.

   21
  • acum. 1 articol la 3 luni e „acum peste tot”? unii dintre voi nu aveți proprietatea cuvintelor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube