Manageri-căpuşă şi manageri guralivi

Un articol bun despre managerii căpuşă pe money.ro. De citit.

Bonus. Ogilvy dă afară 10% din personal şi nici restul nu se simt prea bine. Ca să vedeţi de ce, vă dau un citat cules de pe un site care nu are surse:

“Colegii noştri au întreg suportul echipei de management pentru a reduce pe cât posibil impactul pe care această decizie îl are asupra lor. Ca un exemplu, o parte dintre ei au primit recomandări şi sunt deja în interviuri la nivelul internaţional pentru ocuparea câtorva poziţii deschise de Ogilvy la nivel mondial, unde experienţa în economii emergente este importantă.”

Chestia asta a declarat-o manageriţa Ogilvy. Care se laudă că oamenii daţi afară de ea vor fi repede angajaţi în alte ţări, pentru că sunt buni, nene! Nu atât de buni încât să se descurce pe cont propriu sau să lucreze mai bine pentru clienţii rămaşi în companie, buni să fie trimişi pe afară, că nu costă nimic să le spui asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

 1. Pai ii da afara pe alte criterii decat cele de competenta. A zis-o si ea la oha ca stie ca printre lepre mai sunt si ghinionisti de felul lor.

  Pentru aia a aruncat pastila, cred. Daca nu, e chiar movila de ingrasamant.

  00
 2. Managerita de la Ogilvy este cea entuziasmata de youtube? Daca da, inteleg perfect logica ei.

  00
 3. Mda , acum toata lumea da afara pe toata lumea , gata criza , acuma trebuie sa scapam de toti , in loc sa se gandeasca la o solutie ei dau pe toti afara !!

  00
 4. Managerii de tipul asta au falimentat multe firme romanesti si Ktech/Ultrapro este un exemplu de cum aceste practici duc firma in faliment. Culmea e ca unii din middle si top end s-au refugiat in alte firme din domeniu care i-au luat de buni :)

  00
 5. parca am auzit-o live pe papusica asta cand descoperise reteaua sociala numita youtube si cum poti tu, simplu om, sa urci filme pe internet. da da, competenta

  00
 6. NOU
  #6

  Daca ai sti tu cati incompetenti din K-Tech/UltraPRO(sti), Proca si alte firme cu mari pretentii care au dat faliment au ajuns in alte parti pe salarii bunicele… Daca s-ar sti cateva adevaruri, s-ar feri lumea de personaje ca de ciumati sau curve. Dar nu au fost luati de buni, stai tu linistit, au fost luati ca sa vina si cu clientii lor dupa ei, sa aiba acces la relatiile lor.
  Dupa care pa pa.
  Eu pot doar sa constat in mediul IT o indolenta, nepasare, neimplicare totala, fuga de responsabilitate de la nivel entry pana la nivel middle management. Nu stiu daca e din cauza ca oamenii sunt in general prosti, sau daca angajatorii chiar asta au cautat: indolenta, pasivitate, servilism.

  00
 7. Nu cred ca se cauta neaparat acest servilism ci obedienta. Nu se vor angajati care sa traga mult pe bani multi ci angajati care s-o frece pe bani foarte putini.

  E usor sa administrezi aceeasi configuratie chiar daca ai si 1000 de sisteme. Dar e imposibil sa administrezi 100 de configuratii variate.

  00
 8. ai idee de la ce departamente?

  00
 9. La Ogilvy e cu tupeu. Managementul are de fiecare data dreptate.Este un sistem comunist, nu degeaba sunt rosii. Am trecut si eu prin Ogilvy vreo 2 ani. In acesti 2 ani nu am avut parte de nimic bun. In ceea ce priveste concedierile din aprilie, au fost concediati (mai precis si-au dat demisia) oameni buni, pentru a fi pastrati prieteni si prietene.Nu am fost printre fericitii castigatori ai unui loz in plic in aprilie, dar mi-am luat singura lozul pentru ca lucrurile nu au mers bine pentru mine, pentru ca eram un om simplu care doar munceste.
  Pot sa spun doar ca nu va recomand Ogilvy, dar e o decizie a fiecaruia ce vrea sa faca in viata.
  Numai bine!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube