Mama reportajelor cu imobiliare

Dan Radu de la Gandul ne descrie cum se prezinta garsonierele ultracentrale din frumoasa noastra capitala.

„Crăpătura…”, îmi şopteşte. „Eu nu trec niciodată de crăpătură! Mi-e frică să nu se prăbuşească!”. Într-adevăr, balconul are o crăpătură chiar la mijloc. Mă arăt încrezător că nu e dracul atât de negru şi încep să tropăi dincolo de micul „rift”. Toată bravada mea se termină, însă, când simt că totuşi ceva se mişcă… Păşesc grijuliu înapoi în casă, iar gazda îşi recapătă culoarea în obraji.

Eh?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Si 500 euro chirie, nu?

    Proprietarii sunt snobi, de-abia le ajungi la nas. Au un pret fixat in minte la care nu renunta. Isi gasesc ei un fraier eventual.Iti bine sa le dai numai in cap, poate-poate se trezesc.

    00
  2. NOU
    #2

    Nici nu știu dacă să iau articolul pe bune, sau ca edificator. Ăștia de la ziar au prostul obicei să îți arate doar ce vor ei. Poate piața este mult mai flexibilă iar cazurile prezentate sunt doar câteva excepții de proprietari care țin la preț în mod absurd.

    00
  3. @ Buddy & Programare Sociala :

    …Chestia cu „mi-a pus viata in pericol vanzandu-mi un produs cu vicii ascunse, sa-i cer dauna banii care i-am dat” nu e valabila: vanzatoarea chiar i-a spus A-Z acelui „cumparator”…
    Ca astfel de locuinte in asemnea cladiri inca se mai pot, legal, scoate la vanzare, asta e o alta treaba, aberanta.

    Aberant e si pentru cumparator (presupus…, nu pentru calitatea sa de reporter) sa se deplaseze, ca prostul, pe banii si timpul lui…, sa vizioneze o locuinta cu bulina rosie (pe ea sau nu; sunt pe cateva site-uri publicate…).

    Dar, prosti dintr-astia…au fost multi, care au „pus botu’…” (si) la supra-evaluarea…, exaltarea paroxistica a consumismului (si) in imobiliare. Cauzele sunt destule, au fost analizate, s-au expus pareri…si e foarte bine, sa se invete, de catre toti, in imobiliare si nu numai…
    Dar, daca nici acum, cand s-a tot…explicat, in presa (de oricare ar fi), plus discutii/postari in blogosfera…, cineva nu e in stare sa se informeze, atunci…e bun de plata, sa fie sanatos!

    00
  4. Din pacate, intotdeauna va exista cineva care are nevoie disperata de locuinta aia si va da banul! Dar in locul clientului, dupa ce m-as muta in garsoniera, as gasi o solutie sa daram cat de cat partea aia de balcon si apoi sa dau fostul proprietar in judecata ca mi-a pus viata in pericol vanzandu-mi un produs cu vicii ascunse, sa-i cer dauna banii care i-am dat. :-) Sa-l satur!

    00
  5. Aici funcţionează o regulă pe cât de simplă pe atât de valabilă: atâta timp cât se oferă banii respectivi, ăsta e preţul! Cumva, e o chestiune naturală!

    00
  6. Perioada dintre doua cutremure mari cu epicentrul in zona seismica vrancea e de aproximativ 40 de ani. 1977…..urmeaza unul in curand. Atunci sa vedeti jumare Bucurestiul daramat. Sper sa nu am dreptate, dar ma tem ca asa o sa se intample.

    00
  7. @maralascar

    De mult timp te admir in liniste. Cand vei ajunge la azilul de batrani sper sa-ti bifeze doamnele de acolo ca te-au hranit, spalat si medicat… fara sa se fi intamplat in realitate. Oricum pe tine nu te va duce capul atunci, nici salele nu te vor mai tine, dar atat timp cat exista prosti pe piata, de ce sa nu profiti de ei?
    Regula aia de care vorbesti tu se numeste nesimtire in special romaneasca. Cumva, natural, neamul nostru nu prea nobil si nu vad cum am putea iesi din impas.

    00
  8. Io, sincer, nici gratis n-aş sta acolo, nu de alta dar îmi place mie să am puls… :)) Credă că oamenii ăia au uitat valoarea banilor…

    00
  9. @AristotelCostel: eu am privit problema strict din punct de vedere comercial! Dacă tu ai simţit nevoia să mergi mai departe, treaba ta! Oricum, fiecare este perfect responsabil pentru ceea ce cumpără, în general pentru alegerile sale! Eu, dacă greşesc, în general nu dau vina pe alţii!

    Dacă vrei să vorbim despre nesimţire, asta e deja altă discuţie şi îţi stau la dispoziţie! Drăguţ din partea ta că mă admiri în linişte! Îţi doresc şi ţie bătrâneţi liniştite, dacă vom mai apuca!

    00
  10. Florine, trist adevar. Alea interbelice ca alea interbelice, au tinut la doua cutremure zdravene fara sa fie proiectate pentru ele si n-or sa reziste o mie de ani fara ajutor (consolidare facuta cum trebuie). Ce e mai groaznic e ca sunt si ctitorii ale epocii socialiste cu buline pe ele, dupa cum se poate vedea pe lista de pe site-ul Primariei.

    00
  11. Ai vreun studiu stiintific care spune ca perioada de cutremure este de 40 de ani? Acum ceva timp era de 30, ca se facea socoteala ca vine 2007. Acum au mutat-o, ca si cu anul 2000, acu’ e 2013 (sau cat draq e la Maya) si tot asa.

    Inteleg hoardele de imbecili cu creierii spalati de Ceausescu si care au gasit linistea in tot felul de chestii mistice. Inteleg Iliutii care produc bani pe seama cretinilor de mai sus. In schimb, NU pot intelege un tanar din ziua de azi, ce face afirmatii de genul celei de mai sus.

    Evident, daca singurul tau scop era sa arunci un link (cum faci la aproape la fiecare post de aici) spre blog-ul tau, imi cer scuze. Poti sa faci o combinatie (aka $$) cu propetaru’ de aici sa-ti dea un link. E mai simplu, eficient si scapam si noi de emanatii.

    00
  12. Hmmm….presupun ca te-ai referit la mine stimate Alex.
    In primul rad ai face bine sa observi faptul ca frecventa comentariilor mele aici e de maxim 1 la 10 posturi.
    In fine, sa trecem la ceea ce e important. Nu stiu care este competenta ta si pregatirea care te face sa crezi ca poti emite o parere in domeniul asta. Nici eu nu sunt expert. In domeniul cutremurelor, recunosc faptul ca studiile mele se rezuma la facultatea de geografie de la UBB Cluj Napoca.
    Din ceea ce am studiat pe parcursul facultatii si nu numai pot sa iti aduc la cunostinta urmatoarele date: 26 octombrie 1802, 11 ianuarie 1838, 31 august 1894, 10/11 noiembrie 1940, 4 martie 1977. Sunt datele la care s-au produs principalele cutremure cu epicentrul in zona seismica Vrancea in ultimii 200 de ani. Toate au avut o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter.
    Ceea ce eu am afirmat nu provine din conceptii mistice sau alte fantasmagogii astrologice. Nu am facut decat sa fac o medie. De fapt nu eu am facut media asta. Oameni cu adevarat competenti au facut-o. Profesorii mei de geomorfologie m-au convins de adevarul asta.
    Eu sper sa nu fie real. Sa nu se produca un cutremur devastator. Cert e ca zona Vrancea este foarte activa din punct de vedere seismic. Subductia microplacii Marii Negre sub Placa Carpatica duce la acumularea de tensiuni. E o chestie de fizica elementara. O parte din tensiunile respective se elibereaza prin cutremure de mica amploare, dar majoritatea tensiunilor raman. Tensiunile respective se vor elibera brusc. Asa se intampla peste tot. E logic. Eliberarea de tensiune se traduce printr-un cutremur de mare magnitudine si intensitate. Din cauze diverse care nu pot fi enumerate aici, cutremurele din Vracea se simt cel mai puternic in…Bucuresti.
    Nu am idee cine esti stimate Alex, daca esti un adolescent frustrat sau un profesor universitar, dar daca vrei mai multe informatii despre aceste chestiuni care se pare ca iti scapa, nu ezita sa imi scrii un mail. Si nu uita, pe viitor incearca sa iti masori mai bine cuvintele. Stiu e la moda sa te dai inteligent si sa ii iei pe altii la misto, dar sa stii ca nu iti face nicio cinste. Toata stima!

    Scuze zoso pt offtopic!

    00
  13. E adevarat ca oamenii care stau in constructiile cu risc de prabusire in caz de cutremur nu au nimic de facut. Nu pot sa isi consolideze ei blocul.
    Scopul initial era acela de a scoate in evidenta riscul pe care il prezinta asemenea cladiri, de a se remarca adavarata valoare de piata a lor.
    Sa inteleg ca tu preferi sa mori neaverizat decat sa stii ca te supui unui risc. Nu toata lumea e asa, sa stii!
    Adevarul e adevar. Cutremure mai o sa mai fie. Azi, maine, peste 10 ani, peste 100 de ani, ele o sa apara. E un adevar neutru pentru mine care trebuie spus. Degeaba ne ascundem dupa degent.
    Si inca o chestie…daca tu nu intelegi nimic, nu inseamna ca eu nu am spus nimic. Cum ziceam, scrie-mi un mail daca vrei explicatii mai detaliate. Gasesti la mine pe blog o adresa. O sa imi fac timp sa iti raspund. Nu refunz niciodata o conversatie civilizata.
    Noapte buna!

    00
  14. Eu sunt de acord ca poti sa legi foarte multe cuvinte si, mai mult, ele sa alcatuiasca o fraza. Ideea era cu totul alta: care e importanta afirmatiei tale initiale? Sa stam sa frecam menta pe camp in urmatorii 8 ani (cu 40 de ani ai tai)? Urmatorii 24 de ani (vezi intervalul ’38-’94, dat exemplu de tine)?

    Ce e aia „in curand”? Dar ce e aia „jumate”? Luam si casele noi in calcul? Cocioabele se pun? Metroul se pune la socoteala?

    Legi niste cuvinte, dar nu spui nimic. Vorbesti de o medie de 40 de ani. Frumos, dar tin sa te atentionez ca si daca sunt 2 cutremure la interval de 2 ani si urmatorul la 100 de ani, ai avea cam 55 de ani media cutremurelor. E relevanta? Ajuta pe cineva? Urmatorul vine in 2, 55 sau 100 de ani?
    La fel partea de afirmatie cu „jumate”. „Profetul” ne spune „Atunci sa vedeti jumare Bucurestiul daramat”. Tot „profetul” o intoarce rapid si zice „sper sa nu am dreptate”.

    Di ce nu te combini matale cu Hancu? Ati putea face un SRL cu Iliuta si apareti pe post la Antena X ;)

    00
  15. Mda, foarte tare! Uite inca una, si mai tare:

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile