Magazinele Mic.ro au marfă, dar nu pot vinde

micro1

Cred că am citit 3 articole despre falimentul magazinelor MIC.Ro şi cum Patriciu a aruncat degeaba câteva zeci de milioane de euro. Şi pentru că iar n-am ce face, iar mă ofer eu să explic.

1. Patriciu, oricât de bou şi de prost afacerist ar fi, nu ar investi câteva zeci de milioane într-o afacere pentru a o închide după 1-2 ani. Pur şi simplu afacerile nu se fac aşa, mai ales la această anvergură. Deci abureala cu falimentul magazinelor MIC.RO e o tâmpenie debitata de idioţi.

2. Magazinele au marfă, dar o ţin în depozit, pentru că aprovizionarea se face local, dar actele sosesc de la Bucureşti. Pur şi simplu n-are rost să cari până la Bucale sticlele de bere din ţară şi să le întorci cu marfa în toată ţară. Aşa că…

Dezvoltarea unei reţele de asemenea anvergură durează câţiva ani. Roma n-a fost construită într-o zi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. N-a zis nimeni că le închide, le ţine într-un stil low până vinde toată marfa expirată. :)

    00
  2. Taci, nu știi nimic. Experții în biznis/ social media/ macroeconomie/ intelligence/ seo/ șamd știu mai bine. Ei, care n-au vândut în viața lor măcar un creion, pot să demonstreze că petrolistul e un distrus fără nici o idee de biznis în cap. Rușine Dinu Patriciu, cum ar veni.

    00
  3. mda … intr-adevar. nu-s fan al lui paturiciu, dar in 6 luni cat am lipsit din bucuresti a aparut la fiecare colt cate-un micro d-asta … cred ca e cea mai buna dovada ca hipermarket-urile pot fi invinse (aviz producatorilor romani care se smiorcaiau pe la colturi ca __statul nu-i ajuta__ in lupta cu hipermarket-urile cele lacome).

    00
  4. Odată ce Mic.ro va achiziționa volume mari de marfă vor reuși să negocieze un preț mai bun cu furnizorii. Cred că astea sunt principalele lor avantaje: proximitatea și prețul mic de achiziție al mărfurilor.

    00
  5. acum inlocuiti mic.ro cu ADS si recititi textul

  6. Daca magazinele MIC au marfa o tin foarte bine ascunsa. Am fost acvum 3 zile sa imi iau o inghetata. Primul MIC era gol ca in faliement…3 rahaturi imprastiate pe rafturi sa para magazinul plin.Al doilea MIC la fel, al treilea(da sunt 3 MIC.RO in intervalul a 2 statii de tramvai) la fel. Am renuntat si am luat de la un butic de coltul blocului care era full de marfa pe care o puteai si cumpara. Toate astea fiind in Bucuresti.

    00
  7. a cumparat cineva pana acum pepsi de la mic.ro? A observat cineva ca e adus din olanda? (cel putin ala la jumate)

    00
  8. Mic.ro sunt intr-un fel de regim de franciza, fiecare magazin a avut investitie marisoara si banii nu se intorc imediat … daca o sa se intoarca asta ramane de vazut, nu poti sa zici ca mic.ro e pe pierdere dupa 6 luni, nici macar un an.
    In cazul in care fiecare magazin e pe pierdere luna de luna atunci da, este alta treaba, dar ma indoiesc pentru ca toate par sa vanda la greu.

    Oricum, dupa cum se vede din afara, marele business man, futurolog si macroeconomist Dinu Patriciu se chinuie sa puna un ziar pe butuci desi a bagat in el bani la greu, a demarat o afacere de buticareala despre care se zvoneste ca nu merge iar in termeni de futurologie a cam futut-o pe langa…. Nu stiu cum or merge restul investitiilor dar sunt curios daca mai exista din aia care cred in geniul financiar al lui Patriciu…

    00
  9. Nu ma pricep la retail dar asta mi se pare bizar:
    „Magazinele au marfă, dar o ţin în depozit, pentru că aprovizionarea se face local, dar actele sosesc de la Bucureşti”.

    De ce ar tine marfa in depozit in loc sa o vanda ?

    Trimit frecvent documente la Arad cu Urgent Curier sau Fan si drumul dureaza fix o zi.
    Presupun ca exista un departament de logistica care stie ca cele N magazine mic.ro din tara au nevoie de acte. In fiecare luna, in fiecare zi.

    00
  10. Pana la ce numar au ajuns magazinele MIC.RO?

    00
  11. Au birocraţie multă, plătesc foarte prost angajaţii şi cu greu găsesc oameni care să aibă şi idei salvatoare pentru că „mic.ro” are un manager pus pe „pile”. Dragostea e oarbă!

    00
  12. cu siguranta este si va fi o afacere de succes. are toate premisele unei reusite.

    00
  13. Pentru ca lucrez intr-un domeniu adiacent pot sa identific 3 greseli ale MIC.RO care duc la faliment daca nu se remediaza
    1.Marea densitate de magazine…isi fac concurenta singuri. In loc sa vanda un magazin 5 sticele de apa plata vand 5 magazine cate o sticla doar ca au fiecare cheltuieli egale de acoperit care echivaleaza cu nevoia vanzarii a 5 sticle/magazin
    2.Nu au produse poplare
    3. Vadul comercial…multe s-au deschis pe unde erau farmacii, piese auto, intre blocuri…unde nu trec nici 5 insi pe ora

    00
  14. Am vreo 3 magazine Mic.ro in preajma + unul ambulant, duba daia. Ghici ce, nu intra nici dracu in ele…

    00
  15. Daca actele se fac la Bucale atunci vorbim de o centralizare tipic romaneasca. Aprovizionezi local, fă actele tot local. Altfel, mai devreme sau mai tarziu, o sa apara o desincronizare fatala.

    00
  16. 1. „aprovizionarea se face local, dar actele sosesc de la Bucureşti” What?
    2. In Sibiu toate Mic.ro au marfa , nu mai trageti concluzii pripite pentru ca in 2 magazine din mahalaua Bucurestiului nu au marfa….

    00
  17. Chestia cu magazinele au marfa dar o tin in depozit mi se pare de mare angajament…ai incercat sa fii ironic?

    Mic.ro de la mine din fata blocului este la fel de gol ca si depozitul lui (am trecut odata prin spate si era usa deschisa la depozit, era mai pustiu decat Atacama).

    Achizitiile se fac din local, dar se fac de la centrul de achizitii din Bucuresti, centru de unde, ca sa vezi coincidenta, au fost concediati mai mult de jumatate din angajati in iulie si august. Buy-erii care au ramas trec prin urmatorul paradox: gasesc marfa ieftina, negociaza preturi dencente, dar in multe cazuri nu primesc aprobarea de achizitie de la boss pe motiv de…nu se stie, zvonul este lipsa de lichiditati. In plus, au fost anuntati saptamana trecuta ca isi vor lua banii pe luna august peste 3 saptamani, adica la sf de septembrie. Cand amicul meu a intrebat de ce, raspunsul foarte profesionistului sau sef a fost excelent: daca nu-ti convine, cara-te, ca nu avem nici o datorie sa te tinem aici nefericit. Pentru ca salariu este…un cadou, nu parte a unui contract!

    Pe de alta parte, sunt deja destui pe piata, mai ales in tara, care refuza sa vinda catre Mic.ro pentru ca, desi in contract scrie plata la 30 de zile, sunt unii care nu si-au vazut banii din mai pe motiv ca nu s-au vandut produsele (in cazul asta vorbim de legume/fructe).

    Din cate am inteles, nici transportul nu este asigurat de Mic.ro peste tot ci de niste terte companii (mai ales in tara), companii la care Mic.ro are niste datorii marisoare de 3-4 luni. Ca urmare, oamenii refuza sa mai livreze. Partea asta este insa un zvon, nu bag mana in foc pentru ea.

    Eu inteleg ca o afacere de franciza se construieste in ani de zile (bullshit, btw, Fornetti si-a facut reteaua in 2-3 ani). Dar daca nu esti mesterul Manole e preferabil sa nu o lasi sa se darame de cateva ori. Sau poate Patriciu are si el o Ana de bagat in perete!

    00
  18. Zilele astea am vazut ca se deschide unul nou in Timisoara, cu numarul 722 parca. Clar, Patriciu il deschide pentru a-l falimenta maine.

    00
  19. cel mai bine ar fi sa dezvolte ideea cu dubele alea ambulante ca sunt extrem de multe zone unde efectiv nu gasesti o sticla cu apa sau ceva de mancare..
    comparativ cu buticurile alea de 2 pe 2 (care au inceput sa rugineasca) dubele mic.ro sunt paradis, gasesti cam orice ai avea nevoie (ma refer pe drum, nu ma astept sa gasesc pui congelat acolo).. eu as lua 1000 de dube d-alea si le-as pune in zone strategice, gen parcuri, zona centrala a orasului unde nu prea sunt magazine alimentare, etc

    00
  20. pe langa ca sunt ok cu marfa in Sibiu platesc si angajatii mai bine decat alte buticuri de cartier

    00
  21. Mi-as dori ca statul din taxele alea mari platite de noi sa faca niste treceri de pietoni, care momentan nu exista in locuri importante din orasul in care locuiesc. Noi bani le dam, ce primim?

    00
  22. Multe lume confunda reteaua Mi.ro cu Patriciu … nu le place de Patriciu, nu le place nici Mic.ro …. E chiar atat de greu de inteles ca Patriciu a bagat doar banii si cel mult si-a dat ok-ul pentru angajarea managementului central? Cat de tampit poti sa fii ca sa te gandesti ca Patriciu urmareste stocurile sau aprovizionarea unui magazin din coltul strazii?
    E o retea in dezvoltare .. are si va mai avea probleme … se extinde repede si e normal sa nu aiba procedurile implementate. Nu-l simpatizez pe Patriciu insa prefer magazinele lui in locul buticurilor care fac evaziune 80-90% … cred nici el nu va declara profit insa macar plateste TVA-ul. Cat despre salarii … macar vanzatorii lui au carte de munca … nu lucreaza la negru si catiga cam la fel cu cei din Kaufland, Carrefour, Metro, etc.
    Lucrez in vanzari si ma intereseaza ca idee ..ceea ce face el poate fi si ca o provocare profesionala si din acest motiv urmaresc ceea ce se intampla… Terminati cu comentariile de doi lei

    00
  23. Chiar ma gandeam cat rezisti fara sa faci bou/prost/idiot/retardat pe careva :D

    00
  24. Marfă la suprapreţ

    00
  25. Strategie Proasta :

    – Preturile sunt mai scumpe chear cu 1 – 2 RON fata de buticuri sa nu mai zic de hipermarketuri …

    EX: pepeni , cu 0.9 lei kg , iar pe la colturi oameni cu masini vand pepeni cu 0,3 lei kg … De 3 x pepeni….
    Cartofi : 1.5 Lei , iar la piata , 0.8 lei … (de 2 X cartofi)

    Snackuri : 4.5 lei … la PLUS , 2.9 Lei …

    Hai cu pa PIC.RO

    00
  26. Orice probleme ar fi afacerea rămâne în picioare, este singura alternativă civilizată. E pe nișă, e pe felie.
    Prefer un pic mai scump dar civilizat, decât buticarii bășinoși care îți aruncă restul în silă și se uită de două ori la tine dacă ceri bon.

    00
  27. Nu ma dezamagi, zi ca e un text publicitar.
    N-am nici un partis pris cu Patriciu, pur si simplu la mic.ro nu mai gasesti nik, iar promotia cu 1 piine cadou la cumparaturi de 10 lei e penibila at least.

    00
  28. @nobody: si eu mi-as dori asta, nu zic ca nu, da aici se mananca maro despre altceva, nu despre treceri de pietoni.

    00
  29. la microul de la mine nu au marfa. am discutat cu oamenii de acolo si nu o data. nu primesc marfa. punct. cand primesc, primesc doar niste ciurucuri si intotdeauna marfa de alt tip si de la alti furnizori. iar eu, ca fost lucrator in domeniu, deduc de aici ca patriciu da tepe pe rand retelelor de furnizori si va trage obloanele cand nu va mai avea de la cine sa cumpere sau le va face clasica oferta cu va dam juma` de bani. nu toti de aici am lucrat doar in social media etc, asa, ca idee pentru unii antecomentatori

  30. alexandru preturile pot fi mari sau mici, in niciun caz scumpe.. produsele pot fi scumpe.. just so u know ;)

    00
  31. @alexandru: in Sibiu in piata pepenii sunt 1 leu /kg iar la mic.ro 0.8 lei kg (in conditiile in care in piata numa tarani nu mai sunt aia ce vand pepeni ci bisnitari, iar aia de la mic.ro platesc TVA, impozite, etc)

    00
  32. Cred si sper ca va da faliment.

    00
  33. nu-mi vine sa cred ca te citesc de cativa ani bun zilnic, iar acum ai facut-o lata de mi s-a luat de tot de tine. Cum asa articol? Nu te credeam in stare sa faci articol mai lingusitor ca asta. Imi pare rau.

    Fost cititor, Adrian

    00
  34. În Baia Mare mic.ro au amenajat deja vreo 7-8 spaţii, au pus reclamele, au pus rafturi, frigidere şi lăzi pentru marfă, dar magazinele sunt închise. Din câte am înţeles, au concediat toţi angajaţii (după ce că îi plătiseră 3-4 luni de zile să stea acasă), iar acum sunt „on hold” vreo câteva luni, cică din cauză că nu s-au înţeles cu transportatorii pentru livrarea mărfii.

    00
  35. @cosmin – esti tare mane! Ce le-o mai place la romani sa le fie rau altora, ca deh, asa e mai bine si frumos.

    00
  36. arhi , nu stiu cu cine si cand ai vorbit dar marfa o ia numai de la patriciu si e a celui care detine magazinul, daca ala (apropitarul magazinului) nu vrea sa bage bani in marfa ca nu are bani de azvarlit sau marfa e perisabila si nu i-o returneaza, etc atunci magazinul e mai gol. in rest numai de bine si la mai multe zvonuri.

    00
  37. Patriciu sau cine o fi a procedat prost cu reteaua de magazine MIC.RO. Nu poti sa deschizi 1000 de magazine in 2 ani…nici mama MegaImage-ului nu deschide magazine pe banda rulanta. Cum sa aiba succes cele 3-4 magazine Mic de pe Bdl Ion mIhalache din Bucuresti cand pe aceeasi strada cu ele sunt 3 Mega Image-uri si 2 Angst-uri care au toata marfa lui MIC si altele in plus. Deasemenei astea au mancare la modul pui congelati si 100 de varietati de salamuri si carnati. De ce m-as duce la MIC? sa cumpar doar ce pot lua de la un butic de coltul blocului?!Ok zic insa nu observati mega investitia intr-un butic??? Cand o sa se amortizeze toata investitia intr-un magazin MIC.Ro din 2 beri si 3 pachete de biscuiti??? E un eşec aceasta retea cel putin la nivelul Bucurestiului.

    00
  38. Sahul e un sport ca n-a prea prins la romani. De aici si incapacitatea lor de a anticipa, de a avea viziune. E normal din moment ce oina e sportul national.

    00
    • @Radu: subtilitatea nu functionează, mai ales când pierd cititori (vezi comentariul 34). zi pe bune. trebuia să deschidă din prima zi 100 magazine cu preţuri mai mici decât carfur? pui pariu că nici atunci n-ar fi fost de ajuns?

  39. @zoso: pai sigur ca n-ar fi fost d-ajuns. Unde sunt pungile cu fulgi de cartofi? De ce n-aveti d-alea la douaj’ de mii, de Medias? Aprovizionarea e varza…
    Patriciu reinventeaza magazinul de cartier si omoara, incet-incet, afacerile cornershop-ului deschis in comunitate. Un brand usor de recunoscut care, la un moment dat, va avea si marfa. Deocamdata se concentreaza pe „desant”. Nici un producator/ importator de produse alimentare nu va neglija in curand un lant de magazine prezent in toata tara.
    Indignarea comentatorilor e hilara. Nu tre sa cumperi de la Patriciu, ai alte variante. Problema e mentalitatea. Biznisurile sunt vazute ca servicii publice, ele trebuie sa rezolve problemele comunitatii, nu sa produca profit, doamne fereste.

    00
    • @Radu: deci vrei să spui că mic.ro n-o să aibă câtă marfă are carfur? păi atunci ce rost mai are?

      hai bre, eşti de ieri pe net? nu ştii cum e românul? ii explici ceva de 3 ori şi el tot pe a lui o ţine. in 2 ani se va intreba cum a trăit fără un micro lângă el.

  40. Da, le plâng de mila magazinelor de cartier, saracii evazionişti. Un pic de rabdare şi o să funcţioneze şi astea.
    Ps pentru ăia care „îşi doresc” treceri de pietoni şi altele, faceţi ceva in privinţa asta, că nu suntem in poveştile cu peştişorul de aur să va indeplineasca dorinţele.
    Domnuleprimar.ro, telefonul primarului, audienţe şi altele. Toate sunt mijloace la îndemâna si chiar funcţionează.

    00
  41. cat despre cu cat sunt platiti, platesc vanzatorii de 20 si un pic de ani(asta e esantionul pe care il am, din diverse parti ale tarii), cu experienta de maxim 2 ani(inclusiv perioada de cand s-au angajat la MIC.RO) cu 1000-1100 lei/luna plus tichete de masa.

    00
  42. 1000-1100lei in mana, bineinteles

    00
  43. @Zoso, eu lucrez in comertul cu mancare…un vanzator ca sa isi dea interesul si sa fie toata lumea fericita ar trebui sa plece acasa cam cu 15-20 de milioane lunar…sub diverse forme…salariu+bonuri, salariu+procent din vanzari, etc. Cand ai salariul 10 milioane nu vor veni sa lucreze pe banii astia decat tinerei si gospodine…care nu au habar de comert care nu au educatie(ma refer la vorbit elegant cu clientul) si care fura din gestiune sau isi baga marfa lor la vanzare in timp ce a ta nu se vinde, sau pur si simplu fac integrame la servici. Stii ce usor iti expira produsele in magazin daca nu ai un vanzator capabil sa stie sa faca comenzi sau sa ruleze produsele in functie de termenul de valabilitate?!…

    00
    • @d: presupui că nu am experienţă în comerţ. e gresit. dar e ok. iar aia cu rulajul şi alte manele păstrează-le pentru vecinii de la bloc, in magazinele astea de asta se ocupă cumpărătorul de franciză/managerul de magazin. iar aprovizionarea se face zilnic, cum ziceam, oamenii lucrează la distribuţie şi prezenţă. un brand de asemenea amploare nu se construieşte intr-o zi.

  44. >Cand ai salariul 10 milioane nu vor veni sa lucreze pe banii astia decat tinerei si gospodine

    @d Si cine ar trebui sa vina? Aia cu facultate? Asta-i job pentru cei la inceput sau sfarsit de cariera. Primii sau cu parintii, ultimii au deja ce le trebuie, 11 milioane e suficient.

    00
  45. nush ce vanzare au magazinele astea.. ca nu fac nici o treaba :)

    00
  46. văd că au ofertă la cola

    00
  47. Toată țara a fost poplată de astfel de magazine. Sunt bune. Dau un aer occidentalist.

    00
  48. Block ?

    00
  49. orice om cu jumate de creier isi da seama ca mic.ro e facut ca dinu patriciu sa spele banii primit de la Basescu.

    00
  50. au pe draq marfa. acum am venit din oras (bucuresti) si am intrat in 3 mic.ro sa iau un suc la 1 litru si surpriza nu aveau.

    00
  51. @radu: frumoasa aluzia la sah, felicitari. Cat despre mic.ro, sunt o alternativa moderna la majoritatea buticurilor din coltul blocului, comparatia cu super/hyper marketurile fiind de prisos.

    00
  52. Sincere succesuri si deces prematur primului petrolist al natiunii…

    00
  53. dupa logo am crezut ca este vorba despre un magazin pentru copiii :) Si ma rog, cumpara cineva ceva de pe net de la ei?
    Cica o bricheta BIC costa 2.60lei :))) https://event.2performant.com/events/click_from_2parale?st=mic.ro&ad_type=quicklink&aff_code=0795f0f4f&unique=d4f678b43&redirect_to=https%253A%252F%252Fwww.evomag.ro%252F macar i se face reclama aici pe gratis (sau nu! )… cine mai stie!

    00
  54. „E chiar atat de greu de inteles ca Patriciu a bagat doar banii si cel mult si-a dat ok-ul pentru angajarea managementului central? Cat de tampit poti sa fii ca sa te gandesti ca Patriciu urmareste stocurile sau aprovizionarea unui magazin din coltul strazii?”

    @usierul de servicu
    E chiar atat de greu de inteles ca ala care baga banu` primeste profitu`? Cat de tampit poti sa fii ca sa te gandesti ca tre sa vanda neaparat paine la magazin ca sa fie afacerea lui=profitu lui=banii lui ?.

    00
  55. @ Zoso: cu toate astea ghereta Mic.ro de la metrou de la Unirii a plecat. Cum sa pleci din locul cu cel mai mare vad? ceva se intampla, nu crezi?

    00
  56. Iata ce am auzit eu:
    Patriciu s-a angajat in fata unui creditor extern ca va crea acest lant de magazine: mic.ro si mac.ro.

    Ideea de afaceri este una simpla: in momentul in care Patricu a terminat de construit acest lant (numarand magazinele) creditorul cumpara afacerea „la cheie” de la Patriciu.

    Este o cursa de a construi cat mai repede acest numar de magazine, respectiv puncte de lucru mobile. Cand numarul de magazine este atins Patriciu castiga…chiar daca afacerea nu merge (ca pe roate sau deloc).

    Asa se explica de ce din muuulte magazine mic.ro lipseste marfa, dar si de ce multi proprietari de magazinase de parterul blocului au acceptat 300 euro / luna (in Bucuresti) pentru a da in chirie spatiul lui mic.ro. Oamenii au acceptat bucurosi oferta, in conditiile in care unii nici nu aveau 300 de euro / luna profit din vanzari.

    00
  57. Terminati cu prostiile,Patriciu are bani pe care i-a facut din Petromidia.Petromidia a cumparat-o prin trafic de influenta,nu a
    platit statului sute de milioane de lei,i s-au deschis larg toate portile cind a vrut sa ia un credit de la banca,ca sa-si onoreze din obligatiile catre partea politica a vindut si niste ponturi lui CP Tariceanu (insider trading scam) cind cu listarea la bursa a PTR.Acum o sa-si rupa gitul cu prostiile astea in sensul ca va pierde citeva zeci sau poate sute mil euro.Un retailer mare vinde de miliarde zilnic cu o mina de oameni,el cu aceeasi mina de oameni o sa vinda un ziar o acadea.Omu ii bun numa la smecherii cinstit nu are nici o sansa

    00
  58. sunteti retardati ,,, ala nu e magazin online, bah, e wish list …

    00
  59. Foarte adevarat ce zici.Prietenul meu lucreaza la Mic.Ro si fac vanzare foarte mare in ciuda preturilor mai mari decat concurenta.Fac vanzari de 1200-1500 ron pe zi…deci e ceva.sa nu zic de zilele bune in care fac si mai mult.asa ca, Mic.Ro nu da faliment…

    00
  60. cum e domnu Vali? Recunoastem si noi ca am greșit ?
    Sau aia care stau cu tricouri ‘plateste patriciu’ sunt agitatori care nu înțeleg business:)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube