De ce magazinele sunt deschise până târziu

Mă măcina un pic faza asta cu programul scurt la supermarketurilor, hipermarketurilor și minimarketurilor.

Și am o explicație. E simplă, ca de obicei. Treceți pe lângă orice clădire de birouri la 8pm, ora la care în țările normale aceste magazine se închid. Încă e plin de oameni, nu? Eh, de aia nu se închid la 8.

S-au închis devreme când oamenii au stat acasă, că nu aveau trafic. Dar când lucrurile revin la normal, la fel și programul lor. Din motivul de mai sus.

sigla-billa

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

  1. Eu nu inteleg, nici la noi, nici in Vest. De ce cand marea masa de clienti lucreaza pana la 17:30 -18:00, tu inchizi toate serviciile publice iar in Vest si magazinele la 18:30-19:00? La ce bun deschizi la 9:00 daca greul banilor ti se inghesuie pe usa in 30 de minute? Nu mai bine deschizi la 14 (pentru cei care nu lucreaza clasic) si inchizi la 22?

    00
    • am văzut restaurante așa prin vest. deschise de la 11 la 3, apoi de la 6 la 22.

    • La resturante asta le permite sa nu plateasca personal pentru orele din zi când cererea e mica si nu ar fi rentabil, la orele de prânz si cina platesc personal, restul zilei nu. Cum salariile si taxele aferente sunt mult mai mari ca în Ro si lumea are mai putini bani pentru mers la restaurant asta e explicatia.

      00
    • Depinde unde sunt magazinele. Daca sunt in zone de centre de afaceri, nu are rost sa tii deschis tarziu pentru ca nu mai e asa mult trafic dupa o anumita ora.

      Daca sunt in zone rezidentiale tii deschis un pic mai tarziu, iar daca sunt in zone turistice/hoteluri/gari sunt deschise si mai tarziu.

      00
    • Simplu baliverne. Iti faci cumparaturile in uikend. Daca iti lipseste o sticla de bere la ora 12 ghinion, te duci la benzinarie frumos.

      00
    • De fapt ai magazine deschise pana mai tarziu, in functie de țară, si in Vest. Pana la 22-23. Insa ce-i drept esti plătit in plus in week end.
      Cred ca tendința e fix invers, mai toate țările care nu aveau program extins tind acum sa il lungeasca, sa deschidă de bank holiday, sa faca promoții pe perioade mai lungi.
      Atâta timp cat esti platit ori suplimentar, or dublu cred ca este foarte bine sa fie deschis si pana mai târziu si in week end. Imi place in Romania sa fac cumparaturi noaptea, nu e nimeni.
      La capătul opus sunt orasele mici, ca de exemplu in Italia, unde totul e inchis si cafenea si restaurant dupa amiaza.
      In definitiv ca business testezi daca are valoare pentru tine. In cazul in care faci vanzare/ai mese/ai clienti iti poti extinde orarul pentru a avea mai multa clientela.

      00
    • @verdenpom, si acum ca am rezolvat cu magazinele, putem sa trecem la urmatoarea intrebare: „De ce ai nevoie de benzinarii deschise noaptea?”
      Nu poti sa faci plinul in timpul zilei? Chiar te loveste brusc nevoia de 5 litri de benzina la ora 2 noaptea?

      00
    • @Andrei G: Poate esti în tranziit, dooh!

      00
    • @Floo, asa poti sa spui si cu magazinele alimentare. Poate atunci ai ajuns acasa.

      00
  2. Si ai zice ca oamenii lucreaza suplimentar, dar nu toti. Am colegi care stau pana la 8 pentru ca se trezesc la 10 si ajung la munca la 11. Sau care colaboreaza cu oameni din afara (State de exemplu) iar aia vin la birou de la 7 ca sa prinda o ora doua de sedinte.

    00
    • SUA au ceasul in urma, nu inainte. Cand e ora 7 dimineata in Romania, America e in toiul noptii.

      00
    • 7 dimineata in Ro e 21 pe coasta de vest si crede-ma sunt destui la ei care prefera sa aiba sedinte seara vs dimineata foarte devreme.

      00
    • VladM – adica in loc sa stea romanul pana la 19.00 si americanul sa inceapa normal la 9 dimineata programul, logica ta e sa se trezeasca romanul de la 7 dimineata si americanul sa stea mai tarziu de 21.00?

      00
  3. Oamenii aia stau in general la birou atat de mult nu neaparat din cauza volumului de munca ci pentru ca:
    1. nu vor sa plece la ore de trafic acasa
    2. si-au luat casa in cucuruz
    2. urmeaza sa se vada cu cineva in oras si nu mai au chef sa treaca si pe acasa

    Oricum, mersul la birou in multe domenii este doar o modalitate de control al angajatului, nu-i creste cu nimic productivitatea, doar il tine in lesa.

    00
    • Asta daca fiecare ar avea un spatiu in care doar sa lucreze. Ceea ce inseamna o camera in plus, deci undeva la 10.000E la cumpararea unui apartament. Presupunan ca are disciplina necesara ca ~6-7 ore pe zi chiar sa lucreze, nu sa o frece pe facebook.

      Cine are impresia ca poate fi productiv de pe masa din sufragerie sau bucatarie un timp indelungat ii urez mult succes.

      00
    • Ok, si eu dac am spatiul ala supilmentar in care sa lucrez linistit de ce trebuie sa fiu tarat la birou impreuna cu posesorii de aifon in rate?

      00
    • @alex am fost productiv în perioada asta de pe masa din bucătărie, din pat, din foișorul de la țară etc.

      00
    • @ubercool, hai sa mai vedem si peste 6 luni.

      Lucrez de acasa de peste 8 ani, primul an lucram in aceeasi camera unde dormeam, era ok, eram productiv. Dupa un an incepusem sa fiu distras foarte usor. Apoi m-am mutat si am facut biroul in sufragerie, intr-un colt. A tinut 2 ani. Apoi m-am mutat din nou si am cautat un loc unde sa am o camera in care sa ma pot concentra…5 ani mai tarziu sunt productiv, cand intru acolo ma concentrez pe munca, imi fac treaba si cand termin nu mai intru in camera aia pana a doua zi.

      Chiar si cand ajunsesem sa fiu distras usor tot eram productiv, dar lucram 3 ore, faceam pauza, mai lucram 2, faceam pauza si adunasem multa oboseala pentru ca practic lucram pe tot parcursul zilei si nu puteam sa o duc mult asa.

      Sa nu se inteleaga ca sunt anti munca de acasa, ca ar fi chiar culmea. Dar ca sa ramai productiv iti trebuie un spatiu adecvat pentru asta. Si asta presupune niste costuri. Unii vor fi dispusi sa si le asume, altii nu.

      00
    • @alex nu ca nu as fi de aceeasi parere cu tine, dar de ce ar fi experienta ta litera de lege? Oamenii sunt diferiti.

      00
    • @Alex cam de 7 ani si jumatate lucrez numai de acasa, ma mai duc o dsta pe luna la cate un client. Am avut initial o camera separata, pe urma a aparut copilul si m-am mutat in sufragerie, acum copilul nu ma lasa in pace in sufragerie si are si dormitorul ei asa ca am revenit la mine in dormitor. Productivitatea e la fel, fac treaba la fel de bine din orice loc as fi, pentru orice perioada. Treaba asta tine de fiecare individ in parte…

      00
    • Nu am zis ca e litera de lege, dar am auzit la majoritatea prietenilor care lucreaza de acasa ca nu se mai concentreaza la fel de usor ca la inceput.

      Plus ca daca citesti articole despre organizarea muncii de acasa vei vedea ca in 99% din cazuri recomanda ce am recomandat si eu. Un spatiu unde sa lucrezi si sa faci doar asta.

      Acum nu stiu poate eu sunt exceptia si regula e ca poti lucra de oriunde super productiv…

      00
    • @Alex: tu esti serios cand spui ca o pauza dupa 3 ore te distrage de la ce ai de facut?

      00
    • @Jan, nu trebuie sa fi tarat la birou impreuna cu posesorii de iPhone in rate. Trebuie doar sa ajungi la un nivel profesional sufiecent de ridicat ca sa iti permiti sa pui conditia asta atunci cand te duci la un interviu de angajare.

      00
  4. NOU
    #24

    Pentru că patronatul nu respectă Codul Muncii decât pe hârtie.

    00
  5. Bine că au dispărut cei de la Billa. Erau niște jegoși nevoie mare.

    Magazinele se vor multa mereu cererii, aș simple as that.

    00
    • pe strada unde stau eu Billa a fost cumparat de Carrefour. sunt aceiasi angajati,ca mergand zilnic acolo ii stiu pe toti. singura diferenta e ca au dat jos logoul billa si au pus carrefour.

      00
    • Dar angajatii au oleaca de zimbet sau tot ca inainte? In Iasi la Billa de linga gara era una – sau mai multe, nu stiu, ca mergeam destul de rar – care se uita(u?) la mine cind plateam de parca le lasasem fata cu burta la gura si fugisem cu vecina de la trei, aia pe care o uraste ea cel mai mult. P.S. Nu sint cioban, de fiecare data cind ajungeam la casa salutam regulamentar, puneam tot ce era de pus pe banda, plateam cu cardul ca sa nu le pun la munca sa imi dea rest…

      00
    • @Kodrutz: Domnu’, păi dacă zâmbim la fiecare client facem riduri 😎

      00
    • Problema la magazine e că ele vând chestii palpabile, nu stări de bună dispoziție, deci de ce ar trebui să îți zâmbească angajatul, să te îmbrățișeze, etc? Lasă-l în mm că are de verificat căcaturi, comenzi, rafturi de umplut, plm, avem magazine la fiecare colț, dar angajați din ce în ce mai puțini, abia ieșiți de pe poarta liceului, care trebuie să se împartă în patru.

      00
    • Acum sunt angajatii Carrefour Market, zis si „daca dai 15 oameni afara se inchid 50 de magazine”

      00
    • @Itaa, dar de ce sa nu imi zambeasca angajatul? Nu-i convine ca are prea mult de lucru, sa-si caute altceva de facut.

      00
  6. Prima data cand am iesit din tara si am vazut cum in vest se inchid magazinele pe la 7-8, am ras de ei. Pai cum, ca la noi daca vreau sa cumpar ceva la 10 pot, daca vreau tigari la 3 noaptea merg la oricare benzinarie din fiecare intersectie. Apoi m-am gandit ca la noi oamenii sunt folositi ca sclavi. Sarmanii aia care lucreaza pe minim pe economie mai au si program sadic pana la 10 sau ture de noapte. Lasa omu’ noaptea acasa ca nu mor eu daca n-am tigari si suc la ora 3. Cel mai scarba mi-a fost acum cativa ani cand, in noaptea de revelion am vazut un Mec deschis. Fu** angajatii si de revelion ca sa-si ia 2 gusteri un mcpuisor. Sau benzinariile non stop din intersectie de la Pipera, sunt 3! 3 benzinarii deschise noaptea in acelasi loc, las-o-n p…

    00
    • Sa stii ca sunt persoane care nu dau doi bani pe revelion si prefera dublu de bani sau mai bine

      00
    • Eu am lucrat vreo 1 an jumate la Carrefour si era bataie pe zilele libere legale si weekend pentru ca erai platit dublu apoi primeai si ziua libera in alta data. Iar turele de noapte erau cele mai faine pentru ca nu aveai clienti pe cap si primeai spor de noapte. Pe langa asta orice ora suplimentara era platita dublu. Dar in general nu depaseai programul de 8 ore.

      00
    • Nu i chiar asa, ca nu i obliga nimeni.

      De exemplu eu abia asteptam sa lucrez noaptea cand aveam posibilitatea.

      Lasa ca nu tot ce i in vest e ok. Nu stiu de cand a ajuns o virtute sa fii cumintel acasica la ora 18 si sa te culci la 22.

      00
    • Cristian, acum ca citesti raspunsurile celor de mai sus, iti dai seama in ce bias erai de fapt. Tu le plangeai de mila in timp ce cei care lucreaza acolo prefera astfel de ture. D-aia nu e bine sa faci presupuneri despre chestii pe care nu le stii first hand.

      O alta presupunere este a celor care cred ca cei care stau pe la birouri la ora aia sunt rupti in gura cu munca.
      Din experienta proprie, in ultimii 10 ani singurii care vin la birou inainte de ora 10 (in IT) sunt cei care au copii de lasat pe la gradinita/scoala.
      Program 10:30-18:30 e standard, iar 11-19 sau chiar mai tarziu nu sunt asa iesite din comun.

      Revenind la magazine, daca pleci de la munca la 18:30 sa zicem, cu 30 de min sa aungi pana la magazin (daca nu vrei sa treci pe acasa sa mananci, faci un dus, etc) tot se face 19:00. Daca e vorba de un hypermarket ceva, tot iti trebuie o ora (intrat/iesit/stat la coada) ca sa stai cu morcovul ca te dau paznicii afara, si uite asa s-a facut 20:00. Asta in conditii optime. Ca e bine, ca e rau..nush, greu de zis, insa eu nu m-am mai sculat inainte de 9 (in mod regulat) din liceu, si nu mi-ar conveni sa incep acum, asa ca ma bucur de programul extins.

      00
    • @Notnowm25, pai ce facem aici? Nu mai spune lucruri de genul asta.
      Le strici toate argumente acestor justitionari care vor sa salveze saracii angajati si sa inchida ei magazinele mai devreme.

      00
    • Boris, raspunsurile alea doar confirma faptul ca am ajuns sclavi. Oamenii astia au salarii foarte mici cu care nu se descurca si prefera sa-si sacrifice weekend-uri, nopti, pentru un ban in plus. Zi-le unora cu un venit de peste 10k sa lucreze in 3 schimburi pentru inca 1000 lei si vezi cati ar accepta.

      00
    • @Cristian, daca inchizi magazinele noapte nu rezolvi in niciun fel problema salariilor foarte mici. Ba chiar o agravezi, fiindca oamenii astia vor primi la finalul lunii si mai putini bani.
      Si nu, nu am ajuns sclavi. Intotdeauna au existat oameni cu venituri foarte mici, deci poate vrei sa spui ca ramanem in continuare sclavi.

      PS: stii ca sunt o gramada de domenii in care oamenii lucreaza in 2 sau 3 ture + zile de sarbatori?
      – restaurante, baruri, terase, cluburi, mentenanta servicii de electricitate, mentenanta servicii de telecomunicatii, politie, spitale, transport in comun, saloane de cosmetica, etc.

      Ce facem, ii trimitem pe toti acasa la ora 18:00? Desfiintam barurile si cluburile?
      Sau daca ramai fara net si telefonie de Craciun astepti 2-3 zile sa se intoarca angajatii la munca?
      Mai este si problema celor care nu au masini personale. Cu ce se mai deplaseaza daca transportul in comun functioneaza doar pana la ora 18:00-19:00 ?

      00
  7. Ar fi oribil sa se inchida magazinele la 8 :)) Mereu merg tarziu ca sa nu ma inghesui cu altii. Din partea mea poate sa fie pana la 24, bineinteles, cu beneficii si salarii corecte, nu bisnita romaneasca.

    00
  8. Magazinele sunt deschise pentru ca sunt multi romani ce sclavagesc la locul de munca dupa ora 17 (ii excludem pe cei ce lucreaza in schimburi, ture, etc), sunt deschise pentru ca traumele traite in comunism cand lumea voie sa cumpere dar nu avea ce, dupa comunism cand nu aveau cu ce sa cumpere, sunt deschise pentru ca autoritatile au aprobat deschiderea de magazine fara noima, fara sa respecte niste norme de urbanism moderne, pentru ca majoritatea comertului e detinut de capital strain ce face profit , pentru ca angajatii ce lucreaza in aceste magazine nu au dreptul la o viata normala alaturi de familie….etc etc

    00
    • 1. Citeste putin mai sus:
      https://zoso.ro/magazinele-deschise-pana-tarziu/#comment-1469772
      Poate oamenii aia prefera sa aiba cu ce sa-si hraneasca familia. Nu este deloc placut sa stai acasa in weekend cu un copil si sa nu poti sa il duci in parc pentru ca nu ai bani sa ii cumperi o inghetata.

      2. Inclusiv in Occident se schimba mentalitatea si magazinele incep sa-si prelungeasca programul, deci nu are nicio legatura cu traumele din comunism.

      00
  9. Daca tot vorbim de distantare sociala cred ca e mai bine sa fie programul magazinelor cat mai extins sa nu ne bulucim toti odata. Daca se respecta drepturile angajatilor nu vad nici o problema in asta.

    Pe mine ma deranjeaza altceva: magazinele care se deschid la 10 (chiar 12:00 in perioada asta). Duminica mi-am f’tut o jumatate de zi ca sa cumpar doua covoare.
    Bine ca nu era un dulap ca ma prindea seara cu surubelnita in dinti.

    00
  10. La un Billa in Viena am fost surprinsi la cumparaturi de inchiderea magazinului (supermarket pe 2 etaje) la orele 18:00. Nu intelegeam ce au aia cu noi de ne explica ceva ce noi nu intelegeam in germana – ne dadeau afara.

    00
  11. NOU
    #46

    In alte tari din Europa, in special cele nordice, nu exista conceptul de ore suplimentare. Statul nu incurajeaza, angajatorii nu incurajeaza. Mai bine imi lucrezi pana la ora 18, tu ai viata personala, eu nu platesc overtime. Tu nu esti epuizat deci vei lipsi mai putin de la job (concediu medical), cultura organizationala ok, atmosfera placuta la job etc.

    La noi, in majoritatea domeniilor nu se platesc orele suplimentare. In domeniul retail sau servicii (private), angajatul e sclav.

    In Romania daca lucrezi peste program (in cursul saptamanii, in week-end sau de sarbatori legale) ai dreptul fie la plata corespunzatoare (spor de noapte, platit dublu etc) fie zi/ore libere.

    Cu exceptia catorva domenii (si majoritatea multinationalelor), majoritatea firmelor nu acorda DREPTUL nici macar de zi libera compensatorie, ce sa mai vorbim de plata orelor suplimentare.

    Sa-i iei romanului optiunea de a merge de 1 MAI sau 26 DEC la auchan/carrefour etc pt un patrunjel sau mici ca el FIX atunci avea nevoie. Ar fi o tragedie.

    00
    • De asta au venit marile lanțuri în ro cu program non-stop, de bine ce o duc la ei cu programul lor.

      Dar indiferent de ce program ar avea un angajat, neapărat trebuie să facă raliu cu 5 minute înainte de ora de închidere ca să o șutească spre casă, dacă ajung la 21:57 găsesc ușa închisă.

      00
  12. Ce sa zic de banci sau posta. Toate inchid la 5-6. Dupa lucru nu mai ai cum sa rezolvi nimic.

    00
    • De când n-ai mai fost la poștă? Eu am tot primit niște colete de pe Amazon la poșta „de cartier”, și au program până la 19 acum.

    • Poșta din cartierul meu de București avea deschis 8-19.30 și sâmbătă 9-13.00.
      La bancă îți faci operațiunile prin internet-banking, sau dacă ai firmă, tu ești patronul și nu te-ai legat de calorifer cât să nu lipsești juma’ de oră să faci chestii la bancă sau îți iei contabil, care are fix treaba asta, să umble la bancă pt alții.

      00
    • Indiferent de program, posta română este stat în stat. Când vă e dor de anii 90, mergeți la poștă și întrebați cum se face cutare lucru (se trimite o recomandată etc). Tot ce vi se va spune e ancorat puternic în trecut

      00
    • În Iași nu este agenție a Băncii Transilvania deschisă după ora 17 sau în weekend…

      00
  13. si in plus, daca lumea sapa la 18 de la servici, e normal ca magazinele sa raman deschise pana la 21 sau 22, sa aibe timp toti

    00
  14. Mie mi-a futut zen-ul programul redus.

    Încercam mereu să evit aglomerația și mergeam cât mai tărziu. Carrefour era până la 22, Mega-ul „ăla mare” era non-stop.

    Acum Carrefour închide la 21, iar Mega pe la 22, cred? Fuck this shit.

  15. NOU
    #55

    Dar voi credeți că dacă magazinele se închid duminica la 18, angajații ăia pleacă acasă? Retailerii mari au program de noapte pentru raioanele cu rulaj mare. Asta înseamnă că:

    -ori cei care lucrează schimbul 2, ramân și după ora 18, dar nu mai vin cei de noapte
    -ori pleacă acasă la închidere, dar câteva ore mai târziu vin cei din tura de noapte.

    Oricum ar fi, cineva tot va lucra duminică seara

    00
  16. Explicatia simpla e: pentru ca exista cerere.
    Daca ar sta magazinele goale de la 18-22 retailerii ar fi primii care ar inchide magazinele ca sa faca reduceri de costuri. Ce vina au ei ca romanilor le plac cumparaturile pana la miezul noptii?
    Daca se inchid prin lege mai devreme toate magazinele nu o sa vedem pe niciun retailer plangand, ca nu au unde sa le plece clientii la concurenta, dar din proprie initiativa nu isi va taia nici unul craca de sub picioare.

    00
    • Stai linistit dax ca daca se va da lege lumea se va obisnui. La fel cum s-au obisnuit cu interzicerea fumatului in localuri crezi ca nu se obisnui sa isi faca provizii sambata sau duminica cat pentru o saptamana? Ba mai mult poate unii nationali se vor obisnui si cu organizarea…

      00
    • în orașul de provincie în care m-am retras foarte multe magazine închid la 6-7 seara.
      mai târziu de atât închid cele de lanț național: lidl, kaufland, profi, carrefour, cofetăriile-unele până la 8 și farmaciile- 8 sau 9-seara și terasele/restaurantele (cred, că abia acum încep să se deschidă) și văd că lumea nu prea ale probleme.
      e drept, în juma’ de oră ajung pe jos de acasă/serviciu cam oriunde. în bucurești ar fi mai complicat.

      00
  17. Eu funcționez bine între 4 30 și 14 30.

    La 5 ajung la birou, fac tot ce înseamnă hârtii fără deranjul telefoanelor. Pana în 8 termin.

    De la 8 30 șantiere și întâlniri. 14 30 plec spre casa.

    Oricât ma chinui sa lucrez după ora 14 00, nu am randament.

    00
  18. In Romania exista inca suficienta forta de munca relativ tanara sau disperata, ca sa lucreze noaptea, de sarbatori, duminica, etc. Daca ai familie, copii, nu stiu cum explici tu acasa ca lucrezi in fiecare weekend, sau ca de Revelion tu iei comenzi pt McCacat la drive-in.

    Stau jdemii de magazine deschise non-stop pt. ca o mana de melteni vrea neaparat sa faca shopping la 3 noaptea.

    00
    • Si totuși, ar trebui luat în considerare și câta energie se consuma ampulea doar ca să meargă printisorii „când e liber”. Ca de locuit se înghesuie toți în București, da ai naibii la magazin ii ustura sa mearga împreună cu restul care clar sunt mai prejos.
      Deja sa faci cumpărături (la hipermarket) s-a transformat într-un fel de moft. Vor sa fie și liber, sa fie și deschis pana la 5 dimineața, normal ca și de sărbători la fel și și și…
      Asta e unul dintre lucrurile care chiar îmi plac la astia „in Vest”: ca nu pun botul la pârțurile astea de 3 lei.

      00
    • Putem să angajăm asiatici, eu locuiesc langa un mega image non stop si I’m lovin it

      00
    • @Andy Sic., dar te-ai gandit cum explici tu acasa ca anul asta nu vine Mos Craciun, fiindca tata nu a mai primit bonusul pentru tura de noapte sau pentru ziua de Craciun?
      Sau ca vara asta nu veti mai pleca in concediu, fiindca mama nu mai lucreaza ore suplimentare care erau platite dublu.

      @Ioana, cata energie se consuma? Daca te-ai uitat vreodata, majoritatea supermarketurilor/hipermarketurilor au luminile aprinse noaptea pentru ca atunci se face aprovizionarea cu marfa la rafturi. Nu ai cum sa faci asta in timpul zilei cand ai 100 de clienti pe fiecare raion.

      00
    • @Andrei – dupa cum am spus – disperarea. Iar daca esti in situatia de a trebui sa faci ore suplimentare si ture de noapte pt un concediu, atunci nu mai e nevoie de explicatii cu privire la situatia sclavagismului din Romania.

      00
    • @Andy Sic., sa inteleg ca daca nu mai exista tura de noapte la magazine se rezolva problema sclavagismului?
      Nu rezolvi absolut nimic, doar ii lasi si mai saraci pe cei pe care tu ii numesti sclavi.

      Ps: nici macar in tarile din Occident vanzatorii de la magazine nu castiga suficient incat sa aiba un nivel de trai ridicat (raportat la nivelul din tara respectiva).
      Peste tot forta de munca necalificata este foarte prost remunerata.

      00
  19. NOU
    #66

    Cei care doriți să interziceți programul magazinelor în anumite zile sau după anumite ore și totodată să îmi interziceți mie să merg la cumpărături în anumite zile sau după anumite ore: deschideți-vă propriile magazine sau lanțuri de magazine și puneți ce program vă convine.

    00
    • Tu esti un printisor. Eat a dick.

      00
    • NOU
      #68

      Nicalai: postează părerile tale fleşcăite numai marțea și miercurea între orele 9 jumate și 11 jumate. Nu vezi că acum e deja vineri…weekend prelungit…get a life!

      00
    • Tot printisor esti.

      00
    • @Nicalai, cum vine asta? Toti cei care nu vor sa se inghesuie si sa stea 2 ore la coada sunt printisori? Inteleg ca ne dorim sa fie ca pe vremea lui Ceausescu cand se primea un anumit produs o data pe luna?

      Mall-urile, barurile, restaurantele, cluburile ar trebui inchise tot la ora 18:00?
      Adica ma gandesc ca si oamenii aia au familii. Sau noi ne ocupam doar de „salvarea” cu forta a vanzatorilor de la magazine si de ceilalti nu ne intereseaza?

      00
  20. Mi se pare normal ca magazinele sa se adapteze pietei si locului unde activeaza.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.