Live despre online cu Raluca Radu și Marta Ușurelu

Giani Black a mai produs un live de o oră și jumătate. Pentru delectarea voastră am decupat câteva bucăți importante. Excelente intervențiile Ralucăi Radu de la Answear (chiar dacă nu ne înțelegem noi bine, când merită lăudată…).

00:05 mai cumpără lumea haine online?

Neah. Doar ce au dat comunicate câțiva că treaba duduie. N-au fost pe michimaus.tv comunicatele, totuși, de unde și întrebarea stupidă.

00:18 mă gândeam să-mi cumpăr o cămașă nouă

Too easy. Care din ele s-a tocit, aia pe care o împărțeai cu alții sau aia luată de firmă din bazar de la Stambul?

00:26 a fost și el implicat într-un poiect de publishing

Dar nu are voie să spună care e ăla, nu ne dăm seama de ce. Hint.

00:30 cum e mai bine, să călătorești sau să faci economii?

Băi, nu cred că are nimeni probleme cu ăia care călătoresc și nu pun bani deoparte. Când lucrurile merg bine. Dar dacă vii acum și spui că mori de foame după ce acum 3 luni erai în Roma sau în Bali, parcă nu am nici un fel de milă pentru tine. E nevoie de un echilibru, pentru că crizele sunt ciclice, nu poți să spargi toți banii, că nu se știe. Lumea nu are milă pentru ăia care dădeau cu tifla și cum se plâng că viața e greu.

00:58 companiile sunt pozitive doar pe feisbuc

Dar în realitate nu le pasă, vor doar să facă bani. Asta nu trebuie uitată și nu trebuie să spunem vreodată că ne-am săturat să o auzim.

01:23 a crescut procentul plăților cu cardul?

Da. Acum merge spre 40-50%. Și a crescut numărul oamenilor care cumpără online, ceea ce nu e rău deloc, iar magazinele speră că oamenii vor vedea cât de ușor este și vor continua să cumpere online.

02:45 poate artiștii se simt și după ce trece criza

True.

02:59 companiile ar trebui să susțină publisherii

Ca să nu mai apeleze la clickbait. Dar pentru asta ai nevoie de research și de oameni care să se uite la conținut și să decidă ce e bun și ce nu.

03:25 acum 16 ani, când mi-am făcut prima oară blog

Nu se putea abține să nu mănânce un pic. Și faza aia cu autenticitatea și transparența în construirea unei comunități e așa de sinistră, mai ales de la oameni care știu ce a lăsat în urmă când a fost dat afară la BCR (ce amuzant, Marta era la masă când șeful lui mi-a zis ca vrea să îl dea afară), la cum își corupe prietenii să se certe cu dușmanii lui (sincer, eu nici acum nu știu de ce a început să mă porcăie prin online, și nici nu pare capabil să se explice), la cele 0 comunități construite până acum. De asta zic, e diferit față de ce pretinzi că ești și ce ești de fapt și oamenii te ghicesc dacă stai în preajma lor destul.

03:50 asta i-am lăsat-o lui Eftimie, să îi fac carantina ușoară

Altfel, după ce am râs de live-ul anterior, a avut o reacție sinistră, în care a râs, a zis ceva de Brașov și aia a fost. N-am speranțe mari nici de data asta, că e evident că n-are cu ce.

La final un considerent tehnic. Live-urile se fac la noi momentan pe principiul “hai să luăm cea mai proastă cameră pe care o avem, să nu folosim microfonul de la căști și să stăm cât mai în umbră”. Dacă filmarea cu cartoful se mai iartă, aia cu sunetul e teribilă. Aveți mai jos un exemplu de diferența de volum dintre vorbitori. De aia am sărit mult peste ce s-a discutat, că nu se aude bine. Vrem muzică la 320kps, dar live-urile le înregistrăm cu microfonul din lustră. Înțeleg că nu mai sunt camere web pe stoc și că alea de pe laptopuri sunt de obicei slabe, așa ca pentru conferințe pe Zoom, dar pune smartphone-ul ăla la muncă, că are cameră frontală bună de tot. Serios. Scrie în specs: smartphone-ul din buzunar are camera web mai bună decât cartoful cu care filmezi acum.

sunet

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Haideți să ne amintim și de un alt blogger cunoscut care a pus câteva filme cu un audio execrabil :D

  00
 2. comenzi online?
  cumparat ceva de la decathlon din 15.04, nici in ziua de astazi n-a venit, fan courier e depasit grav, vedeti si la ei pe fb. nu raspunde nimeni la telefon/email. platit cu cardul online, nu prima, dar cu siguranta ultima data.

  00
 3. Nu cunosc personajele din clip.

  Sotia lucreaza in mkt si imi spune mereu despre pretiozitatea oamenilor care populeaza mediul asta.

  Poseri peste tot, creativi care au citit numai carti de dezvoltare personala.

  Cativa profesionisti totusi, care isi pierd jumatate din timp incercand sa-i faca sa inteleaga pe emitatorii de idei proaste de ce ideile lor sunt proaste.

  Femei care isi negocioaza pzda pentru un contract beton, vai ce cont a trantit Xuleasca!

  Sefi care fura idei de la altii si le prezinta ca fiind ale lor.

  Fatalai cu MBAuri, cu n cursuri(mai ales online) dar care nu pot scrie un text decent.

  Apoi sunetul execrabil- la ce sa te astepti de la niste aflatori in treaba? Ei sunt conectati la media, la tot ce e nou, ei vând viitorul dar au microfoane de pe vremea lui Iliescu…

  00
 4. Eu mi-am pus un teanc de carti peste care am asezat un suport de telefon ikea si in spatele lui o lampa de birou directionata spre mine, vorbesc la fir sau pe bluetooth, ma vad/ma aud decent. E mai greu daca vrei sa folosesti telefonul in timpul asta, pentru ca este mai departe si pozitionat in landscape.

  P.S.: fmm skype, nu merge aplicatia de android in split screen

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube