licenţa la jurnalism

Pentru că andressa a scris despre admiterea la Facultatea de Jurnalism şi a scris frumos şi înfocat, o să îi povestesc şi eu cum e cu examenul de licenţă la FJSC (facultatea de jurnalism şi ştiinţele comunicării).

Este bine ştiut că nenii de la fjsc au ţinut cu dinţii de franciza asta a licenţei, fiind singura facultate care acorda licenţe. Puteai studia oriunde, dar licenţa ei ţi-o acordau. După cum credeau ei de cuviinţă. Era la un moment dat o situaţie simpatică, în care aceşti mici comunişti hotărau într-o comisie dacă permiteau şi altor facultăţi să organizeze şi ele examene. Până la urmă, constrânşi de împrejurari, au permis.

Aceasta este însă o poveste a examenului de licenţă la fjsc. Studentul de la altă facultate pleca cu premisa (adevărată, de altfel) că la examen, studenţii de la fjsc erau favorizaţi (citiţi „lăsaţi să copieze”) în defavoarea studenţilor altor facultăţi. Madam Frumuşani (decan în lipsa lui Coman) a întâmpinat o problemă într-un an, în persoana mai multor studenţi care au reclamat cele de mai sus. Studenţii făceau parte întâmplător din aceeaşi facultate. Şi mai întâmplător, madam Frumuşani era profesor la această a doua facultate, de unde erau studenţii contestatari. Scandalul a fost muşamalizat, a rămas ca ei, nu te poţi lupta cu sistemul. În anul urmator, la o lecţie de morală administrată ad-hoc, am întrebat-o pe madam cum mai are tupeul să vină să ne predea după cele întâmplate cu colegii noştrii. A dat din colţ în colţ şi a schimbat subiectul.
Subiectiv ne vorbea de fripturism. Nu, e vorba de nesimţirea tipic românească.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

 1. Imi aduc aminte, din pacate, de ziua in care am avut examenul la jurnalism la stat. Nu cred ca am sa uit vreodata. Pe hol, inainte sa intru la oral un tanar pretendent era insotit de tot familionul. Bineinteles ca era emotionat. Taxu’ ii zice:”Stai linistit, ca se rezolva.” Apoi scoate din buzunarul sacoului un plic si pleaca. Spre locul unde se dadea examenul…dar acolo aveau acces decat candidatii si profesorii. Nu-i nimic, a rezovat nenea.
  In clasa…inaintea mea era o fata care a avut „norocul” sa invete la un liceu in care unul dintre membri comisiei predase mai demult. Asa ca au vorbit destul de relaxat. Trebuia sa vorbeasca despre cum ar reactiona daca prietenul ei ar fi gay, sau cam asa ceva.
  A venit si randul meu. Din 3 membri ai comisiei, unul plecase, unul manca struguri si cel de al treilea se facea ca ma asculta. Intrebare de baraj din partea unuia:”ce contine anestezia de la stomatolog?” Frumoasa treaba.
  Un sincer „sugestiv”! :)

  00
 2. mai tare, mie mi-a picat: care e diferenta dintre zodiac si horoscop?
  wtf???:O:O:O:O:O:O
  da’ cine a luat? :D

  00
 3. seamca, esti de-a dreptul patetic(a). povestea asta face parte din folclorul idiot in legatura cu orisice loc unde multi rivnesc sa ajunga (invingatori). cred ca toti candidatii care au picat la o facultate ajung in situatia asta: sa inceapa sa creada orice idiotenii similare – sau chiar sa propage povesti fictive si total incredibile al caror bottom line este: cum au fost ei victimele unei conspiratii (sau despre cum nu au avut ei sansa in viata pentru ca au existat unii/altii cu mai multi bani si „trecere”. bla bla bla bla…

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube