Leroy, Kaufland, Dedeman

Am evitat și o să evit în continuare Dedeman, din cauza personalului. Când angajații se ascund printre culoare și stau la cioace câte 3-4 e clar că nu le pasă și nu au chef de muncă, și atunci îmi pierde și mie cheful de a da pe acolo.

Azi am fost să iau ceva ce nu găseam în altă parte, 3 de la mobilă stăteau la cioace, iar ceva directoraș făcea glume cu fetele de la sanitare. Coae, pe bune, lasă oamenii să muncească, ești nesimțit!?

Aștept episodul ăla din Undercover Boss, în care frații Pavăl să încerce să cumpere incognito ceva din magazinul lor, să vadă cum sunt tratați. Și după aia să vadă diferența dintre ei și Leroy Merlin.


La Kaufland la grill la ora prânzului era un singur om. Dimineața nu au uneori deschisă casă cu casiera, doar alea automate.

Fac economii importante, ca să aibă bani de campanii cu Smiley. La americani e marea demisie, la noi e marea concediere.


Și, stând așa la coadă la mici, am văzut cu ochiul liber cum se desfășoară la noi micul trafic de tricouri. Castronel de 20 de ani cu A8, cu muzica blană, a dat două ture prin parcare până a găsit mașina pe care o căuta, au schimbat ceva, s-a cărat. Seria5, a coborât pasagerul, a intrat, a ieșit in 2 minute, fără să cumpere ceva, avea ceva de vorbit cu cineva din interior. Aham.


Ca prin minune a apărut butonul de “anulează comanda” în istoricul comenzilor pe site-ul Leroy Merlin. Nu știu de la ce o fi, dar sigur sigur nu voi vedea prea curând campanii de la ei.


Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

88 comentarii

  1. De acord cu tine referitor la oamenii de la Dedeman. Niste boschetari…. In schimb, la Hornbach jos palaria

    00
    • Referitor la traficul de tricouri, am curaj să pun pariu că exista o a treia parte care te observa la randul ei pe tine care erai prea atent la activitatea respectiva.

      00
  2. O fi subiectiv sau nu, însă și mie mi se par angajații Dedeman, ceva mai „reci” față de concurență. Și aerul din magazinele lor, e cam la fel. În Dedeman, pare totul pe repede înainte, în Leroy de ex., e altfel parcă.

    00
    • E de la vaccin, In Dedeman sunt toți vaccinați, și angajații și clienții și le-a reglat vaccinul gena vitezei să fie mai iuți, sunt oamenii viitorului iuți, eficienți și deștepți așa cum au nevoie stăpânii, :))

      00
    • sunt atat de rapizi de trebuie sa i cauti alergand dupa ei ca rar ii gasesti pe „raion”

      00
  3. „La Kaufland la grill la ora prânzului era un singur om. Dimineața nu au uneori deschisă casă cu casiera, doar alea automate.”

    Casele alea de la Kaufland sunt cancer.
    Muti in carca mea, client, munca sa iti faci tu „eficientizare”, da nu ma pune sa stau sa ma joc cu cantarul tau de cacat si interfata de 2 lei.

    Nimeni nu are un self service decent, nu e unul capabil sa ma convinga daca am un cos cu 5 produse sa ma duc in zona de self-service sa scap repede. Da dintre toate cel mai sinistru e la kaufland: sunt si hot si prost si bun de munca, bine mersi.

    00
    • La Auchan și Carrefour e dceebt serviciul de self-pay.

      00
    • Carrefour selfcheck .
      Nu o sa ai probleme

      00
    • ^*decent.

      00
    • NOU
      #10

      in 90% din cazuri n-am avut nici o problema cu casele automate la kaufland
      pe de alta parte, poti sa stai 10 minute la rand la celelalte, daca nu te coafeaza cele automate

      00
    • Ba da, sunt unii geniali! Carrefour! Scanezi cu telefonul si pui direct in plasa pe care o pui in masina. Apoi mergi la casele de self-checkout si scanezi codul din telefon si platesti. Inclusiv legumele la bucata au cod pe pancarta.
      Doar sa nu cumperi porumb de fiert, ca acolo trebuie sa te joci cu interfata de la casa de la iesire.

      00
    • La casele self-pay cele mai mari probleme le fac oamenii, că nu știu să le folosească.
      Cancere de aplicații sunt la Auchan.
      Nu am putut pricepe de ce să ai case cu personal, care scanează produse, ca apoi să plătesc cu cardul la aparat.

      00
    • era in fata mea o cucoana la Lidl, numa blanuri si luase un cos plin cu produse bunicele. cand a ajuns la casa, ii intinde fetei o sacosa cu monede. am crezut ca fac implozie.

      00
    • Carrefour… N-am avut o problema la casele SS pana acum… Si merg numai la ele.

      00
    • Te poti razbuna punand cate o eticheta distincta pe fiecare cartof, fiecare madarina sau fiecare banana in parte.

      Luati si scanati, va rog.

      00
    • Carrefour castiga din compartia cu celalte sisteme din piata ca e cel mai neprost sistem din experimentul asta social al retailerilor. Asta nu il face decent.

      Decent inseamna sa am si eu ceva de castigat din tranzactia asta.
      Maganzinul scade costurile , eu ce castig?

      Ar trebui sa castig timp, dar asta se intampla doar cand sunt goale casele selfcheckout si pline cele cu casierita, incarcare egala ar trebui fiecare fraierastean (cumparator) sa puna osul sa scaneze cu viteza unei casierite (sa nu doarma pe el) ca tu sa economisesti timp. Chiar si atunci trebuie sa astepti binecuvantarea unui angajat daca vrei sa cumperi o bere.

      00
    • „cel mai neprost”
      ăsta ar fi un bun slogan de marketing: „sistemul nostru e cel mai neprost! veniți la noi!”

    • La Carrefour castigi timp scanand produsele cu ajutorul aplicatiei lor, pe masura ce le iei din rafturi si ti le pui in cos, chiar in punga. Apoi la self doar scanezi codul din aplicatie si platesti, produsele sunt scanate deja. Privirea oamenilor din jur – de nepretuit!

      00
    • La 06 30 nu ai casa cu casier la Kaufland, doar automate. La început a fost ok casa automata, pana l-a cuprins pe un cretan febra inovației prin meniurile aplicației.

      00
    • +1 pentru Carrefour, parcă și cel de la Lidl e ok, din 6-7 vizite am avut doar o singură dată problemă (scanasem produs individual în loc de bax și la bucată nu-l aveau, a durat 5min până a ajuns la mine cineva – oră de vârf).

      00
    • La Carrefour e super misto. Chiar si aplicatia cu care iti scanezi singur produsele merge super decent.

      00
  4. Kaufland si Lidl: „Va rog asezati produsele corect pe cantar”. Ma omoara mesajul asta.

    00
  5. NOU
    #27

    Macar era curat la kaufland? :D

    https://adevarul.ro/locale/timisoara/anpc-amendat-kaufland-18-tepe-black-friday-mizeria-toneta-mici-reactia-companiei-video-1_618fb5295163ec42717f405b/index.html

    Meanwhile, nu e nici o surpriza ca mari companii isi tin personalul in mizerie si subdimensionat, si le mai si arunca asa, cate un anunt de „reduceri de costuri” in timp ce sefii nu mai pot vorbi la iphoneul lansat anul trecut si nu mai pot conduce aceeasi masina timp de 2 ani. Ca isi mai trag si partea leului din cheltuieli de marketing, nici nu se mai pune problema :D

    00
  6. „Am evitat și o să evit în continuare Dedeman, din cauza personalului”…

    In comuna cu titulatura de oras resedinta de judet unde domiciliez am de ales intre ei si Brico Depot, de cand s-a inchis Praktiker. Suntem prea rupti in cur pt Leroy, iar Hornbach visam doar in visele umede cu Mila Kunis…

    00
  7. La dedeman chiar am facut reclamatie la relatii cu clientii despre angajati care injurau, radeau, se plimbau aiurea. Nush probabil au salarii mici dar astea nu inseamna ca nu trebuie sa faci corect treaba, mai ales in relatiile cu publicul. Mi-e si frica sa intreb ceva sa nu ma ia la misto.

    00
    • Dedeman are salarii ok față de concurență, din ce am înțeles. În orice caz, nu îi ține nimeni legați acolo, pot pleca dacă nu le convine, însă clientul n-are nicio vină, zic.

      00
    • De ce sa pleci de la un salariu misto si caterinca toata ziua? Din cauza eticii muncii sau gandul ca patronii pierd o parte din castig sa nu te lase se stai degeaba?

      00
  8. Apropo de „tricouri”. Acum cativa ani era un geniu de traficant marunt care intra cu clientii in WC-ul de la Filarmonica. Chiar nu iesea deloc in evidenta. Dar, deloc

    00
  9. In Targoviste avem Dedeman, Leroy si Bricodepot.
    Brico era vai steaua lui inca de cand se numea Praktiker, niciodata nu gaseam ce aveam nevoie. Dedeman e ok ca are produse multe si variate plus site-ul care iti spune daca au sau nu in magazin un anume produs. Pacat ca angajatii sunt sclavagiti si dezinteresati.
    Leroy s-a deschis de mai putin de 1 an. Customer service e ok, produsele sunt ok dar este un magazin destul de mic si gama de produse disponibila este limitata.

    00
    • Dedeman a cam început cu produse proaste si scumpe. Set de 10 holzșuruburi de montaj (de 20cm) sînt 10 lei, la Brick sînt 3 lei și mai rezistente. Și multe altele la fel.

      00
  10. Sa nu mai vorbim de zilele aglomerate de week-end in care stai ca vitelul la coada la 2 case deschie din 6 impreuna cu alti 30-40 de amatori de bricolaj, car se intreaba cu ce au gresit.

    Din cate aud, pe langa un salariu bunicel pentru provincie, ofera si vouchere de vacanta, loazelor care se hahaiesc si freaca manganul printre rafturi.

    Ca sa fiu obiectiv, am cunoscut pe un domn care isi face meseria la raionul electrice in magazinul Deceman din Piatra-Neamt, jos palaria. Omul era doxa. Pe langa o comunicare foarte buna (care ar trebui sa fie esenta unui sales advisor), stia si meserie, dar era din categoria 40-50 de ani. Poate or fi mai multi, dar domnul este clar o exceptie de la regula dezinteresului general al personalului Dedeman si nu numai, fata de clienti.

    00
    • Acum nu mai e cazul ,cu certificatul de vaccinare,bate vintul la case…

      00
    • Si eu, la scule in Dedeman Colentina.
      Eu unul nu am avut niciodata probleme si nu ma deranjeaza ca stau de vorba. Marfa e cat de cat la raft si mereu am fost indrumat cand au fost probleme. Recunosc nu prea am fost in alte Dedemanuri.

      00
  11. Credeam că numai mie îmi sar în ochi cum se tranzacționează substanțe ziua în amiaza mare, iar jalea cea mare este că nu avem nici educație/prevenție, nici poliție, în câțiva ani o să vedem Narcos România pe Netflix, coloana sonoră Țâncă Uraganul.
    Angajații sunt așa cum sunt, unii mai săraci cu duhul, unii puțin motivați, unii hingheriți, însă nu e nici vina clientului (desi unii au carențe serioase de educație)- managementul magazinelor ar trebui să se preocupe de atitudinea lor, eventual să îi co-intereseze prin bonusuri.
    PS Mai nou, directorii de magazine Kaufland au seria 3 mașină de firma, vânzările grupului merg extraordinar de bine( românii au apetit pentru cumpărături), așa că nu visați minuni, angajați motivați și fericiți.

    00
  12. Hornbach or bust.

    Nu a fost ocazie in ultimii 5 ani de cand ma duc aproape saptamanal – sa nu fiu interpelat de catre oricare angajat pe raion dadea peste mine la rafturi cu „aveti nevoie de ajutor/va pot ajuta cu ceva ?”.

    La Dedeman ii doare in cur, fugi dupa ei, ei fug de tine, o panarama de magazin la capitolul asta.

    00
  13. cred ca e subiectiv: eu la leroy ma enervez maxim si la dedeman chiar mi se pare ca dau de oameni ok. o data m-am si sfatuit cu un angajat de acolo cum sa improvizez ceva, el mi-a dat ideea.

    00
    • Am cumparat niste olandeji, niste coturi, filtre pentru o centrala etc…ce gretoasa margarina era tipa aia de dupa tejghea, m-ai ca nu m-a pizduit pentru ca nu le denumesc fix exact cum le are ea pe etichete, zici ca terminase cel putin aeronautica constructii rachete spatiale

      00
  14. Angajații sunt peste tot asa cum sunt și cum ai noroc. Eu am noroc de oameni chiar ok în Dedeman la noi. Știu oamenii unde e fiecare articol din magazin și de cele mai multe ori te ajuta cu sfaturi pertinente.

    În rest, pentru bisericuțe și oameni indolenti, e vina managerului în cea mai mare proporție. Dacă angajatii o ard la povesti pe culoare și tu nu vezi, sau te faci ca nu vezi, ești un manager prost. Eu as da vina în primul rand pe manager și după aia pe angajați pentru orice problema care se repeta în oricare din magazinele în discuție. Când o chestie nasoala se întâmplă de doua ori e vina angajatului ( prima data a comis-o…teoretic e luat în vizor și avertizat, a doua oara face la fel…tot vina lui). Când deja se întâmplă a treia oara e doar vina managerului care ori nu își cunoaște colectivul, ori întinde doar plapuma pana la următorul salariu.

    00
  15. Brico – Cei mai slabi si la personal si la oferte, niciodata nu gasesc ce am nevoie.
    Dedeman -Ok ish, cam scumpi pe alocuri dar au varietate mare de produse.
    Hornbach – Cei mai buni, serviabili, marfa ok.
    Leroy – Cei mai ieftini dar cu produsele cele mai slabe calitativ.

    Evident, opinie personala.

    00
  16. Probabil depinde de oameni. Vara trecuta am renovat casa de la tara. Cand am schimbat instalatia electrica am avut ditamai lista de la electrician. La un moment dat m-am blocat si am cerut ajutorul unui tip de acolo. A stat o ora dupa mine sa iau tot ce imi trebuia si mi-a schimbat si o parte din ce cumparasem eu pentru ca erau ori proaste calitativ sau incompatibile. (nu mi-a schimbat cu altele mai scumpe)

    00
  17. La Kaufland am cam renuntat de cand, matinal fiind, ajungeam inainte sa se deschida o casa normala iar unele produse cumparate aveau nevoie de supervizare la casa self service. Si la ora aceea (7 am) greu gaseam pe cineva. Pentru ore mici… Selgros.

    In general caut sa cumpar de la Dedeman din localitatea mea pentru gama variata de produse (calitate si preturi). Dar personalul este putin si te poate ajuta daca sti foarte exact ce vrei. Si ca amator te cam.. „incurci” si nu prea au timp de explicatii. Uneori nu au timp sa vina sa iti taie cativa metri de cablu electric sau de retea.

    De la Leroy cumpar mai rar, sunt mai scumpi, au personal ceva mai amabil dar tot insuficient si unele servicii lipsa (de ex. debitare teava/platbanda de 6 m)

    La Hornbach am fost o singura data, in alt oras, deci insuficient sa ma pronunt.

    00
  18. Ne place stanga cand postam meme-uri sau publicam articole in care ne oripilam de tot ce se intampla. Dar unul nu ar zice hai sa facem partid, avem trei ani pana la alegeri, e nevoie de stanga adevarata, am avut dreapta 32 ani si uite in ce hal am ajuns. Nu, ca devenim antieuropeni, nu da bine la tv, nu da bine la partenerii externi… in conditiile in care romania nu conteaza pe scena externa. Daca vrei sa te implici, incearca si astfel de initiative, vezi cum reactioneaza cititorii, poate se coaguleaza ceva. Altfel… spargem seminte online si facem meme-uri.

    00
    • Florine…s-au terminat pastilele?

      00
    • Nu, nu ne place stanga nici macar la nivel de meme.

      00
    • @Florin: „am avut dreapta 32 ani” :) Nu exista ‘dreapta’ adevarata nicaieri in Europa. Cu-atat mai putin in R.

      00
    • nu ne place coaie stanga da macar sa se respecte principiul traditional de 7:1.
      Traditional,un muncitor era platit aprox 1/7 din profitul adus angajatorului.
      La ora actuala, cred ca doar IT-istii mai sunt platiti aproape de acel 1/7 ca in rest…

      Si da, un model de „biznis” care necesita sa platesti salariatul cu 1/15 din valoarea muncii sale nu are ce cauta pe piata.

      Societatea nu e datoare sa asigure nici unui producator marje de 65%. „Piata libera” nu mai exista de mult timp, in multe domenii, si mai rau se discuta deja ideea ca marile corporatii sa poata avea din nou (da, ca in anii 1700) putere politica directa.

      In SUA deja exista initiative de a reinvia conceptul de „company town”.

      La noi oricum 1/3 din populatie e pe minim pe economie.

      00
    • Stanga nu inseamna cocosarea prin taxe a clasei mijlocii, care este si asa extrem de subdimensionata. Inseamna protejarea acestei clase si masuri care sa o faca din ce in ce mai numeroasa. Nu inseamna pomana, nu inseamna incurajarea traiului din ajutor social. Inseamna redistribuirea echitabila a bunastarii.

      Iar dreapta, in vremurile noastre, este doar o denumire care adaposteste implicarea statului strict in beneficiul capitalului. Directionarea avutiei catre cei care o au deja, adica. Suntem un paradis libertarian – de la jurnalisti la ong-uri, de la partide la formatori de opinie.

      Stanga presupune, intr-adevar, taxarea progresiva pe business, averi si proprietati, taxarea si reglementarea capitalului, dar si scaderea drastica a cheltuielilor cu armata, serviciile, cultele. Presupune justificarea la virgula a averilor.

      Presupune, de asemenea, investitii masive in educatie, sport, sanatate (gratuite si de calitate pentru toti), agricultura si tehnologie. Sporirea puterii de negociere a muncii (sindicalizare), programe de eradicare a saraciei, constructia de locuinte – atat sociale, cat si pentru clasa de mijloc. Asta in caz ca e cineva satul de marjele de profit ale dezvoltatorilor si de calitatea indoielnica a imobilelor. Daca nu, cotizati bucurosi in continuare. Inseamna exploatarea resurselor naturale de catre stat sau in beneficiul direct si incontestabil al comunitatii locale, regionale sau la nivel national.

      Presupune, pe termen lung, independenta energetica, alimentara, tehnologica si de toate felurile.

      00
    • @Dan C corect, cu dreapta adevarata nu exista notiunea de trai decent si nici de salariu minim. Ba ditn contra, sa platesti TU angajatorului perioada de ucenicie fiindca risti sa provoci mai multe pagube decat sa aduci profit pana te califici, nu?

      Si daca e prea sarac sau prea „prost”, la mina de pietre sa care cu spatele pana strange bani de ucenicie sau pana nu mai poate. Sau te duci sa te vinzi ca ingredient pentru Soylent Green, sa fie si oleaca de modernism. Ca nu e loc pentru „trantori” in societate.

      /s BTW. Frate nu zice nimeni sa colectivizam proprietatea privata, departe de mine orice forma de concept marxist. Dar nu te poti folosi de norocul unor oameni ca s-au nascut in familii cu bani pentru a justifica exploatarea populatiei.

      Bine, in final, nu decid eu nimic. Cartea e deja scrisa. Se merge pe automatizare pe scara larga, fidelizarea unor forte armate disociate sentimental de masele nespalata, dupa care urmeaza exterminarea saracilor care polueaza cel mai mult planeta cu consumul lor.

      Ca bogatii au justificarea ca au produs si poluat pentru saraci – ca sa nu le sara la beragata masele. Ca ei altfel ar fi produs doar pentru ei si poluau mult mai putin.

      Nu acum, nu in cativa ani dar „eventual” acolo ajungem. In distopiile filmelor americane din anii 80. Doar ca fara neon si mantis blades. Rat Burgerul din Demolition Man o sa fie un lux pentru „marea masa”. Ma rog, cei care supravietuiesc exterminarii.

      00
    • @Florin & vosidit: Nu vreau sa ma bat cu notiunile din capul vostru de Stanga/Dreapta. Fiecare cu aia a masii. Istoria si viata de zi-cu-zi arata totusi altceva: nici-o economie de stanga/socialista n-a progresat. Toate tarile care au incercat socialism/comunism au esuat lamentabil.

      Luati si urmariti pe YT PragerU „Is Communism Moral?” sau OxfordUnion Daniel Hannan „Socialism Does NOT Work”.

      00
    • @DanC o conluzie (zic eu) destul de logica aflata pe parcursul caii pe care ne aflam este o forma de neofeudalism. Feudalismul de altfel a fost foarte „de dreapta”. Si, ghici ce? Nici in perioada feudala nu am avut mari progrese ca civilizatie. A fost nevoie de ridicarea clasei burgheze in detrimentul aristocratiei pentru a inregistra progrese semnificative.

      In fapt, orice ideologie politica sau sociala dusa la extrem esueaza lamentabil in final.
      Fie ca acel final e atins in 50 de ani sau 150 de ani. Pana la urma, daca ajunge cutitul cu adevarat la os nici robotii BigDog dotati cu armament inteligent nu au o magazie infinita de gloante. Si pentru multi oameni un glonte incasat de la un BigDog va fi o perspectiva mai buna decat Soylent Green si apa.

      Nu poti, decat daca esti cocolosit la extrem, sa nu intelegi importanta intregii „piramide economice”. Gigel, mare CEO si economistu lu peste are 20 de trepadusi. Dar si trepadusii aia sunt deserviti de alti 30 de trepadusi fiecare. La randul lor aia consuma produse si servicii, fabricate si prestate de zeci – sute poate chiar mii de oameni.

      Economistului CEO Genial, care si-a inceput afacerea cu un imprumut modest de $700,000, i se scoala mare ciocan sa darame un etaj al piramidei pentru ca nu-i plac masele nespalate si isi permite sa zboare in pula cu satelitu’. Dar el nu realizeaza ca o sa cada si el.

      Poate nu ajung instant efectele la el, dar in timp ajung. Si nu asa „salvezi planeta”. Exploatarea si genocidul saracilor nu e solutia pentu un viitor sustenabil sau pentru o planeta curata.

      Pur si simplu n-a ajuns inca suficent de aproape de os cutitul. Multe familii regale s-au comportat exact la fel inainte sa fie depuse de pe tron si tratate de populatie in moduri… foarte neplacute.

      00
    • “Stanga nu inseamna cocosarea prin taxe a clasei mijlocii, care este si asa extrem de subdimensionata. Inseamna protejarea acestei clase si masuri care sa o faca din ce in ce mai numeroasa. Nu inseamna pomana, nu inseamna incurajarea traiului din ajutor social. Inseamna redistribuirea echitabila a bunastarii.”-….ba comunistule,ba chiar aia inseamna “ stinga”-cocosarea prin taxe a clasei mijlocii,pomeni,incurajarea traiului din ajotor social( aka incurajarea nemuncii).Nu inseamna nici de-a dreaq “ redistribuirea echitabila a bunastarii”, ci de-a dreptul “ egalitatea in mizerie pentru toti”.Unde dreaq a fost “ dreapta” la putere 32 de ani in Romania?Ca,cu exceptia citorva ani,a fost PSD-ul neintrerupt-fie ca s-a chemat FSN,PDSR sau PSD.Tu,coae,esti un neo-marxist periculos,de-ala care isi crede propriile minciuni de cit de mult le repeta si care nu vede mai departe de ecranyl smartphone-ului.Probabil imbracat cu vreo zdreanta pictata cu Che Guevarra pe piept precum idolul tau in minciuni si socialism gaunos Victor Ponta.Du-te paznic la mausoleul lui Lenin in Moscova sau la mormintul lui Marx din Londra-acolo o sa-ti gasesti linistea,limbric bolsevic ce esti.Proletari din toate tarile,uniti-va!

      00
    • Nu a existat si nu exista stanga in Romania. Un exemplu la indemana, PSD Ponta a introdus dividend tax de 5%, in conditiile in care media la nivel de EU este peste 20%. Suntem sau nu paradis fiscal?

      Problema generala este ca avem un popor fericit sa stea capra, atata timp cat este liber sa cumpere pepsi, smartphone si sa se plimbe prin europa cu low cost. O zona de confort periculoasa, in care foarte putini realizeaza ca suntem oricum, mai putin liberi.

      00
    • @vosidit: Amice, esti idiot. „Feudalismul de dreapta” – wtf dude? :) Iar toa’rsul Florin, alt ager: „nu a existat si nu exista stanga in R” :) Bre, a tunat si v-a adunat.

      00
  19. „Am evitat și o să evit în continuare Dedeman, din cauza personalului.” Inseamna ca nu ai avut de-a face cu angajatii de la MAM Bricolaj…. :) Aia efectiv fug de clienti!

    00
  20. In Suceava se deschide un Arabesque imens.
    Pe langa Brico si Leroy, deja existente.
    De cand se deschide ala, la orice raft ajungi sar cate trei angajați pe tine sa te ajute, pana acum te întorceai 360* si nu vedeai nici unul in raza vizuala.
    Lasa ca e bine…

    00
  21. Suferim din cauza spatelui acoperit a băeților deștepți, ochi albaștri șamd.

    https://i.ibb.co/TMY24nf/ANPC.png

    00
  22. Azi am intrat prima oară în brico depot Timișoara sud. Eu și alte 3-4 persoane în magazin la ora 18.
    Nici un angajat prin zona de uși-ferestre.Chemat info. Nu a ajuns nici după 8 minute.
    Ultima oară cînd intru la ăștia.

    00
  23. Hai o scurta poveste. Multi dintre noi (noi romanii, nu noi de pe blog – ca n-am de unde sa stiu ce situatie au cititorii de aici, poate sunteti toti nepotii lui Tiriac :P ) ne-am descurcat in anii 90 pentru ca aveam bunici/strabunici la tara care ne mai ajutau: niste legume, niste fructe (cel mai des mere, corcoduse, prune, gutui), niste muraturi, gem, produse din carne de porc.

    Parintii nostri (cei nascuti la tara) au fost de multe ori cate 3 copii la o casa (daca nu si mai multi) asa ca foarte probabil n-au mostenit mare branza. Media pe la tara era de 10-20 de ari de pamant. Cei mai multi au vandut & impartit banii dupa ce s-au dus bunicii.

    Deci backup plan casa la tara = muie.

    Unii au avut noroc sa fie singuri la parinti sau sa aiba un singur frate/sora si s-au inteles cumva, asa ca se pot retrage la tara si lasa apartamentul comunist urmatoarei generatii.

    Daca nu, backup plan de repeat cu babacii la porumb = p00la.

    Si asa ajungi sa ai 40% (est. conservatoare) dintre tinerele cupluri inhamate la credite pe 30 de ani platind 1300-1500 de lei pe luna rata la o maghernita construita mai prost ca pe timpul lui nea nicu’.

    Unde mai pui si faptul ca femeile tind sa lucreze mai des pe salariu apropiat de minimul pe economie. Si asta mai mult pentru ca muncile grele, cu carca, facute mai des de barbati, platesc ceva mai bine decat minimul.

    A da, si fara rude la tara, cumperi TOTUL de la supermarket. Unde ai, cu putine exceptii, preturi de Germania. Si ca sa vanezi cu adevarat ofertele, sa faci provizii de carne pe toata luna cand e pui la 5 lei, ai nevoie de masina si lada frigorifica acasa.

    Cine cara in spate 10-12 kg de carne congelata in ziua de oferta – pe langa restul cumparaturilor ?

    Cam asta e situatia unei parti bune din tara. Ei nu sunt, cum spunea fluture acum 2-3 articole „asistati sociali” dar sunt departe de un standard de viata „decent”.

    Si nu, un telefon de 500 de lei cu acces la 10 GB de net pe luna cand faci foamea 2 zile pe saptamana ca sa cresti copilul nu face ca viata sa fie „decenta”.

    Mi se pare uneori ca si aici exista oameni care cred ca saracii trebuie sa se tarasca literalmente cu nasul prin namol, desculti, imbracati in sac de cartofi, eventual dormind langa caine in cotet, ca sa fie „cu adevarat” saraci.
    Altfel sunt doar putori si asistati ca nu vor sa invete si ei sa codeze sau sa fie youtuberi / vloggeri / influenceri.

    00
  24. Intru la Dedeman in Timisoara. Am un print screen cu produsul si intreb un pusti unde este. Baiatul e amabil si butoneaza telefonul, dar nu imi gaseste produsul. Se da cu parerea unde ar putea fi.
    Plec mai departe si imi gasesc singura produsul la alt raion. Fix in fata produsului meu sta o domnisoara angajata , cu fundul pe o scara, care scria comentarii pe Facebook. Imi fac anuntata prezenta, sa nu creada ca ma uit peste umarul ei sa ii citesc mesajele. Intreb daca produsul e si de exterior (stiam deja ca este). Ridica ochii mari la mine si imi zice ca scrie pe eticheta. Ma invart pe dupa ea sa vad toate optiunile de la raft. Domnisoara isi vede mai departe de mesaje.
    Ma intind peste umarul ei si imi iau produsul. Nici nu a schitat ca s-ar da putin mai incolo.
    La 3 minute distanta e Leroy… acolo intreb de un produs si baietii ma intreaba ce proiect am, ma sfatuiesc daca mi se potriveste sau nu sau daca ar trebui sa aleg altceva….

    00
  25. Dedeman are iz de ferometal sătesc, vezi multe produse basic, altfel foarte diversificat dar și foarte aglomerat, in Bv in weekend se vorbește majoritar ungurește.
    Leroy un magazin corect, aerisit, nu foarte diversificat dar și preturile sint unde trebuie.
    Hornbach Bv foarte bun, am rămas foarte impresionat de băiatul cu ochelari de la instalatii, vorbea engleza cu un client la nivel foarte bun.

    00
  26. eu daca eram in locu’ lu’ Jeff, le ziceam „mai sunt 1000 ca voi la granita”

    00
  27. Pe un prieten la interviu la dedeman l-a intrebat

    „Ce mananci deobicei?”

    00
  28. Subscriu la sensatia de lehamite pentru Dedeman
    Da, au preturi ok la unele articole dar dupa o renovare cand am luat marfa de zeci de mai de Ron si ei nu erau in stare in magazin sa consolideze comanda pentru transport in magazin nu am mai calcat pe acolo. Sa nu mai zic ca nici nu stiu ce produse vand
    Mai putin cand vine echipa Visuri la Cheie si brusc toti angajatii devin experti super amabili ..prefer HORNBACH si Leroy anytime

    00
  29. In Iasi daca doresti sa cumperi ceva si ai nevoie de sfaturi la Dedeman gasesti raspunsul. La fiecare raft ai angajat si iti explica in detaliu orice solutie. La Leroy Merlin au angajati putini si aia nu-i gasesti cand ai nevoie iar la Brico Depot fiind capitalisti convinsi au cumparat fostul Praktiker cu zeci de milioane de euro, rebranding si pe urma au aflat de teoria lui Adam Smith cu cerea si oferta in materie de angajati.

    00
  30. La Dedeman ma intrebat un nene in mers daca ma poate ajuta cu ceva, nici nu am apucat sa zic ceva ca era in celalalt capat al randului :)) Probabil a vrut sa zica buna ziua, dar a incurcat textele.

    00
  31. A si inca ceva, la Dedeman am vrut sa cumpar o cada dar aveam cardul pierut si le-am solicitat plata prin transfer bancar, mi s-a raspuns ca nu se poate, doar cash si card :)). Dedeman a avut pe 2020 aproape 20% marja de profit/cifra faceri, probabil atat timp cat le merge bine nu isi bat capul prea mult.

    00
  32. Personal mi se pare ca la Dedeman sunt oameni ok. Mult mai ok decat la brico

    00
  33. La Hornbach, un set de biti Bosch (cutiuta aia mica si verde cu 32 de piese) e 51.80 lei. Exact acelasi produs costa 34.90 lei la Leroy Merlin.

    In functie de produs, fiecare magazin are avantajele sa dezavantajele lui

    00
  34. In Pitesti, Dedeman e cel mai ok si ca angajati si ca produse/stoc. In rarele cazuri in care ma duc in alt magazin, pentru ca e mai aproape mereu se intampla ceva si-mi jur ca mai bine faceam niste km in plus si ma duc in Dedeman. Logic, nu sunt perfecti dar eu sunt multumit de ei.

    00
  35. Depinde de magazin.
    Saptamana trecuta am facut vreo 20 de drumuri pt o renovare, am o stiva de bonuri din Dedeman si Hornbach (Bucuresti). In Dedeman am gasit tot timpul pe cine sa intreb, si au si marfa mai buna si mai variata. In Dedeman erau de vreo 3 ori mai multe modele de faianta decat in Hornbach. Hornbach au drive-in si case self-pay fara coada. Ca sa fiu fair, si in Hornbach m-a intrebat cineva o data daca poate sa ma ajute, dar in rest complicat. Meseriasii care faceau renovarea tot Dedeman preferau ca marfa (probabil ei n-au nevoie sa intreb orice cacat). Partea buna e ca exista si magazine locale de constructii – unii chiar mi-au zis sa le trimit pe whatsapp o poza cu lista facuta de meseriasi si imi pregatesc ei comanda, doar sa vin sa o ridic, sau o aduc ei acasa contra cost 15 lei.

    00
  36. Managerii de la Dedeman probabil ca nu prea au candidati care sa se inghesuie la interviuri si se multumesc cu lenesii aia care stau pe culoar la fumat.

    00
  37. In Oradea e chiar pe dos: in Dedeman primesc mereu ajutor corect, ii evit pentru că e super aglomerat de obicei și mai scump, intru doar când trebuie sa cer sfaturi. In Leroy efectiv fug de mine angajații și mai mereu mă îndrumă aiurea, in schimb au preturi mai mici și e mai gol.

    00
  38. Fix acum 2 săptămâni am surprins un „schimb” pe o stradă necirculata din Chiajna ( pe malul lacului, e o delta pe care au ” renovat-o” în ultimele luni), în apropierea stadionului Concordia cred, era duminica pe la 11.30-12.00, nu foarte” inteligenți ” ca se oprisera la o mica distanță de o curba și nu aveau vizibilitate prea mare, cand i-am surprins eram cam la 50-75 m pe bicicleta, am tras cu coada ochiului la cel care era în mașină, voia sa pară normal dar nu prea era în apele lui, după ce am depășit mașinile una a intors cealaltă m-a depășit.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube