Leaked! Cum să ținem viu interesul pentru nimic

leaked-1 leaked-2

Mă amuză extrem de mult știrile de genul ăsta! UUU, un mirrorless de la Canon?! Al cincilea dintr-o listă de chix-uri? Yep, sigur mă interesează! Noul Panasonic? Care e doar un pic mai bun decât ăla vechi? Dap, sigur e important.

Dar adevărul e ăsta: camerele foto devin tot mai rare și se vând tot mai puțin. Asta în ciuda calității infecte pe care o au camerele foto de pe telefoane.

Dar oamenii insistă. Blogurile de foto la fel.

Canon, care a făcut un singur eveniment de lansare de produs, în 2013, a mai făcut unul acum, pentru 5D MarkIV, și a fost plin de oameni interesați de camere foto de 5.000€, dar care n-au avut bani de bilet de autobuz și s-au întors pe jos acasă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. „camerele foto devin tot mai rare și se vând tot mai puțin. Asta în ciuda calității infecte pe care o au camerele foto de pe telefoane”

  Asta e si din cauza ca aparatele foto nu (mai) sunt un „statement”, nu mai prezinta pseudo-valoare adaugata la impresia de buna-stare si nu mai contribuie cu nimic la opulenta, ba chiar din contra.
  Bine, asta pe langa calitatea aparatelor foto de pe telefoane care nu cred ca e „infecta” ba chiar din contra cred ca face achizitia unui „point and shoot” inutila.

  00
  • „Asta e si din cauza ca aparatele foto nu (mai) sunt un „statement” „?
   PE BUNE? Prin ce medii te invarti, coane? Ai camera de 400 de euro… e asta un „statement”? Cand a fost? Cacat.
   Camerele foto erau si sunt pentru a „memora amintiri”. De asta le cumpara lumea, pentru amintiri.
   –––––
   Problema e ca aceste amintiri, in cele mai multe cazuri, sunt revazute pe ecrane de computer, tableta sau, fericit, pe televizoare mari. Care „mare” inseamna in 90% din cazuri 2megapixeli (HD). Nu sta nici dracu’ sa dea zoom pe multe poze.
   Canon nu a inteles asta, cred. Sau, nu e interesata compania de publicul mega-larg… altfel nu-mi explic. Camerele lor, in loc sa devina minuscule, au ramas la fel, dar cu mai multe „detalii” in ele.
   Asa au venit altii din spate (vezi goPro), firme ce au inteles mai mult din dorintele consumatorului, si le mananca din piata gigantilor.
   Noile telefoane ma uimesc si pe mine cand vine vorba de calitatea pozelor (vis-a-vis de marimea senzorului, accesibilitate, portabilitate). Adica poze cu plodul in parc, ies chiar bine pe telefonul, si se vad la fel de bine pe ecrane telefon si tableta – adica o mare bucata de piata de social media.
   Cunosc cel putin trei persoane (femei) care n-au chef sa regleze o camera. Ele vor sa deschida camera si sa pozeze. „Auto” e cea mai folosita optiune a camerei.
   Mirorless-urile de la Canon sunt niste incercari (timide) de a face fata cerintelor. Dar, daca ma intrebi pe mine, nisa e mica. Ori esti neinteresat, si folosesti telefon, ori te intereseaza subiectul si iti cumperi calitate.
   Daca as fi vreun serif de la Canon, m-as baga sa incerc sa furnizez lentile catre firme mari de telefoane. Sa bag bani in dezvoltarea PE BUNE a camerei de telefon, nu doar pe numarul de megapixeli ai senzorului.

   00
  • Cat din vanzarile DSLR/mirrorless se datoreaza nevoii de opulenta a celor mai redusi dintre noi? 0%-1%? Mai mult?
   Imi aduce aminte de unii pseudo-comentatori care se iau de utilizatorii de iPhone doar pt ca ei nu au sanse sa-si achizitioneze un tool. Asa ca de ce sa aiba altii sansa asta? La fel pentru orice produs care nu se inscrie in bugetul de 2 lei al unui pseudo-angajat cu pseudo-productivitate.
   Cum apare un produs mai scump, cum apare brigada de retrograzi care nu-si permit nimic si ii critica pe cei care isi permit.
   Comunism, numele tau e Romania.

   00
  • @Cristi: de asta am si pus intre paranteze „mai”. Mi se parea la un moment dat ca erau un fel de statement cand vedeam oameni laudandu-se cu numarul de megapixeli si cu zoom 32x (digital, bineinteles). Probabil eram prea tanar sa-mi dau seama daca chiar erau, dar pentru mine pareau.

   00
 2. Oare astia de la canon is batuti in cap? Cand vezi ca mai toti cumpara si folosesc telefoane pt. ozat de ce nu fac camere pt. OEM ? Greu ii mai scoti din modelul de business ( ca si kodak, stateau cu curu pe inovatie si s-au dus la fund cu filmele si developatu lor)

  00
 3. and then, barbulescu said ‘iphonography’

  00
 4. :)) camerele foto… probabil singurul domeniu in care hispsterismul se manifesta mai preganant decat la biciclete. iti iei camera de 2000 de euro, obiective de alte 5000 si faci poze cu cacuta la plod….

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile