Jurnalism cu Ana Maria Caia de la Șapte Seri și Indie Studio

Trec două săptămâni de la știrile cu balena albastră, în care inclusiv Digi24 și PressOne citează sursa demontării dezinformării, snopes.com, un site relativ cunoscut pe afară și prin mediile jurnalistice. Periodic, însă, apar oameni care rescriu ce citesc fără vreo indicație de sursă, pentru că deja a trecut timpul, știe toată lumea asta, nu se mai face să citezi sursa.

Ana Maria Caia, o tanti care e redactor șef la Șapte Seri și pe vremuri, când avea domnu Vîntu bani, era producător de emisiuni la Realitatea TV, iar soțul, Iulian Comănescu, alt monument de integritate, era jurnalistul acestuia de casă, o dă azi ca și cum ar fi descoperit ea faza cu VKontakte și Novaya Gazeta. Nu doar știe rusă, dar a și făcut muncă de investigație. Dacă nu a făcut ea, a făcut altcineva, nu știm cine, dar oricum nu merită citat ca sursă. Sursele sunt pentru fraieri.

 

Și, ca nu cumva să o confundăm cu o persoana onorabilă, Ana Maria Caia face și ce știe, se comportă ca o țărancă, cerând un răspuns pe măsură. Am fost subtil, sper.

 

Greu la deal cu jurnaliștii bătrâni. Vârsta ar cere respect, dar apucăturile și limbajul nu prea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

 1. In Chrome, pe telefon și tabletă cu Android, print screen-urile lungi, cum sunt primele două din postul ăsta, sunt ilizibile.
  Nu exista un buton de zoom in iar gestul de zoom trece la imaginea următoare.

  Știu, first world problem. Ăsta este singurul lucru nasol la tema asta.

  00
 2. Tu nu vrei sa intelegi ca, daca nu e copiat cuvant cu cuvant, nu se considera plagiat? Unde vezi tu plagiatul? Daca esti prost si nu stii rusa…

  00
 3. 12.179 de oameni nu au ce face decat sa urmareasca ce fura tanti asta de pe net?

  00
 4. cum ma, si-a pus copilul de 12 ani sa investigheze ? asa ceva…

  00
 5. … problema majora e ca si asta claxoneaza… macar nu claxona. Ideea e sa accepti ca esti spart si aia e. PS: E vorba despre tipa, care nici in ruptul capului nu intelege ca 2 ore pentru un articol de genul… e imposibil.

  00
 6. Te-a facut boss …

  00
 7. Eu cred ca fata avea dreptate, nu a furat de pe snopes. Pare mai degraba ca si-a luat informatiile de la articolul din pressone. :))
  Ai pus gresit intrebarea. :P

  00
 8. Concluzie:Deci Gaia a prins balena si a vopsit-o in albastru.Sa-i dam o medalie.

  00
 9. Carnat esti, bre. Stai tu asa la coltul internetului si păleşti oamenii tocmai cand ei fac un serviciu social si explica ce si cum.
  Nasol e ca eu nu-i citesc si pe aia care te injura pe tine (decat cand o fac la tine pe blog), sa am o parere pertinenta despre toata lumea „din online”.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube