Jurnalism cu G4media și politicieni cinstiți

Despre G4media circulă niște zvonuri. Oamenii din presă și din administrațiile locale cam știu ce abordare jurnalistică au, dar oftează și înghit, că asta e viața, ei fură și fac șmenuri, ar fi aiurea ca presa să fie cinstită sau măcar corectă.

După acest preambul, în care am sugerat subtil că G4media e un rău necesar, dar jurnaliștii de acolo dau lecții de verticalitate și istețime, că asta e, trebuie să mănânce și ei, vreau să vă atrag atenția asupra acestei știri despre primarul din Reșița. Clasica știre despre primarul bogat care face scheme.

Le-a luat 8 paragrafe să spună că ăla a vândut o afacere cu 8 milioane de copeici, de acolo are bani de casă în Zanzibar. Nu a fost atât de important să spună asta în primele două paragrafe, se pierdea interesul pentru știre.

Pentru Pantazi, Tapalagă și compania, un exercițiu de minimă funcțiune a creierului: când faci o mizerie din asta, ce semnal dai unor oameni cinstiți care vor să se bage în politică pentru a-și ajuta orașul? Crezi că faci bine menționând abia la paragraful 8 că ăla e milionar? Crezi că e util să lași 7 paragrafe în aer sursa banilor?

De asta nu vor să se bage oamenii cinstiți în politică. Să nu fie porcăiți gratuit în presă. Mă duc mâine să mă fac consilier la primărie (sau șef la spații verzi), abia așteaptă presa să scrie că am ditai viloiul și conduc un bolid de lux și abia la finalul știrii să scrie, spălându-se pe mâini, că am astea anterior intrării. Domne, noi am scris, suntem nevinovați dacă oamenii și-au făcut părerea că sunteți un corupt nenorocit.

Cine îți mai intră în politică în cazul ăsta? Săracii care nu au nimic de pierdut și nu prea au chef de muncă și ăia care au ajuns bogați călcând pe cadavre, deci nu îi deranjează eticheta de corupt. Restul o să-și vadă de ale lor.

ps: Pantazi, nu mă suna să mă întrebi ce zvonuri. chiar nu e nevoie să mă întrebi pe mine ce faceți voi acolo. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. Pe mine ma deranjeaza foarte mult ca jurnalistii nu mai sunt echidistanti.
  Un exemplu :cand a murit Stolnici , 3 ziare, 3 abordari. Ca a fost, ca n-a fost ori ca se presupunea ca a fost parator la Secu.

  154
 2. Ai atins un stâlp al pro păgân dei…
  Greu de comentat…

  98
 3. Da, aveam o mica bănuială de verticalitatea lor până la scandalul cu azilele firea aveam aproximativ un articol pe zi: firea a zis, firea a făcut, firea a dres etc.

  1613
 4. Când o prăvălie de știri din Romania tine musai sa se bata cu cărămidă în piept ca ei fac jurnalism independent, este limpede ca fix aia nu fac.

  124
 5. Ai vreo ordine prestabilită? îi iei cumva la rând? urmează hoțștiri? sau alții? nu că nu ai avea de unde alege.

  410
 6. 8 paragrafe, tare. Asta avand in vedere ca 90% din cititori citesc doar titlurile si o buna parte din restul se multumesc cu 2-3 paragrafe. Asa au invatat ei la cursul despre inverted pyramid.

  140
 7. E de notorietate in Caras-Severin ca primarul din resita e mega bogat, si nu deranjeaza pe nimeni treaba asta. Bine, miticii sunt alta nationalitate pentru izolatii din caras, si evident, nu sunt prea luati in seama.
  Stati sa vedeti soc si groaza cand vor publica lingaii astia ca de fapt si presedintele de consiliu judetean, romeo dunca, este poate chiar mai bogat decat nelu taiețelu’!
  Giiiz ce terminați sunt astia de la g4media!

  97
 8. Acu, pe bune, cand nu mentionezi sursa fotografiilor pe care le pui zilnic in „Stirile zilei”, parca nu prea merge sa le tii lectii de morala altora. Sau alea nu se pun, ca sunt pe site cu fotgrafii?

  514
 9. S-au certat securistii?

  71
 10. in romania nu mai exista presa si politica. presa este doar un comerciant umil de informatii si trafic de internet iar politica un grup de corupti si incompetenti care lucreaza strict in interes personal.
  aia cu ca domne oamenii cinstiti nu intra in politica pt ca presa ii face terci, o aberatie crasa.
  de altfel, foame e peste tot. surprinzator, si la bloggeri.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube