După ce ieri au luat-o pe coajă de la români, benzinari ies la atac:
Potrivit companiilor petroliere, circa jumătate din preţul plătit de români la pompă este colectat de statul român prin intermediul accizelor, TVAului sau prin taxe precum cea de un cent pe litru aplicată pentru recuperarea unor datorii istorice ale fostei Companii Române de Petrol.
România se numără printre statele europene care au cel mai scăzut preţ la carburanţi, asta datorită unui nivel al taxelor mai mic comparativ cu restul ţărilor din bloc, dar şi datorită faptului că în ceea ce priveşte costurile de producţie, România se află sub media europeană.
Mai mult, infrastructura este un alt element suplimentar de cost. "Infrastructura slabă este un alt element care se adaugă la costuri pentru că în loc să-mi ia o oră dintr-o parte în alta cu o cisternă îmi ia cinci ore din cauza drumurilor proaste", mai spun specialiştii din piaţă.
De aici.
C se intâmplă acum? Protestăm impotriva statului sau continuăm cu OMV Petrom?
sa mergem sa ne platim impozitele in monezi de 1 ban. ura!
Nu! Eu am alta idee..hai sa blocam ghiseele la care se platesc taxe si impozitele! ..chiar ar merge…asta in cazul in care nu ar fi deja cozi de fiecare data la plata impozitelor:))
Pretul benzinei fara taxe e mai mare in Romania decat in multe tari care nu au petrol. Cu alte cuvinte aici se platesc cele mai mici salarii, se extrage petrol aproape pe moca si totusi pretul benzinei e mare decat cel practicat in tari din vest. Din cate se pare in spate sunt intelegeri de tip cartel, compania monopol privat OMW, fosta monopol de stat Petrom, obține profituri uriase pe spatele romanilor.
Are dreptate Keos, asta este doar o încercare de a arunca pisica în curtea statului.
Citiţi analiza UNTRR, este mult mai relevantă decât aceste încercări de a arăta cu degetul în alte direcţii.
Toata lumea se da cu curu’ de pamant ca omv-petrom face si drege pe petrolul romanesc… da rompetrol de unde puii mei extrage si unde produce?? rompetrol a ramas ca un chinez mic intr-un colt si nimeni nu il baga in seama.
P.S. nu sunt documentat da parca … patriciu – Romania….plm
Continuam cu OMV Petrom. Caci atunci cand le vor scadea profitul, pe ei ii vad „dand cu pumnul in masa” in fata statului sa scada taxele deoarece nu mai fac profit. Si vor avea un cuvant de spus, nu ca cei 2-300 de muritori de foame care vin sa protesteze in fata guvernului.
Vor avea un cuvant de spus, deoarece pot pune altfel problema: scad taxele sau concediem 5000 de oameni pe care ii transformam in someri, pe care tot statul ii va plati.
Cel putin asa imi imaginez, ca statul mai degraba va pleca urechea la cuvantul lor, decat la al meu.
Ce nu spun benzinarii e ca Romania are printre cel mai scump combustibil FARA taxe din Europa, in rest da, sunt niste ingerasi toti…
Cat timp folosesc SI petrol romanesc extrem de ieftin, astea sunt doar scuze penibile. Intr-adevar statul isi ia partea leului, maricica de altfel, dar nici ei nu au cel mai mic pret din UE la benzina.
Offtopic: stiu ca nu te enervezi cand ti se atrage atentia: „benzinarii” cu doi i; „Ce se intampla?”
Hmm, ceva nu suna bine in fraza mea de mai sus dar fie…
Continuam Cu MV / Petrom , sa faca ei presiuni mai departe.
Desi pare greu de aplicat, sa se ia in calcul si in Romania sistemul la care se gandesc englezii de modificare a taxelor in functie de pretul petrolului. Daca creste pretul petrolului, TVA creste ca suma platita si statul incaseaza si mai mult, pana cand consumul incepe sa scada. Sa se discute o cota flexibila de TVA la benzina.
baietii astia care se tin de proteste poate ar face mai bine sa bage unul la fereastra lui Nastase(nu cel cu Brigitte ci cel cu Tamara)caci tandemul omv-petrom(cu tot cu resurse) este opera lui.
Asa cum am zis de la inceput, ar trebui protestat impotriva statului. Dar mai bine nu, hai sa le facem viata amara casierelor de la benzinarii, punandu-le sa numere monezi si eventual lasandu-le fara loc de munca.
Bine, acum ca stim ca statul e vinovat, hai fiecare la casa lui. Daca nu s-au facut proteste bune cand scadeau salariile si pensiile, e clar ca nu se va face nimic.
@gzhazh:
Gindeste inainte sa scrii. Daca aveau de unde sa dea 5000 de oameni afara, o faceau deja. Si daca crezi ca un rahat de protest ii impresioneaza cu adevarat cit sa inchida firma, vezi ca cumpara unii masini de cusut Singer cu sute de mii de euro, poate ai una pe acasa si te imbogatesti cit sa-ti permiti dupa aia benzina.
Cind nu-ti convine pretul, ai 2 variante: cumperi de la competitori sau nu mai cumperi deloc produsul.
Apropo, as fi curios citi dintre protestatari au luat serios in calcul alternativele: masini electrice, panouri solare, chestii d’astea. Sunt convins ca chiar daca le-ai oferi o masina electrica gratis ar strimba din nas, ca n-ar putea sa o ambaleze in fata pitipoancelor ca sa le impresioneze.
@vali.d: nici o speranţă, din contra, peste un an îl vor vota cu două mâini pe Năstase (mascat în Ponta). Popo(r)ul român este ca găina lui Stalin, pricepe greu şi uită repede.
Statul ia jumate din pretul benzinei ca sa faca strazi, poduri, autostrazi, si alte chestii. Nu vedeti ce tara plina de autostrazi si drumuri europene avem?
Nu preţul benzinei e mare, ci puterea de cumpărare a noastră.
poate prea mulți români au fost fătați de mă-sele lor în mașini. nu mă mir că am primit un spam isteric de la un corporatist, spam care circulase la fel de isteric la alți 1000 de corporatiști.
decent ar fi ca patronii lor ecologiști de multinaționale să le mai ofere angajaților și biciclete de serviciu, nu numai mașini.
am mașină, dar nu mi-e rușine să folosesc troleibuzul, atunci cînd știu că ajung mult mai repede la lucru, nu caut 5 ore un loc de parcare, nu plătesc parcarea, etc.
Scuze, mă grabeam :(. Am vrut să spun că puterea de cumpărare e mică. Dacă era mare nu era articolul ăsta.
Ce a spus Arhi? Că nu am văzut.
@Copilu: aha, deci puterea noastră de cumpărare este mare. Asta n-o ştiam, noroc că ai spus-o tu. Să nu te superi dacă vine iarăşi Arhi pe aici să-ţi reamintească ceva…
Ar trebui sa luptam impotriva UE, ca ei tin politica de accizare a combustibilului. Taxele sunt pe locul 3 in UE. Benzina fara taxe, pe 9. Raspunsul vine de la sine.
P.S. In plus, statul culege TVA-ul, dar nu-l impune (adica daca cineva vinde benzina fara taxe la 1RON fara TVA, statul va lua 24 de bani). Acciza si cent-ul sunt cele impuse per litru.
Pentru ca sunt, nu-i asa, vandut Petromului, am stat si am cercetat zilele astea sa vad daca nervii mei pe toata treaba asta cu boicotul sunt justificati sau nu. Pe site-ul transporatorilor am gasit cele mai exacte cifre legate de diferentele de costuri de productie, defalcate pe tari. https://www.untrr.ro/comunicate-untrr/vandut-la-acelasi-pret-ca-in-austria-carburantul-in-romania-lasa-statul-roman-fara-0-5-milarde-euro-an-si-ii-face-cadou-petrolistilor.html
Bun, inteleg ca au interesul sa demonstreze ca benzinarii sunt niste pui de ghiavol, doar sunt cei mai afectati, insa uitandu-ma chiar pe tabelul lor remarc ca cea mai ieftina benzina din Europa, raportata strict la pretul producatorului, este in Irlanda, cu 0.57 euro vs 0.61 euro la noi. Comparat cu Austria, costul e cu 0.01 mai mare in Romanica.
Cu alte cuvinte, tot razboiul asta se poarta pe cei 1-4 centi diferenta (4-17 bani in lei romanesti). 4 bani pe litru, atat s-ar putea ieftini benzina daca romanii si-ar alinia pretul la cel al austriecilor. 17 bani pe litru, atat de mult s-ar putea ieftini benzina in cazul in care super mega boicotul ar avea efectul alinierii cu cel mai ieftin pret din Europa (ignorand starea de fapt din Romania). Maxim. Adica cu 3%. Maxim.
Si atunci o sa putem merge cu totii linistiti ca am infrant corporatistii „ajtia” nemilosi care iau si pielea de pe noi. Cei 50% ai statului vor ramane nemodificati sau chiar vor creste, e foame mare de investitii in Casuneanu, Vulpescu+Besciu, Umbrarescu si compania. Ca sa nu mai amintesc de cei 1% din pretul benzinei, platiti de noi toti ca sa acoperim datoriile istorice ale Bancorexului, facute in urma manevrelor baietilor destepti.
Dar na, trebuia ca boboru’ sa manifesteze impotriva a ceva, stim cu totii ca ‘asa nu se mai poate’, doar ni se spune zilnic de la televizor. De redus consumul personal de carburant nici nu poate fi vorba, nu?
Pai ce treaba are ca astia scot si vand petrol romanesc? Ala e mai prost decat alt petrol si de aia trebe sa fie mai ieftin? Eu nu inteleg ideea asta de cacat folosita inclusiv de o parte din prietenii mei: „cat timp folosesc petrol romanesc extrem de ieftin …” Pai multinationalele in care lucrati voi, de ce nu ieftinesc produsele lor? Ca doar folosesc oameni prosti si ieftini care nu gandesc… Nu e tot cam aceeasi idee? Vezi cel mai bun exemplu: Nokia. A ieftinit Nokia produsele fabricate in Romanica? Daca da, cu cat? Daca nu, de ce nu?
@zvoner Ceea ce se vrea, este alinierea preturilor carburantilor la puterea de cumparare a romanului.
Sa nu comparam salariile din Austria cu cele din Romania. Sa fim seriosi.
Acum vreo doi ani sărise brusc preţul uleiului de floarea soarelui de la ~3 lei pe litru până pe la 8-9 lei/litru. Zahărul s-a scumpit şi el semnificativ. Asta în timp ce în Ungaria costa mai puţin de jumătate din preţul de la noi. Atunci a fost linişte deplină, nu cârâia nimeni. Acum că s-a scumpit cu câţiva bani litrul de benzină, săriţi de parcă ar fi genocid. Chiar dacă încă avem cele mai mici preţuri din UE la combustibili.
Cred că concluziile sunt clare. Poţi să scumpeşti mâncarea oricât, nu contează că nu prea văd vecinii ce pun pe masă. Dar nu cumva să te atingi de drreptul inalienabil al românului de a-şi căra fundul cu maşina pe uliţă, că iese cu scântei.
+1 @Dan.
Continuat cu alimentarea la benzinarii mai no name.
Eu nu vad de ce sa protestam impotriva statului altfel decat prin boicotul Petrom OMV.
Pai nu e statul roman ACTIONAR la Petrom OMV? De ce sa cautam un alt mod de protest impotriva statului?
Degeaba facem dansul pinguinului in fata guvernului, pana nu futem cum trebuie Petrom OMV, nimeni nu va lua nicio masura.
De ce sa ma duc eu sa ma cert cu guvernul pentru accize, cand o poate face Petrom OMV? Astia stiu sa faca lobby, tata, nu jucarie. Daca ne-am duce toti romanii sa ne dea statul roman rezervele de petrol, ne-ar da prin gurita, ori la Petrom OMV le-a dat pe nimica.
Orice alte masuri de protest cu monede, tombole lunare de la care firma sa nu alimentam etc sunt labareli. Lumea se va plictisi de ele. Peste 2-3 luni nimeni nu va mai intreba:”ba, da’ luna asta de unde nu trebuie sa bagam?”.
Singurul mod de reusita este boicotul Petrom OMV.
Pentru ca:
– rezervele de petrol sunt la ei
– sunt cei mai mari
– statul este actionar la ei
– este cea mai simpla metoda
– intotdeauna au fost primii care au scumpit
– nu-si permit sa-si inchida afacerea din Romania
@Cristian Andrei: Dar de ce neapărat al carburanţilor? Că este la modă zilele astea? De ce nu alinierea preţului salamului de Sibiu la puterea de cumpărare? Uite, eu aş vrea să se alinieze preţul iPhone-ului la puterea noastră de cumpărare!
Tu, dacă ai produce ceva, ai vinde în funcţie de puterea de cumpărare a celor interesaţi? De unde tot apăreţi cu aceste noţiuni „economice”? Producem un PIB la mai puţin de jumătate din media UE, în timp ce Austria produce mult peste medie. Totuşi nu exităm să amintim că merităm salarii ca ei, fără însă să muncim ca ei. De câte ori are ocazia, românul o dovedeşte că nu diferă decât la culoare de turmele de suedeji colocuitori plecaţi la cerşit pe dincolo.
Si petrolistii sunt hoti de numa, da si statuu… statu’ e mai hot ca toti
mie nu a reusit sa imi explice nimeni un lucru:
ROMANIA
Preţ fără taxe = 0,61152 euroi
REGATUL UNIT AL MARII BRITANII
Preţ fără taxe = 0,58483 euroi
BULGARIA
Preţ fără taxe = 0,58186 euroi
cifre extrase tot din https://www.untrr.ro/comunicate-untrr/vandut-la-acelasi-pret-ca-in-austria-carburantul-in-romania-lasa-statul-roman-fara-0-5-milarde-euro-an-si-ii-face-cadou-petrolistilor.html
{BIP}ui in gura de bulgaroi cu ceafa groasa! aia cum naiba fac frate!? cum de au pret la poarta rafinariei mai mic ca englezoii!? ca nu au strop de petrol! cine le da lor petrol mai ieftin decat reusim noi sa scoatem pe teava rafinariei!? ca la noi petrolul ar trebui sa fie la pret pe langa imperialistii britanici nu invers! si luand in calcul salariile si costurile de operare mult mai mici ar trebui sa fim chiar sub ei! ca rafinariile noastre nu cred ca se compara la costuri si standarde de calitate/siguranta + salarii cu cele britanice! iar la profit nici atat! deci unde se duc banii la noi!? pe preturi umflate la servicii inchipuite!?
la fel, la britanicii imperialisti se vede clar ca au si petrol ieftin din marea nordului care intra la pret mic in rafinarie, in schimb la noi petrolul ieftin de la intern nu se vede deloc in pret! cu toate astea bulgaroii cu ceafa groasa if fac la pret si pe englezoi! ce naiba de rafinarii au!? cu tehnologii extraterestre!?
nu cumva OMV vinde bulgarilor petrolul nostru si aia ne dau la schimb, doar suntem frati, petrolul pe care il cumpara ei de aiurea!? ca altfel nu imi explic!
E VORBA DE CE IESE PE TEAVA RAFINARIEI! adica taxele si impozitele, statul hraparet si hot, nu apuca sa intre in pret!
@nedormitul: Comentariu idiot. Unul din multele comentarii idioate dintr-o serie extrem de lungă care a început prin 2006.
Toată lumea ştie că preţul carburanţilor umflă preţul oricărui bun sau serviciu, cartofi, Cola, bere, pâine, bilet de autobuz, bilet CFR, bilet de avion, ulei de măsline, alune, chiloţi, tricouri etc şi cu toate astea o ţin pe-a lor, o cântă ca un disc zgâriat: să coste benzina, să se umfle impozitele, să nu puteţi merge cu maşina. De parcă ar fi spus cineva vreodată ceva aici de maşina lui proprie şi de faptul că îşi permite sau nu să meargă cu maşina.
După cum spunea un banc cu Bulă:
Bulă: – Dom’ profesor, daţi-mi un exemplu de ceva trist şi îmbucurător în acelaşi timp.
Profu’: – Dragul meu Bulă, eşti cel mai inteligent… din această şcoală ajutătoare.
~Nautilus
@c3 : Tie iti recomand sa inveti sa citesti inainte sa te apuci sa scrii. Am scris eu undeva ca nu imi permit benzina ? Inca mi-o permit destul de lejer dar asta nu inseamna ca sunt si de acord cu pretul benzinei.
Tu ai lucrat indeaproape cu conducerea unuia dintre primii 3 jucatori de pe piata ? Eu am lucrat, si stiu de ce vorbesc, de aceea am considerat ca pot sa imi exprim punctul de vedere. Poti macar sa iti inchipui ca exista firme atat de mari in Romania care pot spune guvernului sa isi achite datoriile fata de ele „pronto” astfel inchid portile/muta productia in alta tara, si statul ramane cu buza umflata (aka someri pe cap) ?
Cat despre analogia ta cu masinile Singer, scuza-ma dar esti penibil…
Cati dintre voi stiati ca in pretul benzinei se plateste datoria Bancorexului?
Scuzati-mi ignoranta, dar eu am aflat zilele astea. Deci deocamdata n-au fost chiar degeaba protestele…
@bogdan c.: eu ştiam. de aia vreau sa votez cu năstase.
Si marmota invelea ciocolata……
Check this:
„Preţul, fără taxe, al carburanţilor vânduţi în România este mai mare decât cel din Marea Britanie, Germania sau Austria.”
@Nautilus (contestatar): las-o baltă. Din toţi pe care i-am văzut/citit că protestează împotriva preţului combustibililor, pe toţi îi durea cât îi costă pe ei un plin, NIMENI nu s-a arătat deranjat de influenţa în lanţ pe o aduce în economie. Nici măcar pe tine în mesajele precedente nu te preocupa stomacul românilor ci rezervorul lor.
„Nici măcar pe tine în mesajele precedente nu te preocupa stomacul românilor ci rezervorul lor”
Am o vagă impresie că ar fi trebuit să şi citeşti ce am scris din decembrie până acum. Deşi cititul e sport extrem la rrom(ân)i.
Un plin acum (pentru mine) costă între 297 şi 316,8 lei, depinde dacă pun Petrom Top 99+ sau Rompetrol Alto 101. Cu vreo 6 luni în urmă, înainte de umflarea TVAului şi de manevrele Petromului din decembrie, costa undeva la 275-290 lei cu aceiaşi combustibili. O diferenţă de 22-26 lei cam de 2 ori pe lună (nu merg mulţi kilometri) nu e cine ştie ce.
Pune un TIR cu 2 rezervoare x 400 litri şi vezi că era preferabil pentru stomacul tău să coste motorina 4 lei şi nu 5.
Vorba lui Camil Petrescu modernizată: Românii e dăsht3ptzy.
~Nautilus
Ce trebuie să înţeleg: că protestele au avut un rost şi blogării i-au flituit degeaba sau că benzinarii au simţit ca o „datorie de onoare” să facă anumite precizări?
E bine să trăim pe spinarea a doi-trei fraieri care ies în stradă? E cam bine! Ei scot declaraţii de presă iar alţii scriu despre ei!
nautilus
nautilus, poate că te referi la păduchi. dacă ai auzit la mă-ta-mare că petrolul se folosește la despăduchiat, atunci da!, eu sînt idiotul.
dacă te crezi deştept, spune-mi cam cît din preţul unui litru de cola îl reprezintă petrolul, începînd cu aducerea materiei prime la poarta fabricii, pînă în momentul în care eu îl plătesc la casă. dacă depăşeşte 15%, rămîn eu idiotul, dar tu bei gaz.
dacă toţi idioţii ar fi protestat acum 20 de ani să aibă linii bune de tren pentru navetă, acum nu se mai tăvăleau cu cururile de pămînt că e petrolul scump. în orice oraş mare din ţara asta, un abonament de tren sau de autobuz sînt mai ieftine, comparativ cu un plin de benzină. şi ştiu oameni care, deşi ar putea folosi autobuzul, au linii bune, au tot ce le trebuie, se duc la lucru tot cu ambuteiajul.
omv, lukoil, rompetrol nu sînt fundaţii de caritate le dea tuturor luzărilor ca tine petrol de pomană. ălea sînt firme şi vor să facă profit. cu cît mai mare, cu atît mai bine. dacă nu îţi convine, du-te în munţi şi trăieşte din ce-ţi dă natura. cunosc cazuri.
tot pentru protestatarii lu’ peşte. 24% din prețul de la pompă se duce în bugetul de stat sub formă de tva. cam cît din ăștia 24% credeți că ajung în ferentari, rahova și alte cartiere celebre sub formă de ajutoare sociale? cam cît din ăștia 24% credeți că se duce în salariile unor judecători care dau sentințe întoarse la strasbourg? cam cît din ăştia 24% se duc în indemnizaţii şi pensii pentru cururi umflate de politicieni?
tot pentru protestatarii lu’ peşte. să zicem că, prin absurd, în urma protestelor, aţi reduce preţul benzinei la 4 lei. spuneţi-mi cam cîte pompe de benzină s-ar deschide la punctele de trecere a frontierei?
mulţumesc de gratulaţii, prefer să fiu idiot şi să gîndesc cu capul, decît deştept şi să gîndesc cu intestinul gros.
uite un motiv de revoltă. de vreo două luni mă tot plimb pe şoselele patriei. am avut plăcuta surpriză să văd cum locomotive de 2000 de cai putere trag cîte trei vagoane goale după ele. asta se numeşte risipă. cfr-ul are bani să modernizeze vreo sută şi ceva de km într-un an. şi ăia pe magistrale. liniile secundare se închid pe capete. o să-mi ziceţi că s-a furat. e adevărat, au furat şi şefii de la cfr, şefii de sindicat, politicienii, dar şi blatiştii. a furat toată naţia într-o veselie. cei care aţi făcut blatul la mare în studenţie, bucuraţi-vă! acum plătiţi preţul. mi se rupe de voi şi de protestele voastre. mă doare că îl plătesc şi eu.
@nedormitul: CFRul se va vinde soon.
Bine ca se vinde!In sfarsit o decizie buna a statului.
2.Amu serios,voi chiar credeti ca statul,actionar la omv,nu o sa vanda imediat ce scad actiunile prea jos.Protestati impotriva OMV-ului,sa scada valoarea actiunilor statului,sa mai adaugam o pierdere,care trebuie scoasa din buzunarul contribuabilului.
Uneori mi se pare ca toti anti-benzinarii au senzatia ca statul ii ceva care scoate bani ca iepurele din joben.Statul scoate banii din buzunarul tau,al meu si a tuturor romanilor,prin taxe.DE ACOLO ARE BANI STATUL,TAXE SI IMPOZITE!
@Vladi: văd că ai o idee deosebit de „dăsht3aptă”: să cumpărăm benzină scumpă, cât mai multă, şi să ne luptăm să o facem şi mai scumpă, ca să aibă Statul de unde să scoată banul.
Hai, nu ieşi puţin la un miting cu „Scumpiţi benzina şi faceţi TVA-ul 25%”!?
sau: „Jur că mă voi plimba non-stop prin Bucureşti cu camionul, numai să ard multă motorină, să ajut Statul”!?
Sclipeşti de inteligenţă, nu altceva.
~Nautilus
băi, dă-o-n mă-sa! toți sînt „deștepți” și idioți, în afară de tine. treaba stă așa: atîta vreme cît voi considera rezonabil prețul pe care îl plătesc ca să umblu cu mașina, umblu cu mașina. cînd nu îmi voi mai permite, aleg alte soluţii (tren, autobuz, bicicletă, deltaplan, cămilă, etc.). dacă alimentele o să fie prea scumpe din cauza preţului petrolului, o să mănînc rădăcini şi scoarţă de copaci. mă priveşte. dar nu mă poţi obliga tu pe mine să mă revolt aşa, că ţi s-a sculat ţie. dacă nu-ţi convine, poţi să stai în cap, să scoţi limba la trecători, să-ţi tai venele – e problema ta, nu a mea. pune mîna şi munceşte mai mult ca să cîştigi mai mult şi să te doară la pedală de preţul petrolului.
„băi, dă-o-n mă-sa! toți sînt “deștepți” și idioți, în afară de tine.”
Aşa credea şi unul Ciutacu: că suntem o societate de manelişti, beţivi, curve, derbedei, farsori şi escroci. Doar că atâta timp cât el nu ascultă manele, bea puţin, se înfurie când i se spune derbedeu şi încă n-am văzut să fi păcălit pe cineva, îi mai rămâne o singură opţiune. Pentru care ar cam trebui să îşi schimbe sexul ca s-o practice mai eficient
„atîta vreme cît voi considera rezonabil prețul pe care îl plătesc ca să umblu cu mașina, umblu cu mașina. cînd nu îmi voi mai permite, aleg alte soluţii (tren, autobuz, bicicletă, deltaplan, cămilă, etc.)”
Dacă ţii neapărat să-i îmbogăţeşti pe băieţii veseli de la Viena, care au cumpărat zăcămintele unei ţări întregi pe preţul a 10 blocuri din Bucureşti, e cam greu să susţii că ai un IQ extrem de ridicat, nu?..
„dacă alimentele o să fie prea scumpe din cauza preţului petrolului, o să mănînc rădăcini şi scoarţă de copaci. mă priveşte.”
La cocalari.com găseşti exemple ilustrate ale consumului unor alternative mai consistente decât scoarţa de copac. E unul chiar pe prima pagină, cam al patrulea de sus
„dar nu mă poţi obliga tu pe mine să mă revolt aşa, că ţi s-a sculat ţie.”
Cum, oblig eu pe cineva? E nedemocratic. La protest participă numai cine are conştiinţă. De restul ne putem lipsi.
„dacă nu-ţi convine, poţi să stai în cap, să scoţi limba la trecători, să-ţi tai venele – e problema ta, nu a mea.”
Ehh.. cred că la emo-kids.ro nu prea sunt şoferi. Chiar dacă au multă imaginaţie.
„pune mîna şi munceşte mai mult ca să cîştigi mai mult şi să te doară la pedală de preţul petrolului.”
Mă doare deja în vârful unui organ foarte puţin sensibil, nu e paguba mea. Primii care au de suferit sunt cei care fac naveta pe şantierele patriei în schimbul a 800-1000 lei/lună. Şi se aprovizionează din Cora şi Real cu cele necesare îngroşării burţii şi cefei.
~Nautilus
Tocmai s-au scumpit ţigările, cu 3%. Propun să facem ample proteste pe feisbuc, pe bloguri, pe stradă, în faţa guvernului. Nu este corect! Suntem săraci, chiar dacă ţigările sunt mai ieftine ca în restul Europei, noi nu ne permitem aşa un preţ. Să se reducă preţul ţigărilor, că noi n-avem salariile austriecilor. Să intervină Statul, Boc, Băsescu, Udrea! Să se dea subvenţii fumătorilor!
Naţiune, la acţiune!!!
(aviz nautilus şi alţi protestatarii lui peşte)
@Sakura: Dacă ţii atât de mult să îţi bagi otrava în plămâni, protestează tu primul. Sau reprofilează-te pe pipă, o să vezi că pe termen lung te costă mai puţin şi nu tragi în piept.
Bonus faptul că o să semeni cu Mircea Eliade şi vor cădea în târtiţă piţipoancele pseudo-intelectuale în faţa ta
~Nautilus