Instagram depăşeşte Twitter

flowePe mobil şi în America, cel puţin, Instagram a depăşit Twitter în luna august, asta în condiţiile în care twitter vine preinstalat pe unele telefoane. Motivul principal este acelaşi de când există twitter: nu poţi urmări mai mult de câteva zeci de oameni, că poate mai ai şi alte chestii de făcut. De aceea Twitter nu este o tehnologie mainstream.

De două chestii sunt curios:

1. Când va face Twitter o curăţenie generală printre roboţii din reţea, cum a făcut Facebook recent. E necesară pentru toată lumea, inclusiv pentru ei.

2. Când îşi vor da seama ai noştri oameni de online că numărul de followeri e absurd de umflat şi că valoarea nu stă în reachul calculat de zelist, ci în numărul de oameni care reacţionează la tweetul respectiv. Vă dau un exemplu: măsurătorile general acceptate de industrie dau numărul de utilizatori activi la 1.000, numărul de utilizatori români la ~10.000, dar Andi Moisescu are 107.000 urmăritori. Pentru că aparent cu likeurile s-au lămurit, deci nu trebuie să îmi mai răcesc gura.

Altfel e business as usual: e foarte greu să duci utilizatorii din social media către produsul tău fără un produs bun şi o strategie coerentă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Poi la asta chiar nu m-am asteptat…Sincer, dar sincer, eu cred ca randunica va disparea de pe piata..

  00
 2. Am observat si eu asta. Chiar daca am cateva sute de followeri, maxim 10-12 reactioneaza la ce scriu pe twitter. Restul nu fac nimic. Nici nu stiu de ce ma urmaresc macar… nu inteleg chestia asta.

  00
 3. De fapt ideea că se poate înghesui ceva coerent și interesant în două rânduri e una ratată din start. Dacă vreau știrile zilei citesc titlurile dintr-un ziar sau agregator serios, iar dacă vreau analiză și opinie, două rânduri nu sunt suficiente.
  Twitter n-a fost niciodată altceva decât un „internet fad”, un mare concurs de măsurare a e-penisului măsurat în „followers”.

  00
 4. Chiar ieri citeam că Instagram reuşeşte să atragă o categorie de public după care salivează toţi, prin urmare este de aşteptat să o ducă bine The Rich Kids Demographic of Instagram Attracts Luxury Brands

  00
 5. Eu nu inteleg de ce FB a cumparat Instagram (au dat ceva bani pentru achizitionare) si nu s-a dezvoltatt Flickr de la Yahoo? In esenta mi se pare acelasi lucru sau poate nu inteleg eu problema? De ce au preferat alta varianta?

  00
 6. subscriu…am gasit raspunsul la intrebare

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile