Online: distracțiile investitorilor străini în România – Inform Media

Acum câțiva ani, englezul Lee Wilkins a venit prin România și a vrut să lanseze o rețea de bloguri tematice. A întrebat pe la oameni de încredere și așa a ajuns la Alex Brăduț Ulmanu, pe acea vreme profesor la FJSC și angajat al agenției de presă NewsIn. Un CV beton pentru un viitor manager de rețea de bloguri și producător de conținut. În februarie, MyKinda se închidea, pentru că Wilkins nu mai avea bani de investit într-un produs prost. Nefiind român, nu avea cum să înțeleagă că articolele scrise de profesioniștii angajați (Vlad Iorga, Iulian Comănescu și George Hari Popescu printre ei) nu sunt citite pentru că sunt extrem de proaste.

Eh, acum înlocuiți numele din povestea de mai sus cu niște austrieci și cu Inform Media. Mai adăugați Monica Trușcă și Andreea Lukic (măritată Andreea Dogariu), fetele care se ocupau de managementul firmei, eliberate din funcții acum un an pentru a mușamaliza tot felul de neplăceri (vedeți primul comentariu de la articolul cu demisiile).

Mai adăugați și că și Monica Trușcă și Andreea Dogariu au soți în politica locală, precum și zvonuri despre sifonări de fonduri, excursii pe banii firmei și contracte de muncă dubioase și aveți o poveste frumoasă despre succesuri de online.

Povestea e însă aceeași: e greu să realizezi că ai angajat niște incompetenți când nu poți citi în limba în care sunt scrise site-urile pe care le deții, ca să înțelegi de ce nu faci succes.

Bonus: un comentariu.

el-dorado-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Nu trebuie sa stii limba in care sunt scrise siturile ca sa realizazi ca ai angajati incompetenti. Ajunge sa te uiti pe cifre, daca nu faci profit inseamna ori ca ai angajati incompetenti ori ca tu esti incompetent, ori amandoua. Avand o oarecare tangenta cu multe afaceri straine in Romania, tind mai degraba sa cred ca austriecii responsabili de investitie au furat cot la cot cu romanii.

  00
 2. Iar consecinta e ca orice strain interesat de subiect va fi reticent in privinta investitiilor in RO si probabil se va orienta catre alta tara.

  00
 3. Pe langa faptul ca Lee are datorii peste tot si nu are picioare si maini sa i se rupa, cat sa le acopere.

  00
 4. NOU
  #4

  fiind cititor de bihon.ro, mi-am dat seama in urma cu aprox 2-3 ani (probabil, insa poate e mai mult de atunic) de o schimbare radicala – proasta, petrecuta brusc, tocmai cand s-a schimbat „menejmentu”. inainte, bihon a fost o platforma excelenta , stiri din oradea si din judet, actualizare frecventa, multe dintre stiri in timp real si mai ales o platforma de discutii deosebita. ajungeau unele articole sa fie comentate de sute de persoane, zilnic. apoi, dupa „schimbare”, prima masura a fost desfiintarea comentariilor (care erau dezbateri asupra problemelor judetului si orasului in general), decizie asupra careia au revenit, dfupa vreo 6 luni-1 an, insa era imposibil sa-ti faci cont ca sa poti comenta iarasi vreo 6 luni. Apoi site-ul a inceput sa se incarce foarte greu, era napadit de reclame, iar fluxul de stiri a inceput sa fie sec, fara „suflet”. tocmai asta si-a pierdut platforma, vivacitatea si a devenit un soi de fantoma sterila de stiri locale, impanata cu catraliardde de reclame.
  e o lume a business-ului destul de dificila, inteleg ca nu e usor sa mentii o afacere, insa e evident cand iti bati joc sau cand esti lovit de dificultati economice si de alta natura.

  00
 5. Am lucrat la IM in Arad si am cunoscut-o pe Andrea Lukic. Pt ea nu aveau relevanta logica si chiar argumente financiare simple… Nu stiu cum dracu a ajuns pe postul asta! Groaznic de proasta si aroganta… Nici nu pot sa scriu toate mizeriile ca m-am enervat. Oricum dupa doua contacte directe cu ea mi am dat demisia ca sa nu fac pușcărie (ca sa nu o strang de gat).

  00
 6. Imi e mila de oamenii astia jecmaniti de liota de hoti din romania…din pacate asta nu e singurul caz..

  00
 7. o fi furat femeile acelea cat au putut, dar nu a fost nimic intamplator, nici plecarea lor, nici faptul ca le-a fost agreeat sa plece fara galagie… etc..
  Marele habarnist J.Kogler a stiut in timp real tot ce se intampla, chiar daca colegul sau, Istvan Fodor, big boss peste RO, s-a jurat ca el habar nu avea de situatie…bullshit.
  de ce credeti ca nu s-a intentat nici un proces pana acum impotriva loc..? ca sunt ele ” prea vinovate” ? ….eeee…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.