Începe procesul producătorului Phil Spector

Procesul producătorului muzical Phil Spector începe, în sfârşit, luni, la mai bine de patru ani după ce o actriţă a fost găsită împuşcată în vila lui de lângă Los Angeles, transmite Reuters.
Procesul, amânat de mai multe ori după ce Spector a fost acuzat de crimă în 2003, va fi transmis în direct la televiziune, din pricina interesului pe care îl stârneşte acest producător considerat un geniu muzical al anilor ’60.

Un număr de 55 de instituţii de presă au cerut să li se permită accesul în sala de tribunal pentru cel mai mare proces implicând o vedetă de la cel în care a fost implicat Michael Jackson, achitat în 2005 de acuzaţiile de agresare sexuală a unui minor.

Procedurile încep luni cu selectarea juraţilor dintr-un total de 300 de candidaţi.

Spector, care se află în libertate după ce a plătit o cauţiune de un milion de dolari, se declară nevinovat. Într-un interviu mai vechi din revista Esquire, el a susţinut că Lara Clarkson, actriţa de filme de serie B care a murit în februarie 2003, s-a sinucis folosind o armă, din motive pe care el nu le-a înţeles.

Producătorul în vârstă de 67 de ani de-abia o cunoscuse pe Clarkson, într-un club de noapte hollywoodian unde aceasta lucra ca chelneriţă.

În timp ce procurorii spun că Spector a fost cel care a împuşcat-o pe actriţă, avocaţii apărării declară că aceasta şi-a pus singură arma în gură şi a tras.

Procesul este aşteptat să dureze trei luni.

Personaj misterios care trăieşte retras, Phil Spector a revoluţionat muzica pop în anii ’60 cu o tehnică botezată „wall of sound”. El a produs primul album solo al lui John Lennon, „Imagine”, şi a lucrat cu Elvis Presley, The Ramones, Tina Turner şi Bruce Springsteen.

(mediafax)

Avocatul lui Spector este Bruce Cutler, un avocat flamboiant, cunoscut pentru ca a castigat toate procesele lui John Gotti.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

1 comentariu

  1. Lana nu Lara.

    :D

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube