încă o clonă digg

După ăia de la ghici.ro, a apărut recent şi www.directnews.ro.
via rev şi unapezi.

De la Vodanet, “cea mai mare firmă de publicitate online”
Cine îmi zicea că trebuie să îl respect pe Vlad Stan, că face afaceri de succes?

DirectNews este un proiect al echipei Vodanet Media si reprezinta un inceput de drum pentru jurnalismul on-line independent din Romania.
DirectNews este actualizat non-stop pentru a-si tine cititorii la curent cu cele mai proaspete noutati.
Stirile pe care vi le ofera DirectNews provin din ziare sau exclusiv de pe blogurile jurnalistilor romani

Jurnalism on-line actualizat oră de oră? Cu ştiri de pe siturile ziarelor? Cum ziceam şi zilele trecute, e la mintea cocoşului că, dacă ziarele apar o dată pe zi, şi ei se actualizează la fel. Iar jurnaliştii online ai Connexnet…err, Vodanet e subţiri rău de tot.
Ce e trist e că gigeii câstigă bani de pe urma unor chestii pe care noi nu le-am face că sunt prea de căcat, de unde rezultă că nu suntem destul de nesimţiţi, proşti şi analfabeţi ca să fim afacerişti de succes in Romania.

Am intrat pe vodanet.ro, care nu e acelaşi lucru cu www.vodanet.ro (al naibii de ServerAlias, e greu al dracului) si am vazut un link cu 127.0.0.1. Ä‚ştia sunt oamenii care fac web în România. Mi-am adus aminte, printre altele, că acasa.ro s-a facut pe modelul fanclub.ro, cu designul yahoo.com, ajungând poplar doar pentru că mulţi români nu tastau acasatv.ro. Vodafone, Vodanet, acasa, acasatv, întelegeţi…

PS1: netul e plin de publicitari angajaţi sau wannabe, nu le găseşte cineva şi la băieţii ăştia nişte nume de firme originale? bcrnet, dialognet sau basescumedia. Luaţi cât sunt calde.

PS2: e trist că, oricât aş da în ei, caravana lor trece cu nesimţire mai departe.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. NOU
  #1

  de parca asta s-ar intampla numai la romani. ma refer la chestia cu numele similare ca sa faca profit de pe urma alora stabiliti deja ca marca.

  trist. mai ales ca sunt papagali de prima mana.

  01
 2. Nu stiu daca ai dreptate Zoso. Probabil ca ceea ce au facut ei nu e prea moral dar aluzia Vodafone-Vodanet nu prea e intemeiata. Nu cred ca merg pe modelul acasa.ro in primul rand fiindca Vlad Stan nu mi s-a parut genul. Totusi, e posibil sa ma fi inselat – nu il cunosc personal deci…

  01
 3. VAAAI, DAR CE SE INTAMPLA???
  Inca o echipa de retarzi care nu au altceva in cap decat sa faca bani din munca altora? Nuuuuuuuuuuu se poate????
  oh well, ia sa mai trimitem un mail la digg

  p.s. din plictiseala as incerca si eu modelu?? asta de ????afaceri???? cu obrazul gros pe netu` romanesc???? daca la niste afoni merge.
  hmm, and i got an ideea too????

  01
 4. “decat sa faca bani din munca altora”???!!!

  Din cate stiu digg.com nu castiga din publicitate. Este bazat pe ideea de angel-investor, in speranta de a fi vandut -> exemplu : del.icio.us catre yahoo. Asa ca eu zic ca nu se pune problema de a face bani cu astfel de clone.

  01
 5. Vodanet a aparut acum vreo 4-5 ani daca nu ma insel. S-au bagat de la inceput in o groaza de chestii gen VisualART.ro (care si acum e inregistrat pe VODANET SRL.), Mymail.ro… diverse.

  Nu cred ca s-a pus problema atunci de o asemanare cu Vodafone din moment ce romanii erau inca la inceputul telefoniei mobile iar Vodafone era ceva sf pentru marea majoritate.

  01
 6. Poate ca nu intrase pe piata Vodafone, dar se stia ca Vodafone va cumpara connex de foarte mult timp inainte. Plus sa nu mai zicem ca se stia de Vodafone ca firma de telefonie mare din afara.(nu stiti cand vedeati pe cineva cu un telefon din afara cu sigla Vodafone cum toti ziceau “wow”?)

  01
 7. Vodafone was formed in 1984 as a subsidiary of Racal Electronics Plc. Then known as Racal Telecom Limited, approximately 20% of the Company’s capital was offered to the public in October 1988. It was fully demerged from Racal Electronics Plc and became an independent company in September 1991, at which time it changed its name to Vodafone Group Plc.

  de aici https://www.vodafone.com/content/index/misc/error.html

 8. Ba baieti, daca sunteti prea puturosi (lenesi, pentru bucuresteni) ca sa faceti ceva din care pot iesi bani, de ce va legati de altii? Intelegeti ca originalitatea e overrated, calitatea e totul. Daca ar fi dupa voi nu ar exista decat o firma pe piata in fiecare domeniu, fiindca odata infiintata prima celelalte copiaza, nu? Faza cu strugurii acri e tot mai valabila. Presupun ca daca va gandeati voi la asta nu faceati digg.com ca nu era etic, nu? Nici prin cap nu va trecea sa faceti un site si sa-l vindeti pe milioane daca nu putea fi ceva original…..

  Daca originalitate nu e nimic nu e. Stiti ce? Daca nu ar fi de plans m-ati face sa rad.

  01
 9. asta ai inteles tu? nasol.

 10. inca un site like digg:
  http://www.topica.ro

  01

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)