Impresii Samsung Galaxy S24 Ultra

O dată ce Samsung s-a decis, în sfârșit, să renunțe la prostia aia de ecran curbat, am zis să le dau și eu o șansă. Am dat frumușel precomandă, și 5668 Lei + un telefon mai vechi la schimb, sunt posesorul unui Samsung Galaxy S24 Ultra Portocaliu — viața e prea tristă să cumperi mereu telefoane negre.

Telefonul anterior este un Sony Xperia 1 IV, care începuse să mă enerveze la anumite aspecte (majoritatea ce țin de „pure android”), așa că am să fac comparații directe.

În ceea ce privește dimensiunile, ca lungime, telefoanele sunt comparabile, cu o diferență de aproximativ ~2mm, dar la lățime S24 este clar „câștigătorul”, deși nu este neapărat un lucru bun: mi-e uneori dificil să ajung pe tot ecranul cu o singură mână. Dacă mai luăm în considerare și greutatea (185gr vs. 233gr), face ca Samsung-ul să fie uneori mai dificil de manevrat. Sper doar să nu-l scap prea des pe jos.

Despre cameră nu am să zic mai nimic, pentru că… e prea frig să ies afară să fac niște poze decente. Sper să fie cel puțin la fel de bună ca cea de pe S23 Ultra, că mai bună ca cea de pe Xperia 1 IV sigur este. Vă dau doar un brăduț parțial (care pare că se usucă – ajutor, cum îl salvez?!).

Una din „of-urile” mele cu telefoanele Samsung (și, mă rog, nu numai ei) e faptul că insistă pe cititorul de amprente în ecran. O să mor pe dealul ăsta, dar cea mai bună poziționare era pe spatele telefonului! Totuși, cititorul de pe S24 Ultra este destul de rapid și precis, nu am avut probleme în folosirea lui, așa cum am mai pățit pe ultimul Samsung pe care l-am testat. Clar că tehnologia a avansat… dar totuși suspin după ergonomia senzorului de pe spate.

Despre baterie nu am ce spune momentan, că sunt în perioada în care-l forjez continuu. Mă aștept să mă țină măcar o zi jumate. Dacă ține două e și mai bine.

Un lucru important ce aproape era să uit: culorile ecranului. Deși mai toate telefoanele Samsung pe care le-am testat au avut acele culori exagerat de „vii”, pe S24 Ultra sunt mult mai „tăcute”, chiar și cu setarea Vivid. E interesantă schimbarea, dar probabil nu va fi primită deloc bine de majoritatea clienților.

Și totuși, venind de la o experiență „pure android” am încă câteva chestii cu care nu mă pot obișnui sau mă irită de-a dreptul.

Dimensiunile elementelor pe ecran

Pe Xperia aveam efectiv mai mult spațiu pentru orice. Pe S24U mă simt de parcă am modul ăla pentru bătrâni activ, deși am setat cel mai mic zoom (Display » Screen Zoom) pe cel mai mic nivel, și, desigur, și Font Size & Style pe „cel mai mic”. Totul e „mare” și încap puține elemente pe ecran.

Am rezolvat parțial cu un răspuns găsit pe Reddit: Developer Mode » Minimum Width = 460~480 dp. Maximul pe care-l poți seta din Screen Zoom este 410. Zic parțial pentru că nu toate elementele din One UI se redimensionează.

Nu am găsit, totuși, soluție pentru micșorarea iconițelor de pe Home Screen — cel puțin nu una prin care ar trebui să schimb launcher-ul.

Edge Lighting

E probabil una dintre funcțiile pe care le admiram cel mai mult la One UI – posibilitatea de a colora marginile ecranului când primești o notificare, în culorile aplicației.

Pe telefoanele anterioare am rezolvat cu aodNotify. Nu era o soluție perfectă, dar era funcțională, făcea ce voiam de cele mai multe ori.

Pe Samsung funcția este nativă, dar cumva… lasă de dorit pe One UI 6.1 / Android 14: culorile aplicațiilor (iconițele lor) nu par a fi folosite, iar lumina de pe margine stă aprinsă câteva secunde după care dispare.

Pe un S23 Ultra cu Android 13 am configurat, anul trecut, Edge Lighting Infinity, o aplicație micuță care modifica comportamentul implicit al funcționalității de bază, și putea repeta lumina de X ori în Y intervale.

Pe S24 Ultra nu se poate instala din Play Store, deoarece nu e marcată compatibilă pentru Android 14. Într-un final am reușit să obțin aplicația și să o instalez manual… dar dezamăgire completă: deși aplicația pornește și nu dă nici o eroare, nici nu face ce trebuie să facă. Lumina ba nu se repetă, ba uneori îmi repetă notificarea în sine, ceea ce face și ca sunetul notificării să se repete în continuu…

Într-un final, am încercat și Notification light for Samsung, dar și asta a pierdut suportul pentru edge lighting în Android 14. Am revenit, ulterior, la aodNotify.

Aplicațiile pornite din Notificări

Nu știu cum se numește funcția, dar când ai configurat în Notifications » Notification Pop-up Style pe Brief și primești o notificare, dacă interacționezi cu ea, ți se deschide aplicația respectivă într-o fereastră.

Nu am reușit să găsesc cum se numește și/cum/dacă pot dezactiva funcția respectivă. Dacă știe cineva, dați-vă cu părerea, că mă scoate din sărite.

Material You, și Monet

Cei care mai au timp și răbdare să stea la curent cu Android, știu că Google a introdus acum ceva vreme designul Material You. În principiu e o idee mișto: aplicațiile, precum și iconițele lor, folosesc toate o paletă de culori unificate pe care o alege sistemul automat (în funcție de wallpaper), sau pe care o poate altera ușor utilizatorul.

În practică? Cineva de la Google a uitat că sistemul lor de operare suportă Live Wallpapers, și niciodată culorile din acestea nu sunt extrase corespunzător.

Pe lângă această bubă, culorile sunt extrem de… șterse, și nu există posibilitate să le modifici. Ai de ales câteva palete de culori și aia e…

Pe Xperia puteam folosi Repainter să aleg niște culori mai cu viață, dar pe One UI nu funcționează corect (nu se aplică niciodată). Dacă aveți o idee de ce/cum, I’m all ears.

Switch-ul între aplicații

Promit, e ultima: când apăs pe butonul Aplicații Recente (Recents), lista de aplicații mereu îmi evidențiază aplicația care a fost deschisă anterior, astfel că dacă schimbi între 2 aplicații constant, este foarte utilă.

Și totuși, aș dori să nu mai facă asta. Idei? Setări ce-am ratat?

Pe final, nu vă las cu nici o concluzie, voiam doar să mă plâng.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

102 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 54166
    • Te-a agresat vreun „sarac” cu Youtube fara Premium? Sau de ce esti atat de suparat?

      Comentariu apreciat.12312
    • Mue la youtube premium. Inteleg Spotify, Netflix si altii care cumpara si revand continutul, dar youtube? Sa platesc pentru continut pe care ei il primesc gratis? Mue, am zis.

      Indecis. Tu ce zici?8675
    • Daca timpul tau nu valoreaza nimic si preferi sa platesti cu el pierdut in timp ce urmaresti reclame ce pot sa zic…

      Indecis. Tu ce zici?4843
    • 7even eu stiu ce pot sa zic: adblock

      Comentariu apreciat.529
    • Ai fost molestat de youtube premium?

      Indecis. Tu ce zici?3512
    • Și pe TV ce ad lock pun? Că 90% din timpul pe YouTube e pe tv

      Indecis. Tu ce zici?2011
    • @Radu – Plătesc Premium pentru Music. Am toată colecția de albume preferate plus că le pot adăuga și pe cele din colecția mea personală dacă nu le găsesc cumva online. Am închis de multă vreme subscripția la Spotify, aș vrea să nu plătesc din munca mea niște jeguri care nu plătesc artiștii. Așa că Music+Bandcamp este combinația câștigătoare. La asta se adaugă RockRadio (pentru 3 euro pe lună vine la pachet cu aplicațiile de muzică clasică și jazz).
      Dar Music YouTube e baza. Așa că le dau banii.

      Indecis. Tu ce zici?248
    • Cipper: daca ai tv cu Android TV OS, poți pune https://github.com/yuliskov/SmartTube

      Dacă nu, atunci dă frumușel cu cardul :)

    • >> aș vrea să nu plătesc din munca mea niște jeguri care nu plătesc artiștii

      Si ai gasit youtube care plateste chiar mai putin decat Spotify.

      Indecis. Tu ce zici?288
    • Atunci Radu data viitoare sa il suni pe vreun bricoleur favorit al tau din Canada sa il rogi sa iti puna clipurile lui pe transfer si le iei tu a doua zi, ca sa nu medieze o platforma care iti cere echivalentul unui pachet de tigari pe luna relatia ta cu bricoleurul favorit. Parca e de porc sa fii asa chirnog pe fata

      712
    • Trebuie să fii tare muist ca să zici că e mult 26 lei pe lună pt extrem de multe canale super super. Nu mai zic de muzică. Dacă ai ști câtă munca implica un videoclip, ai tace dracu din gură.

      48
    • Eu platesc 6,5 lei pe luna yt premium si music.

      33
    • @weeeq please…do tell the process

      12
    • Youtube Family cu 6 utilizatori.
      E 39 de lei(52 daca iei de pe apple store).
      39÷6=6,5

      Legal. Am mai zis asta si tot numa manute rosii am primit.

      80
    • YT Premium cumpărat cu VPN pă Argentina e până în 5 lei și continuă să scadă concomitent cu moneda ARS.

      10
  2. Sper să nu îl scapi din mână, ci într-un givăuei d’ăla la vreun cititor ahtiat după … Fain review, bune informații complementare. Mulțumesc!!!
    Bradului la munte-i place … da’ nu în casă 😋 Acu’ depinde și de conifer …

    153
  3. De fapt doar ai vrut sa te lauzi ca stai in Mamaia, este? Ca bani de S24 are orice sarac…

    Comentariu apreciat.356
  4. Nu pot aprecia o companie care vinde 3 procesoare diferite având 3 performanțe diferite.

    Deși costă mai mult decât un iPhone, Samsung nu are costurile pe care le are Apple, care își dezvoltă propriul OS, hardware, data centere, iCloud, App Store, WebKit, Swift, și așa mai departe. Da, 80% dintr-un smartphone Samsung nu este dezvoltat de către Samsung.

    Samsung, care nu are capacitatea de a trimite o actualizare de OS la timp, iar atunci când o face, se limitează la un ultimul model lansat, ulterior trimite și pe celelalte modele.

    Samsung, care nu a rezolvat bug-urile de pe seria S23, deși s-a lansat de 1 an de zile.

    Samsung, care spune că folosește titaniu pe S24 Ultra, dar dacă citești pe site-ul lor la notițe: “Titanium is only applied on the device frame. Frame does not include volume and side keys.”

    Samsung, care se folosește de un marketing foarte ieftin și folosește cuvântul AI doar pentru că este în vogă inteligența artificială — dacă nu știți, Galaxy AI nu există, Samsung folosește Google Gemini și Google Cloud cu funcții dezvoltate de Google.

    Samsung, care mi-a vândut cel mai slab telefon pe care l-am avut, S22 Ultra cu Exynos, și care încă nu a rezolvat lag-ul de la cameră nici acum și alte bug-uri enervante, pe care le-am raportat de atâția ani.

    Samsung, unde echipa de marketing (și nu doar) folosește un iPhone pentru a trimite mesaje.

    Samsung, la revedere.

    Indecis. Tu ce zici?9394
    • >> Samsung nu are costurile pe care le are Apple, care își dezvoltă propriul OS, hardware, data centere, iCloud, App Store, WebKit, Swift, și așa mai departe.

      Isi dezvolta toate alea ca sa poata sa ia 30% comision din ce se vinde pe unicul app store pe care poti sa-l folosesti pe iPhone. D-aia e mai ieftin.

      Indecis. Tu ce zici?3125
    • ce-mi plac astia de compara primul lor telefon de acum x ani cu unul din ultima generatie care, in afara de cateva chestii, e total diferit.

      iar citatele de pe tot felul de site-uri despre cele mai nesemnificiative detalii… also priceless.

      Adio Claudiu!

      Indecis. Tu ce zici?2836
    • Dude, are you ok?

    • După dumele cu filmat lansarea iPhone 15 cu telefonul, carcasa integrală din titan, Claudiu lovește din nou:
      Samsung nu are costurile pe care le are Apple, care își dezvoltă propriul OS, hardware, data centere, iCloud, App Store, WebKit, Swift.. 🙄

      Să-i zic de la cine a comandat Apple ecranul pentru iPhone 15?
      Parcă toți producătorii de smartphone sunt integratori de hw…ecranul îl iau de la Boe sau Sammy, proace de la Qualcomm sau TNMSC, wifi de la Broadcom etc.

      Indecis. Tu ce zici?2111
    • „Samsung, care mi-a vândut cel mai slab telefon pe care l-am avut, S22 Ultra cu Exynos” – nu e vina Samsungului ca tu nu esti la curent cu barfele. Cred ca si fi-mea de 3 ani ar evita telefoane cu procesor Exynos.

      Daca mai asteptai o generatie, aveai alta parere.
      Si ce bug-uri are seria S23? Hai, lamureste-ne.

      94
    • @Claudiu, nu e doar problema Samsung, toți producătorii de telefoane Android au probleme, inclusiv Google. Asta se întâmplă pentru că Android trebuie să ruleze pe mii de procesoare simultan și pe telefoane care pleacă de la câțiva dolari, la mii de dolari.

      Apple nu are problema asta, ei au practic un singur telefon pe an (plăcile lor de bază sunt aproximativ identice între modelele din același an), căruia îi pun ecran, camere și baterie diferite. Și cu asta basta.

      90
  5. Io daca-mi schimb vechiul android si iau tot android nu dau mai mult de 150$ pe el. Problema e ca nu vad radio FM pe astea noi, asta de-l am merge uns.

    Din ce vad aici multi bani pentru un telefon (are macar 3-4 ani updateuri, apropo sau dupa 1-2 ani te rogi la sfinti macar pentru alea mici?), multe chestii care-ti fac nasoale, nu pricep de ce va biciuti singuri..

    Comentariu apreciat.407
    • Nu prea mai ai cum sa vezi radio FM pe astea noi care nu mai merg cu casti analogice cu fir, fir care era si antena FM. Si exeptand cazuri izolate, nici nu mai ai nevoie de radio FM cand poti asculta pe internet la calitate mult mai buna.

      Indecis. Tu ce zici?228
    • S24 are 7 ani de suport.

    • 7 probabil cu rugaciuni si nici macar Google nu-si ofera 7 versiuni majore de OS la troacele lui.

      De aia nu poti cere banii pe care ii vrea capitalistul alalalt, aia macar garanteaza versiunile majore macar 5 ani si ofera la multe din telefoanele lor 6, 7 ba chiar 8 ani de versiuni. Alea minore vin uneori si dupa, de-ti faci cruce.

      Indecis. Tu ce zici?1622
    • Motorola G84 ; are mufa de jack 3.5, radio FM, storage de 256 GB, cică 12 de memorie…
      Se mișcă bine, după o lună…
      Ok, doar un update de Android inclus, dar după 3 ani oricum se va mișca ca un kur…
      Preț : 250 euro, la liber .

      211
    • Samsung’s Galaxy S24 series offers a full seven years of OS and security updates, matching Google’s update timeline for the Pixel 8.

      Pula mea.

    • E prima oara cand incearca si daca poate, poate Google sa reuseasca 7 versiuni majore bag mana in foc pentru Samsung ca nu o reuseste.

      Pun reminder pentru 2030 daca telefonul asta are major releasul din anul ala eu mananc o palarie cu sare si piper.

      911
    • Am oneui6 si android 14 pe s21fe. Daca merg updates pe asta, merg sigur si pe alea mai noi.

      Ps. Radio FM e tehnologie veche, unii (de ex Belgia) nici macar nu mai vand radiouri am/fm. De emis nu mai zic.

      Today the majority of DAB broadcasts around the world are using the upgraded DAB+ standard, with only the UK, Romania, Brunei, and the Philippines still using a significant number of legacy DAB broadcasts.

      111
    • in Belgia e putin probabil sa ai razboi nu putem spune acelasi lucru despre Romania.

      Dar sunt extrem de curios ce faci fara internet in vremuri de razboi… de unde te informezi?

      eu am radio cu baterii in garaj fix pentru momentul ala cand se hotarasc rusii sa ne dea razboiul/nucleara/ sa ne rada internetul.

      Never trust only technology.

      137
    • Are dreptate Mihai, primul lucru care pica in caz de raboi, telecomunicatiile, asa radioul e arhaic si e mai greu de bruiat. Omori un stalp 2-3 13, da tot poti avea comunicatii la nivel local un stalp la caiata si asa mai departe

      10
    • Nu stiu ce sa zic băbăeț. In Ucraina au aia semnal si net pe mobil. Si starlink.

      51
  6. Ti-ai luat S24 Ultra si nu zici nimic de AI? De ce?

    Indecis. Tu ce zici?1519
    • Pentru ca il foloseste doar pentru Insta, Whatsapp si prnhub.

      Comentariu apreciat.573
    • Pentru ca se plateste de la anul :))

      184
    • Ce-aș putea să zic?

      Nu am conversații la telefon decât în Engleză si Română, mi se rupe de traducerea aia „AI” automată.

      Nu prea fac poze pe care le vreau modificate după, cu AI.

      Am un PC perfect funcțional pe care să „creez” (nu că aș fi eu content creator), deci nu văd de ce m-aș chinui pe un ecran mic să fac lucrurile astea.

      Ce-aș putea zice ce nu s-a văzut în prezentarea lor, care a fost complet plictisitoare?

    • prezentarea lor, care a fost complet plictisitoare, bai, credeam ca apple adorm oameni, dar la samsung nici nu m-am putut uita, plus edit-ul ala de AI cu sters reflexia din sticla, like wtf bro, de aia e sticla sa te reflecti in ea dar se pare ca fake is the new normal

      53
  7. yo am iPhone pe motiv de hearing aids compatibility,
    scriu aici pe motiv ca am vrut sa te ajut cu bradutul:

    cere intr-o fitofarmacie asa:

    1x plic Lieto 4g,
    1x flacon Universalis 20ml,
    1x flacon Voliam Targo 10ml &
    1x pachet StartAZ pentru 10l, care e un combo de fertilizanti, delfanplus + tradecorp AZ.

    cantitatile de mai sus sunt ambalate pentru 10l solutie.

    cu o seringa/cantar iti extragi 1/10 din ambalaj si le combini intr-un litru de apa;

    restul pastrezi in ambalaj, la racoare si lipsit de expunere directa la soare, pana la urmatorul tratament;

    pentru a obtine o solutie omogena, torni 500ml apa in pulverizator, apoi 0.4g lieto & agiti pana la omogenizarea culorii;
    apoi adaugi 100ml apa, agiti din nou;
    succesiv, repeti pasii de mai sus cu restul produselor, incepand cu pulberile & terminand cu cele lichide.

    cu solutia obtinuta iti pulverizezi planta cu o acoperire uniforma, incercand sa ajungi si in interioriorul coronamentului.

    repeti procesul saptamanal, de 3ori.

    spor,
    h.

    Comentariu apreciat.391
    • Mersi!

      Recomanzi o „fitofarmacie” online? Am văzut pe unde sunt pe-aici în oraș și mi-e groază să merg prin zonele alea să caut locuri de parcare.

    • #hori: impotriva Metcalfa in gradina ai un sfat?

      02
    • @hori
      3 din cele 4 recomandate sunt fungicide/insecticide … Znuff s-a plans ca se usuca fiind tinut la interior.
      Te intreb respectuos, pentru ca nu ma pricep, daca nu este cumva exagerat
      Si eu am 5 pini mediteraneeni crescuti din seminte culese de pe jos din Sicilia si cand m-am documentat pentru plantare am citit ca desi dupa clima de acolo te-ai putea gandi, de fapt nu le place mai ales langa sursa de caldura.
      Poate asta o fi problema si la Znuff?

      70
    • @Znuff: verdon.ro

      @Zippo: Ovipron Top + Sivanto Prime la faza de buton verde [iesire din repaus vegetativ]; Apis+Mavrik+breakthru cand apar formele mobile [adultii];

      @andreid: pe langa carenta de lumina, care se poate compensa cu o lampa LED cu brate pentru crestere, eu suspectez si exces de umiditate in vas [prezent / sau trecut], ergo micoze, ergo antifungice; voliam l-am recomandat sa controleze rezerva biologica de acarieni/testosi care va ecloza datorita pragului termic de la interior; nutrientii i-am recomandat pentru conservarea pigmentilor/green effect in echipa cu strobilurina din Universalis.

      Pinus pinea, acesta e varietatea des intalnita in zona, e sensibil in primul rand la excesul de umiditate; secundo, e sensibil la diferentele bruste de temperatura: daca e aproape de o sursa directa de caldura, gen radiator, se va vedea pe el. In Romania, marea majoritate a problemelor cu coniferele sunt din cauza plantarii in sol cu textura nepotrivita / drenaj deficitar.

      Cheers,
      h.

      170
    • post edit, [inca] nu am cont:

      @andreid: doresc sa clarific: am vrut sa scriu ca Pinus pinea este sensibil la excesul de umiditate la radacina.

      61
    • #hori: mutumesc de sfat

      31
    • Eee … să trăiască iubitoru’ de verdeață!!!
      Marginea Drumensis cu ce se tratează!? 🤪

      41
    • @hori
      cum as putea lua legatura cu tine sa te mai intreb una alta cand ai chef?
      chiar mi-as dori sa duc acei pinus pinea la maturitate

      60
    • @HM: cu Nicotiana tabacum sau Atropa belladonna; same family, but it hits different. :D

      @andreid: cere-i lui vali mail-ul meu si iti raspund cu placere.

      spor,
      h.

      00
    • @hori, la „bradul” ala din poza nu ai ce sa ii mai faci, l-a scos din repaos vegetativ iarna si il tine in casa in ghiveci + udat, e deja uscat, mai tre doar sa se propage peste tot, poti sa dai cu mama chimicalelor pe el.

      00
    • @Baltha Zerus: da, e borderline situatia, dar am salvat destui aflati in faza asta; e decizia lui @Znuff daca doreste sa incerce sau nu. eu fara sa inspectez o sectiune de lemn, nu pot spune argumentat „da sau ba”.

      Cheers,
      h.

      00
  8. cel mai prost review de telefon pe care l-am citit. am aflat ca:
    – ai instalat manual o aplicatie care nu e suportata si, surpriza, nu merge cum trebuie
    – e frig afara
    – telefonul are baterie
    – android nu alege bine culorile la iconite
    – switch intre aplicatiile recente e foarte util, dar cum se dezactiveaza?

    cred ca fix acelasi review se potrivea la fel de bine la modelul budget / entry level de la samsung (ok, in afara de tianiu pe margini).

    Comentariu apreciat.6516
  9. Nu ne-ai zis si de zoom-ul ala care e mai mic decat la S23 Ultra, dar e mai bun din AI :)))))))))))))))))
    Intre timp, preturile la S23 si S23 plus raman constante (in sus) de juma de an. Si ma astept sa mai ramana inca pe atat

    113
    • N-am zis, pentru că:

      1) e frig afară, nu ies din casă să fac poze de tâmpit la -5°C

      2) nu am pe cineva aproape cu S23 Ultra ca să fac comparație side-by-side

      Nu consider că pot să emit o părere informată din amintirile mele de când m-am jucat, astă vară, cu un S23 U…

  10. Eu vreau doar sa vad QuickShare-ul lor portat pe iOS acum ca e adoptat si de Google, sa nu mai simt ca trebuie sa fac ritualuri dubioase la 12 noaptea ca sa pot trimite un pachet de fotografii intre doua telefoane amarate a caror singura vina e ca au sisteme de operare diferite.

    42
  11. Nu am găsit, totuși, soluție pentru micșorarea iconițelor de pe Home Screen

    Apasat lung pe home screen, settings, modificat home screen grid

    Sper ca asta cautai.

    00
  12. Deci Samsung vinde acum telefoane la pret de iphone? Lol.

    1010
  13. Avand in vedere ca toti utilizatorii normali folosesc huse la telefon, nu poti pune cititor de amprenta pe spatele telefonului…

    523
    • Wow, oare cum ne-am descurcat înainte cu huse și cititor de amprente pe spate?

      Că existau și funcționau OK.

      Ia fi atent aici: https://clickgsm.ro/shop/5679-large_default/poza.jpg

    • Pai da, transparenta, dar daca vrei o husă de om normal, mată, gaura aia ar arăta ca un anus.

      Ergonomia este evidentă pe față, oricum ești cu degetul le ecran, deci E logic să fie senzorul de amprenta pe ecran.

      518
    • Existau și mate, existau și din piele, și din ce naiba vrei tu…

    • Eu am xiaomi cu senzor pe spate. Soția are xiaomi cu senzor pe butonul de pornire. A avut cu senzor în ecran. Cel mai practic este pe spate, apoi pe butonul de pornire. Ăla pe ecran este contraintuitiv, nu merge în peste 50% din încercări, trebuie să ai degetul curat, să îl miști încet etc. Ăla de pe spate mergea și cu mănuși chirurgie, și ud și repede. Nu îl mai pun pe spate din considerente de cost, nu de „dizain”. Când ai 5,6,7 camere pe spate nu un senzor face diferența…

      14
  14. S24U vine cumva cu Snapdragon worldwide? Pe GSM arena nu are trecut Exynos la CPU, spre deosebire de frații mai mici.

    31
  15. Vezi daca nu stii sa scrii numai reviewuri pozitive? Acu’ economiseai 1000 euro si il primeai gratis doar sa scrii despre el. Nimic n-ai invatat de la guru ala al tech-ului.

    94
  16. Cea mai buna pozitionare a cititorului de amprenta a fost la Samsung S10, pe butonul din stanga telefonului, ideal pozitionat pentru degetul mare (daca erai dreptaci, bineinteles).

    39
  17. @Znuff daca citesti sa stii ca nu esti singurul, ma refer la cititorul de amprenta pus pe spatele telefonului. Nu imi dau seama daca e tehnologia de vina sau am facut eu ceva gresit dar mi se intampla uneori sa nu citeasca cum trebuie.

    33
  18. Actual posesor de xperia xz (nu mai știu de care) și ceva Samsung de la corporație (nici nu mă deranjez să mă intereseze modelul), am găsit zilele trecute fostul meu xperia z5 premium printr-un sertar. Ce finuț, ce ușor, ce rezistent (are totuși câțiva ani de folosire, câteva trânte și multe scufundări și în afară de faptul că nu mai sunt actualizări pentru el funcționează perfect), ce frumos se încadrează în palmă și se operează fără să îți fie frică că îl scapi. Am căutat pe gsm arena ceva nou cu aceleași dimensiuni și greutate. Doesn’t exist. Doar cărămizi mari și grele și ecrane de televizor. Chiar nu există piață pentru niște telefoane de dimensiuni rezonabile care să știe mail/WhatsApp/fb și alte câteva pe care le folosim majoritatea fără mari pretenții sau firmele se duc pe fentă ca un grup de autiști pe „mai mare/mai puternic/mai mult ecran” fără să aibă habar ce își doresc cel puțin o parte din utilizatori?

    72
    • Dacă Apple au renunțat la modelele Mini, tu ce crezi?

      Nu prea există piață pentru ele. Nu vinde nimeni suficient de multe unități încât sa merite R&D-ul pentru acel form-factor în așa fel încât să facă și profit de și sa justifice și oferirea suportului tehnic pentru mulți ani.

      Poți sa te uiți la Asus Zenphone 10, dar prețul mi se pare mare…

    • Ca posesor de 12 mini… astept cu nerăbdare SE 4. Asta daca nu recicleaza 14-le… 15mm mai lung si 40g mai greu… nu e de mine

      31
    • 13 mini aici, din pacate SE-urile sunt mai mari. Cand se va duce asta, voi lua altul nou.

      20
  19. Acele „themed icons” mi se par super enervante pentru ca nu au suport full din partea dezvoltatorilor. Adica aplic themed icons, dar din 10 iconite doua nu s-au schimbat si deja s-a stricat toata tema de mai bine le lasi in culoarea standard. Mai mult decat atat, fiind toate de aceeasi culoare sunt mult mai greu de identificat aplicatiile la un scroll rapid…dar na, fiecare cu gusturile lui, la fel cum este si cumpararea unui telefon portocaliu :-P

    30
    • E mult mai „roză” situația față de acum 1 an.

      Până si aplicația George de la BCR are material you icon.

      Pe pagina mea cu aplicațiile cele mai des folosite, acum un an nu erau nici jumate cu iconiță material you. Acum mai am vreo 8 (din 30) care nu au, iar una din aplicații o țin eu intenționat fără update.

  20. dupa ce ti ai facut treaba cu bradul (ala e un picea nenorocit din cate vad), il duci afara (acum, pana e iarna), sapi o groapa si il rasadesti.
    altfel, il tii cu toate riscurile in casa si la primavara faci manevra cu rasaditul, cu mentiunea ca trebuie sa l tii cu radacina si pamantul ala din ghiveci, intr un recipent cu apa, cam 1 ora.
    O sa cheleasca dar daca va mai fi ceva viata in el, o sa vezi muguri proaspeti dupa prima saptamana. Am deja 2 rasaditi si al 3 lea e la ghiveci, asteptand aceeasi soarta.

    54
  21. Pentru modificarea marimii pictogramelor (icons) de pe Home Screen, poti instala NiceLock, modulul Theme Park si in tab-ul Icon gasesti optiunea Size (trebuie sa apesi pe sageata pentru ca nu e vizibila cand se deschide prima oara meniul).
    Partea proasta e ca nu se aplica design-ul Material You atunci cand se redimensioneaza iconitele cu metoda mentionata.

    00
  22. Apropo de cititorul de amprenta de spate, cred ca cel mai misto mi s-a parut la un Huawei P9 light. Aveai posibilitatea de gesturi (daca dadeai swipe in jos, se dadea bara de notificari in jos).

    Samsung sa le multumeasca americanilor ca le-au pus interdictie la GMS, altfel ii depaseau de mult. Huawei P30 Pro a fost ultimul android perfect, interfata eMUI era ce trebuie, iar cu procesoarele lor Kirin cred ca depaseau de mult SnapDragon.

    Altfel, cand nu prea ai competitie, nu prea iti arde de imbunatatiri. Mai bagi o rama din titanium, mai bagi niste emoji si gata noul S.

    43
    • Nu ca as ridica in slavi vreo companie sau alta, ca sunt consumator, nu actionar sau angajat, dar treaba cu swipe si gesturi e de vreo 5-6 ani pe telefoanele de la Samsung.
      Pe vremuri faceai asta si de pe senzorul de amprenta ce era fizic pe butonul de Home (swipe jos si iti deschidea bara de notificari)

      S-au „inspirat” toti de la toti atat de mult ca e greu sa mai zici ca ala e OG in ceva anume si e cel mai bun.

      Android scoate functii pe banda rulanta, iOS le copiaza 4-5 ani mai tarziu si le imbunatateste considerabil fata de ce au scos ceilalti.

      40
    • CristiBM nu am zis ca Huawei au fost primii, am zis ca era cel mai usor de utilizat swipe pe senzorul de amprenta pus pe spate, cu aratatorul. Swipe pe butonul/senzorul de home mi se pare peste mana, sincer.

      00
    • La Nokia, când încercaseră ei modelele cu Android, puteai folosi senzorul de pe spate ca scroll. Was nice.

  23. Cititorul de amprente in general mi se pare o fitza inutila, un fel de „nu mai avem ce/cum inova, mai bagam din top cate-o cioaca din asta”.

    Un PIN/pattern e mai mult decat suficient, pentru Gigi care sta pe Fb, vrea plm sa ii sparga lui cotetul.

    Iar daca chiar vrei sa faci ceva usor de folosit si ergonomic, faceID.

    37
  24. Oare stii ca puteai sa mai primesti inca 5% reducere de la samsung daca tot ai luat direct de la ei si pretul era undeva la 6330?

    00
    • Dacă nu mă înșel, reducerea aia de 5% era dacă foloseai aplicația lor, Samsung Shop/Galaxy Shop, sau cum naiba se numește…

      Am încercat, n-a funcționat în România.

      Am primit doar ~931 Lei pe telefonul vechi, 500 lei extra reducere pt. pre-order, si cred ca 100 lei? pt. „first order” sau ceva de genul.

      7199 – 931 – 500 – 100 = 5668

  25. Xperia 1 iv al meu s-a stricat și când l-am dus la reparat am dat peste S24, fiind prima zi după lansare. Am zis ”give it a try!” că cine știe poate renunță și Sony la a face telefoane și trebuie să mă obișnuiesc cu Samsung…
    Ca obiect e frumos, nu zic nu, dar am aceeași problemă ca și tine: mărimea elementelor de pe ecran.
    Și mai am una în plus: Samsung are cel mai imbecil dialer din toate telefoanele. Ca să apelezi pe cineva trebuie să faci tot felul de scheme. Mi-e dor de dialer-ul de pe HTC-uri: simple, rapide, logice. Pe Sony la fel, e un dialer superb, simplu și eficient.
    Și bloatware enorm. Plus căcatul ăla de Samsung account care ți se tot bagă în față. Nu îl vreau domnule!
    Noroc că între timp am primit Xperia înapoi. Rămân tot la Sony.

    20
    • Ah, și am uitat. Cititorul de amprente e cel mai logic acolo unde îl are Xperia: pe margine. Era bine și pe spate, dar pe margine e și mai ok.

      10
    • Pune dealer ul de la Orange
      Are și anti-spam etc
      (Orange Phone replaces your default dialer application on your Android phone to provide you with more advanced features such as anti-spam..)

      Iar pentru toate celelalte Niagara Louncher și toate iconițele vieții .. dacă vrei sa stai pe One Ui exista Theme Park în Samsung Galaxy Store..

      20
    • Și mai am una în plus: Samsung are cel mai imbecil dialer din toate telefoanele.

      Poți pune cel de pe Xperia, care de fapt e „Phone by Google”: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.dialer&hl=en&gl=US

      Și eu l-am pus înapoi repejor, că nu-mi place ăla de la Samsung deloc.

  26. POCO F5 luat cu 1250 de lei!
    #sărac :)

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)