Importatorii IT și-au deschis firme profitabile

Înainte de 2008, a fi unul dintre importatorii IT din România era ca și cum câștigaseși la loterie. Bani, faimă, femei. După ce criza a lovit România, au început să apară și problemele. UltraPro, Depozitul de Calculatoare și alții au dispărut, Scop a fost cumpărat de polonezi, RHS și Tornado au fuzionat, dar problemele nu s-au oprit aici.

  

Schema nouă este să rulezi afacerile pe o firmă în paralel cu firma cu probleme. Scop are IT Smart și Docentris, RHS are LIKEIT, Tape are Bis-Tech Solutions și așa mai departe.

Cam asta e cheia în care trebuie citită știrea cu venirea ABC Data în România.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Sefu’, nu aranjezi icoanele alea de share ca arata ca pe un site de 2 lei.

  00
 2. Verticale… da, pare o problema de cache bata-l vina.

  00
 3. https://imgur.com/iiMRvk6

  La mine e afișată corect. Xperia L, jellybean 4.2.

  00
 4. În ultima perioadă importatorii au devenit „producători autohtoni” de tablete, telefoane și alte gadget-uri. Avem Allview, Evolio, UTOK, Serioux, E-Boda, Infotouch și probabil mai sunt câteva brand-uri românești.

  00
 5. Apropo de „paralelisme”, abia acum am vazut ca ai si pagina de Facebook.

  00
 6. Apropo de paralelisme, ești cam. Află mai multe informații legate de scop, cine are it Smart, in ce situație financiară e cu anaf și ce va face fiecare firmă.

  După, revii și scrii, ca un băiat informat ce vei fi.

  00
 7. Parca Scop dupa preluare a fost invitata la ANAF si le-a reconsiderat ceva tranzactii, rezultand cateva milioane bune de plata pentru TVA; „ironia sortii” a fost ca, anterior preluarii, s-a facut un DueDil atat de ANAF cat si de unii din Big4 si nimeni nu a vazut tranzactiile dubioase

  00
 8. Va dau un pont! Daca industria IT in Romania s-a stabilizat si cu greu mai poti intra ca un competitor veritabil, urmeaza industria „robo”. Cine-i informat si relativ inteligent, ca sa intuiasca si sa prinda startul, poate avea tot ce enumerai tu mai sus: bani faima, femei. :)))

  00
 9. Raiiar ia zi-ne si noua cine are IT Smart ca sa vedem daca ti-ai facut bine temele.

  00
 10. Atat Like IT cat si IT Smart sunt niste backup plan-uri care functioneaza in timp ce Scop si RHS se scufunda incet incet.

  Pana la sfarsitul primaverii RHS muta toate operatiunile pe Like IT iar Scop se lupta cu o mana de oameni (20-25 fata de peste 200 inainte de criza) sa tina linia de plutire, in timp ce IT Smart fac business de doar 12 luni cu distributii de HP, Epson, APC, branduri pe care alte firme cu traditie de peste 10 ani nu au cum sa le distribuie pentru ca nu au relatiile aranjate . Si DA, Smart IT nu este oficial a patronului Scop, insa cine stie…cunoaste 🙂

  00
 11. Nu e asa.
  Scop s-a dus la fund dupa faza cu TVA-ul si intrarea in insolventa iar actionarul majoritar ABC Data nu avea niciun motiv sa o sustina pt ca valoarea companiei era mai mica decat banii ce trebuiau dati la stat. Ei s-au limitat in a-l deporta pe Visan, celalalt actionar important, fondator Scop si artizanul tranzactiei cu ABC Data. Tot el este in spatele IT Smart ca trebuia si el sa-si umple timpul cu ceva.
  Docentris si Net Consulting (azi Asseco) exista de ani buni si sunt companii infiintate de fosti co-fondatori Scop.
  Mentionarea Tape e doar o gluma, aproape nu mai exista pe piata de ani buni.
  RHS a creat Like IT ca raspuns la emag marketplace, din dorinta de a uni onlinerii si retaileii IT&C, un lucru nobil dar utopic.
  Mai interesant ar fi sa stim cum a reusit Stanciu (Asesoft, eMag, Flanco) ca sa opereze pe Flanco cu o companie noua desi cea veche era in insolventa si avea un actionariat destul de divers. Sa fie oare bagheta magica a lui Ghita prin mana prietenului Ponta?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube