ABC Data Polonia cumpără 51% din SCOP

scop

Scop Computers a vandut 51% din actiuni companiei ABC Data din Polonia. Tocmai s-a semnat, urmează să se anunţe şi pe canalele oficiale. Suma pentru care s-a semnat tranzacţia este 5 milioane euro.

Comunicatul de presă al polonezilor:

We are very pleased to announce that on November 30, 2010 the Board of ABC Data S.A. signed an agreement to acquire SCOP Computers SA, a leading IT distributor in Romania. Following the transaction, ABC Data acquired 51% percent of the company’s shares, and within three years will be the sole owner of the company (100%).

Acquisition in Romania was  made possible thanks to the sources that our company has gained from the institutional and individual investors who trusting in the strategy and the success of ABC Data bought shares of our company.

SCOP a rulat 117 milioane de euro în 2008, a ratat fuziunea cu RHS/Tornado din iunie 2009, retrăgându-se la timp. Firma îi are acţionari pe (cpt.) Alexandru Vişan şi Dragoş Şerban Stan, iar în 2009 au avut un profit de 1,3 milioane euro.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. astia sunt asa de puternici pe piata noastra ca sa-i cumpere polonezii ?!? (nu ma refer la carnatii polonezi) 😕
  nu era mai ieftin s-o ia de la firul ierbii ?!? 😛

  00
 2. Polonezii sunt oricum mai tari decat noi. La noi criza e completata si de incopetenta conducerii tarii.

  00
 3. Si uite de ce haterii or sa ramana hateri si fanii vor ramane fani. GG zoso 🙂

  00
 4. daca cauti „scop computers” pe google news gasesti articole de marti anuntand acest lucru (in poloneza evident)… deci e probabil ca obae s-o aiba si el… :)))

  00
 5. eu presupun ca vor exista contracte de achizitii publice prin astia. ca de asta vand ca sa poata

  00
 6. offtopic, sorry ‘bout that:
  @Elcora: voi n-aveti si niste preturi pe site? ma interesau si pe mine niste chestii de pe acolo (da-mi un mail, eventual – subiectiv la gmail). mersi

  00
 7. A aflat si ZF dupa 8 minute 🙂

  00
 8. Ma bucur pentru ei si pentru toti utilizatorii Toshiba. Din 2003 am achizitionat doar gama Qosmio, iar serviciile SCOP erau sub orice critica in ciuda preturilor mari. Sper ca polonezii (sper, doar) sa dea dovada de mai multa incredere fata de clientii fideli, nu ca fostii imbracati cu „iepuleti” la supt-brat. In fine, oricine ar spune orice, mai rau decat cu fostii e imposibil.
  Sper sa ii concedieze in 3 ani pe toti de acolo. In fine, mai am doar 2 ani garantie la Toshiba. All the best.

  00
 9. @ plaiesu
  nu uita ca toate firmele straine lucreaza cu romani. si doar stii si cum se cheama imnul nostru… 😉

  00
 10. Nu ca ar conta foarte tare, dar nici fuziunea RHS – Tornado n-a mai prea avut loc… John Cusa (fost CEO Tornado) e pe achizitii la RHS si altceva nu am mai retinut 🙂

  00
 11. NOU
  #12

  Cifrele despre venitul si profitul SCOP sunt gresite, corect fiind 81.75 milioane de euro si 1.11 milioane de euro. Conform sursei cea mai autorizata in acest domeniu, Ministerul de Finante si folosind cursul mediu anuntat de BNR pentru 2009.
  Daca ar fi fost scrise sumele in $, era mai aproape de realitate.
  Evaluarea este destul de corecta, 5 milioane pentru jumatate din firma inseamna 10 pentru toata. Practica obisnuita este sa determini valoarea firmei prin echivalare cu profitul estimat pe 10 ani.
  In ciuda profitului mic ca %, SCOP era o firma destul de sanatoasa, fara probleme financiare si cu oarece succes in piata. Ma intreb de ce o vand si sunt curios ce vor face in continuare.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube