Importanţa ştirilor importante

Am încetat să urmăresc siteuri de ştiri prin RSS. Am păstrat doar Mediafax şi Hotnews şi am eliminat restul. Am introdus money.ro pe lângă ZF.ro şi cam atâta.

comedy_channelIdeea de bază e simplă: nu mă interesează ştirile care nu au un impact, oricât de mic, asupra societăţii. Iar băieţii de la siteurile economice asta fac (sau ar trebui să facă): să selecteze din găleata de ştiri pe cele importante, care au efect asupra mediului de afaceri şi societăţii.

Exemplu1: acum ceva vreme, într-o duminică, se certau la TV unii de la PDL cu alţii de la PDL. Reporterul vorbea grav despre situaţie, probleme, consecinţe, bla bla bla. Nu s-a întâmplat nimic pentru nimeni. Practic, am pierdut câteva minute aiurea, urmărind o pseudo ştire care n-a avut nici un efect.

Exemplu2: Andronic scrie despre plecarea lui Geoană de la PSD. Îi pasă cuiva de plecarea unui om de paie dintr-un partid care nu îl mai vrea? Nu. Nici măcar lui nu îi pasă. A plecat Dan Ioan Popescu. Au frecat duda seri intregi pe seama lui. Nu s-a întâmplat nimic.

Exemplu3: divorţul fostului deţinător al licenţei Alcatel pentru România de o fostă minoră sau divorţul unui fost cântăreţ de latino de o fostă vedetă de telenovele care lătra pe mail la deţinătorii de siteuri că ea e o persoană foarte importantă în România şi că ar trebui tratată cu respect, şi că de fapt Oana e numele ei de scenă, ca pe ea o cheamă Ioana. Cui pana mea îi pasă de aşa ceva? Serios?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. cam asa fac si eu cu articolele de pe zoso.ro (si altele): Titlurile si primele 2-3 randuri citite prin RSS sunt primele 2 filtre. Citesc full 2-3 aritcole din 10, restul i le las lui Viktor.

  00
 2. Uite aici stiri importante: Antena 3 e pe profit de multa vreme iar Realitatea s-a trezit iar cu conturile blocate de ANAF. Deci se pot scoate bani si din mestecatul in latrina!

  00
 3. Consecinta la ceea ce ai expus mai sus e faptul ca puterea presei paleste. Efectul stirilor dureaza cel mult o zi si in loc sa intelegem ce se petrece ne frecam mainile de nerabdare asteptand sa vedem cum urmatoarea stire o bate pe prima. Pentru ca stirile au miros de telenovela.

  00
 4. Stirile cu divort au atractie la public, la un anumit tip de public. Probabil ca pe unii intereseaza, pe altii nu. Important este ca se uita cineva :-)

  00
 5. Aseară am trecut pe la unii care urmăreau cu sufletul la gură una din subiectele de mai sus, o dezbatere despre ceva divorţ, telenovelistă + manelist, ceva de genul…

  00
 6. zosoo cand faci niste livestremuri ceva :)

  00
 7. excelent, şi eu am ajuns la o concluzie oarecum asemănătoare apropo de ştiri. prea multe prostii, prea multe exagerări şi foarte puţină informaţie reală oricum…

  00
 8. Stire de mare angajament la realitatea : alerta de tsunami in voluntari!
  Mai rar asa prostie!

  00
 9. @zoso: eu cred ca studioul ala e intr-o garsoniera pt ca „specialistii in stiri” (cum se autoproclama ei) de la grupul intact cauta sa faca audienta cu interviuri pe skype cu cocalari, preluari de imagini de la posturi internationale reale de stiri, preluari de imagini de pe youtube si moderatori repetenti de liceu care incearca sa para destepti gesticuland agresiv si vorbind rastit. sa flegmez cu muci pe ei de scarba pe care mi-o provoaca amatorismul lor

  00
 10. Marea majoritate a stiristilor lucreaza mai mult pentru cantitate. Dintr-o declaratie de 5 minute ei scot 3 stiri de dat pe flux. Dintr-o stire pe flux de agentie, un ziarist scoate doua stiri, adaugand niste informatii de background, care chiar nu pasioneaza pe nimeni. In felul asta, 5 oameni cu internet, stand in birou, „fabrica” flux de stiri si inlocuiesc 15 oameni care ar trebui sa bantuie pe teren, sa faca stiri. Ieftinache, nu?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube