Cad preţurile la imobiliare!

undergroundÎn Japonia cel puţin. Pornind de aici, cum ar arăta oare Bucureştiul după un cutremur de magnitudine 6 sau 7 pe scara Richter? Câte din clădirile noi sunt construite aiurea? Câte din blocurile vechi, construite dupa 1977, ar rezista? Câte clădiri monument istoric, pe care nişte oameni făra ocupaţie se agită să le salveze, nu să le şi conserve, ar mai fi în picioare?

Mad Max anyone?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

 1. Mad Max, o bombă atomică şi un hard reset. ;) Punct şi de la capăt.

  00
 2. Vand buncar ranforsat pt cutremure, contine provizii pentru 3 ani

  00
 3. Lasa bre, macar o sa avem 3G…

  00
 4. @haolică: Cu erdeeş pe post de zombi.

  00
 5. si nu numai in bucuresti. in tara, in general. o gramada de constructii facute dupa ureche. multi nu au respectat proiectul, ca sa nu mai vb despre aia care au construit fara autorizatie. tin minte cum acum patru ani ne povestea profu de seismologie ca un cutremur ar matura destule cladiri, iar multe dintre cele ce vor rezista ar fi tot dintre acelea vechi …

  00
 6. Câte din blocurile vechi, construite dupa 1977, ar rezista?
  –––––-
  Cu siguranta ar pica mai multe blocuri noi decat blocuri din perioada 1980-1990 dar bilantul ar fi tragic oricum

  00
 7. 8.9 in Bucuresti ? e un fel de CTRL+ALT+DEL.

  00
 8. Spre norocul nostru, dupa ultimele 2 secole de cutremure frecvente in Vrancea zona respectiva pare sa fi intrat intr-o oarecare acalmie. Asa ca resetu’ s-ar putea sa vina in alte vremuri.

  00
 9. Mad Max? da ‘ de unde!
  la noi, la câţi suntem băgaţi prin peşterile astea de blocuri, aş spune mai degrabă că s-ar potrivi I AM LEGEND. S-ar nimeni mai bine cu numărul de supravieţuitori

  00
 10. Ciudata coincidenta: azi se difuzeaza filmul ‘The Road’ pe TVR

  00
 11. Cum la noi nu se mai fura cimentul cu sacul, ci direct din acte, cladirile construite dupa ’90 si mai ales cele construite in ultimii ani, sunt de o calitate indoielnica. S-au vazut cazuri de tavane picate din senin in blocuri noi, fara ajutorul vreunui seism. Cum ar arata Bucurestiul si o mare parte a Romaniei in urma unui cutremur mai mare? Dezastru, vor aparea forme noi de relief formate din moloz si cadavre.

  00
 12. In principiu blocurile noi(de dupa ’77) rezista toate la cutremure mai mici de 8. La noi nu va fi niciodata un cutremur mai mare de 8 din cauza naturii placilor tectonice pe care sta minunata noastra tara.

  00
 13. La un cutremur de 6-7 grade, TOATE blocurile comuniste construite dupa 1977 vor ramane in picioare. Nu as fi insa atat de optimist cu toate mizeriile capitaliste construite dupa 1990.

  00
 14. Dupa un cutremur de 6 grade ar arata la fel ca acum, dupa unul de 7 grade lucrurile se complica. Nu as vrea sa fiu in pielea celor ce stau in cladiri cu bulina rosie.

  00
 15. Poza nu este din Londra?

  00
 16. un cutremur de 7 grade la noi?pai ne ar matura din europa, acum na poate nu pe toti,pe aia plecati nu :D

  00
 17. La un cutremur de peste 7 grade in Bucuresti vor cadea multe cladiri.. in principiu cele construite pana in ’45 si cele de dupa ’89. Da, acestea mai noi sunt riscante pentru ca s-a construit prost si la standarde mai slabe decat in comunism. Eu unul am mai multa incredere intr-un bloc din anii ’78 – ’89 decat unul recent. Desigur, sunt si cladiri care vor rezista si la 9 grade, si culmea dintre cele mai inalte: Intercontinental sau turnul BRD din Victoriei, sau cladirile de pe Splaiul Unirii. Depinde cum ne va fi norocul. Preturile nu cad ca sunt incapatanate, sau cad odata cu locuinta :-)

  00
 18. Blocul meu a rezistat la cutremurul din 4 martie 1977(Arad)deci bring it on! Astept un cutremur de 12.0 grade pe scara Richter ca tot sunt un adrenaline junkie dar sa vina pana in 2088 nu de alta dar atunci implinesc 100 de ani si vreau macar sa prind un cutremur serios pana mor-daca nu ma mut in Japonia vre-un an de zile sa fiu sigur ca prind unu’

  00
 19. România la ce magnitudine cade de pe hartă? :p

  00
 20. @Cristian: CTRL+ALT+DEL?
  Mai repede un „format c:” :D

  00
 21. Pe cât punem pariu ca la noi ar creste prețurile? Oferta mai mica cerere cam la fel…

  00
 22. Si cladirile vechi au farmecul lor, poate reuseste Oprescu sa renoveze Centrul Vechi sa avem si noi cu ce sa ne mandrim.
  Bucurestiul intr-o zi are un proiect interesant de promovare a istoriei Bucurestiului.
  Eu mi-am pus pe Kindle un document cu traseul lor pentru Centrul Vechi, acum ca a venit primavara poate reusesc sa cunosc mai bine istoria capitalei.

  00
 23. Oricum, la 8.9 Richter – la Vrancea, nu mai sta nimic in picioare prin zona.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube