Imobiliare: porcării în Brașov

Ca să nu mai fac un articol separat, știți de ce toată lumea simte că vine o criză, dar nu se opresc din cumpărat imobiliare? Că e cel mai sigur mod de a depozita banii. În bancă nu îți aduc nici un beneficiu, la saltea e riscant, așa că mai bine cumperi un apartament și îl dai în chirie, nici nu contează cu cât, că valoarea lui nu scade. Simplu.


În Brașov sunt niște imobile de vânzare de ani buni. Pur și simplu își așteaptă fraierii proprietarii.

Sunt imobile mișto, unele renovate cu gust, altele care sunt compartimentate bine, dar oamenii le vând din două motive.

Motivul1 e că se intră și se iese în zonă pe o singură stradă. Ceea ce face dimineața și seara un calvar. Și la un moment dat te saturi de faze din astea, mai ales când muncești din greu ca să nu fii nevoit sa fii la 8 la birou, dar ai 2 copii care trebuie duși cu mașina la școală.

Ăsta e un avertisment pentru toți tinerii care se aruncă la faze din astea, pe ideea că ei muncesc de acasă sau sunt freelanceri și nu trebuie să fie undeva la program. Totul e mișto până când copilul trebuie dus la grădiniță.

Motivul2 e și mai simpatic. E un obiectiv turistic în zonă, ceea ce face weekendul un coșmar cu mașini parcate peste tot, cu intrat și ieșit greu pe stradă și așa mai departe.

Un exemplu e aici.

Motivul3 e clasic. În imediata apropiere e pericol să se construiască un bloc. E un teren viran, e un bloc de nefamiliști nelocuit, e o casă dărăpănată pe un teren măricel. Sigur, pericolul ăsta există peste tot, dar în unele zone e mai mare.

 

imobiliare-izolate-blocuri

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

65 comentarii

  1. Si mai frumos cand mergi pe cate o straduta unde vezi clar ca nu ai unde lasa masina si proprietarul se jura ca nu sunt probleme de genul, gasesti loc la orice ora. Hai mars.

    00
    • Manutele alea rosii la comentariul asta sunt motivul pentru care lumea ar vrea sa poti vota negativ doar cu argument scris.

      00
    • Mergeam zilele trecute printr-un sat pe lângă București (după centură, case aerisite, loc în curte căcălău). Stradă destul de lată. Se putea circula doar pe mijlocul străzii (o bandă și un pic), pentru că pe ambele părți erau mașini parcate. Pentru că omul are loc de 4 mașini în curte, are garaj, alee betonată, încă 500mp pe lângă casă, dar tot pe stradă parchează, pentru că ar pierde 2 minute din viață dacă ar parca în curte. Așa că dă-i naibii pe pompieri sau vecini.

      00
    • @mmm: Eu pe astia nu ii inteleg. Garaj care da in drum, masini parcate pe margine, curte imensa si goala. Plm, nu stii ca in curte nu ti-o zgarie si murdareste nimeni, ca pe drum?

      00
    • Majoritatea au casa la curte cu teren 500m patrati cu tot cu ce ocupa casa. Bagi 2 masini si nu mai ai loc sa te invarti in curte. Asta e motivul pt care isi lasa masinile in drum

      00
    • ai scris greșit „maxim 300mp”

    • N-o baga in curte pentru ca vine cate-un ghertzoi in vizita si blocheaza intrarea.

      00
  2. 1 031 €/m², dar 60 de metri pătrați la prețul ăsta sunt terasă. Mișto oferta!

    00
    • si doar 20mp teren (banuiesc ca nu include decat un fel de curte in spatiul asta, nu si terenul pe care s-a construit)

      00
  3. NOU
    #10

    Vizavi de exemplul ăla: stau în zonă de vreo 35 de ani și, da, Scheiul este acum un căcat sinistru dacă n-ai garaj sau curte unde să-ți ții mașina. Și, chiar dacă găsești așa ceva, prețurile sunt aberante și, da, dimineața și seara, respectiv la prânz (când vine crema orașului să-și ia boracii de la școlile de fițe), te-ai absolut supt. Totuși, zi de zi se mută câte un prost și se uită după chiorîș că n-are unde parca. I got nothing.

    00
    • @cocco eu zic ca acolo e nebunie si daca ai loc unde sa parchezi, am fost acum 1 saptamana in dreapta urcare pe fantanitei si coborare pe pajistei care de la un punct e cu sens dublu, efectiv nu ai ce face cand vine careva. chiar ma gandeam sa stai pe acolo si sa vi cu niste cumparaturi cu un taxi, cum naiba iese ala de acolo si cum opreste in panta sa cobori cu chestii, e clar un no no no

      bonus in schei este partea de umezeala, sansele ca o casa veche sa fie izolata bine sa nu ai surprize nasoale sunt mici

      00
  4. Eu nu inteleg totusi – de unde atata certitudine ca vine o criza peste noi ?

    00
    • O combinatie de analiza economica semi-avizata si pesimism din greu.

      00
    • Se implinesc in curand vreo 10 ani de certitudine ca vine criza.

      00
    • nu chiar, dar vreo 4 tot…

    • A zis Nouriel Roubini ca vine stagflatia…deci tre’ sa vina.

      00
    • Nu vine nicio criza. Preturile la imobiliare și la materiale de constructii nu scad niciodată. Doar 25% scumpiri in următorii ani.

      Asa scrie pe imobiliare.ro.

      00
    • sunt unii care inca locuiesc cu parintii si asteapta de prin 2010, sa scada preturile la case :))

      00
    • sunt unii care inca locuiesc cu parintii si asteapta de prin 2010, sa scada preturile la case :))

      sunt unii care așteaptă virgulă să scadă.
      așteaptă virgulă să scadă.
      virgulă.
      virgulă.
      goddamit!

    • roubini
      taleb
      Schiff

      sunt mereu bears.
      cand esti hancu si tot prezici cutremurul in cele din urma vei avea dreptate.

      00
    • @Clauds – vine, e dupa colt insa nu e o criza ca in filme, vine pe segmente.
      La americani/canadieni de exemplu au aruncat aia cu munti de bani in piata sa ajute poporul si acum cresc preturile ca in filme, de exemplu casele cu 30% pe an, mancarea, asigurarile, etc.
      La fel, actiunile au crescut f mult ca toti s-au apucat sa baga bani in actiuni ca au citit pe reddit sau tiktok (asta ca sa nu mai spun de cripto chestii). In plus, ai multe lanturi de aprovizionare date peste cap de inchiderile diferite din tari diferite.
      Nu uita, totul se leaga de tot si cand undeva se suna alarma o sa fie rosu peste tot, exact cum aia in america in 2008 s-au jucat de-a instrumente financiare amuzante si a cazut Romania in cap.
      O sa fie amuzant de exemplu sa cada bursa si sa te trezesti apoi ca tot ce a crescut pilonul 2 in 3 ani a disparut anul asta, sau ca noile dobanzi sunt mai mari la case ori imprumuturi.
      Insa nu, nu o sa ii afecteze pe toti la fel. Niciodata criza nu e la fel pentru toti.

      00
  5. Si eu as vinde daca as afla ca smenarii vor construi un bloc langa terenul meu…

    Iar motivul 4: vecini nebuni.

    Am tot auzit asta in ultima vreme, mai ales la bloc. Nu suporti vecinii sau seful de scara comunist care crede ca tot blocul apartine lui.

    00
  6. dar de ce trebuie dus copilul neaparat cu masina la scoala? daca stai cat de cat in oras si nu la porumb, sigur gasesti o scoala prin zona la 10-20 minute distanta de mers pe jos sau cu bicicleta, iar cand e vorba de liceu, e suficient de mare sa mearga singur

    00
    • De la liceu sa mearga singur?Vai,trebuie dus de manuta si la facultate.
      Noi mergeam singuri incepand cu clasa 1,iar parintii nostri mergeau prin padure ca sa ajunga la scoala.Chiar era rusinos sa vezi un copil ca vine cu mamica sau taticu de manuta.Stiu,s-au schimbat vremurile,e lumea rea si sunt foarte multe masini,dar copiii aia nu o sa invete sa se descurce singuri niciodata.Langa blocul meu e o scoala cu clasa 1-12.La pranz e plin de parinti si masini parcate in spatele blocului,asteptand copiii sa iasa de la scoala.

      00
    • Parinti cretini. Atat de multi parinti cretini incat poti preconiza traficul intr-o zi in Bucuresti pe baza faptului ca ziua respectiva e de vacanta scolara sau nu.

      00
    • pentru că nimeni nu are copilul la școala de cartier.

    • @pedro: eu mergeam si la gradinita pe jos (am facut doar 2 ani de gradinita inainte de clasa 1), imi lua vreo 10-15 minute, mergeam cu vreo 3-4 copii de la blocurile din zona, dar erau total alte vremuri (inceputul anilor ’90, multi nici n-aveau masina) si mult mai putine masini

      00
    • @Zarax, parintii sunt cretini in general pentru ca si-au luat case la porumb. Si asta inseamna ca trebuie sa isi duca copilul la scoala, pentru ca u prea poti sa il lasi in clasele 1-4 sa mearga singur cate 2 ore pe un traseu care cuprinde:
      – o parte mers pe jos printre masini pe strazile care nu au trotuare si acre de multe ori sum impracticabile daca ploua;
      – o parte mers cu metroul (daca are noroc sa fie in zona);
      – o parte mers cu autobuz/tramvai;

      00
    • Cand am ales sa cumpar apartament gradinitele si scolile au fost unul dintre cele mai importante criterii pentru ca asta poate insemna ani de zile de facut naveta. In 5-7 minute pe jos pe stradutele din spatele blocului ajung la gradinite si scoli, pe alese gen de stat sau private, mai hipstersti sau mai ieftine.

      Dar oamenii nu vor sa dea 4-5-6 mii in plus ca sa locuiasca in zona in care vor sa traisca sau pe unde vor avea treaba ci se muta in Pantelimon dar scolile de acolo nu sunt bune pentru ei si dau copilul la scoala in Banu Manta cand ei muncesc in Pipera (scenariu real la niste amici care s-au aruncat unde era cu 7k mai ieftin dar mult mai departe de zonele unde au ei treaba ca apoi sa aiba nevoie de inca o masina si sa frece zilnic doua masini prin oras si sa se planga de trafic ca Nicusor nu ne face si nu ne da)

      00
    • @Andrei G / ev21, sunt destui care chiar daca au scoala in fata blocului, prefera sa duca odrasla in partea cealalta a orasului la o invatatoare de care au auzit ei ca e buna si face treaba.

      00
    • @zoso: ca tu ai copil/copii, poti sa scrii un articol despre cat de mare e diferenta pentru scoala primara intre scoala de cartier si aia buna din centrul orasului?

      parerea mea e ca plm, pana in clasa a 4a copilul invata niste chestii de baza pe care daca ai un pic de timp sa stai cu el, poti si tu sa il inveti daca invatatoarea/invatatorul nu se descurca foarte bine. as plus ca si la 5-8 cu un pic de efort, nu prea conteaza la ce scoala il dai, de abia la liceu se face un pic de diferenta, dar ne avand copii si trecand niste ani de cand am facut eu scoala, poate n-am dreptate.

      00
    • ca tu ai copil/copii, poti sa scrii un articol despre cat de mare e diferenta pentru scoala primara intre scoala de cartier si aia buna din centrul orasului?

      parerea mea e ca plm, pana in clasa a 4a copilul invata niste chestii de baza

      diferențele sunt enorme. la alea de la sat e tolăneală. nu se face carte, învățătorilor nu le pasă, buda e în fundul curții, de aia nu vor domnii de la oraș care s-au mutat acolo să își dea copiii la așa ceva. și preferă să-i care în trafic decât să ridice standardele acolo unde locuiesc, mai ales că mulți dintre ei nu au domiciliul unde locuiesc.

      are Michael Moore soluția, în „Where to invade next”. școala de lângă tine e cea mai bună școală.
      https://youtu.be/4-DcjwzF9yc?t=327

    • @Perkele iti zic ce am vazut de la prieteni: tu esti corporatist cu posibilitati dar te-ai mutat la porumb pentru ca vrei ieftinache dar nu vrei ca copilul tau sa mearga la scoala in cartier cu copiii oamenilor saraki care stau in zona asa ca faci combinatii si-ti faci buletin pe sector 1 si-l duci cu masina la scoala in centru pentru ca „tu vrei ce-i mai bun” pentru copilul tau si de aia el trebuie sa stea 2 ore zilnic in masina. Pentru ca tu atunci cand ai cumparat nu ai luat in considerare accesul la educatie, sanatate, asfalt etc ci te-ai bucurat ca e ieftin dar platesti apoi cu varf si indesat.

      00
    • Eu sunt printre cretinii aia care isi duc copilul la scoala cu masina. Pt ca imi pasa de copii mei, de aia. Toti sunteti de acord ca majoritatea populatiei s-a manelizat si s-a taranizat in ultimul hal, dar ma judecati pe mine ca nu-mi dau odraslele la scoala cu puradeii lor…

      Mai putin conteaza doamna, mai mult conteaza anturajul. La scoala de cartier, lasand la o parte conationalii, am vazut o multime de obezi si cu niste priviri de brute si imbracati ca niste golani de cartier. La scoala „buna” sunt copii mai curatei, toti au parinti care ii tin din scurt, le pasa de cum fac copiii lor scoala, fac sporturi si alte activitati civilizate, nu plimba boxa cu manele prin parc in timp ce sparg seminte.

      Voi faceti cum vreti, dati copilul la cea mai simpla optiune, se descurca el, important e sa va fie voua usor. Hai cu minusurile :D

      00
    • @Zarax, astia sunt exceptiile, nu regula.

      @Perkele, de multe ori nu prea exista optiunea de scoala de cartier. De exemplu in „rezidentialele” de pe langa Bucuresti cum ar fi Popesti-Leordeni, Chiajna, etc, nu sunt suficiente scoli pentru toti copii care au aparut in ultima perioada.
      Zonele alea au fost gandite pentru o densitate a locuitorilor mult mai mica si acum nu doar ca a crescut masiv numarul acestora, dar majoritatea sunt la varsta la care au copii ce trebuie sa mearga la gradinita/la scoala.

      00
    • Pe aici pe la mine, la țară la Mioveni, avem2 licee: Grupul școlar Colibași sau cum era poreclit prin anii 2000 Zinca in Deal sau Brătianu în pădure, ca o glumă față de liceele de elită din Pitești.
      Liceenii de aici din oraș, mă refer la copii care învață, se duc la Pitești să facă școală la liceele de elită: Brătianu, Zinca Golescu, Maria Teiuleanu, și mai sunt vreo 3.
      Zilnic 30 de km cu autobuzul între orașe+ mers pe jos/ transport public Pitești, timp de 4 ani, pe ploaie, soare, frig, vânt, zăpadă și nu crapă, de la vârsta de 14 ani până la 18 ani, zi de zi. Și nu ii mai duce nimeni de mână.

      00
    • @Ionut M: acolo nu sunt bucuresteni, poate asta e problema. Am avut si eu colegi la liceu care veneau din Mioveni zilnic, dar drumul ala se facea relativ repede. Cat imi lua mie sa merg pe jos atata le lua lor cu microbuzul.
      @Big: ok, fair tot ce-ai zis tu. Dar ai luat in considerare si varianta in care il trimiti la scoala cu transportul in comun, in loc sa-l duci ca pe print cu masina zilnic?

      00
    • Voi sunteti incredibili cu replica asta „casa la porumb”. Chiar si in Tulcea, daca vrei sa stai la casa, trebuie sa faci acea casa la porumb, unde naiba ai putea sta la casa? In centrul Bucurestiului? In toata Europa, casele sunt la periferie, in satele de pe langa orase etc. La altii s-a realizat infrastructura, centuri de viteza, sistematizare, asfalt.. In Romania e bataie de joc din partea autoritatilor, Militari rezidentz de ce nu a iesit ceva frumos? Cu strazi decente, cu acces decent, cu parcuri, asfalt, trotuare, canalizare? De ce nu au intervenit primariile, spunand, fratele meu, gata nu se dau autorizatii pentru blocuri si case de-an pulea, nu faci bloc in zona de casa. iti cumpar terenul, aici va fi parc, nu vei obtine in vecii vecilor autorizatie de constructie. Civilizatia se face cu pumnul in gura, nu cu pile si o spaga!! Ferentari de ce nu se dezmembreaza? Ciorile adunate, puse intr-um campus ceva mai cu sarma ghimpata si usor usor se sistematizeaza tot.

      00
    • @BGDN Sunt prea mici pt transport in comun. Am luat in calcul sa ne mutam langa scoala, dar a venit bula asta imobiliara si a crescut cam mult diferenta intre cat as lua pe casa mea si cat ar fi ceva similar in apropierea scolii. Sper ca in cativa ani sa reusesc faza asta, daca nu ajung preturile la un nivel ridicol.

      00
    • depinde de oras, dar in orasele mici/medii se mai pot face case in zone relativ decente cu preturi oarecum ok, dar nu asta e problema.

      am fost la o tura cu bicicleta prin dealurile Iasului si ca sa evitam drumul principal, am trecut prin Valea Lupului. e dezastru ce e acolo, daca arde o casa acolo, mor toti ca sobolanii ca nu s-au gandit sa faca un drum coerent paralel cu drumul pricipal sau in general drumurile un pic mai late, fiecare drum a fost facut cum au vrut proprietarii de teren, inclusiv sunt unele intrerupte de vreo casa, pe care o ocolesc un pic si apoi continua, apoi blocuri printre case, case printre blocuri, nicio regula.

      si la noi, oricum, stim de ce e asa, in tari cu apa calda in capitala se face un plan de sistematizare, se planifica atunci cand se aproba un cartier nou sa aiba si loc de scoala si loc de supermarketuri si strazi facute cu cap, la noi, mai ales la primarii din astea mici de sate, cu o spaga se rezolva tot si cartierele noi arata ca in ghetou.

      00
    • @Saragea, prin „casă la porumb” se înțelege în proporție de 80% (și sunt amabilă) un apartament în noile „rezidențiale” din jurul Bucureștiului.
      Ălora le-a puțit apartament în bloc „comunist” de multe ori mai bine compartimentat și mai mare, au vrut bloc „nou” sau mai ieftin.

      Nu pot să am copii, dar când mi-am cumpărat apartament nu știam asta. E o școală generală practic în colțul blocului, vreo 2 grădinițe la 10-15 minute de mers pe jos, un liceu bun la 10 minute de mers pe jos, altul la 3 stații de autobuz în altă direcție. Și o creșă la 5 minute de mers pe jos, dar recunosc că de aia nu m-am uitat, am descoperit-o intâmplător.

      00
    • Scoala e la 1.5 km distanta de casa (zona centrala). Am zis sa merg pe jos ca sa-i aduc acasa. Cu copiii de mana, in decursul a celor 1.5 km, era sa fiu lovit pe trecerea de pietoni de exact 3 ori. Este bine ca din cand in cand sa fac acest experiment. Asa ca, lasati voi masinile acasa si mergeti cu STB, urmand ca ulterior eu sa renunt sa-i mai duc cu masina. Pana atunci, eventuala pedeapsa cu suspendare luata pentru ca mi-ai ucis copilul pe zebra nu ma consoleaza.

      00
    • @Ionut M, nu cred ca se pune problema de copii de liceu. De la 14-15 ani esti destul de mare sa te duci singur la scoala, indiferent la ce distanta este.
      Vorbim de copii din scoala primara, adica chiar si 7-8 ani. Pe acestia nu prea poti sa-i lasi sa traverseze singuri jumatate de oras.

      00
  7. „Sunt imobile mișto, unele renovate cu gust, altele care sunt compartimentate bine, dar oamenii le vând din două motive.” – cred ca ai pus 3.

    Serios vorbind acum, Vali, ce zona din oras ai recomanda pentru achizitia unui apartament?

    Multumesc.

    00
  8. Eu nu ma pot satura sa citesc anunturile respective, stau si ma interb cine a fost analfabetul functional care a inceput sa compuna asemenea texte. Exemplu :

    ASCENDENT IMOBILIARE
    propune spre vanzare o proprietate segmentul Exclusivist, particularizata prin oportunitatea creata de un teren desfasurat pe o suprafata de aproape 50.000 mp.
    Imobilul detine documentatie la zi pentru constructii si inscriere in intravilan Brasov.
    Desigur ca anvergura si oportunitatea deschisa invita la cunoasterea detailata:

    Am mai fost eu la o vizionare odata, la o proprietate exclusivista, pai plm, agenta aia , dupa ce am trecut prin zeci de filtre de selectie, sa fie sigur ca nu sunt un sarac care ii epuizeaza timpul, si am stabilit o intalnire, m-a intrebat daca nu putem sa ne vedem la agentie, si sa mergem cu masina mea la proprietate; i-am spus ca eventual sa ia un taxi, sau autobuz, si ne vedem la proprietate, unde putem semna ce act vrea ea. Vizionarea a fost perfecta, agenta vai de steaua ei, proprietarii se uitau chioras, m-au asigurat ca ei nu lasa la pret, asta de la usa, chiar daca nu imi manifestasem intentia de cumparare, se uitau chioras si cei care aveau curte comuna cu proprietatea, bonus la final m-au intrebat daca si eu si sotia avem fiecare masina, ca sa stie cum facem cu accesul, sa ne intelegem, si ca ei vor liniste.

    Asta toate in mirobolantul cartier Schei, din mult ravnitul oras Brasov….sfatul meu, fugiti cat puteti !

    00
    • 50.000 mp?! Ori taie din zero-uri, ori a înnebunit lupul.
      Înseamnă 5 hectare, o familie mănâncă pâine un an din grâul de pe 5 ha….
      Cum pzm o casă pe teren desfășurat de 50.000 mp?!
      Cred că pui unul lângă altul apartamentele dintr-un bloc de 10 etaje n-ajungi la 50.000 mp

      00
  9. eu sunt printre aia care se uita la un ap ca investitie acum.

    Am ochii pe unul, pret super decent 50.000+ pentru ce ofera: 3 camere, aproape 90 util, nu exista echivalent in piata moderna daca ma uit la spatii de depozitare: camara pe hol, camara in bucatarie, camara zidita in bacon, 2 balcoane.

    Parte din hol e suficient de mare sa fac o a doua baie ca sa am 1 baie/dormitor: las baia initiala cu cada, fac baia noua cu dus si am un apartament modern decent.

    Pozitie excelenta, 0 sanse sa apara Residence de 10 etaje in jur.
    Retinerea mea e ca ar fi in unul din orasele alea din lista cu „fugiti cat se mai poate”, oras din care eu am fugit acum 15 ani si in care nu am de gand sa ma intorc, da o investitie nu strica.

    voi ce ati face?

    00
    • in situatia ta, astept valul 4 delta -epsilon si pe urma investesc 50K pe termen de minim 10 ani in actiuni etf SXR8 S&P 500. Randament mult mai bun fata de un apartament intr-un oras mort.

      00
    • Acum nu stiu pt ce o iei, chirie, ca sa o revinzi, ca sa nu îți mănânce inflația banii. Când o iei ca investitie, nu o iei ca să corespundă nevoilor tale, ca poate ce iti place tie, nu le place altora, te uiti scrict la ce cere piața. Si nu o iei nici ca sa investești, că ce bagi in apartament, nu va prea conta la o eventuala vânzare sau când il dai in chirie, trebuie sa fii echilibrat, renovezi superficial, foarte putine persoane apreciaza calitatea, majoritatea se uita doar la preț, zona si abia după aia la suprafata si la ce ai tu in el.

      00
    • Cit ai lua daca il inchiriezi?
      Ai de gind sa revii in oras?

      00
    • Eu vreau intai si imi pun investitia imobiliara in spate si pe urma sa ma gandesc la diversificat.

      00
    • Pai daca tot ia 50.000+ de dat ia in Bucuresti ca sigur ai randament mai mare.

      00
    • Dacă orașul e pe lista „mai bine pleacă”, atunci cine sunt potențialii chiriași? Videochatiste, bugetari?

      Nu cumva prețul acela bun e un răspuns la cât de bună ar fi o investiție în imobiliarele din zonă?

      00
    • In orasele alea de care sa fugi nu merita apartament. Mai bine casa cu curte, sau teren. Cand te plictisesti de agitatia marilor orase/iesi la pensie/etc. e un loc bun sa-ti petreci batranetile.

      00
    • Un constructor bun (ne-țepar) închide anul ăsta proiecte licitate anii trecuți, deci pe prețuri mai mici la materiale. Scade marja de profit sau renunță de tot la profit, dar închide proiectele. În schimb, intra în proiecte noi la prețurile de acum ale materialeor. Dacă vor scădea, avantaj el, dacă nu, e pe profitul bugetat. Dpmdv, prețurile actuale ale imobiliarelor sunt 90% nejustificate. Încă se poate face profit fără a fi nesimțit ca dezvoltator. Poți construi la +700 EUR mp și sa vinzi la +1000 EUR mp, dar toată lumea vrea să câștige dublu. Dublu au câștigat și cei care au cumpărat acțiuni anul trecut la doi producători de materiale de construcții pe care îi urmăresc, creșterea e peste 100%. Sunt curios cât mai alimentează statul bula asta, cu Prima Casa și alte prostii.

      00
    • Probabil ca unul e Teraplast,dar care e al doilea?

      00
    • @caposu mai vezi și Prebet (chiar dacă nu e pt rezidențial) și Cemacon

      00
  10. Voi ati citit anuntul ala din link-ul pus de vali? „ASCENDENT IMOBILIARE propune spre vanzare o oferta” :))))
    vinzi oferta sau cum? :))))
    ce obositi!

    00
  11. Gradinita/scoala trebuie sa fie la o distanta decenta de domiciliu, preferabil mergand pe jos.
    Si poti continua sa lucrezi de acasa linistit.

    00
  12. Ce vorbiti de imobiliare , unde in 2021 oamenii cumpara in Bucuresti prima proprietate pe care o vad ! Fara negociere , fara ezitare , bam , cumpara darapanaturi vai mama lor sau apartamente la porumb cu finisaje facute de Dorei care la discretie iti si repara ce au facut gresit de prima data .

    Ce sa te mai duci tu cu negociere sau altceva … cand oamenii arunca banii (daca-ar putea cash asa ar da) pe loc .

    Am fost in „Bucurestii Noi” care de fapt era dincolo de Soseaua Chitila (toti din zona se jura ca e zona Bucurestii Noi) si ne-au dat afara de la vizionare , cand apartamentul nou construit are o crapatura pe toata suprafata apartamentului (lungime) in paralel cu geamurile la 1m distanta de ele , iar cand te uiti pe geam observi ca au iesit (prelungit) din consola cu fix metrul ala . Pui 2 – 3 intrebari si te da afara . Motivatia era ca nu au turnat inca sapa „ca sa acopere gaurile” :))) .

    Daca se repeta 77′ , va fi jale – si asta fara sa-mi imaginez miturile cu PET-uri de bere in fundatie sau pereti din acelasi cartier. Si cu toate astea un 2 camere se vinde relaxat la 82k Eur iar un 3 camere intre betoane la parter se vinde la gri cu 125k EUR .

    Deci nu vine criza ca sunt multi prosti . Au fost si cu franci elvetieni , acum au mai mult noroc cu statul .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)