Ăsta e un bun exemplu de om care crede că stă pe o mină de aur și, în orbirea lui, nu înțelege de ce nimeni nu vede asta. Dar vai, are probleme cu actele, sunt 12 moștenitori, va dura 2 ani să se rezolve, dar asta nu e o problemă. Fundația e de piatră, dar casa din ce e? Nu e un mister, dacă era din ceva bun spunea asta. Poarta de la intrare e unicat. Mișto. Toate porțile de gen sunt, că pe vremea aia nu exista STAS.
Acum, nu sunt toate rele, dacă în 30.000€ vinde și terenul ăla, care e mult, că zona pare pitorească. Dar canalizare nu, gaze nu.
Dar valoarea inestimabilă…
Mai nou orice oribilitate e „casa taraneasca autentica”. Si are dreptate, fix la fel de oribile sunt majoritatea caselor de la tara.
„Casa, dupa unele pareri, are si valoare etnografica” – pare un samsar talentat
Cam asta este situația multor case. Cer pe ele niște prețuri de monumente istorice. După cum arată casa, trebuie renovată cu buldozerul.
30k să rămâi doar cu un teren la 40 de km de Ploiesti, costă cam mult.
Și așa, prețul cerut e enorm. Sunt 40 de km până la un oraș cat de cât mare, unde e industrie și un pic de oportunități de angajare.
Înțeleg să ceară prețul ăla undeva la 15-20 de km de Ploiesti, situată pe un drum de circulație, nu băgat în fundul pământului.
Cam ce e sub 40k euro, undeva la 20 km de un oraș mare, prin comune și satele apropiate, sunt de nelocuit.
Anunț aproape de mine: 25.000 de euro grajd. Fix așa scria: grajd.
Inca o chestie pe care o vad, orice rahat de teren rupt de utilitati, fara acte, fara nimic, fara drum de acces este Oportunitate incredibila glamping (ca au auzit si izmenarii din imobiliare romanesti de termen).
Cat legat de preturi, daca acum patru luni se ratoiau la tine daca incepeai negocierea de la jumatatea pretului cerut, acum vad ceva mai multa retinere in a certa clientul pentru indrazneala. Unul mi-a spus direct ca exista o oferta la 60% din pretul pe care il au ei pe toate site-urile pe unde au spamat cu anuntul, daca pun ceva peste oferta aia se rezolva.
Bine, clar sunt si fraieri care platesc pretul cerut minus 10% si au impresia ca au supernegociat dar sunt tot mai putini. Fiind fraieri nu prea apuca sa stranga fondurile necesare, mai ales pentru case. Dar apartamentele alea cu 3 camere in 75m2 sunt foarte ok. Buy more.
Trei bitcoin zici, ieftin. Dar na, sa isi rezolve partea de mostenire, ca nu se leaga nimeni la cap cu asa ceva.
Casa parinteasca nu se vinde.
Se demoleaza
Sau se paraseste
se demolează, uneori cu părinții înăuntru. depinde
Am vazut case in stare mult mai proasta. Pentru o casa taraneasca din 1942 pare ca se tine bine. La o adica, poti locui in ea.
Tu pari a fi ceva rudă sau prieten cu ăla de-a pus anunțul!:)))))))))))))
E imens de mult de munca la casa aia. Cel putin daca nu e proiect DIY. Ruginit tot, casa de lemn, de la 1940, posibil putin putrezit lemnul netratat perfect. Si apoi mobila din casa, veche. Sa zicem ca ai putea trage gaz si curent, internet nu are. Pe langa aia 30,000 renovarea ar mai fi de 70-80,000 pentru un catun neturistic, intr-o casa care nu iti va produce bani. Singurii care ar vrea realist sa o cumpere ar fi vecinii si aia i-au facut deja oferta.
Colac sur la püpüz, nu are nici 4G in zona. Acoperirea e de maxim 3G la Orange, conform hartii lor de acoperire. Daca la liderul de piata e asa, imi inchipui cum e la ceilalti.
Renovare pe la 10k.
Cu 70-80 mai faci 2 case ca si aia.
N-ai nevoie de 4G, poți sa bagi înapoi Romtelecom.
@Cristi, anul trecut am început renovarea unei case mult mai trainică decât asta – fundație de piatră, cărămidă, acoperiș ok, fără nici cea mai mică problemă de structură. S-au dus 10k până acum și nu se cunoaște mare lucru: geamuri, renovat interior+parchet peste dușumele, o sobă nouă, apă trasă în casă+baie în casă și cam ăia sunt banii. Fiind casă de weekenduri și de vacanță nu ne stresăm prea tare, avem confortul minim, dar, dacă ar di să locuim acolo ar urma: anvelopare, centrală termică (lemne, peleți, gpl – nicio variantă nu e ieftină, pe curent nu se pune problema că nu duce instalația și oricum se ia curentu’ la cea mai mică intemperie, gaz nu este), instalație termică, izolare pod+pivniță, scoase dușumelele și turnat umplutură (în timp vor putrezi de tot) plus alte acareturi. Cu 10k abia zgârii un pic la suprafață.
@Irositu’ : pai dacă cu 10 K nu poți face mare lucru, am o nedumerire, cât ar costa o casa la care nu trebuie sa faci nimic din toate astea? Dar daca in sat e gaz, apa si canalizare + internet?
Ar fi culmea ca pretul ala sa fie doar ptr casa! E mult si cu terenul inclus! Plus ca la incarligatura aia de mostenitori stai cativa ani pana la rezolvare (2 e super optimist, am niste vecini intr-o situatie asemanatoare care asteapta de vreo 4 rezolvarea).
Asa este, nu ai nicio sansa sa termini totul in 2 ani.
Poate doar daca reuseste sa obtina imputernicire notariala de la fiecare dintre mostenitori si se ocupa o singura persoana de toate operatiunile.
Adio succesiune dacă un moștenitor e plecat din țară și nu are chef să se întoarcă dar are pretenții la casă.
Confirm, daca obtine procura notariala sau reuseste printr-o minune sa ii stranga pe toti rezolva. Noi am fost 8 la casa bunicului, unul a dat procura, verisoara care s-a ocupat il cunostea pe notar si a strans de la toti buletinele ca sa faca parte din acte in avans. Chiar si asa am stat 4 ore pentru cateva semnaturi.
să cheme un artist să o imortalizeze, pe canvas și cu model de rășină.
,,Casă tradițională de pădurar comunal cu post telefonic suspendat și poartă unicat,,.
Rășină pe canvas cu ramă de stejar uscat la loc umbros și aerisit.
Autor : 12 porumbei pe o grămadă de chirpici.
Cel mai tare comentariu :)))))
Sa nu l imortalizeze casa pe el la prima vijelie
r, b, tot pe canavas
La mine in judet incepe sa apare o moda, zic eu buna. Am vazut 4 anunturi de casa la tara pusa la dispozitie doritorilor, fara chirie, fara niciun pret. Conditiile erau ca cei ce vor sa locuiasca acolo sa-si plateasca utilitatile si s-o intretina, cel putin la nivelul la care au preluat-o. Erau date si exemple uneori. Daca se strica gardul, ma astept sa fie reparat, daca se strica centrala pe lemne, o reparati, ca voi stati acolo.
Bun, si acum imagineaza-ti genul de oameni care vor accepta o asemenea „oferta”…
Am eu vreo doi prieteni care fix asta au facut. El avocat, ea medic, copil mic. Nu stiu unde gaseau casele astea, probabil printre cunoscuti, dar in timp ce noi ne chinuiam in primavara inchisi in apartament de 2 camere, ei stateau la curte, cu baie in casa, rent free. E si un risc, ca au schimbat 2 case pana acum, si banii au ramas in reparatiile facute, dar totusi. Not a bad deal.
valoare sentimentală
daca avea valoare sentimentala nu o vindea
Da’ o vinde pe bani, nu pe sentimente.
Trebuie sa intelegeti si voi ca nu poti avea ceva autentic romanesc la pret derizoriu. Nu conteaza daca e folosibil sau e o ruina, la fel ca multe alte lucruri autentic romanesti. Dai un ban, dar cumperi ceva frumos, cum zicea IPF.
Doar ca aici casa nu este deloc frumoasa. Mie mi se pare o casa urata.
Autentic românesc nu există. Dar poți să te minți frumos.
Poti avea in Italia, franta, uk ceva autentic local cu mai putini bani
lăței?
Upvote pentru sarcasm.
Eu n-am inteles cum vrea el sa mute casa, in caz ca-i vinde vecinului. Daca era de lemn, se mai putea muta.
știe el, nu te pui cu românul cunoscător. a citit el in broșuri că americanii au mutat castelele de pe Valea Loarei (mai sus de Tâncăbești), așa o să facă și el. trebuie doar să se intereseze cum, că un opel astra break gri are, ce mare scofală.
Cred ca opel astra G este noua dacie 1300.
Problema e ca cineva care se blocheaza in detalii dinastea, gen nu o dau cu 20 ca poate iau 25… sigur nu are unde sa o mute, dar e ok, are valoare sentimentala… cat 5000 de euro.
Zona face pretul. Ai mei au vandut cu greu o casa la tara cu 5000 de euroi. 1000 m2, apa, curent, cablu, internet, asfalt. Pe toata strada sunt mai multe case nelocuite decat locuite. Jud Braila.
Casa asta e la 10 km de Predeal
@Skyler care casa ?
Care Predeal? Geografia mamii ei! :))
@Eugen: Skyler e agent imobiliar. E și la 10km de Trenu, deci ai transport asigurat; cam ca toate apartamentele din București, la 5 minute de metrou.
Poate sa fie Spredeal casa, in niciun caz aproape de Predeal :))
Are dreptate Skyler… e aproape de Predeal-Sărari, o localitate din zona aia.
Macar daca va ducea capul sa deschideti google maps sa vedeti ca exista un Predeal si in apropiere de Aricestii Zeletin. Internetul mamii ei, Eugene… Greu cu el
@Skyler, te-ai scos dupa ce ai descoperit localitatea Predeal-Sarari.
n-ai acte, nu valoreaza nimic.
Dar mandria?
Dar partea „sentimentala”? Trebuia sa valoreze si aia ceva, nu?
„Suntem mai multi mostenitori, dar cu mine discutati pt ca eu am procura de la toti ceilalti” – intrucat in loc sa scrie asta a stat sa insire tot arborele genealogic (cui ii pasa?) e clar ca nu sunt toti aliniati. Daca apare maine cineva si e dispus sa dea cat cere pe loc, sigur se gaseste unul din mostenitori sa fie contra – fie pt ca crede ca se poate obtine mai mult, fie vrea o cota-parte mai mare decat considera ceilalti ca are dreptul.
pe fiecare din moștenitori îl râcâie cineva „nu fi prost, valorează mai mult, ce atâta grabă să vindeți”
Cum a luat „procură”, putea să și rezolve cu actele. Tot un drum la notar trebuia. Sau are procură doar pentru discuții?
dacă avea procură, scotea și actele.
Stai linistit, ca nu poti avea procura daca aia sunt in Canada, e clar ca daca veneau in tara cand s-a facut procura… atunci faceai direct actele, nu te blocai in 2000-3000 de lei.
Legea cererii și a ofertei
https://m.youtube.com/watch?v=Z_95tqwMdpg
Am un prieten cu o cabană/casă din lemn la aproximativ 10 km în zbor de zona aia – Făget/Drajna. 7000 mp, pomi fructiferi, acareturi, garaj. Satul nu are gaze și nu va avea probabil niciodată, dar e mai aproape de Vălenii de Munte, nu ca tipul ăsta care e la mama naibii de orice – 40 km de Ploiești, dar sunt tare curios prin ce hârtoape trebuie să ajungi acolo. Anul trecut cineva a venit să îi dea 50k euro pe loc, banii cash. Cum are spre 55 ani și iarna nu mai ieși de acolo decât cu ATV-ul, se gândea serios să o dea mai ales că o folosește doar cât permite vremea, adică martie – octombrie – mulțumim încălzire globală. Așa că nenea de a pus anunțul o să stea mult și bine cu 30k pe o casă de demolat.
Casa de pe gard…
Nu ai cum sa o pastrezi asa si sa ai conditii moderne de locuit .
Trebuie sa faci o baie , fosa , izolata , refacut acoperis, pus termopane , refacut sobe / pus centrala . In final nici nu mai recunosti casa .
Nu stiu cum poate fi catalogata afectiunea asta, autism social poate. Cine plm poate aprecia o ruina? Cat de lipsit de simtul realitatii poate fi cineva sa creada ca exista cineva care apreciaza o ruina ca ceva autentic? De ce ar cumpara cineva o cocioaba lasata pe o parte, ca nu cred ca sta drept, chiar daca pozele pot fi doar inclinate din telefon? Autentic romanesc? Baga-si-ar pwla in el de autentic! In 1960 a fost nivelat ultimul bordei romanesc autentic. Ala chiar era autentic, ca asa au trait romanii cateva sute de ani, altceva nu isi permiteau sa construiasca. Cocioaba aia necesita inca 30 de mii ca sa fie locuibila la standard 2020. Trebuie anvelopata, tras calorifere, centrala, instalatie electrica pe cupru, izolat podul, schimbat acoperisul cu ceva modern, practic pornit de la niste pereti ce abia se tin. De ce? Plus problemele legale cu verii si nepotii de la cuca macaii care vor bani si ei.
începător. gândește-te cât costă să împrejmuiești 7.500mp
esti din ala care ar darama centrul vechi pentru ca plm … autisti
xxx, compari mere cu p..rune. In centrul vechi ai niste cladiri interbelice, ceva ce mai poate fi fatadat, renovat. Nu e aceashi chestie.
@xxx, pe langa ce a spus @Silvanus, ai uitat sa iei in calcul ceva foarte important legat de Centrul Vechi: este in centru.
Nu este undeva intr-un sat uitat de lume unde probabil dupa ce te-ai dus de 2-3 ori trebuie sa faci o vizita cu masina la service.
@xxx
Hai sa-ti dezvalui un mic secret: centrul vechi e un cacat in ruina, ca multe alte ruine din vina proprietarilor/conjuncturilor-economice-politice/etc. Cind nu ai ca popor o memorie de macar juma de secol, e fix pwla ca exista niste ruine marete, care au insemnat ceva pentru cei care le-au construit. E zero. Da, stiu, un popor trebuie sa-si pastreze fiinta prin arta/cultura/arhitectura. Poporul roman care a construit ruinele de acum din centrul vechi NU MAI EXISTA. A murit in anii ’50-60. Pentru poporul roman de acum, centrul vechi e fix ce e casa asta din anunt, o ruina fara vreo insemnatate pentru contemporani. Poate domnul Sora sa aiba oarece nostalgii cand trece pe Selari, eu nu. Cateodata chiar e nevoie sa te desparti de trecut, aruncind cadourile si pozele cu fosta, respectiv daramind ruinele care nu inseamna nimic pentru oamenii ce traiesc acum. Altfel, e doar o laba trista chestia cu salvez o cladire de patrimoniu. Ce patrimoniu? Al cui? Cine isi doreste acum sa locuiasca intr-o casa cu arhitectura celor din centrul vechi? Cine mai vrea asa ceva? Cum dracu poti sa construiesti stucaturile alea mare arta la 1900, dar sa le si anvelopezi cu 10cm de polistiren, ca acum normele de eficienta termica spun sa ai o anumita rezistenta termica? Sau casa din anunt, cu marchiza la intrare, stil interbelic mostenit de la 1880? Peste 50 de ani locuintele vor fi ceva starwars, dracu stie, iar unii habauci se vor lupta cu contemporanii sa salveze de la demolare niste case de prin Prelungirea Ghencea, stil neo-futurist de la inceputul secolului.
Mai simte cineva mirosul cand se uita la pozele astea? Sau sunt eu special?
Mirosul ca mirosul, eu aud cariile care rod la mobila aia…
E ca si cum as vrea sa vand eu camera mea Sony cu un pret peste pretul pietei doar pentru ca i-am facut poze nud unei vecine. Na, sunt niste amintiri misto.
excelenta comparatia!
Depinde de vecină…
Daca il vinzi cu tot cu poze si vecina e acum vreo vedeta …
Mesajul pare scris de un nene artist si usor imatur. Să fie sănătos.
Cineva să-i răspunda pe FB acolo:
https://i.imgflip.com/3fxwx6.jpg
A scris el doua pagini, dar afacerile sunt pe bani, nu pe sentimente.
Eu inteleg asa: are probleme cu succesiunea, n-are apa curenta, n-are gaze, n-are canalizare, nu scrie ce e plantat pe cei 7500 mp probabil nu a mai bagat nimeni o sapa de 30 de ani si casa nu arata deloc intretinuta.
Nu m-a convins nici sa caut localitatea pe harta, de vizionare nici nu poate fi vorba.
dai drumul la niște găini în livada aia și fac ele curățenie.
Vorbeam cu un agent imo si imi povestea ca are mai multe case sau apartamente scoase la vanzare de peste 5 ani. De fiecare data cand apare unul vag interesat, proprietarul mai creste pretul. Probabil ii e teama ca o da pierdere sau dracu stie. Mi e greu sa inteleg proprietarii de gen.
… pai asa e romanul, orice cocioaba detine… crede ca l-a prins pe Dumnezeu de picioare. Uita-te la piata imobiliara, pe zona de chirii, acum ca nu mai fac studentii cursuri… toti cer exact acelasi pret ca inainte cand situatia era total diferita… pe Cluj sunt minim 1000 de anunturi de chirii in plus fata de acum 1 luna, dar majoritatea tin de pret… iar multi dintre cei care nu tin de pret, au tot felul de figuri… gen pret mai mare dupa pandemie si alte alea… de zici ca daca pandemia se termina brusc, gata… toate revin la nivelul de acum 1-2 ani.
PS: Tot romanul bisnitar de doi lei… si aici ma refer numai la cei care cred ca daca-ti iei un apartament cu rate pe care le platesti din chirie inseamna ca ai dat lovitura in viata.
Sunt mii de chestii care costa sub 100% din valoarea unui apartament si genereaza mult mai multi bani… dar parca altfel e cand esti mare „latifundiar”
Fascinant. Pe bune, mi se pare fascinant cum cineva poate fi atat de naiv incat sa creada si el ceea ce spune. Sau cum altfel poate fi catalogat cineva care de fapt nu incearca sa fraiereasca pe nimeni ca sa i cumpere cocioaba. El doar vrea sa vanda ceva autentic. 😁😁
Acum sa nu pierdem din vedere o chestie: nu e prost cine cere.
Ba, ala vrea, vorba aia, si cu aia asa si cu sufletul asa…
Si eu am o casa relativ veche, constructie oarecum temeinica, piatra, lemn tot tacimul.
Ba cati bani trebuie bagati in casa, iti vine s o iei razna! Ba dar eu nu o dau! Adica o sa bag eu bani, incet, fara graba, renovez ce e de renovat, in sensul de a repara in stilul taranesc si de a o mobila cu mobila veche reconditionata.
In plus, daca cer si eu 30k la vreunul ma scuipa ala intre ochi.
Nu zic, si casa mea e cu valoare sentimentala, dar doar atat! Si daca ma tine sanatatea o s o pun la punct pana la urma, dar ce zice nenea ala acolo e ridicol!
Relax, or sa scape de ea copiii tai, atunci cand o sa crapi.
Se vor certa mai întâi pe succesiune vreo câțiva ani, timp în care casa se transformă în ruină.
@Gogu, daca ai tai copii isi vand cadourile primite de la tine nu inseamna ca toti copiii fac la fel!
@Eugen, pe unde locuim noi prin zona, lumea incearca atat cat se poate, sa lase fiecarui copil cate ceva, astfel ca astfel de probleme sunt cam rare, spre deloc.
o pui la punct, si la urma, te duci. si ramane copilului. baiat bun, apreciaza gestul obiectul si valoarea sentimentala. da’ e un nitel ocupat, cu viata, copiii, alea. pana sa se mute el acolo, trebuie renovat serios, o carca de bani. nu-i bai, e valoare acolo, daca il tine sanatatea o face el incet incet. si pe urma se duce…
@thebblack, fiind o casa utilata cu toate chestiile „taranesti” posibile, doar cu o baie standard de anii 2020, nu e facuta pentru a oferi confortul secolului 21. E spre aducere aminte a trecutului, de a dormi pe paturi de paie, de a te incalzi la soba cu lemne, etc.
Nu vad sa fie o casa de locuit zilnic acolo pentru copiii nostri. Eu merg cu drag sa stau in weekenduri acolo ca asa am cam crescut.
Irod, eu ma foloseam de exemplul tau pentru a sublinia o atitudine destul de des intalnita, chiar daca poate nu e si cazul tau. oameni care investesc multa munca si bani intr-un obiect care sa „ramana” copiilor, ei neavand fie ce face fie timp sa faca ceva cu el. la randul lor copiii vor proceda la fel. in final ramane o gramada de munca si de resurse investite absolut degeaba, cel mai probabil la un moment dat ajungand exact ca casa din articol: o ruina inutilizabila si irecuperabila.
in loc ca acele resurse sa timp sa fie folosite pentru propria bunastare.
@thebblack, da, nu stiu ce sa spun, normalitatea mea nu e ca si normalitatea altora. Dar gabdeste-te si altfel: tu ai o pasiune pentru porumbei sa zicem (inlocuind deci casa veche parinteasca). Bagi bani in ei si cand mori copiii tai fac supa din toti porumbeii tai premiati si medaliati. Asa se poate intampla practic cu orice „investitie”. In plus, tocmai spuneam ca renovarile le fac eu la momentul acesta, deci nu stiu vad de ce nu s ar putea folosi de acea casa oricine in acest timo in care copiii, dupa logica Gogului, o vor vinde si vor imparti averea. Din nou, poate asa am fost noi crescuti, dar casele astea, mai ales cele locuibile chiar raman in familie si sunt pe car posibil folosite, comparativ cu exemplul din articol.
cred ca a procedat gresit cand a estimat costul – d’asta a ajuns la 30k.
in principiu banii astia se impart la 3, iar fiecare parte se imparte iar la 2/3 persoane
(desi spune ca ptr casa sunt 2 mostenitori – deci iar subiect de discutii intre ei).
ce si-au zis….fiecare treime valoreaza 10k – nu merita deranjul mai jos. daca acum nu ofera nimeni 30k mai asteapta- nu cere de mancare.
o fi bun calculul lor, o fi rau……cert e ca asa raman multe case parasite si nevandute.
macar peste 10 ani anuntul va fi doar pentru teren
da, e mereu amuzant cum valoarea casei e stabilită așa: fiecare câte 10 mii, deci 30 valorează.
Bine ca nu sunt 9 copii, cum a avut bunica. Iesea de un apartament de 2-3 camere..
avea soția o colegă la serviciu care era dintr-un sat de lângă. și voiau să vândă casa părintească, 120.000€, că erau 3 frați și voiau fiecare bani de un apartament de 2 camere. la insistențele lor, mă duc să văd casa. mă așteptam să văd casă săsească solidă, dar era o dărăpănătură mai rea ca asta din poze. le-am zis, dacă găsiți pe cineva să vă dea 60 pe ea sunteți bine, că în realitate nu valorează atât. asta era în 2012. e și acum de vânzare.
numai ca nu se imparte in mod egal intre toate nemaurile alea. e prea mare increngatura. cel mult sa se inteleaga intre ei ca indiferent cum scrie noatrul aacolo, 1/7, 3/16, 2/9, ei sa imparta egal banii. ha, s-o creada ei. cand s-o vedea unul cu 3/5 imediat o sa zica ca nu e ok cu banii egal.
Zidul (vopseala, „artisticăria”) seamănă cu o altă casă veche din zona Olteniei pe care am văzut-o & același model (mai diferită un pic).
nu vrei sa vorbesti cu vanzatorul de apartmanet construit in anii 80, cum a dat spaga la constructori si are priza pe balcon,ca restul nu au, si perentii au fost indreptati si acuma 50 mp valoreaza cu 20 mii euro in plus fata de restul de pe piata.
„Eram aici cand au facut blocul si le-am dat spaga sa puna inca un strat de nisip sub parchet, sa izoleze bine”
El cică are nevoie de oameni curajoși (și cu potențial, ce-o mai fi însemnând și asta) …care sa fie dispuși sa accepte situația cu cinspe moștenitori. Pentru ca fraierii vor acte de-a gata, deși el personal a văzut contracte V-C desființate la tribunal. Niște prosti astia de prin sud sa aibă asemenea pretenții.
Indeamnă oamenii numai sa se uite la ușa aia de lemn și vor înțelege valoarea, iar pe altii ii lauda ca au judecat cu inima când au comentat și nu cu mintea… Prada perfecta.
Sincer, ca persoana pasionata, sa zic asa, de tradiții și satul vechi romanesc, nu vad nimic atractiv la construcție.
Seamana aproape leit cu una văzută în Balotesti când își cauta sor-mea casa. În afara de ușa de lemn și intrare, e 80% la fel. E plin de case de genul asta și de obicei se vând cu maxim 18.000 de euro. Da n-au usa de stejar masiv, de-acolo și prețul. In schimb multe au apa curenta și unele, culmea, chiar și canalizare.
Nu îmi dau seama dacă omul e extrem de naiv, ori deștept și merge pe cartea cu orășenii care se visează iarna la tara în fața sobei, sorbind alene din cana cu vin fiert.
Oricum am văzut ca exista vreo 3 fraiere care i-au dat mesaj privat, deci s-ar putea chiar sa ii iasă.
Si daca vorbim de asa ceva, se pot găsi case chiar tradiționale, din lemn, deja demontate, cu preț de pana în 6000 de euro.
gasisem in vară cu 25K între ploiești și bucurești cu gaze și canalizare si 800mp. nu la DN.
Da, știu ca sunt multe, unele chiar renovate, gata de mutat. Deși acolo n-ai de unde ști ce treaba au făcut meseriașii… Insa ca idee.
Io zic să-i pună un clopot la turla aia, nişte tăvi cu nisip la intrare unde se pot pune lumânări pentru vii şi pentru morţi şi s-o vândă BOR-ului cu un milion.
de unde sa aiba el un milion? crezi ca BOR-ul primeste banii in rate?
Ah, acum am văzut ca pozele alea sunt din 2015 de fapt… Oare n-o mai fi picat nimic între timp?
Sa-i spuna cineva ca valoarea sentimentala nu se pune in euro. M-a facut sa rad la aia cu „valoare etnografica”. Prefer sa ma uit la valori etnografice pe la muzee sau in documentare, apoi sa ma intorc in casa mea ne-etnografica, cu minuni de-astea ale modernitatii precum termopane si boltari. Scuzati, poate n-oi avea eu gusturi, asta e.
„Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana” e valabil si in imobiliare.
Casa demolabila care nu are o poveste (copilaria, bunicul, cancerul, fundatia, barnele de stejar, dragostea pentru romanesc autentic), nu se vinde cu 30.000 euro.
exact. omul nu vinde o dărăpănătură, ci o poveste. doar că, ăia care pun botul la povești din astea nu au bani. sau se duc în ardeal.
Sa stii ca n-are nevoie de 20 de fraieri pentru echipa nationala de fotbal.
UNUL, doar UNUL!!! Atat e necesar si suficient.
Avem si noi o casa din asta “monument istoric” la tara, mostenire de la bunici. Pana acum am investit in ea peste 10.000 de euro, am refacut tabla (curgea pe langa cosurile sobelor), tencuiala exterioara, pardoseala din toate camerele, schimbat geamurile si usile, tras apa potabila si urmeaza canalizarea si constructia unei bai de la zero la anul. Terenul (doar vreo 4000 mp) era praf, am muncit cu tata 6 luni sa taiem balarii, sa demolam cotete si alte acareturi fara utilitate, sa taiem pomii uscati, sa reparam gardul si portile. Si acum cand te uiti la casa nu arata cine stie ce, dar macar e curata…
Ce mi se pare amuzant e ca omul vrea sa o mute :)))))
mai că-ți vine să zici „da, coae, ia banii și ia-ți casa de aici”.
și filmezi cum o mută. scoți minim dublu dacă vorbești în clipuri în engleză.
Am vândut în 2016 casa părinţilor, comună prin Moldova la jumatea drumului dintre Huşi şi Bârlad. Practic, două case făcute din chirpici, una mare cu trei camere păstrată pentru „când or veni băieţii pe la noi” şi una mai mică pentru traiul a două persoane utilată cu apă curentă, baie, WC, sobe pe lemne, duş electric, beci, coteţe şi alte acareturi…mă rog, lux la ţară în Moldova.
După ce am devenit propietari, eu şi cu frate-miu, am stabilit că vindem. Doar cine ştie ce înseamnă întreţinerea unei case din chirpici la care crapă tencuiala şi trebuie reparată anual şi trebuie revopsită… că na, făcea naiba prin 1900 toamna centură de beton pentru casă pe sol argilos care fuge.
Am vândut tot cu 18000 de euro, 1200 mp, cu tot ce au strâns ai mei timp de o viaţă după ceva emoţii că era trecut şi un unchi pe titlul de proprietate de-an pulea şi a trebuit să umblăm după procuri.
P.S. Am cerut iniţial 20.000 de euro pentru că avem şi un teren pe care este plantată viţă de vie dar noii propietari nu au vrut-o. Apropo, nu vrea cineva o vie care face struguri ? Singura problemă este că trebuie să o păzeşti toamna că dacă nu eşti pe acolo ţi-o „culeg” graurii :).
… ti-o culeg si fac vin din ea si tuica din boasca.
Tuica tine pana-n Craciun si vinul pana-n Paste. Asa era la bunica-meu in Arges.
Haideti sa fim un pic rezonabili.
E un cetatean care incearca sa vanda ceva, omul adauga o poveste in anunt. E ok, am vazut mai nasoale.
Cazatura sau darapanatura… asta trebuie vazut la fata locului, din poze nu reies decat fisuri de suprafata la acel brau de piatra ornamental.
Omul mizeaza pe febra achizitiile imo haotice ce se fac in ultima vreme dupa parerea mea.
Eu unul nu i-as da atatia bani nici daca ar fi casa super solida.
E cam departe de un drum national decent (unde nu parcheaza localnicii masinile in strada pentru ca nu au trotuare/curti).
Plus, o casa veche presupune in general bani multi ca sa o aduci la un stardard acceptabil pentru zilele noastre, chiar si pentru o locuinta de vara.
mana intinsa care nu spune o poveste…
oricum singura parte autentica la casa aia pare metoda de procurare a materialelor: lemne furate din padure, ca era padurar, piatra si zgura de la caile ferate probabil contra lemn de constructie. asta doar din ce zice in text.
in rest, o cazatura inutilizabila. pentru ca daca tot dau 30k pe animal si inca dumnezeu stie cat pe renovare parca m-as astepta sa locuiesc intr-o casa care sa imi satisfaca MIE nevoile si pretentiile despre o locuinta, nu pe ale bunicului unui necunoscut, chiar daca era „gospodar” si „pretentios” la calitate.
Ma umfla rasul cand compar cocioaba asta cu casa bunicilor mei din jud.Arad, o localitate la 27 de km de Arad, casa de aia sanatoasa , mare , in stil banatean, cu beci..etc.
„Casă părintească nu se vinde!” Cu asta, cred s-a înțeles strategia.
Asta cu povestea tine cand cumperi un tablou, o mobila. Nu casa.
Omul nu are acte si doar un retard se apuca sa cumpere o proprietate cu 12 … proprietari.
incape putina negociere, dar nu mult… eu vad situatia astfel: … Sunt dispus sa vand tot pe 20000, dar asteapta 2-3 luni sa vad daca nu mai pisc 5000… dupa care o sa-i zica celui cu oferta de 20000… boss, am avut cel putin 10 lead-uri cu cel putin 25000… hai mai baga si tu 5 bastoane si rezolvam.
PS: Astea cu mostenirile, vai de ea situatie, te trezesti ca din aia 17 nepoti unu-si da nasol pe pastile si are el nevoie de partea aia de la strabunicul sau… ahh a fost vanduta, pai ce daca ca el are dreptul.
bun articolu, comentariile sunt savuroase
am fost curios si am cautat anuntul pe facebook.
e fantastic cat de multi pun botul la ce zice vanzatorul
……..momentan pun doar botul nu si banul……..dar uneori mai sare si fazanul.
Mie mi se pare că e casa unui corporatist care lucrează undeva în ceva conex cu marketingul.
S-a gândit el că dacă face o poveste frumoasă, poate mușcă cineva.
În rest da, s-a zis cam tot, nu merită dpdv al locației, și nici dpdv al patrimoniului care e frumos dar lipsește cu desărvârșire.
Hai sa-l intelegem, e in depresie.
Am cumparat 4 proprietati din 2016 incoace in zona de deal din Arges. Niciodata nu au acte . Adica au un fel de acte ei sunt proprietarii de drept dar niciodata gata de mers cu ele la notariat. M-am obisnuit sa le dau un avans „la risc” in general 1000-1500 lei sa porneasca treaba – impozite neachitate, cadastru . Sunt toti cu preturi de preturi pana cand isi dau seama ca esti unicul nebun care e dispus sa le dea bani pe proprietatea respectiva. Tehnica de lucru: nene zi-mi care e pretul la care vrei sa vinzi terenul asta eu nu negociez 1 leu daca imi convine il iau daca nu, nu. Te gandesti si imi zici. In toate situatiile pretentiile au scazut cu 30-50% instant si am cumparat nu la pret de localnic ci la un pret intermediar intre ce cerea initial si suma data efectiv. Dureaza minim 1 luna cadastru si in general daca toate merg bine in 5-6 saptamani ajungi la notar. Am descris aici experiente bune. In sud este dezastru. Ma chinui de 5 ani sa reusesc sa conving un nene care „vrea” sa vanda sa isi faca actele. Atitudinea e la modul: dom’le eu iti dau actele pe care le am..mergem la primarie sa te trec la rol (??) mergem la electrica sa te trec acolo ca tu platesti curentul (????) si dupaia nu mai ai treaba…cine sa vina sa te dea afara din casa??? . Si omul e mirat ca nu vreau sa facem asa treaba. Bineinteles nu discuta 1 cent sub pretul cerut si sunt destul de sigur ca la notariat o sa ceara minim 2000e in plus fata de ce ne-am inteles. In final sunt 2 scenarii: se prind ca cine vine si le face o oferta este ceva concret si ar fi bine sa rezolve fie creste padurea pe locul respectiv . Urmaresc piata imobiliara in 3 zone din tara de 8-9 ani si cateodata anunturi care stau 2-3-4 ani dispar subit 1-2 ani. Ma gandesc : gata, s-a vandut. 90% din ele reapar. Eu as face impozitul 1% din cat considera ei ca valoreaza proprietatea. Vrei 30 000e? Perfect boss 300e/an impozitul. Cand dai 1500 lei/an nu mai poti spune „nu cere de mancare”. Inertia si fudulia pe zona rurala a tinut pe loc de ani de zile dezvoltarea acelor zone. Un singur bucurestean care cumpara ceva la un pret apropiat de ceea ce a cerut un proprietar face ca pe o raza de 3-4 sate sa tina toti la pret cu anii mai mult sa il si creasca uneori.
Pe de alta parte bine ca nu dau bancile bani pentru astfel de proprietati ca ar creste preturile grav de tot. Asa cum s-a mai zis pe aici mai demult toti au bugete dar nu are nici dracu bani.
yeap. dacă ai 20 de terenuri pârloage, că nu ai chef de ele, când dai 1% pe an, te ustură un pic, lași coada mai jos și te înțelegi cu vecinul costică să lucrați terenurile alea.
nu uit niciodată faza cu doi veri de-ai bunicii. luaseră împreună un tractor. era bun de tot. le folosea. erau bucuroși, dar aveau două concursuri. cine face rost de cea mai motorină ieftină, care să strice mereu motorul, și cine îl parchează noaptea la el în curte. pur și simplu se certau care să îl țină la el în curte. nu conta că nu îl foloseau, trebuia să vadă vecinii că e parcat la X și nu la Y. l-au vândut după ce s-a stricat a mia oară de la motorina ieftină, concluzionând că e prost. ăla care l-a luat îl are și acum, 20 de ani mai târziu, și îl folosește.
Pare baiat fain. Unii cer si 50.000 pe case care mai au putin si cad. Si nici macar nu se deranjeaza sa-ti spuna o poveste.
Asta macar a investit putin timp in teapa lui.
Vand apartament vechi solid comunist de caramida, anii 60, 60mp, Valea Cascadelor, renovat recent cu vas de veceu Mondial de la artizanii din zona, cu traditie, compatibil pentru orice c&r, inclusiv turisti straini adusi prin erbienbi. Pret: 130k nego.
Plm esti sărac. Eu am Villeroy Boch. După 6 luni s-a infundat o supapă și urlă saracu. A fost dead silent 6 luni.
Vad ca suntem pe acelasi grup de oameni care viseaza o viata la tara. :-)) Dpdv al unuia care analizeaza ofertele astea, eu cred ca 30.000 e putin exagerat, dar omul spune ca e negociabil, cred ca ar negocia pana la 25.000, insa problema mostenitorilor e una reala.
Terenul e unul de 7500 mp, are si livada pe el, presupun ca a fost incercuit. pentru cineva care isi doreste sa se mute la tara, cred ca terenul valoreaza jumatate din oferta pentru casa…
In al doile rand, ca vad ca multi pe aici zic ca aia e o casa batraneasca supraevaluata si ar trebui investit mult in ea. Imi permit sa ii contrazic, probabil ei sunt fostii copii crescuti la oras, care au vizitat tara doar pe la pensiuni de 3 margarete sau hoteluri cu staif.
Cine a crescut la sat, stie cateva lucruri despre casele ridicate traditional. Majoritatea caselor construite pe fundatie de piatra (impropriu spus fundatie, ca erau doar niste bolovani imensi asezati intr-un sant si lipiti cu var intre ei, peste care se puneau talpile casei, din lemn de salcam sau stejar, recoltat in perioada iernii si lasat ani de zile la uscat) si cu pereti de paianta (lut galben amestecat cu paie si balegar de cal) nu au avut si nu vor avea niciodata igrasie. Din simplul motiv ca nu s-a folosit ciment, care este absorbant de umezeala, si nu au termopane, care nu lasa casa sa respire…
Casele vechi au pereti grosi de 35-40cm, iar pamantul din care sunt facuti e un izolant mai bun decat caramida sau bca, nu vad de ce o ard toti pe aici ca trebuiesc izolate cu polistiren. Moda izolarii a aparut recent la noi, cred ca multi nici nu o fac corect, a dat cineva polistirenul jos de pe un perete sa vada ce s-a intamplat sub el? ce goange s-au dezvoltat acolo?
Timp de cateva sute de ani romanii au trait in casele alea in timpul unor ierni mult mai geroase decat ce traim noi si nu cred ca a murit vreunul de frig… Nici nu au defrisat padurile sa se incalzeasca…
Lemnul, piatra si paianta sunt materiale naturale, mult mai ecologice si mai economice decat caramida si bca-ul, constructorii de case traditionale de acum 100 de ani respectau niste reguli nescrise, invatate din experienta vietii, nu din scoala vietii (vezi inaltimea camerelor, care era de 2.5m si peste, pentru ca volumul de aer proaspat sa fie suficient, vs ce se construieste acum pe la 2.2m, ca sa fie casa mai calduroasa)…
Pentru cui ii place viata la tara, o casa la tara are farmecul ei (personal nu-mi place arhitectura asteia din anunt), daca voi nu-l intelegeti nu trebuie aruncat cu pietre.
Pretul nu e exagerat, daca nu ar fi problema succesiunii, pentru cine e din zona sau atras de zona Prahovei. E mult mai ieftina decat un apartament cu 2 camere si e tot locuibila, sigur nu se prabuseste in aia 30 de ani pe care ii mai ai de trait, daca mai dai din cand in cand cu var…
Pentru cine nu e, recomand case prin Ardeal, Arad, Timisoara, Cluj, zone ceva mai dezvoltate, cu mai mult potential si mai aproape de granite. Preturile sunt tot cam pe acolo, poate putin mai mari, dar ai mai multe oportunitati…
Vorbim de o livada de max 5000 mp la terenul ala. Poate ar merita daca ar fi solul bun sa poti cultiva ceva fructe sau legume pe care le poti comercializa.
Daca vrei doar o casa de vacanta, iti faci una mult mai moderna si placuta de 30.000 de coco.
Pur si simplu nu merita pretul ala, nici pentru casa, nici pentru teren, decat daca poti cumva sa-ti scoti parleala dupa. E departe de oras, oportunitati de angajare zero.
Din cultivat mere si corcoduse nu-ti faci un trai decent.
Internet n-are, nici macar linie de DSL. Semnal 3G daca ai noroc. Nici macar pentru it de la distanta du e buna.
Dai 30.000 de coco sa ce? Sa te caci in fundul curtii si sa te trezesti la 3 dimineata cu durere de cap si nas infundat?
Imi aduce aminte de reclamele recente la bere.
Parca si vad cum lemnul este adus tacticos de un padurar (imbracat imposibil de curat si jucat de un actor cu barba si prezenta scenica de bunic si mos craciun) si asezat tacticos la soare sa se usuce.