Imobiliare: ce o fi dincolo de gardul ăla?

Un dezvoltator imobiliar iese în presă cu declarații, că o să facă și o să dreagă. Frumos. Elegant. Până când vezi poza asta.

Acum, eu nu mă pricep și n-am de unde să știu, dar de ce credeți că e cadrul ăsta așa strâns? Ce credeți că o să fie dincolo de gard?

O să îl cumpere cineva și o să facă un parc, probabil. Cumpărați cu încredere, serios, o să fie bine, nu se va construi nimic acolo, garantează nimeni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

80 comentarii

 1. Prima fază, aflată deja în construcție,

  Știu construcția, deja ESTE ceva după gardul ăla – alta constructie. Dude, oricine cunoaste Pipera își dă seama că nu are cum să nu fie teren viran în jur. După ce timp de 10 ani oamenii care lucrau acolo s-au plâns că accesul se face pe doua strazi vai mama lor (Pompeiu si Fabrica de Glucoza) și nimeni n-a mișcat un deget, acum vin și dezvoltatorii și fac… fuckin blocuri. Zona aia va fi un coșmar urbanistic când toate blocurile alea vor fi populate, iar oamenii aia vor trebui sa iasa în trafic de acolo.

  Comentariu apreciat.13510
  • Dude, oricine cunoaste Pipera își dă seama că nu are cum să nu fie teren viran în jur.

   NU EȘTI CUMPĂRĂTOR!!!!!

  • jollyca, pai ce cauti in trafic, dude? Iesi din casa si intri direct in birou.

   Comentariu apreciat.695
  • @Martha Logu: surpriza, nu mai trebuie sa iesi din casa pentru a merge la birou. S-a inventat Work From Home.

   Asa ca de cat sa dai 101,850 euro pe un cacat de garsoniera in Pipera nu mai bine iti cumperi/faci o casa sau pentru aia de se uita in gura lu’Chifoi poti sa stai pe o plaja virgina in timp ce traiesti din pamantul cumparat in Meta 😀

   172
  • @SirNeo s-ar putea să se termine cu lucratul de acasă în curând.

   76
  • @Cristian când prima companie, care obligă muncitorii să îi vină la birou, va pierde oameni în detrimentul celor care nu încă nu au impus asta, se la liniști repede.

   74
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 24142
  • Si daca distanta minima legala este de 2 metri?

   Comentariu apreciat.705
  • Dar am putea sa nu prostim lumea cu poze ca asta? Bine, multora le și place sa fi prostiți.

   Și dacă atâția ani s-a construit așa, la minimul legal, și am constatat ca nu e bine, poate ar trebui schimbat ceva? Ca nimeni nu spune sa fie un kilometru intre blocuri. Dar nici cum e acum.

   Comentariu apreciat.505
  • Blocurile vechi au fost construite in asemenea fel incat si ala de la parter sa aiba lumina naturala din cand in cand.

   Comentariu apreciat.1432
  • @Lia, pana la blocul de peste drum am bloc, 15m spatiu verde, 5m de parcare, 2 benzi auto, iar 5m de parcare, iar 15m spatiu verde. Zi tu un rezidential nou care are atata spatiu.

   Comentariu apreciat.1292
  • Cred ca Lia mergea mai catre maxim.
   Dar uite dilema:

   – Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, care la art. 3 precizează: (1) Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1½ ore la solstiţiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire şi din locuinţele învecinate. (2) În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidenţiază că distanţa dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire, care să confirme respectarea prevederii de la alin. (1).
   – trebuie să fie minim 2 m între colțul cel mai exterior al balconului(al meu în cazul acesta) și punctul cel mai apropiat de linia de hotar existent pe suprafața zidului în care s-a deschis vederea

   Comentariu apreciat.312
  • S-a strigat lumină naturală o dată, de două ori.
   Adjudecat https://www.google.com/maps/@44.4131645,26.070531,61m/data=!3m1!1e3

   Comentariu apreciat.462
  • îmi aduce minte de „becule” de la timpuri noi.

  • Se vede ca nu prea ai fost prin alte tari, mai civilizate, unde se tine cont de un plan urbanistic întreg la cap. Ai fi descoperit ca se poate.

   Hai sa luam cartierul Hyllie (care se tot construiește de câțiva ani) în Malmö și unde lunea nu vrea sa își bata joc și sa trăiască în condiții de gheto de cea mai joasa speță pt a face rapid bani. Este efectiv un oraș în oraș, cu access la tren (stația e fix în mijlocul cartierului în subteran), autostrada, transport în comun, aeroport, spital, scoli, grădinițe, o arena de spectacole, clădiri de birouri, un mega Mall fix lângă stația de tren, blocuri de locuințe, și case rasfirate, construite cu cap, de-a lungul străzilor care duc către clădirile importante din zona centrala.

   http://www.hyllie.com/in-english.aspx

   Pana și indesirea ceaușista (blocuri construite între blocuri existente) a avut drept rezultat o densitate urbanistica cât de cât decenta comparativ cu mizeriile sinistre de blocuri de apartamente care se ridica acum, cu standarde de mana a doua, fără ieșire la nicio artera principala, fără scoli, spitale, grădinițe, sau parcuri în apropiere.

   Comentariu apreciat.787
  • NOU
   #16

   Era acum 2-3 ani parcă o situație în Florești. Au săpat fundația unui bloc nou mult prea aproape de un bloc existent și a început să crape și să se încline. Dar văd că au cam dispărut informațiile on-line. Sau nu caut eu cum trebuie. Însă chestiunea aceasta cu posibilitatea de a șterge magării mi se pare absurdă. De acord cu a șterge calomnii și chestii aiurea, dar nu istoricul unor pseudodezvoltatori sau infractori.

   Comentariu apreciat.713
  • @Pixel, link-ul tau suprinde perfect esenta dezvoltarilor imobiliare „moderne” din Bucuresti (si nu numai).

   E suficient sa te uiti la pozele din satelit sau sa faci un street view acolo si sa compari blocurile noi cu cele vechi, constati ca sunt mult mai cu cap construite cele vechi: retragere de la strada, spatiu in lateral, verdeata, tesatura urbana pentru a permite lumina naturala.

   Dar cine are apartament nou, in centrul orasului, cu scoala langa? Nu ca saracii aia din Pipera sau Baneasa. Vand Golf 4, nu am loc de parcare!

   Comentariu apreciat.423
  • @Pixel La fel, dar cu case https://goo.gl/maps/WWzCrMnxZpejMAQK8 Oricum, ce e in Militari Residence e de pus in manualul de urbanism, la „asa nu”.

   152
  • Blocurile sunt ok sa existe, sa fie inalte si sa aiba in jur spatiu verde si utilitati.

   – 10.000 mp spatiu verde
   – garaje si spatiu de parcare
   – 300 m distanta de un parc mare
   – scoala in zona (2 la cca 300m)
   – spatiu de agrement sportiv in zona
   – magazine

   uite un exemplu: https://goo.gl/maps/ndUyGzfZBbzgyQKc6

   174
  • @bancosul: nu stii tu… alea sunt „Town House”, ca in Londra 🤣. Pe mine ma apuca durerea de cap cand vad case lipite in camp, la porumb 🌽: https://www.google.com/maps/@44.6069225,26.0025249,234m/data=!3m1!1e3

   76
  • @Bancosul, acolo este vorba de case insiruite; problema ramane la spatiul dintre siruri.

   exemple: https://www.google.com/search?q=row+houses&tbm=isch

   01
  • @androidul: nu e in Floresti, ci chiar in orasul de 5 stele

   91
  • Costul pe MP pt un ap cu toate utilitatile descris in celalalt comment, intr-o zona cu salariul mediu cel putin 2x, e 3250 EUR/mp; ap de 100mp;
   Average salary in Brussels is 3700€ per month (net) (din ce am gasit la o cautare rapida);
   Costul pe MP Salariul net mediu lunar. (211 %)

   Asta daca conditiile oferite de locuinta ar fi exact la fel: spatiu verde, parcare, parc, scoli, trotuar, acces la autostrada.

   33
  • ceva s-a stricat la comentariul precedent, reiau:

   Costul pe MP pt un ap cu toate utilitatile descris in celalalt comment, intr-o zona cu salariul mediu cel putin 2x, e 3250 EUR/mp; ap de 100mp;
   Average salary in Brussels is 3700€ per month (net) (din ce am gasit la o cautare rapida); Asta e 87% din pretul pe MP.

   Salariul mediu net in Bucuresti e 850€ /luna. Costul pe MP 1800€; asta ar fi 211 % din pretul pe MP.

   Asta daca conditiile oferite de locuinta ar fi exact la fel: spatiu verde, parcare, parc, scoli, trotuar, acces la autostrada.

   243
  • @Pixel – bag de seama ca rezidentz-urile lui nea Coitza de la s3 sunt lux:
   https://goo.gl/maps/fq5GCDSFMgcLBkmt7

   12
  • @Alexandru vezi ca e unu isi zice „caruta cu bani” care te contrazice maxim. Mai sta si in Bruxelles. Imi bubuia capul cand ii vad aberatiile pe net cum imobiliarele in Romania sunt la cel mai jos nivel. El lua salariile din Bucuresti si prețurile din Alexandria. Evident daca ii explici ca greseste nu vede nu aude.

   82
 3. daca era in bucuresti se vindeau toate apartamentele din faza de proiect cu banii jos…si acolo se vor vinde, daca nu sunt facute in bataie de jos si ceea ce spune pe hartie va fi si in realitate…vom vedea peste 2-3ani finalul povestii…lumea merge inainte, nu sta timpul in loc…

  Indecis. Tu ce zici?307
  • Nu au cum sa vanda asa ceva. Uitati-va in Domnesti, Bragadiru, Rosu, Aparatorii Patriei, (comuna!!!) Berceni. Toate sunt dovada ca lumea nu cumpara orice tampenie. Va dati seama ca astia, daca o vand ca fiind in Pipera (wink-wink, saracilor), o sa se uite lumea la ce e peste gard. Deja au zis tot in anuntul ala: 464 de locuinte cu PESTE 500 de locuri de parcare. Mama, ce tare! Bonus, caldura moca. Ok, speculeaza contextul, frumoasa miscare de marketing. Intreb si eu: ce costuri de intretinere vor fi? Exploatarea pompelor alea genereaza si ele niste costuri cu mentenanta, totusi. Sa mai intreb daca utilitatile vor fi de la furnizorii lor de drept, sau vor fi „refacturate” de dezvoltator? Sau daca cele „peste 500 de locuri de parcare” au o latime decenta, care sa permita parcarea a 2 berline, una langa alta, si sa mai ai si spatiu sa poti cobori din masini? Nu mai are rost sa discutam despre ce se ofera si la interior, trendul e sa intri direct in dormitor, pentru ca de cele mai multe ori holul e rebranduit in bucatarie, de preferat fara geam, ca sa nu pierzi caldura aia moca 😉

   Comentariu apreciat.434
 4. O alta problema pe care o vad sunt cele 500 locuri de parcare care dau într-o străduță cu o singura banda pe sens într-o zona plina de blocuri și birouri. O să fie coșmar.

  Comentariu apreciat.411
 5. O nesimtire foartre mare a constructorilor este sa amenajeze ptr parter gradinite inchise astfel incat sa ia mai multi bani pe apartamentele alea. Nu ar lasa si ei o fasie de pamant cu copaci pe ea a.i. sa se bucure si ala de la et 5 de cateva fire de iarba….
  Lacomi pana la Dumnezeu sunt astia

  Comentariu apreciat.714
 6. Iti recomand sa intri pe site la ei sa vezi preturi raportat la compartimentari. Toate apartamentele, in afara de alea cu 4 camere, au bucataria in sufragerie.

  De exemplu, cere 180.000 tva inclus pentru asa ceva: https://firstestates.ro/apartamente/apartament-3-camere/

  262
  • Nu are bucătaria in sufragerie, ci o canapea și un televizor în bucătărie.

   Comentariu apreciat.1732
  • Da, da-i cu TVA inclus(ă).

   42
  • Apartament de 3 camere cu 70mp utili.
   Hmmm, stia Ceausescu ce stia, ai mei parinti au 72mp cu 3 camere in bloc comunist. Si bucatarie separata.

   Comentariu apreciat.571
  • @Paco
   Nu-i frumos să vorbești așa despre oameni.
   🙂

   51
  • Bucătărie in living, dar cu suprafața proiectata doar pt living, nu living+bucatarie (adica suprafață extinsa) cum e normal și legal. Elegant, frumos.

   Se poate și mai creativ (de porc), cu bucătăria in balcon, ca in Chiajna.

   242
  • @Ioan, dar cine mai gătește, dragă, în bucătărie în ziua de azi? Generațiile noi de corporatiști comandă mâncare și în bucătărie fac doar un espresso din când în când și un ceiut seara la culcare. E de porc să zici că mai gătim în bucătăriile alea, ce, suntem sclavi? Tu n-ai văzut 2 bărbați și jumătate? Și serialul ăla e tras acum enspe ani. Oricum suntem mult în urma lor. I-auzi, bucătărie funcțională…. Doamne ferește! Te pomenești că vrei și cu aerisire la hotă, cumva…

   Comentariu apreciat.4411
 7. Romania: Dincoace de Plintă, Dincolo de gard

  Comentariu apreciat.391
 8. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 534
 9. alea sunt apartamente de parter care au si gradina, cu iesire direct.

 10. Verificați afacerile dnului. Lisinschi bine de tot înainte sa plătiți avansuri!

  251
 11. Mă mir că nu menționează nimic despre podul peste calea ferată, care începe direct din complex și este dedicat proprietarilor…

  241
 12. Asa este peste tot, in randari se vede albastrul cerului infinit si multa verdeata, in realitate va fi o padure de alte blocuri. Si multe masini blocate in trafic, cu noxele aferente.

  Uite un alt exemplu: https://goo.gl/maps/fYWxKvBMwoDHEdbu6

  Blocul arata foarte bine din strada, verdeata multa, padure vis-a-vis. Desi e in p**a cu satelitul, facem pariu ca se va umple de blocuri acolo in maxim 10 ani. Mai ales ca va fi statie de metrou relativ aproape. Scoli si alte-alea nu s-a obosit nimeni de la primarie macar sa puna pe hartie, nu mai vorbim sa faca in zona.

  144
 13. am sapat oleaca si am gasit ca baiatul Lishinsi sta care vrea sa faca blocurile alea a facut o combinatie cu una Vanessa Yamal care facuse la Cluj un bloc de care s-au cam plans vecinii. Pentru bloc autorizatia s-a dat cand era Boc primar, care are legaturi stranse cu familia Lishinsi. A fost Boc si pe la parchet sa dea declaratii ca s-a deschis un dosar de dare de mita. Vanessa Youness era gagica lui unu Gelu Oltean. Cine e Gelu Oltean? Gelu Oltean era sef al serviciului secret al Ministerului de Interne. Ok, si ce daca? Pai Gelu Oltean e baiatul care organiza sesiuni de meditatii cu Ayahuasca. Remember?
  Pe Vanessa unii o prolecleau ‘samana Vanessa’.

  Pont : nu cumparati de la oameni care umbla cu drogati, corupti si securisti pentru ca in caz ca o sa luati teapa n-o sa va despagubeasca nimeni in vecii vecilor.

  sursa
  https://jurnalul.ro/amp/emil-boc-chemat-sa-dea-declaratii-in-instanta-in-dosarul-de-coruptie-al-samanistei-vanessa-830493.html

  Comentariu apreciat.354
 14. Doamne, odihneste sufletul adormitului robului Tau, in loc luminat, in loc de verdeata, in loc de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea… 😀 Numai dupa ce o sa predai bocancii si ai fost cuminte o sa gasesti un loc frumos in care merita sa te muti.

  203
 15. Stau la casă vizavi de câteva măgăoaie din astea P+țșpe pe o străduță de 7-8 metri lățime, într-un cartier bun. La început (2018-2019) am zis că o să fie nebunie cu mașinile, că nu o să mai putem ieși de pe stradă. Anii au trecut, blocurile cred că sunt în continuare cel puțin pe jumătate goale, doar Glovo-iștii ce ne mai deranjează pe la 9-10 seara. Câți oameni să își permită să dea 150-200-300 de mii de euro pe cutiile astea de chibrituri? Câți provinciali cu bani să mai vină? Poate exagerez, dar cred că vor rămâne goale poate zeci de ani de acum încolo, cumpărate la grămadă de tot felul de borfași care au dat tunuri și lăsate așa, că nu cer de mâncare.

  Indecis. Tu ce zici?1919
 16. Militari residence de lux o sa ajunga zona aia. 😂

  132
 17. E dezastru zona aia; Dragomir, Becali, toti construiesc acolo. S-au construit blocuri peste case, peste blocuri, peste case. E un haos urbanistic specific Voluntariului, intr-o zona oricum sufocata de trafic.
  In 2021 am rezervat un apartament cu gradina in zona respectiva, care era camp atunci. Povestea era una frumoasa si promisiunea era ca tot ce inseamna zona respectiva va fi umpluta de case sau blocuri mici. Usor naivi, dar si circumspecti, am mers mai departe. Partea buna a fost ca dezvoltatorul a lungit-o mai mult si am putut vedea de fapt ce se dezvolta in zona…am cerut taxa de rezervare inapoi, am primit-o si am renuntat.

  241
  • Mie imi place gandirea asta super optimista pe care o mai avem toti din cand in cand. Zici ca uitam tara in care traim.

   Cum a fost si cazu’ tau. Desi tu iti facusei rezervare pe un apartament cu gradina, deci intr-un bloc, cumva tu sperai ca zona din juru blocului tau sa fie umpluta cu case.

   191
 18. Asta este unul dintre motivele pentru care chiar ma bucur ca nu locuiesc in zona / apropiere de Bucuresti.
  In zona mea sunt deja construite case, curtile de minim 500 mp sau 1000 mp, totul este destul de aerisit desi aproape fiecare parcela este ocupata, tot ai aer sa respiri.
  Nu stiu cum se va scoate la capat situatia cartierelor de pe langa Bucuresti pentru ca este clar ca nu poti sa mergi, la infinit, cu bloc aproape peste alt bloc si tot asa. Ingramadesti azi, maine, poimaine, dar la un moment dat nu mai ai unde sa bagi atata amar de beton si nici oamenii aia nu pot respira doar betoane si asfalt, da-o-n spirt de treaba.

  93
 19. Cand s-o mai trezi lumea, toate porcariile astea construite inghesuit si la gramada o sa fie locuite de tot felul de amarati/imigranti certati cu legea.

  Va uitati la viitoarele ghetouri.

  232
 20. E un anunt cu nu stiu ce complex imobiliar in padurea Letea:)))) Poate in comuna Letea ca padurea Letea exista doar pe hartie. Pe acolo numai padure nu e.

  41
 21. ce parere aveti despre acest complex?

  https://moreniclub.bg/en/

  03
 22. Intre timp Dezvoltatorul

  Apartamente 2 si 3 camere Lux Oferta Limitata, Vedere Spectaculoasa, Ansamblu Nou, Finalizare 2025. 98,000 € + TVA. Vino in Field Residence, inconjurat de 900 de hectare de marshland, iti poti savura cafeaua privind natura neprihanita.

  91
 23. In prima faza dincolo de gard sunt sobolani si caini vii, dupa care o sa fie sobolani si caini mort. Dupa care gunoaie si balarii. In timpul asta, eventual un foc de cabluri, cauciucuri, plastice. Iar in ultima faza un bloc aproape lipit de blocul din poza.

  Dar… trebuie sa cheltuiasca si parintii studentilor banii pe ceva.

  82

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube