IGO și Apple Maps sunt varză!

Îmi vine așa de greu să cred că poate fi o așa de mare diferența dintre IGO și Apple Maps și Google Maps încât wow. Wow. Am avut nevoie de câteva ori de chestii mai specifice și IGO nu știe locuri aproximative, el știe locuri fixe și atât. Am căutat însă pe Apple Maps Poiana Narciselor de pildă și voia să mă ducă pe Strada Poiana Narciselor din nu știu ce oraș. Google Maps a fost mereu pe fază. Chiar și în zone unde românul nu își pune numărul străzii pe clădire, să nu vină perceptorul cu fonciirea.

 

 

igo

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Si igo stie locatii aproximative. La functia de cautare are ceva de genul „Cautare via Google”.

    Imi pare rau ca nu am momentan Igo instalat pentru ca azi dimineata am dat reset la telefon si nu am apucat sa il reinstalez.

  2. L.E.: Am gasit pe Google un PrtScrn legat de ce am zis mai sus…

    http://4pda.info/uploads/posts/2013-02/1360629884_04.png

  3. Igo este bun cand nu esti in tara, google maps este bun in orase, dar pe sosele mai bine folosesti waze care iti da si alte informatii, ex: politie, accidente s.a. Apple maps nu am folosit.

  4. Cred ca n-ai inteles exact ce software folosesti.
    Una e o baza de date cu adrese, fara sa necesite o conexiune la internet.
    Cealalta e un motor de cautare si cu o baza de date cu adrese ce necesita o conexiune la internet.
    Fiecare isi face treaba bine de tot pentru ce a fost proiectat.

  5. Ai mai avut un post despre tool-uri de navigare acum ceva saptamani si ai dat in maps fara jena :) (n’are 3d frate si vitezometru). In general softurile de navigare sunt facute sa te duca punctual din A in B, unde in 99.99% din cazuri A si B sunt adrese de strazi. Google exceleaza pentru ca stie de zone, cartiere, cladiri care sunt cam up2date si in Romania. Toate celelalte softuri se bazeaza pe POI-uri care sunt updatate la o anumita perioada si uneori chiar de utilizator. Maps face treaba asta transparent pentru user ceea ce e mai mult decat OK. Spre exemplu zilele trecute a trebuit sa ajung la o sectie de politie si am scris asa: sectia 13, bucuresti si gata.

  6. Ce spui tu se poate rezolva cu un pachet de POI-uri la iGO. Pe extern, cel puţin, sunt sute de pachete de POI-uri pe care le poţi pune în soft, în funcţie de interese şi de spaţiul de stocare, desigur. Pentru Ro nu se prea îngrămădeşte nimeni să facă nici hărţi nici alte cele, pentru că nu există piaţă, inclusiv băieţii care vând ‘cele mai noi şi complete hărţi’ şi blablabla le fură de pe net.

  7. Cine stie o aplicatie buna de gps offline pe iOS? Dar pe Android? Am incercat CoPilot de curind – e un rahat. Nu inteleg cum ma-sa in 2014 sa nu existe in tot www o aplicatie decenta pentru un gps ca lumea free? GPS-urile de cumparat au ecrane cu rezolutie slaba, nu se actualizeaza ca lumea si mai au si chestii de o logica dubioasa in software de te scot din sarite. Apas pe „New Destination” si boul ma intreaba daca vreau sa ma duc undeva. No shit, oare vreau? :) Iar GPS-urile ca lumea sint la 300-400$ ori de banii astia iau o tableta de top, nu un rahat de gps care sa-mi vina sa-l arunc pe geam dupa citeva zile.
    Chiar nu exista nici-un gps offline decent pe tablete? doar toate tabletele au gps/accelerometru inauntru.

    • să faci hărți costă. de aia nu găsești nimic free.

    • Exista harti free, de ex Gupi a pus mai jos OpenStreetMap care e free + open licence. Cit e frate sa faci un software sa foloseasca OpenStreetMap db si sa interogheze in real time gps/accelerometrul din dotare?

    • DanCanada

      pentru android ai Navigator de la MapFactor. Gratis cu Openstreetmap

    • Nimic nu egaleaza Google maps. Sygic, MapFactor, iGo, palesc in fata GM. Sunt in Grecia de cateva zile si am incercat vreo 7 softuri pe 6 device-uri. Nu gasesti atractii turistice, hoteluri, restaurante… Nici macar waze, de care eram super incantat in tara, nu a gasit vama Makaza de la bulgari… A trebuit sa caut o localitate din apropiere si apoi sa caut Grecia… Insa am facut cateva excursii pe aici cu Google Maps si am consumat doar 200Mb in roaming. Am 2Gb in abonament…

  8. Zoso, citeam mai acum vreo o luna ca OpenStreetMaps a fost auditat si confirmat ca „bun pentru navigatie”. Da-i o sansa, macar doua saptamani.

  9. De când face Igo hărți? Eu știam că ei fac doar softul de navigare, iar hărțile vin de la alții.

  10. Google maps folosesc si eu de vreo 2-3 ani. Inainte aveam un Nokia N95 cu symbian + garmin… eram foarte multumit dar din pacate nici ala nu stia de locatii aproximative.
    Singura problema la Google Maps e ca ai nevoie de net mereu… treaba aia cu offline maps nu prea mi-a iesit. Dar acum nu cred ca netul pe mobil mai e o problema… acoperire sa fie :)

  11. NOU
    #19

    Eu folosesc sygic si la nevoie google maps.

  12. NOU
    #20

    Google Maps a crescut mult in ultimii ani folosind voluntari, exact ca si Wikipedia. Fiecare a vrut sa se vada cat mai mult din orasul, cartierul sau strada lui. In curand IGO va disparea, exact cum a disparut enciclopedia Microsoft Encarta. Seful de la Encarta in cuvantul de inchidere a spus: „munca a 400 de angajati nu poate egala milioanele de voluntari ai Wikipedia”.

    • Ce rusi boss, ca aia e harta Navteq (Here – Nokia)

    • A rușilor cazaci bolșevici sovietici nostalgici dupa țar.
      Nici mama Nokiei de la Google n-are street view în Chita sau numerotația blocurilor in Iakuțk.

  13. pe mine ma enerveaza google maps in sensul ca am salvat pt offline o mare bucata de harta pentru a o folosii in bucuresti si s-a dovedit a fi degeaba…tot de pe net ” a supt ” harta cand am avut nevoie de ea.

    apropo,cum e cu bateria la iphone pe garmin ? eu am folosit google maps aproximativ 20 de minute si mi-a papat 60% din baterie

    • nu știu, îl țin in priză când pun GPS-ul.

    • Google maps salveaza ofline doar harta. Pentru navigare ai nevoie de cativa biti de net sa deseneze traseul iar apoi poti sa opresti iar net-ul. Ma rog, smartphone fara net in RO, deja e cam penibil la cat de ieftin e.
      Nu stiu ce telefon ai dar bateria aia este mancata de 2 chestii, ecran si gps in general. Eu folosesc in mod regulat Maps (Igo uneori) si nu am probleme asa mari. Evident, daca traseul este lung, ii bag alimentare in masina sau ca pieton, opresc ecranul, bag castile si ascult :)

  14. Google Maps e perfect pentru găsit locații! Nu prea vad concurență pentru el.
    Nu e chiar perfect pentru navigație din cauza ca e online. Iar in roaming e prea complicat cu salvat hărți. Si ar fi util sa aibă si limite de viteză (Waze va veni si probabil va acoperi si asta).
    Pentru strict offline mi-am cumpărat Navigon. Mai mult decit ok! Doar ca:
    – limba e cea a telefonului; e relativ ușor de păcălit, ceea ce ma face sa cred ca sint ușor timpiti ca nu permit alegerea limbii;
    – daca ai nevoie si de Europa si de State – oficial nu se poate; iarăși, ușor de păcălit; aceiași concluzie – timpiti ca nu permit; aia de State nu am mai platit-o!

  15. Cand o sa descoperi OpenStreetMap o sa arunci la gunoi Google Maps.

  16. NOU
    #29

    Pentru ca lucrurile bune nu sunt gratuite, Navigon si Route 66. Sau Nokia Maps, daca iti iei Nokia. E cu adevarat cea mai buna aplicatie free.

  17. NOU
    #30

    Mie imi place mult sistemul de coduri din uk, il introduci si te duce fix acolo…

  18. pacat ca google maps da rateuri ca cel de mai jos unde m-a pus sa traversez prin apa:
    https://drive.google.com/file/d/0Bx__zOT8UOy0RDVqRTJDdmtUR2ttWHgteDlVRXFBbGtXU1BR/edit?usp=sharing

  19. Eu cu google maps caut coordonatele pe care apoi introduc in igo.
    Vreau sa merg undeva ma uit pe google, caut o parcare in apropiere, bag coordonatele parcarii si ma duc la fix. Inainte ma invirteam un timp in jurul obiectivului pina gaseam un loc unde sa ma opresc.

  20. Google Maps e ce mai buna. M-am plimbat ceva pana acum si cat timp am avut nevoie de o locatie, la fix m-a dus.

  21. De la HERE pe piață acum avem Windws Phone și Nokia X.

    Nokia X a primit ieri acest cadou:

    • here.com nu găsește „Poiana Narciselor”.

      Notă: lucrez la HERE și o să le raportez acest lucru :)

  22. Eu folosesc pe telefon GPS Navigation & Maps by Skobbler. Pachetul full Europe a fost undeva la 20 ron sau pe acolo. Se misca ok. In oras si in zone cu internet folosesc Waze pentru informatiile din trafic.

  23. Osmand pe android isi face treaba chiar bine, folosind hartile de la Openstreetmap. L-am folosit destul de des in ultimul timp si e ok.

  24. Chiar ieri ma bucuram ca am gasit un POI pentru Romania de 30Mb, am făcut un test, din pacate nu a gasit Poiana Narciselor.

    cum spune @Driver – am introdus coordonatele furnizate de Google Maps – 45.780748, 25.093686 si gata, mi-a furnizat traseul.

  25. Pentru iphone fara net ( in tari straine) nu am gasit ceva mai bun decat igo. Intr-adevar l-am folosoti pentru strazi din orase, nu sate, poi, etc.

    Cam scump(65 euro parca) dar merita.

    Off topic: se poate pune type email la campul din formularul de comment?

  26. Here Drive+ pe Lumia 920, never fails!

  27. Ptr. Android / iphone fara net https://maps.me/en/download/
    Completely Offline
    No Internet connection required. Save money on roaming charges.

    Descarci hartile de ex:
    Romania”Download Map + Routing”
    Bylgaria”Download Map + Routing”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile