În ultimele luni, jurnaliștii se înghesuie să scrie despre cât de nasol este președintele Iohannis. Tăpălagă se întrece pe sine aproape săptămânal cu câte un articol pe tema asta.
Problema e că genul ăsta de articole dau apă la moară unor idioți utili, care întreabă, rânjind în colțul gurii plin de bale, dacă l-am votat. Sugerează ei ceva acolo, subtil.
Și răspunsul este da. L-am votat, de două ori, pentru că alternativa era mult mai rea. De aia l-am votat. Știind că nu e vreo lumină. Știind că este prost de la declarații de tipul “trebuie să angajăm mai mulți bugetari, ca să vină mai multe taxe la buget”.
La fel și cu Lasconi. Ăștia care urmăream TVul pe vremea când era acolo știm că nu e tocmai cea mai isteață persoană. Știm că nu putea citi un text fără să se bâlbâie. Se vede și din declarațiile de acum că nu s-a schimbat prea mult. M-am uitat la prestația lamentabilă de la podcastul vloggerului de tec, și noroc cu el, că e pământ, că altfel se făcea de râs mai tare decât a făcut-o, pentru cine a avut urechi de auzit.
Alte variante de votat? Simion? Ciolacu? Geoană?
Apropo, au reapărut teme vechi, la fel, rostogolite de idioții utili:
- Iohannis a vândut copii. Aham. De ce ai aduce asta în discuție dacă nu să arăți că ești prost sau neștiutor? S-a cercetat, s-a investigat, nu s-a găsit nimic, dar hai să mai aducem noi aminte de asta, că poate sunt proști care pun botul.
- Băsescu și flota. Da, a vândut niște nave care aveau nevoie de reparații ca să funcționeze, și nu aveam bani să le reparăm. La fel, s-a investigat, s-a cercetat, nu s-a găsit nimic. 20 de ani mai târziu avem bricul Mircea și submarinul ăla fără baterii. Dar cum internetul era puțin pe vremea aia, de ce să nu aducem vorba de asta, că poate sunt proști care pun botul…
ps: nu zic că nu sunt oameni care întreabă cinstit și sincer de ce l-am votat pe Iohannis, că nu știu…
Am votat Johannis din cauza ranjetului lui Dragnea si-a nesimtirii lui Ponta.
Ma simt mai bine astazi, mai putin sfidat pe fata, mai putini nervos?
O, da.
Fara sa-i ridic statuie sau sa am vreo simpatie(eu sunt votant anti-FSN, as vrea sa pot spune ca votez pentru cineva… dar toata viata mea am pus stampila contra partidelor descendente din FSN). Dar uitandu-ma la ce a facut Ponta ca prim-ministru, cred ca a cam fost cel mai bun prim-ministru numit politic. Nu punem la socoteala tehnocratii(Isarescu, Ungureanu, Ciolos) si n-ai altul care sa fi luat decizii mai liberale decat Ponta.
Terminati bai cu legenda asta cu Ponta cel mai bun premier (e la fel de penibila si falsa ca aia a lui Ciuca eroul de la Kandahar) . Una dintre marile lui masuri imbecile a fost „taxa pe stalp”.
Heto: „Cu EmTIO? Ăă, stăm bine cu emtio”
Citat aproximativ din vorbele unui premier aproximativ.
(mi-a fost milă de fetișoara aia, să știi!)
@florinel: uita-te pe lista, sa vezi care-au fost p-acolo si ce decizii au luat. Petre Roman, Stolojan, Boc si Catu. Tu sa-mi spui daca vreunu din astia 4 au fost mai buni ca Ponta sau nu… pot sa fiu de-acord cu tine. Restul ar fi: Vacaroiu, Ciorbea, Radu Vasile, Grindeanu, Tudose, Dancila, Orban, Ciuca, Ciolacu, Nastase. Nu-i vina mea ca lista de prim-ministri a fost atat de proasta incat Ponta pare bun…
Heto: și Stolojan, și Boc au fost cu mult peste Ponta.
Și seriosi, și muncitori, nu încape comparație.
Pe Ponta compară-l cu Ciorbea și cu Dăncilă.
@florinel: regimul microintreprinderilor, asa cum a fost el pana l-a ucis ciolacu. simplificarea procedurilor pentru creearea de srl-uri. Primele semne de digitalizare. Reducerea CAS-ului, reducerea impozitului pe dividende, reducerea TVA-ului la alimente, reducerea TVA-ului la carti si manuale. Deficit bugetar de 3% in 2012, 2.5% in 2013, 1.4% in 2014. Romania s-a miscat foarte bine in perioada lui si imediat dupa, sa nu crezi ca a fost Dragnea in spate. Cu toate bubele lui, a fost peste Boc si peste Draga Stolo.
@Nicu: lasa ca a fost mai bun impozitul forfetar introdus de guvernul Base-Boc, impreuna cu taierea salariilor bugetarilor. In anul respectiv s-au inchis peste 100.000 de firme. Care plateau salarii, care miscau bani in economie. Cand au tras linie, le-a dat cu minus…
De ce crezi asta? Tot ce a facut a fost scamatoria cu trecerea fondurilor de la autostrazi la salarii, in timp ce pretindea ca autostrazile nu sunt oprite..
Imi vine sa-mi bag intre toc si usa degetele cu care scriu randurile astea: activez in privat dinainte de 2000. Am prins si am vazut multe in economie si politica. Ponta e un gunoi ca om, ca politician si o carpa de caracter. Dar ca (fara gluma sau exagerare) prim-ministru Ponta a fost miezul utimilor 30 de ani. Secondat de Boc. Culmea, ca tre sa o zic si pe asta, acum, judecand la rece: daca nu ar fi fost hot si spagar pana in maduva oaselor, cu Nastase premier, Romania era inaintea Poloniei si Cehiei astazi.
Vedeți, măi băieți, fără să vreau să judec pe cineva, dar dacă noi și acum ajungem tot la concluziile că cele mai bune guvernări au fost cele PSD-iste…
Trebuie să ínțelegem că nu e corect să spunem că au fost cele mai bune guvernări pt că niște oameni întregi la creier ar înțelege că a fost bine ín vremurile alea!
Noi nu am avut guvernări bune sau mai bune, nici măcar comparându-le doar íntre ele!
Și din nou spun, să ajungi in cel mai sincer mod să-i regreți pe Ponta și pe Năstase….
Ciuca pare cel mai ascutit creion din penar.
Am ras irl scriind asta :))
E guma de șters.
E glumă de șters.
Legumă de șters
Cred ca n-am băut destul. Lapte, că nu prea mă prind de ce Basescu, de ce Klaus Werner? Cui folosește discutia despre ei, azi?
idioții utili vor sa sublinieze că ei au fost deștepți că au votat psd.
Aaa, subtil!
Nu m-aș fi gândit că chiar se mai poate pune problema așa.
(Haidi breh, că li se poate citi pe față combinația de prostie și lichelism. De ce săte mai conversezi cu ei?)
Pai parca stim un A lister care-a votat-o pe Veo, face si el parte din lista de?…
Ca de obicei, și cu Iohannis am votat contra. Contra lui Ponta. Cred că singurul moment când am votat pentru cineva, a fost la duelul Băsescu – Năstase. Ulterior iar am votat contra: contra lui Geoană.
Acum n-am contra cui să mai votez, dar nici pentru cineva cu șanse reale.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Hai sa facem o reducție „cu silă”:
Decât să-l votezi cu silă pe Geoană, mai bine votezi cu silă pe Las’ c-o ni merești tu.
simt la fel ca tine, doar ca o prefer pe Lasconi lui Geoana. La naiba, scuip in san si nu-mi vine sa cred ca spun ca-l prefer pe Simion lui Ciolacu… si nu-mi vine sa cred ca Ciolacu nu e ultimul pe care l-as alege din lista care se propune. As fi fericit sa pot sa-mi votez cainele decat pe Simion… asa ca ordinea mea e destul de simpla: Lasconi, Grivei, Geoana, Simion, Ciuca, Ciolacu, Sosoaca… Restul nu crd ca strang semnaturile.
Deci voi realizati ca tot ce a putut sa scrie de rau omul asta mai sus, ca ceea ce ii produce o asa mare scarba si sila incat va fi nevoit sa voteze Geoana.. este ca femeia ii aminteste de Andreea Esca, doar ca nu are banii si coafura ei?
Abia astia is adevaratii idioti utili.
Am zis si o sa mai zic. Nu dispretuiesc pe cine voteaza Ciolacu, Simion, Sosoaca. Daca atata pot si atata cred ei, asta voteaza, sa fie sanatosi.
Dar tot dispretul pentru cei ce vor vota Ciuca sau Geoana.
@Outlaw cun maiba ai votat USR pana acum si urmeaza sa votezi cu Geoana? Ai memoria carasului auriu? Partid cu Vanghelie, pus la NATO de Dancila, imbratisat cu Becali la momentul „mihaela dragostea mea” etc. Geoana e cel mai pesedist dintre toti, mult peste Ciolacu.
People, ar mai conta daca ar fi Geoana președinte daca majoritatea in parlament, guvern, primari, consilii locale ar fi de la ‘aia buni’ ?
Nu prea, nu ? La parlamentare votez USR. Dar hai sa vedem câți alții or sa ii voteze . Că la locale am văzut…
Geoana poate pare altceva pentru cei mai tineri. Cei mai batrani stiu ca a fost 15 ani in PSD (pana la varful partidului) si ca persoanele cele mai apropiate de el din PSD au fost Hrebenciuc, Catalin Voicu, Vanghelie sau Rizea. Prietenie cu Vantu a fost un bonus. Pentru cei mai tineri, cautati pe net cine sunt oamenii. Pe scurt: baietii astia au condamnari de vreo 50 de ani cumulate din cele mai sulfuroase combinatii posibile.
Geoana va fi garantia ca absolut nimic nu se va schimba. Va fi un nou Iohannis: va lasa guvernarea pe mana PSD-PNL (decizia logica tinand cont de istoria personajului Geona), si va cere liniste si bani de protocol pentru el si Mihaela. Oricum nici nu mai are alte planuri personale, ca se apropie de 70 de ani.
Nu cumva idealizăm prea mult puterea președintelui ? Ajungem la discuții despre constituție și tipul de republică…
Deocamdată, in pur spirit românesc, pare că Lasconi e muscata de propriul partid : https://vm.tiktok.com/ZGeoGghVp/
De Simion nu ziceți nimic, că face să revină la normal prețul imobiliarelor, cu casele alea de 30 000 euro 😀
„Despre ce vorbim ?”
Pai mereu vorbim de schimbare , dar pana sa facem ceva in directia asta. Cand e de facut o dam pe asta cu „Eu nu vreau schimbare, ca mi-e sila ca schimbarea e blonda, ca schmbarea are chiloti verzi, ca schimbarea are palarie”….. aaa da, las la anu schimbare, anu asta mi-e sila.
secondez opinia lui car. votez USR dar nu pot cu tzatza Leana creștinopata Lasconi. USR și-au ales candidat practic o auristă în trup și suflet. nu merge. uite, Kovesi, era altceva, anvergură, seriozitate. Păi poți compara cele două? nu nene
Geoană e pui de securist, fals, slinos, da. Și ce? Ca președinte este ok să fie așa. Are profil de diplomat, îl știe tot mapamondul ca persoană publică cu insigna NATO. E educat și se potrivește în peisaj la Bruxelles sau la Washington. Nu e ca și cum Geoană după ce iese președinte se va transforma în Erdogan. Va fi un nene care va îmbătrâni acolo în scaun și PSD se va folosi de el pentru anumite șmenuri. Voi îi căutați scheleții din dulap lui Geoană după 15-20 de ani. Dar pentru rolul de președinte, mai ales pe zona de politică externă, omul va fi respectat (dacă nu spune vreo tâmpenie). Oricum mai respectat ca Klaus sau Băsescu sau Marcel.
Lasconi – n-o văd bine. va fi măsurată comparativ cu Maia Sandu și va fi crunt pentru ea, doamna Sandu este cu 15 clase peste
Ți-am urmărit nițel „live-ul scurt” – ai (ați) trecut prea rapid prin subiectul femeii care s-a sinucis din motiv de loc de muncă – Șuspeală profită pe partea emoțională, spune-ne tu cum să ne ferim să ajungem în situații de genul ăsta. (HR-ul nu e mama voastră să aibe grijă de voi, nu e deajuns!!). Am râs la pescadoare.
Eu lucrez la o firma privata pt o firma de stat . Nu intru acolo daca nu am analizele la cap , corp , alcool , droguri si istoricul familiei foarte bune . Cu asta se ocupa un HR adevarat …
@robo câte firme sunt în România a căror HR face ce-ți face ție? Cred că ai prea multe degete la o mână.
Femeia s-a sinucis din motiv de afecțiuni psihice. Ca orice om care se sinucide.
Din motive de ”loc de muncă” ai la îndemână schimbatul locului de muncă, șomajul, chemarea în judecată a angajatorului, demisia și reangajarea and so on. Poate chiar toate deodată.
@Andrei: citește pe Wikipedia: „Orange S.A. suicides”
Am citit, și nu azi, mâine sau ieri.
Mânuțele roșii nu arată decât gradul de imbecilitate indus de emoție fără urmă de rațiune.
Există, într-adevăr, niște situații ”fără scăpare” în lumea asta. ORICÂND ai o scăpare alta decât sinuciderea. Căcaturile astea cu presiunea angajatorului sunt aplicabile, dacă pui o matrice, peste niște persoane labile psihic.
Poți să mănânci rădăcini și să bei apă de izvor și tot să mai prinzi un răsărit fără a te sinucide.
Cu atât mai puțin un om care trăiește într-o țară democratică unde are drepturi. Nu-ți pui ștreangul de gât că ți-a zis șefa că te dă afară sau că vrea demisia.
Poa’ să vrea ce vrea ea, tu-i dai muie. Dacă știi că ai dreptate, chemi ITM, poliție, faci plângere, te duci la muncă și aștepți concedierea apoi îi chemi în judecată. Că în dreptul muncii, sarcina probei e inversată. Trebuie să vină și să dovedească angajatorul cum și de ce.
Așa, ca jurist specializat și cu licența dată în dreptul muncii.
Restul e can-can și emoție speculată pentru lăcrimatorii de ocazie. Niciun om sănătos mintal nu se sinucide, în general, și cu atât mai puțin din astfel de cauze complet rezolvabile.
@Andrei: „Așa, ca jurist specializat și cu licența dată în dreptul muncii.” ma bucur ca vorbești despre imbecilitate. Se pare ca știi despre ce vorbești.
Marea problema cu Iohannis si USR e ca au distrus ultima farama de speranta in clasa politica. Lucrul asta cred ca e mult mai grav decat folosirea in scopuri „nobile” a unui private jet. Acum nimeni nu mai are incredere in partide si personaje reformiste. Poti sa aduci cei mai buni specialisti intr-un nou partid…greu de crezut ca nu va fi etichetat ca un nou USR, adica un nou fas. La fel si cu Klaus…poate o fi undeva in Romania cineva pretabil pentru postul de presedinte, dar putina lume ii va da credit. Mergem cu Ciolacu ca pe asta il stim…nu cumva ca asta sa fie mottoul la alegerile astea.
Ce e mai bine pentru România? Ciolacu premier și PSD să conducă România? sau Ciolacu în rol de ficus și Lasconi să împartă bugetul?
Da mă. USR-ul a distrus ultima fărâmă de speranță. Voi vă auziți ? Au și ei bubele lor, dar până la urmă sunt singurii care mișcă ceva. Acum ca electoratul lor au niște așteptări ultra mari, de multe ori rupte de realitate……e alta poveste.
Probabil ca voi vota tot cu USR, dar zi mi si mie ceva ce poti spune ca e „marca” USR. Ceva ce au facut cat au guvernat? Nu sunt ironic, chiar nu am vazut nimic aplicat de la ei. Uite si acum la prezidentiale USR pare haotic, sau chiar e. Drula sau Voiculescu spun si ei ceva de Lasconi? Daca ei nu se pot intelege, cum poate o tara sa ii inteleaga? Repet, nu sunt ironic si as vrea sa votez cu ei.
Dan Barna, Cristian Ghinea, Ionuț Moșteanu, Claudiu Năsui și Vlad Botoș trebuie să dispară total din partidulețul USR și apoi putem avea din nou speranțe.
„Ceva ce au facut cat au guvernat?”
Ca sa intru in jocul asta: aia de la USR au guvernat fix 8 luni din cei 35 de ani care au trecut de la revolutie. Si pot spune si un lucru: PNRR. Programul a fost gestionat. negociat si trecut prin procesul de aprobare de la cap la coada de un minstru de la USR, in alea 8 luni de guvernare. Ghinea, ala pe care toti il injura astazi. Am avut un plan ambitios de reformare a statului (vezi ca vorbesc la trecut), plan prevazut cu sursele de finantare, adica 30 de miliarde de euro de la UE de cheltuit intre 2021 si 2026.
Ce s-a intamplat dupa septembrie 2021 cu PNRR-ul nu cred ca mai poate fi pus in carca USR-ului. Intreaba-l pe Ciolacu de ce programul e complet blocat si pierdem finantare dupa finantare, ca iesim din termenele agreate. Ca tot te pregatesti sa il votezi, ca fiind raul cunoscut.
@Daniel alo alo, pe Ciolos l-ai uitat ?!
USR nu au fost primii de care ni s-au legat sperantele…
Pentru cei care au deschis mai tarziu televizoarele, combinatia serviciilor a fost sa impinga niste asa-zisi reformatori in spatiul public pe care sa ii poata controla si care sa mimeze opozitia la USL.
Ungureanu de la SIE impreuna cu consilierii lui Basescu au creat ideea Alba ca Zapada, de unde au emanat Noua Republica, M47 si in final USB.
USB nu era menita sa treca de ideea unui ong anti-imobiliare, dar era nevoie de o supapa, iar supapa a fost Colectiv.
Cei care au fondat USB sunt tot aia care migrasera de la celelalte versiuni Alba ca Zapada.
Restul e istorie.
In rest, vezi postarea lui Valeriu Nicolae de acum 2 ore, legata de candidatii USR.
Nu fi prostan. USR a avut doar 2 miniștri pe care idiotul de Cîțu (mîna dreaptă cu care se ștergea Joianis la cur si cu care a adus ciuma roșie la putere, lîngă icter) i-a sabotat cît a putut.
USR a făcut multe. Voiculescu a fost excelent că a deranjat mafia din spitale. Urlau toate monicile pop și colcăiau gândacii că le dispar sursele de șpagă.
Drulă nu mai zic. Datorită lui avem demarate autostrăzi și chestii mai vizibile gen dispariția mizeriilor de dughene de la metrou.
Cel mai mult îl apreciez pe Stelian Ion, care a fost la un pas să le dea AVC mafioților din justiție. Casta privilegiată, magistrații, serviciile, erau puși să DEA CONCURS pe bune!!?! De aia l-au summonat pe Câțu instant atunci, că nebunul de Stelian Ion dăduse drumul la lege pe circuit. Le strica toate combinațiile
Aici a intervenit Iohanis, ordinul a venit de la epoleți – partid (PNL) – Iohanis – Câțu și acesta a revocat ministrul USR a doua zi. Mazilire ca la carte
Pe lanțul acesta, doar epoleții au rămas, toți ceilalți intermediari sunt expendable, PNL va sucomba sub 10%, Iohanis este pe făraș, Câțu e deja mort politic. USR la fel. Sistemul a învins tupeul unor puștani din USR care măcar au încercat, cu ranga, cu oug-rile, cu ce au putut și ei
@Flat – Corect. USR la guvernare incepuse sa puna intrebari si sa ceara respectarea legii. Greseala lor a fost ca nu au anticipat 1. decizia Ioha + PNL de a face alianta cu PSD si 2. prostia lui Catu. Era un pic dificil de anticipat, avand in vedere ca Ioha castigase alegerile cu un mesaj anti-PSD, iar Catu se punea intr-o pozitie de sinucidere politica. Dar Catu s-a sinucis, iar Ioha a renuntat la singurul mesaj pe care il avea.
„Voiculescu a fost excelent că a deranjat mafia din spitale” a facut clar. Tu vorbesti din ce ai citit din presa care iti zice ce iti convine. Omul e un sebastian burduja userist doar ca fiind mai tacut lasa impresia ca e neprost, dar el saracul e la nivelul lui Geoana ca inteligenta.
Am votat toti cu Iohanis pentru ce a facut la Sibiu. Si ne-a placut tuturor. Dar asta nu se poate aplica la nivel de tara.
Pentru ca la Sibiu el controla tot ce se intampla. Si Sibiul a ramas la nivel de 2010. Infrastructura,strazi tot.
Atata timp cat toate autoritatile statului nu sunt performante si sunt inca la nivelul anilor 2000 ca si mentalitate,progresele vin greu.
Se vorbeate de digitalizare,dar inca ducem xerox la buletin. Se sta penteu autorizatii cu anii…tre’ reforma si sa li se ceara performanta. Plus tre’ sa vina oameni cu experienta din privat. Care stiu management. Sa isi asume si sa faca. Ca vorbim de drumuri,scoli,gradinite,spitale stadioane ai parcuri.
Atata timp cat ai autoritatea sa dai autorizatii pentru investitii,blocuri,etc tre’ sa iti si asuni sa faci cele necesare. Sa inchizi cercul.
Autoritatile sunt depasite. Avem mult prea multe institutii care isi pin piedica unora celorlate.
Ai aviz de la medii,da nu iti da aviz cultura….nu e ok.
Cat despre presedinte…peste 5 ani va iesi asul din maneca „Bolojean”…
Pe turul 2 lupta o sa fie clar Ciolacu vs Geoana sau Lasconi. Si din tot raul sper sa nu iasa covrigarul…si sa avem dracu’ dezbatere.
Eram in facultate cand l-am votat pe Iohannis prima oara si credeam ca o sa schimbe lumea. Eram mai naiv. Acum, la 32 de ani, sunt mai scarbit de clasa politica si probabil voi alege tot raul ce mai mic, din pacate.
Au descoperit că Iohannis e cel mai prost președinte pe care l-a avut România? E un avans.
Să crezi că Dăncilă ar fi fost ok:
Dăncilă e viceguvernatoare BNR, v-am gâdilat la orgoliu și inflație.
E activată într-un partid cu Terheș pe linia suveranistă creștină, cu familia, fără amante, linia Dragnea.
Fericiți cei săraci cu uhul.
Reiau ipoteza mea de astăzi.
„Până și George Simion e mai ok decât Geoană.”
Mulți au înțeles asta ca o susținere pentru George. 95% din mânuțe nu au citit „Până și”
Că tot îl comparam azi pe George cu Marcel și Nicu: bac-ul l-a luat cu 9.60, adică George e capabil să citească un text și să îl înțeleagă.
Ne vindecăm de boala asta: trebuie să ne placă candidatul? Nu e Insula iubirii, nu e noră pentru mama, nu e mireasa plm.
Știți ce îi strică pe toți candidații? Anturajul.
Nu vorbesc de Marcel și Nicu, ăștia sunt daună totală și pe persoană fizică și în grup.
Geoană. Oriunde te uiți în jurul lui e înconjurat de infractori, rețele de securiști, un om cinstit n-am văzut.
George. Nu intri în sediul AUR și te împiedici de olimpici. Menționez doar avocata clanului Cordunenilor europarlamentară. (Firea BFF? dracu știe…)
Lasconi. A scăpat ea de atârnătorii de la PMP,FD, Reper. Lipsa anturajului e problema, or fi emigrat toți și sunt supărați că poartă cruce.
Nu adormiți nervoși. Știu că am fost lipsiți de interacțiune umană cu un robot la Cotroceni, dar nici s-o dăm în Sclava Isaura.
Veorica e consilier. Si mai mult onorific, că desi știe cît fac 1+1 nu se pricepe la (macro)economie.
@Marinel corect. Consilier pe Strategie și Sustenabilitate Verde. Viziune. Avem egalitate de gen la nivel de comisar european și nici o femeie într-o poziție importantă la BNR? E timpul să ieșim din obscurantism. La următorul împrumut pentru investiții.
Tăpălagă ăsta a prins comunismul, știe ce e. Ori e idiot și pe asta nu o cred că-i merge mintea, ori a dus-o bine pe vremea lui Ceaușescu și acum se da dizident ca mulți alți foști securiști, vezi cazul Cristian Tudor Popescu. CTP la mineriada ii încuraja pe mineri sa dea in cap intelectualilor care se cred superiori forței brute muncitorești.
Ca și CTP, la alegeri ii vezi cum incep sa denigreze pe cei care nu sunt socialiști și au șanse să câștige alegerile. La alegeri trebuie să-și dea arama pe față. Si noi credulii, manipulații, păcăliții , ne întrebăm ca naivii și idioții ce i-a apucat de critică și ultima fărâmă de civilizație din Romania.
Tăpălagă, Cristian Tudor Popescu și alți anti sistem vor vorbi cu patos ce nenorocit a fost Iohannis, ce nenorocit a fost pnl-ul și așa mai departe. Ca oamenii să se scârbească și să nu mai meargă la vot. Că nu au cu cine. Căci retarzii PSD-isti, orcii neamului, se vor îmbulzii mereu sa pupe mâna care îi hrănește și vor vota cu 2 mâini.
Nu uitați că Nicusor a grăit: dreapta trebuie unită.
Mergeți la vot și nu votați stânga că am avut parte de ea de 80 de ani și nu ne-a fost bine. Nicăieri în lume stânga nu construiește nimic, doar consumă enorm.
Lăsați influencerii și mințile jurnalistice strălucite, toți au interesul lor în spate. Voi votați cu capul vostru. Sau mai bine cu pielea voastră, că ea in joc.
Da man, la locale, parlamentare , europarlamentare. Dar pt preș, parca ar trebui pe cineva care sa se potriveasca cu poza…’baietii buni’ , cat or fi de buni si ăștia și nu sunt infiltrați de Secu, au venit cu Lasconi…wtf…o Maia Sandu nu avem și noi ?
„Ca și CTP, la alegeri ii vezi cum incep sa denigreze pe cei care nu sunt socialiști și au șanse să câștige alegerile. ”
Te referi la Iohannis? Omul e pe la 5-6% in toate sondajele recente privind credibilitatea. E deja mult prea mult sa ii descrii pe Iohannis si baietii din jurul lui in felul de mai sus.
Eu nu inteleg marota cu dreapta unita, ca toate partidele din ziua de azi sunt de dreapta, de la USR la PSD.
Ori poate nu inteleg eu care e definitia dreptei…
De dragul democratiei, as vrea sa vad si eu un partid de stanga in opozitie, cineva cu drepturi sociale, sindicalism, ecologie, anti-capitalist, anti-conservator, etc.
Anul trecut un idiot util dinasta era tot cu „aveti ce-ati votat” pe aici prin comentarii. Luat la bani marunti si intrebat ce alternativa mai buna am fi avut, s-a scremut sa o scoata cumva pe Dancila mai potrivita drept presedinte pentru ca – can’t make this shit up – Iohannis n-are copii.
Mandatul lui Klaus Iohannis va ramane in istorie ca unul foarte plictisitor la nivel de decizii luate, insa costisitor pe partea confortului si a vietii pe care acesta a dus-o. Omul acesta este o oglinda destul de buna a oricarui roman ajuns intr-o pozitie importanta, dar care nu se poate ridica la inaltimea acesteia. El fiind singurul presedinte post-decembrist care nu a inteles functia pe care a avut-o si care nu a lasat ceva in spate spre deosebire de ceilalti predecesori ai sai. Ce-i drept ne lasa un stat dominat de caste, unde fiecare are propriile privilegii si cu o democratie care e pusa in paranteze, dezbaterile de orice sens nexistand sau in cel mai bun caz se mimeaza. Sigur n-ar trebui sa adaugam la aceasta ecuatie si povestea eterna cu votul si cum votul tau poate schimba tara. O poveste misto spusa de niste oameni geniali in zona asta a marketingului.
Alegerile prezidentiale din 2024 vor fi extrem de fragmentate in zona procentelor intrucat nu exista un candidat care sa fie coerent si care sa poata vinde poveste cap coada. Geoana si-a facut campanie de un an de zile, iar cand au inceput sa-l lase sa vorbeasca liber brusc ne-am adus aminte ce a fost el pentru PSD, un prostanac. Ciolacu are aerul ala de valutist de anii 90 si care vrea sa-ti vanda dolari proaspat trasi la xerox sau desenati de el. Ciuca este mediocrul absolut care nu a inteles cum a ajuns in functiile pe care le are, dar care stie ca daca respecta ordinele o sa fie bine. Lasconi este femeia care vrea sa ajunga la toata lumea, daca e nevoie acum are crucea la gat, iar peste doua minute se da ateista convinsa, orice cat timp vin voturile. Sosoaca este o femeie care-i place scandalul cat timp este transmis pe vreo cinci feed-uri video si primeste emoticoane de la privitori, daca-i iei telefonul sau tai accesul la internet nu poate sa emita idei coerente si devine trist s-o privesti. Simion joaca cartea populismului insa de foarte multe ori nu stie ce sa promita si cum sa promita fara sa se repete sau sa para macar original in asta.
Intre acesti candidati si altii mai putin cunoscuti romanii vor trebui sa aleaga. Pur si simplu niciunul dintre ei nu se poate ridica la nivelul functiei prezidentiale si il fac pe actualul presedinte sa fie o eminenta cenusie comparativ cu ei. Partea si mai interesanta este ca fragmentarea asta va face ca orice candidat cu peste 10-15% sa poata emita pretentii in a intra in turu 2. Si de aici pariurile sunt deschise pentru ca jocul este foarte echilibrat in sensul ca:
1. Ciuca/Ciolacu versus Simion in turul 2 pierde Simion.
2. Ciuca versus Ciolacu pierde cel care face mai multe tampenii in urmatoarea perioada, ori el, ori partidul.
3. Ciuca/Ciolacu versus Geoana extrem de echilibrat si diferenta va fi facuta de cat de mult este iubit Geoana in afara politicii actuale.
4. Ciuca/Ciolacu versus Lasconi ar fi repetarea scenariului din 2014 cu Iohannis, in sensul ca poate e timpul sa avem o femeie la conducerea tarii asa cum am vrut un etnic german.
5. Geoana versus Lasconi/Simion, Geoana castiga pentru ca stie totusi sa fie om si sa se puna bine cu comasatii(cacofonie intentionata).
6. Lasconi versus Simion, este scenariul cel mai putin probabil sa se intample, dar care ne-ar prezenta destul de bine cum este societatea romaneasca in acest moment. Practic doi reprezentati ale unor partide noi infiintate s-ar duela pentru aceasta functie.
Jos Iliescu!
A fost nasol cu Werner? stati sa vedeti ce urmeaza!
Să stăm cum? Ai vreo preferință?
Eu sunt un caz pierdut pentru societate si mai ales pentru politica. Nu mai votez de extrem de multa vreme…nici nu ma intereseaza cine iese.
nu ne da speranțe!!!!
Vali, nu mai spun nimic, ca vad ca se deprima lumea chiar si la o declaratie simpla unui necunoscut care spune ca nu voteaza.
S-a votat „contra”. S-a votat „răul mai mic”. Văd un comentariu conform căruia persoana respectivă s-a simțit mai bine fu**** în cur de Iohannis decât de Ponta/Dragnea, treaba cu sexul anal fiind la bază că na, oricum îți intră o p*** în cur.
Zic să începem să ne întrebăm de ce este România unde este. Sunt sigur că găsim ceva răspunsuri…
PS – Pentru analfabeții funcțional, ăsta nu este un atac la persoana cuiva sau la alegerea cuiva. Este constatarea faptului că vina nu este acolo sus. Votăm rău. Mai mic, mai mare, dar rău. Votăm pe criterii ce ar trebui să fie inexistente când vine vorba de destinul unei țări, unei populații, că nu pot numi „nație” chestia asta în care trăiesc. După care da, e nasol. Ahaha.
Ăăăă, da soluții n-ai? Că de probleme rectale știm toți de vreo 35 de ani.
Dupa o vârsta probleme colo-rectale sunt din păcate inevitabile.
@MVP, așa e, nici tu nu mai ai nici o scăpare.
Ba io da, că am ales să nu mai aleg.
Nimeni nu vede un patern aici? Pe final de mandat, lui Johannis nu-i mai ies jocurile , pierdut 2 case, are de returnat vreo 250 k euro.
L-au lăsat serviciile din mâna. Sistemul l-a folosit cat le-a fost util, acum îl aruncă ca pe o măsea stricată. În seara asta la Aneta 3 chiar se vorbea de dosare penale deoarece a-a folosit de acte false pentru a dobândi cele 2 case.
La fel s-a întâmplat și cu Basescu, spre final de mandat i-au arestat fratele, le-a făcut dosare penale fiicei și amantei. La fel și pentru multi alți politicieni sau afaceriști care cat produceau erau ok, cum nu au mai produs, nu a mai fost nevoie de ei sau mai rău s-au răsculat, au ajuns toți la bulau sau căutați prin America Latină.
Deci aviz amatorilor, cine crede ca are imunitate toată viața dacă devin săgețile sistemului, I have bad news for ya!
Ghinion!
Isărescu, BNR, ASF, Maior, Iliescu, Kovesi, Coldea, Dumbravă… ?
Isarescu, BNR, ASF, Maior încă serversc interese și încă produc.
Iliescu, Kovesi, Codlea, Dumbravă știu prea multe și îi au pe multi la mâna cu diverse ca să poată fi legați fără să cadă multe alte capete.
L-am cunoscut pe primul ostas al tarii . E in top 50 de insi ca inteligenta pe care i-am intalnit.
In egala masura: primul ostas e in top 10 cetatemi pe care-i cunosc , top facut dupa probleme de anxietate .
Life is a beach.
Deci cunosti 50 de oameni, si 10 din astia 50 sunt anxiosi?
A fi mincinos, „jmeker” sau șiret ca un vulpoi nu înseamnă că e și inteligent.
Vad poza cu Serban Pavlu si imi amintesc de un film de youtube cu el de acum 5 ani. Ideea in film era ca da, cel mai probabil nu iti place nici un candidat si iti vine sa te pisi pe el de vot. Dar totusi mergi si pune stampila pe PSD, PNL sau USR, pe careva. Chiar nu conteaza. Ce e foarte important e sa fie prezenta la vot indferent de cine iasa Presedinte. Plm, voteaza care iti displace mai putin. In final nu pierzi decat 20-30 de minute din viata si nu te insori/mariti cu candidatul. Daca ne umplem in UE de alde AUR si Sosoaca s-ar putea sa nu mai ai alegeri intr-un viitor nu prea indepartat daca extremistii castiga alegerile in UE. Democratia este fragila dar e singura ce ne ofera un nivel decent de viata. Macar du-te pt copii pt ca vremurile sunt tot mai naspa. Stiu ca votul tau crezi ca nu conteaza dar conteaza si pt a stavili dracu avansul extremistilor.
Faza cu Pavlu e ca a fost ipocrit. Vrea o tara mai buna mai nu stiu cum, dar s-a dus la podcastul cu piticul ala cu tata securist.
eu nu înțeleg ce aveți cu Șerban Pavlu
( pentru ăia care nu înțeleg, e o glumă…ok? )
Eu cred că ne agităm degeaba. Președinte va ieși candidatul – oricare ar fi acela – agreat de servicii. Sau statul paralel, sau cum vrem să-i mai spunem.
Înainte de a ne sufoca de indignare – cum dom’le, unde e democrația, controlul societății civile și alte chestii profesate pompos de personaje rupte complet de realitate, gen Alina Mungiu, ar trebui să ne uităm un pic în oglindă, și în istorie, măcar în cea cât de cât recentă. Vom constata că toți, dar absolut toți liderii care au pus serviciile „cu botul pe labe”, au sfârșit prin a ne aplica tuturor același tratament, și prin a-și aroga depline puteri. Cu consecințe în final dezastruoase.
Trec peste Cuza, primul dictator modern, cu faimoasa lui lovitură de stat din 2 mai 1864. Măcar Cuza, confruntat cu un dezastru financiar, a avut bunul simț să plece fără a opune rezistență și fără a face alte pagube.
Ajungem în secolul XX. Primul exemplu, băgat oarecum sub preș, în mod explicabil, de către simpatizanții regimului monarhic, a fost Carol al II-lea. După tot felul de peripeții, cu Elena de rigoare și camarila regală, omul a profitat de ocazie, și în februarie 1938 a îngropat democrația românească. Dictatura regală, cu cultul personalității aferent (la care, în treacăt fie zis, s-au aliniat marii noștri intelectuali, oameni citiți, dar cu zero coloană vertebrală, unii dintre ei ajungând ulterior să se închine luminii venite de la răsărit, în frunte cu Sadoveanu și Călinescu) a fost de un grotesc absolut. Caraghioslâcul FRN, cu uniformele asociate, a fost denunțat de către câțiva oameni care mai păstraseră simțul ridicolului (a se citi memoriile lui Argetoianu). Uniformele străjerilor prefigurau până la identitate pe cele ale pionierilor de mai târziu. Doar cravatele nu erau roșii, ci albastre, detaliu pe care azi nu-l putem distinge în fotografiile de epocă, realizate evident în alb-negru. Serbările de 8 iunie, organizate pe stadioane cu oameni care făceau cercuri și alte cele, aveau probabil să-l inspire pe Ceaușescu poate mai mult decât ce a apucat Stejarul din Scornicești să vadă prin Coreea de Nord. Catastrofa din vara anului 1940 (1/3 din teritoriu pierdut fără a trage un foc de armă) a fost bomboana pe colivă, și desigur consecința logică.
Salvatorul momentului – Mareșalul. Asociat inițial cu legionarii – niște talibani avant la lettre, al căror fanatism rivaliza cu incompetența în a conduce orice fel de treburi publice, „martirul” Antonescu s-a lansat într-o aventură militară în care gafele tactice și strategice (eșecul inițial de la Odessa, catastrofa de la Stalingrad) s-au împletit cu atrocități fără nici o noimă (pogromul de la Iași, infernul lagărelor de concentrare din Transnistria). Din nou, final previzibil (dar pe care oameni cu capul pe umeri, cum au fost finlandezii, au știut să-l evite). Ocupație, sovietizare, jefuirea resurselor strategice (cazul Sovromcuarț și al uraniului din Apuseni), ruperea de lumea civilizată pentru aproape o jumătate de secol.
Ultimul, cu voia d-voastră, este mult regretatul fugit cu elicopterul pe 22 decembrie. Salutat ca un erou în 1968 (ce chestie, ne-am opus rușilor. Nimic de zis, doar că albanezii, de exemplu, au mers până la capăt și au spus bye Tratatului de la Varșovia). După ce a dobândit depline puteri, și controlul absolut (sau cel puțin așa credea) asupra serviciilor, geniul Carpaților a luat-o vitejește pe drumul unor dictatori precum Mobutu sau Suharto, care și-au dus la ruină economică propriile țări. Finalul din 89 a fost până la urmă o expresie a ironiei destinului – l-au debarcat tocmai securiștii puși să-l păzească.
Fast forward – unde suntem? Cu regret, trebuie să spun că nu sunt deloc convins că istoria nu se poate repeta. Ce ar fi fost mai bine, de exemplu, ca alternativă la Petrov? Un Năstase metamorfozat în Orban (sau de ce nu, Erdogan, Aliev etc.)? Ponta – cu simpatii evidente pe direcția Bosfor-Baku – ar fi fost de preferat unui dulap plimbăreț? Repet, înainte de a ne visa la nivel de civism prin Scandinavia, ar trebui să ne gândim serios dacă nu suntem, totuși, fericiți că nu avem vreun candidat „providențial”.
Ca să nu par vreun Gică Contra, filozof pe aer comprimat – personal, în toamnă, votez Lasconi. Eu, care n-am votat niciodată USR, recunosc că în situația de acum e răul mai mic. Asta e, n-avem cum să clonăm vreun Havel pe Dâmbovița. Iar la turul doi, iarăși, n-are rost să o dăm pe după cireș. Orice, în afară de cei doi S.
TL – DR !
Pe relația Băsescu – Securitate,”s-a cercetat, s-a investigat, nu s-a găsit nimic”. Chiar de mai multe ori. Apoi n-a mai fost președinte și s-a găsit. Zic să mai așteptăm până dăm verdicte.
Vreau să sugerez ”ceva acolo, subtil”: persoanele publice care punctează opțiuni de vot nu au și nu-și asumă nicio responsabilitate a acțiunii lor. Nici greșeala nu o recunosc, nici scuze nu oferă. Așa că poate e mai bine să votați după capul și mintea voastră, nu după ce zice X sau Y. În fond asta e esența democrației.
Partidele politice filtrează după dările oferite „centrului” (Bucureștiului), apoi dările oferite șefilor politici de filială.
În clipa de fata chiar as vrea un tur 2 între Simion si Lasconi.
Comasatii sa se ducă, si-au mâncat mălaiul și si-au erodat reputația după 3 ani de guvernare.
Și cred ca o sa se întâmple ca în Franța anului 2017: socialiștii și republicanii (liberal conservatorii) sa si-o ia în freza și sa fie un tur 2 între un candidat naționalist și un neoliberal.
Dar cum ar fi un tur 2 intre Lasconi si Sosoaca?
„Alte variante de votat? Simion? Ciolacu? Geoană?”
Păi ar mai fi Ludovic Orban. Pare mai bun politician decât restul! Parcă ai avut un interviu cu el mai demult. Nu mai e de actualitate de când a plecat din PNL forțat fiind de Iohanis?
oh, nu, în 5 ani oamenii se schimbă?!?! cine ar fi crezut?!
Orban e de 35 de ani în politică. A fost președintele PNL și premier.
Orban să facă ce? Să îi meargă cartea de muncă?
P.S. Nici un slogan al niciunui candidat nu conține verbul „a face”.
@silicon_v – da, iti dau dreptate cu PNRR, a fost munca unui grup din USR. Poate pentru unii e destul, insa eu am avut mari sperante in USR si ma simt profund dezamagit. Cred ca nu sunt singur.
„Ca tot te pregatesti sa il votezi, ca fiind raul cunoscut.” Aici m-ai inteles gresit. Nu am votat si noi vota PSD. M-am referit ca mare parte din populatie il va vota pentru ca nu sunt interesati de alte solutii – o lehamite generalizata, partial de inteles in urma a atat de multe dezamagiri. Este exact ce il va propulsa pe Marcel in turul doi.
Sa inteleg ca tu esti profund dezamagit de unii care au fost 10 luni la guvernare si n-au schimbat tara. 10 luni din 35 de ani. Da, are sens.
A fost ok Iohannis.
Sigur, la asteptarile unora a fost slab, dar asteptarile alea erau mult umflate de valul de proteste din anii respectivi.
In rest eu zic ca a facut o treaba relativ ok si nu ne-a facut de ras pe plan extern niciodata, dimpotriva, a conferit o anumita prestanta si demnitate imaginii tarii.
Basescu la fel.
Eu judec preponderent din prisma rezultatelor externe pentru ca ele sunt de fapt prerogativele (ce au ramas) unui presedinte, in conditiile in care nu suntem Franta.
Deci ganditi-va care din cei de azi s-ar ridica la inaltimea [b]acelor[/b] asteptari, ca nu va exista prea curand un presedinte la noi care sa taie si sa spanzure precum un Cuza sau un Carol.
Pentru astea avem rolul de prim ministru, deci atentie la parlamentare.
Iohanis este judecat pentru trădare, că a plecat de la nom kipot pesede la poftiți PSD la guvernare. A trădat în două momente cheie, atunci când 1. a parafat demiterea lui Kovesi (motivând pueril că ar fi obligat să semneze deși el n-ar fi vrut sanchi) și 2. când a zburat USR de la guvernare că l-a deranjat Stelian Ion cu numirile la vârful justiției.
Nici pe plan extern nu a fost mai breaz, lumea îl evita, după cum se vede nu este primit nicăieri și nici nu a rezolvat vreun Schengen sau ceva concret. Deși vorbea pe limba austriecilor cică.
A și sfidat cu luxul, când a realizat că poporul începe să-l disprețuiască, și-a băgat peleul în aparențele ce mai erau, a cedat totul mafiei PSD și a tras pe plan personal la viața de nabab
Raman la parerea ca Basescu a fost cel mai bun presedinte de dupa revolutie, nu ca asta are fi ceva deosebit, avand in vedere care au fost restul! Dar parca omul stia sa conduca, era mai respectat si in tara si in afara! Asta, pe care si eu l-am votat de doua ori, parca e un tablou mut.
Daca in 2019 aveam de ales dintre personajele Looney Toons, anul asta avem de ales dintre personajele Dumb and Dumber and Dumber and Dumber and Dumber…
Procesul cu casele lui iohanis nu a venit intamplator acum ;avem deci un indiciu ca o falanga nu-l vrea.Argumentul de fals si foloase necuvenite ,cred ,care vine cu hatararea judecatoreasca, este destul de puternic electoral .Probabil ca el chiar planuieste sa continue sa conduca partidul din pozitia de presedinte al senatului.
Deci daca nu mai are sustinere dintr-o parte ,nici generalul nu mai are sutinere ( voturile din diaspora pot face minuni daca era cazul pentru ca este vorba de unitati de procente in primul tur la cati candidati sunt).Si nici nu ar fi importanta candidatura lui ki daca nu s ar dori ,de afara,ca aici sa fie liniste , el tulbura nepotrivit apele si intelegerea ca pnlpsd sa conduca si dupa alegeri.Probabil ca o alta falanga il sustine pe geoana( nu poti sa te retragi de acolo niciodata, nu mai poti deveni civil niciodata)si desigur impreuna cu oamenii de afaceri arondati acelei falange.Problema la geoana nu este apartenenta la psd ; generatia a doua a intrat in toate partidele dar psd a fost la un moment dat ascensorul cel mai rapid si ales deci de cei mai bine situati, la un moment dat s-au distribuit si pe dreapta dupa cei care s-au dus acolo la ordin din prima.in sinea lui si desigur ca sarcina, el aste apolitic si apatrid.
Pe de alta parte este imoral sa fii foarte bogat… si intr-un partid de stanga, practic nu intelegi realitatile. in nota asta pot fi intelese toate actiunile lui( este o analiza despre geoana a unei jurnaliste foarte buna). Falangele se lupta intre ele pentru ca e esential sa aduci presedintele.Ca votant poate e important sa votezi cu cel care pare outsider, pentru ca ar putea fi onest ; deci in primul tur lasconi. in turul doi ne orientam.
punctul 2 e cam … meah…
https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=44
Nu s-a concluzionat ca nu au gasit nimic. S-a solutionat in stilul nostru romanesc. Te asigur ca „vanzarea” nu a fost de cateva nave, ca reparatii ca etc.
Da, 20 de ani mai tarziu, flota nu mai este ptr ca nu mai are de ce sa existe. Totul este privat ca si operatori portuari. Statul roman nu are de ce sa mai tina nave comerciale de nici un fel.
bricul Mircea sau submarinul nu sunt nave comerciale. Base, nu a vandut nave militare. Au fost altii, ca aveam si din alea dar nah… nefiind in fata, politic, nu s-au vazut.
Problema nu e cu cine votam, problema e ca indiferent cu cine am vota, aparatul bugetar are un grad de coruptie ridicat. Nimeni nu va implementa masuri reale de ajutor sau de ridicare a economiei. Indiferent de presedinte sau prim ministru. Dintre cei prezenti.
Ptr asta, ar trebui sa se formeze, sa existe un grup de oameni/bugetari care sa rupa norii… nu se va intampla. E nevoie de mentalitatea generala sa se schimbe pentru ca sa se schimbe ceva in bine.
Iohannis a facut 3 lucruri exceptionale :
1. Ne-a scapat de Victor Viorel presedinte si probabil Catalin Voicu / Gabriel Oprea premieri niste personaje de iti vine sa vomiti
2. Nu l-a pus pe Livache premier si ne-a scapat partial de creaturile din Teleorman. A mentinut cat de cat o directie euroatlantica
3. A pus Romania definitiv in lumea civilizata prin atitudinea fata de invazia Russhitsilor in Ucraina. Ne imaginam cum ar fi fost atitudinea noastra cu un Victor / Veorica la butoane ?
Acum ca putea mai multe, ca se putea plimba mai putin ca etc.. Dar niciodata nu o sa imi para rau ca l-am votat de doua ori.
Arhi oare ce zice de articolul asta? :))
Am întrebat si eu intr-un comentariu precedent, dar mai cu perdea
Pe Iohanis l-am votat pentru ca Ponta, e simplu. Sa nu uitam, totusi, de personajul sinistru Victor Ponta.
Si a doua oara?