idiocracy, un stil de viaţă

Acum câteva zile comentam filmul lui Mike Judge, Idiocracy, apreciindu-l ca pe un film de calitate. Mike Judge ne este cunoscut după ce a scris şi regizat Office Space, o satiră la adresa Americii corporatiste.

La alegerile din 2004 a fost o întrecere strânsă între Băsescu şi Năstase. S-a vorbit mult timp de alegeri anticipate şi cred că mulţi ar vrea să vadă un vot cinstit. Ca să vă faceţi o idee unde bat, multă lune s-a intrebat de ce preşedintele in exerciţiu de atunci apare pe afişe alături de candidatul prezidenţial şi de candidatul la primărie, lucru uşor ilegal în România. Ei bine, pentru că electoratul pe care mizau e atât de îndobitocit încât are nevoie ca tataia Ilici (e ziua lui azi, sper să îmi facă o bucurie) să iasă la geam să le spună cu cine votează. „PSD” sunt prea multe litere să le ţină minte un votac.

În America, la alegerile din 2004 s-a întâmplat să căştige idiotul.
Iar Idiocracy asta tratează. Marea masa a oamenilor are un IQ scăzut. De aceea avem nevoie de CNA, de semne de atenţionare, de cască atunci când mergem pe motocicletă, de editorialişti care să ne explice cu cine să votăm şi de ce, şi aşa mai departe.

Situatia din Idiocracy se aplică la scară largă şi în Romqnia. Scad standardele, copiii care ies din şcoli sunt nişte dezastre. Să nu mai vorbim de poplatia care nu ştie să citească şi cu care am intrat în Europa.
Nici mie nu imi convine că nu câştig 2000€ pe lună, dar nu mă vedeţi la crâşma din colţ, bându-mi cu mikutzu banii pe care îi am, nu? În mintea mea, nu ar avea sens. Dar ăsta sunt eu. Alţii sunt altfel.

Românii sunt o naţie încăpăţinată. Ceea ce ar putea fi un lucru bun, daca s-ar încăpăţina în sens pozitiv. Dar…ne încăpăţînăm să nu muncim, să ne plângem de milă, să aşteptăm să pice din cer, să promovam non-valorile, să distrugem ce alţii încearcă să creeze, să râdem de alţii mai altfel decât noi, să alegem mereu calea uşoară, să fim conduşi de alţii, să nu gândim pentru noi…

Idiocracy nu o să fie un film de succes. Oamenii cu un IQ peste medie se vor uita la el şi vor zâmbi amar, iar cei despre care se vorbeşte în film îl vor cataloga ca prost şi vor da cu piciorul. Dar ei populeaza Terra, nu?

Românie, la trecutu-ţi mare, sumbru viitor!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

 1. True, true.

  00
 2. „dwayne elizondo camacho… 5 time ultimate smackdown champion, porn superstar… and president of the unites states”

  00
 3. banuiesc ca tu esti cel ce rade amar, nu?
  eh…

  00
 4. o fi, n’o fi bun, filmul mi-a dat fiori apocaliptici :D

  incalzirea globala + indobitocirea globala = 0

  00
 5. Bade, multumesc. Deja mi-ai dublat traficul. Muah!

  00
 6. NOU
  #6

  Filmul este foarte tare. ?ntotdeauna m-au amuzat filmele despre rom?ni ;)

  00
 7. unul dintre cei despre care se vorbeste in film este si personajul acesta:

  00
 8. @Alexandru Savu: daca asta crezi, mai citeste despre ce fac americanii si alte natii „avansate”.

  00
 9. NOU
  #9

  Ai inceput foarte bine, ai terminat dezastruos, plingindu-te….

  00
 10. S? nu mai vorbim de poplatia care nu ?tie s? citeasc? ?i cu care am intrat ?n Europa. >> in oras la mine a fost un caz foarte mediatizat , un tip care avea permis si nu stia sa citeasca , romania ruleaza :)

  00
 11. Arhi, campionule

  00
 12. incisiv :) … suna bine ;)

  00
 13. zoso, nu prea se potriveste expresia „de casc? atunci c?nd mergem pe motociclet?” cu ce ziceai in fraza.

  Aia nu doar te obliga legea sa o porti, ci pui mana pe ea de la primul drum pe motor. Altfel o sa fii coplesit de cate muste in gura, praf in par si ochi o sa iei si cat o sa-ti vajaie vantul in urechi de o sa te doara timpanele.
  Iar dupa prima cazatura de pe motor, o sa ajungi sa o tratezi cu sfintenie.
  Casca e urmarea a unei necesitati, nu doar o reglementare pentru a-i cruta pe prosti sa nu-si sparga capetele pe asfalt.
  Oricum, toti care fac pasul spre motociclism inteleg asta, nici nu trebuie sa le explici.

  (ah, nu va ganditi la scooter-kids, aia chiar sunt o categorie „speciala”)

  00
 14. Aplauze atat pentru film cat si pentru comentariul lui zoso!

  00
 15. buttercup, va trebui sa te sacrifici. facem un copil repede, ca pierdem teren…

 16. Filmul chiar este slab.

  E o satira. Got it. Mesajul e „wow, actualitate”. Got it. Insa realizarea? Glumele/Umorul? No fuckin’ way!

  E o diferenta mare de la a avea o idee pana la a face ceva cu ea.

  00
 17. acolo se vb de indobitocirea globala dar cum la americani global inseamna america nu-mi fac griji, oricum europenii sunt mult peste americani si oricat de dobitoci sunt copii din tara noastra tot sunt mai inteligenti decat ai lor

  00
 18. aici sunt de acord cu cireasa… l-am vazut acum cateva zile dar… hmm, cred ca se putea face mult mai mult si mai bine cu ideea de la care a pornit.

  00
 19. bagpiper, asa ne place noo sa credem. faptul ca stiu sa se arda prin toaletele din licee, sa filmeze cu telefonul mobil si sa puna filmul pe youtube nu-i face mai inteligenti.

  00
 20. Filmul e slabut, amar si mult prea apropiat de realitate… in romania nu cred ca problema e cea a IQ-ului scazut ci cea a lipsei de educatie civica si a atitudinii generale fata de initiativa…

  00
 21. Ideea filmului e interesanta, si inceputul e destul de antrenant, dar restul chiar ca e slab. Plus sunt multe lucruri care nu se leaga cum ar fi US=The World sau ca din doi prosti care procreeaza iese tot un prost.
  Intr-un fel daca filmul a avut audienta mare, si nu a fost un LIMITED cu screening la nush ce festival, a fost facut pentru idioti dar intr-un fel in care sa nu se creada ca se vorbeste despre ei si ca lucrurile in prezent nu sunt prea grave si ca se poate si mai rau :P

  00
 22. Se pare ca filmul e Limited si a incasat doar 450k $ pana acum.

  00
 23. It’s got electrolytes !

  00
 24. O fi incasat putin din cauza ca… americanii nu-l apreciaza? I wonder why.

  Umorul mi s-a parut cam slab, dar ideea face ca filmul sa merite vazut. Si comparatia aia intre cupluri, cel de intelectuali care tot amana sa faca copii, iar ceilalti care fac pe banda rulanta, le-a dat naiba fertilitate, e atat de adevarata. Vad in jurul meu.

  Nu e doar despre Romania filmul ala, ci despre lume in general.

  De ce poplatia creste mereu dar media de IQ ramane aceeasi? Usor de dedus…

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube