GoDaddy îşi crede clienţii proşti

Pentru că o firmă de hosting care a supt-o urât de tot 6 ore ieri (când 90% dintre siteurile lor, inclusiv godaddy.com, nu erau accesibile) nu dă un comunicat din ăsta penibil, acuzând probleme cu routerele. Citatul cel mai hilar e ăsta:

At no time was any customer data at risk or were any of our systems compromised.

Desigur. Ce prost recunoaşte că a fost penetrat şi furat? ING se cacă pe ei de un an, ocolind subiectul când îi întreb cum de primesc spam pe mailul cu care m-am înscris la ei, BestJobs a fost rupt acum două luni şi nici nu le-a păsat (probabil că abonaţii lor sunt obişnuiţi cu spamul) şi aşa mai departe.

Un simplu “am rezolvat, dar investigăm în continuare” ar fi fost mai elegant.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

16 comentarii

 1. Imi aduce oarecum aminte de cazul Fedex 🙂

  Recunosc, am hostat o singura data pe Godaddy si m-am lecuit. Parca esti mai safe pe o platforma mai mica (nu se baga nici racu s-o atace), decat pe ceva asa mare.

  00
 2. @zoso ce host recomanzi pentru un blog mai micuț? Momentan nu vreau ceva foarte „wow”, pentru câți vizitatori am eu nu e necesar ceva de clasa 1, dar nici să fie praf. (sper să nu fie off-topic)

  00
 3. @Ratata: sau poate ai beneficiat de o promoţie şi ai primit mai mult pentru acelaşi preţ 😉

  00
 4. Eh,mai au şi ei voie să dea câte-o perlă din când în când

  00
 5. nu au fost atacati ddos ?
  ce date se pot pierde in cazul asta ?

  00
 6. @Darius, xservers ?

  Mie mi-a placut cum au profitat cei de la Hostgator cu, cuponul „godaddyisdown”. Poate mai merge si acum :))

  00
 7. Cine foloseste GD ca hosting, si-o cam merita. Un hosting panel mai cretin nu am intalnit de cand ma ocup de situri. sa nu vorbim ca, daca trebuie sa creez o baza de date, intra in pending si ia cateva minute. La fel cu backup etc.

  @Darius – orice host cu cpanel e OK. Eu folosesc Hostgator, sunt usor satula de hosteri romani. Mai am cont pe hangarhosting, iar owner-ul e super implicat si de bun simt. In rest, totul sta pe ‘afara’, serviciul clienti este mult peste ce mi s-a oferi in Romania.

 8. cred că o să aleg la webfactor. mersi

  00
 9. /offtopic

  una din putinele institutii care-si fac treaba e dataprotection.ro (acronimul legal e crunt).
  Daca primesti spam românesc pe adrese personale (spam din ala țintit, de trece prin filtre uzuale), uite care e procedura:
  ===
  În conformitate cu art. 25 alin. (3) din Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, plângerea către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu
  Caracter Personal nu poate fi înaintată mai devreme de 15 zile de la înaintarea unei plângeri cu acelaşi conţinut către operator.
  Prin urmare, astfel cum v-am precizat şi în răspunsul anterior, vă recomandăm să vă adresaţi operatorului care a prelucrat datele dumneavoastră cu caracter personal şi să solicitaţi informaţii cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră personale, după care, în măsura în care aceştia nu vă răspund în termen de 15 zile sau sunteţi nemulţumit de răspuns, puteţi reveni cu o nouă sesizare.

  În situaţia în care v-aţi adresat deja acestora, vă rugăm să ne transmiteţi o dovadă în acest sens. Vă recomandăm ca orice cerere pe care o adresaţi unui operator de date personale în baza Legii
  nr. 677/2001, în special pentru exercitarea drepturilor prevăzute de art. 13, 14 şi 15, să o formulaţi în scris, sub semnătură şi dată şi să o transmiteţi cu scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.
  Pentru cererile trimise către operatori prin e-mail, este necesar să faceţi dovada expedierii acestora prin ataşarea mesajului original la petiţia electronică pe care ne-o adresaţi (metoda forward as
  attachment ).
  Menţionăm, de asemenea, că solicitarea trebuie să vizeze încălcarea drepturilor prevăzute de art. 12 – 17 din Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
  Vă mulţumim pentru înţelegere şi precizăm, totodată, că informaţii suplimentare referitoare la domeniul protecţiei datelor, precum şi la drepturile persoanelor vizate şi obligaţiile operatorilor de date cu caracter personal se pot afla accesând site-ul autorităţii de supraveghere, www. dataprotection.ro
  ====

  Chiar daca amenzile nu sunt foarte mari, se poate ajunge la perchezitii informatice (foarte neplacute pentru o corporatie) si imagine terfelita.

  00
 10. Hackul ăsta a fost şutul în fund de care aveam nevoie pentru a muta toate domeniile în altă parte. Namecheap, Hostgator şi toţi ceilalţi concurenţii au lansat cupoane BYEBYEGODADDY, de care am profitat din plin.

  00
 11. Intelesesem ca GoDaddy a fost tinta unui atac informatic, dar cine stie ..

  @Darius: webfactor

  00
 12. Au si ceva compensare:

  We owe you a big apology for the intermittent service outages we experienced on September 10 that may have impacted your website, your email and other Go Daddy services.

  We let you down and we know it. We take our responsibilities — and the trust you place in us — very seriously. I cannot express how sorry I am to those of you who were inconvenienced.

  The service outage was due to a series of internal network events that corrupted router data tables. Once the issues were identified, we took corrective actions to restore services for our customers and GoDaddy.com. We have implemented a series of immediate measures to fix the problem.

  At no time was any sensitive customer information, including credit card data, passwords or names and addresses, compromised.

  Throughout our history, we have provided 99.999% uptime in our DNS infrastructure. This is the level of performance we expect from ourselves. Monday, we fell short of these expectations. We have learned from this event and will use it to drive improvement in our services.

  As a result of this disruption, your account will be credited for the value of 1-month of service for each of your active/published sites.* This credit will be available to you for the next 7 days. Please click the button below to redeem your credit.

  00
 13. @gupi : plizzzzz, dataprotection.ro numa treaba nu si-o fac. Stai relaxat. Le spui ca pe pagina X a ziarului cutare exista nume si cnp-uri la vedere si ei spun ca e ok, trebuie sa dau o sesizare cu nume si prenume si altele. De autosesizare nu au auzit.
  Dar, oricum, mersi de informatii legate de cum se face o sesizare mai acatarii. Te mai scuteste de ceva timp pierdut.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.