Garanţii de la mediadot

Am un amic care si-a cumparat anul trecut de la mediadot un computer (de fapt mai multe computere si piese, vreo 2 mii de eur in total) si acum cand a avut probleme cu placa video s-a dus si i-au zis ca ei nu ofera garantie pt anul trecut. I-au zis ca anul trecut mediadot apartinea de o firma alco sau ceva de genul asta si ca ei (grifon) au cumparat doar site-ul si ca alco a dat faliment.

E greu sa faci business in online, mai ales cand lucrezi cu furnizori si nu cu reprezentanta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. Cineva tot trebuie sa ii ofere garantia, nu ? Ar trebui sa faca putin scandal, ca imediat se misca.

  00
 2. Se pare ca nu este singurul ghinionist…
  In 2007 am luat un monitor Samsung cu o garantie de 3 ani. La sfasitul lui 2008 mi s-a stricat, l-am impachetat am luat actele la mine (garantie, factura) si m-am dus la Mediadot.
  Acolo o „adevarata” doamna mi-a explicat mie cum ca domeniul mediadot.ro a fost cumparat, insa toate obligatiunile firmei vechi nu le-au preluat. Si ca sa nu am intrebari mi-a aruncat in fata, foarte amabil, o hartie cu un print screen de pe forumul Mediadot in care posta administratorul cum ca mediadot.ro a fost preluat bla bla …
  Am rugat-o frumos sa imi prezinte un act de vanzare cumparare, o hotarare judecatoreasca, aiurea!.
  Ba mai mult am inceput sa caut datele de contact la Registrul Comertului pentru vechea firma si cea noua. Curios sau nu datele de contact erau identice atat pentru vechea firma cat si pentru cea noua.
  Respectul fata de client de care dau dovada tristii astia de comercianti romani este pana in momentul in care ai platit factura si ai iesit din magazinul lor.

  00
 3. De curiozitate arunca un ochi pe forum la emag, sectiunea reclamatii :) Nici astia nu se descurca asa bine.

  00
 4. Vedeti conditiile contractuale la preluarea mediadot de grifon. Undeva se anunta daca se preiau sau nu si garantiile

  00
 5. Grifon astia sunt niste tepari.. Au datorii si catre Asesoft, fapt pt care Asesoft a cerut in instanta falimentul Grifon.Cautati pe gg..

  00
 6. @ ALD… hmmm se pare ca ma aflu intr-o situatia destul de similara.
  S-a stricat adaptorul unui router us robotics, cumparat tot in noiembrie/decembrie (inca n-am uitat pe factura) 2007.
  Garantia 24 luni.
  Azi i-am scris un mail cu acelasi raspuns:

  Buna ziuaStimate client,va informam ca incepand cu lunaSeptembrie 2008 magazinul online Mediadot nu mai apartine companiei Alko Grup, fiind detinut si operat de sociatetea Grifon Group. La service nu se mai primesc in garantie decat produsele cu facturi emise de Grifon Group nu si cele cu stampila Sc. Alko Grup Srl. Mai multe informatii puteti obtine accesand: .

  Asta forumthread nu contine nimic si am cautat peste tot la informatiile despre Alko Grup. In afara de detalii legate cu mediadot n-am gasit alte. Nimic, nada, zero. Astfel mi se pare foarte usor… pot sa vind si eu produse si dupa un an imi cumpar propria mea compania sub forma unei alte dar fara service etc. Hotiiiiiiii till proven otherwise.

  Scuze pentru engleza din cand in cand, nefiind roman chiar nu ma pricep prea bine cu limba romana insa raman socat de modus operandi acestor hoti.

  Daca gasesti cineva un numar sau e-mail… as fi si eu foarte recunoscator.

  00
 7. Un jeg de firma mai marede cat “grion grup” nu exista la momentul actual in romania sunt cei mai imputiti de pe piata on line

  00
 8. Si eu sunt in aceeasi situatie. Am cumparat de 20 d emil de la ei in 2007 in ianuarie. Mi s-a stricat placa video un ASUS HD 3870 (sincer nu m asteptam sa fie atat de proasta ca fiabilitate. Se incalzea fff tare de cand am luat-o si am dat si 850 de RON pe ea atunci). M-am dus acum 2 zile la sediul Mediadot din Lizeanu (l-au mutat din Vieparilor in Pisoni si din Pisoni in Lizeanu, asta asa ca masura de precautie, in 6 luni doar!!!!!!!!!!!!) si acolo o tiganca si la propriu si la figurat mi-a aruncat in nas aceeasi gogoasa ca celor de mai sus. Ca Alko a dat faliment si ca a preluat Grifon …. kkturi din astea… si sa fac reclamatie la opc. Fac reclamatie si cei de la opc imi spun ca am ramas cu paguba…. Ce mai e de zis? Baietii in aceeasi situatie ca mine scrieti-mi pe padronne2000@gmail.com si ii dam in judecata!!! Am vb deja cu un avocat si poate reusim sa cerem despagubiri. Hai s ane strangem cat mai multi sa le-o tragem nenorocitilor. Astept mailuri sa luam legatura

  00
 9. NOU
  #9

  Si eu sunt in aceeasi situatie. Am cumparat de 20 d emil de la ei in 2007 in ianuarie. Mi s-a stricat placa video un ASUS HD 3870 (sincer nu m asteptam sa fie atat de proasta ca fiabilitate. Se incalzea fff tare de cand am luat-o si am dat si 850 de RON pe ea atunci). M-am dus acum 2 zile la sediul Mediadot din Lizeanu (l-au mutat din Vieparilor in Pisoni si din Pisoni in Lizeanu, asta asa ca masura de precautie, in 6 luni doar!!!!!!!!!!!!) si acolo o „tiganca” si la propriu si la figurat mi-a aruncat in nas aceeasi gogoasa ca celor de mai sus. Ca Alko a dat faliment si ca a preluat Grifon …. mizerii din astea… si sa fac reclamatie la opc. Fac reclamatie si cei de la opc imi spun ca am ramas cu paguba…. Ce mai e de zis? Baietii in aceeasi situatie ca mine scrieti-mi pe padronne2000@gmail.com si ii dam in judecata!!! Am vb deja cu un avocat si poate reusim sa cerem despagubiri. Hai s ane strangem cat mai multi sa le-o tragem nenorocitilor. Astept mailuri sa luam legatura

  00
 10. NOU
  #10

  Ca simplu consumator, mi-e totuna daca Grifon-ul a mancat Lebada srl sau Asesoft a omorat pe Alko-seminte-prajite Group. Intrebarea mea e punctuala: ce pot sa fac cu „tzeapa” de 1000 RON de la Alko? La randul meu cui trebuie sa i-o dau? Nu cumva raman cu ea pe stoc?

  Brandul Mediadot, indiferent de cine ar fi pastorit la ora asta, imi provoaca aceeasi senzatie ca si unei femei proaspat violate careia ii propui sa faca dragoste…

  Stan (prea)Patzitul…

  PS – Daca e nevoie, pot pune la dispozitie documentele care justifica „violul” pentru a nu fi clasificat drept „aruncator cu noroi”

  00
 11. Si eu am achizitionat ceva in ultimile 6 luni, si am observat ca pe factura mi-a trecut distribuitorul (cei de la care au luat ei). Daca ai trecut asa ceva pe factura, poti sa te duci pentru garantie la distribuitor direct, in cazul in care s-a desfiintat (si cred ca si in acest caz de refuz al „noului” MEDIADOT) magazinul de unde ai achizitionat produsul.

  00
 12. BAIETI solutia cred ca am gasit-o !!! Am suna la OPC si a u spus ca tot ei trebui sa primeasca garantia daca ei au vandut-o .DACA NU DEPUN RECLAMATIE LA EI SI SE SOLUTIONEAZA IN 30 ZILE , io am un nenorocit de proc dar la voi e cam grava tzeapa

  00
 13. Eu am luat tzeapa de 12.5 milioane cu o placa video si am cumparat de la ei de 144 milioane in ultimii ani.

  00
 14. da frate pretul e scazut da si daca ai probleme ai pus-o grav,eu mi-am luat teapa de 4 milioane de la cacati astia firma din spate se numeste KELION vedeti ca protectia consumatorului nici nu va baga in seama cand aude de aceasta firma,afiliati de aceasta firma este si Azerty si Marketingonline patronii sunt niste hoti unu din ei este fost senator sau deputat nu stiu sigur nu mai cumparati de la astia o groaza de oameni au avut probleme cu garantiile niste hoti legali,nu mai ii faceti oameni pe niste hoti legali.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.