La ce se gândesc mințile luminate ale României

Un concurs pentru startup-uri a scos la lumină ideile tinerilor români, cât și viziunea investitorilor pentru potențialul unor afaceri. Așadar, acceleratorul de business Commons Accel a scos la iveală următoarele:

Start-up-ul CPV Lab Pro a dezvoltat o platformă de ad tracking, recunoscută în rândul affiliate marketerilor din toată lumea, pentru că oferă datele necesare pentru a controla şi optimiza toate campaniile de marketing într-un singur loc.

Aia era. Încă o platformă de ad tracking, pe lângă celelalte 3.468. A noastră e mai bună, că e pe mov, nu ca restul. Era gluma aia cu mințile luminate ale omenirii nu lucrează la avansul omenirii, lucrează făcut reclame mai bune, și așa e. Schema e să sugi 1 cent din fiecare reclamă și la final ai juma de miliard.

WowMind este o platformă educaţională de partajare de conţinut, care îşi propune să sprijine copiii din generaţia nativ digitală cu educaţie formală şi non-formală, transpusă într-un mod atractiv, folosindu-se de tehnologii emergente şi video.

Site de referate.

Iar TeAsiguri.ro este prima platformă online din România de beneficii în asigurări pentru angajaţii marilor companii.

Sper că nu e un comparator de asigurări. Ar fi tare să fie un comparator de companii în funcție de beneficii.

Pe lângă cele patru start-up-uri premiate, în finala celei de-a şasea ediţii a acceleratorului Commons Accel au intrat şi Tripis (platformă prin care pasionaţii de călătorii, vor putea găsi, în grup sau singuri, într-un mod rapid şi sigur, un partener de călătorie sau de activităţi outdoor/indoor),

Sunt deja grupuri de fb și formuri care fac asta de 20 de ani.

Medicalo (platformă web based şi o aplicaţie mobilă, care ajută spitalele private şi publice în reducerea costurilor cu managementul pacienţilor programaţi pentru intervenţii chirurgicale),

Nici un spital nu vrea să rămână urme la faze din astea.

CityPack (aplicaţie mobilă care digitalizează conexiunea dintre companiile ce oferă experienţe cu potenţialii clienţi),

Oferte de experiențe gen sărit cu parașuta, închiriat ATVuri.

Hidden Desire (propune o gamă de parfumuri inedite, adresată femeilor îndrăzneţe),

Ce e aia parfum inedit sau parfum îndrăzneț? Ce e aia femeie îndrăzneață? Femeia care umblă seara singură? Femeia care citește zoso.ro?

Meet Locals (platformă unică la nivel naţional, pornită de la ideea de a completa ofertele de vacanţă cu activităţi, experienţe autentice şi evenimente locale, care îmbogăţesc experienţa turiştilor, promovând  totodată antreprenoriatul local),

Turism local.

Drooler (producător de mâncare sănătoasă, gătită, atent selecţionată şi foarte nutritivă pentru câini),

Bucătari pentru câini. Potențialii clienți? 100 oameni.

microserviceNOW (paletă de microservicii as a service, prin externalizarea funcţionalităţilor secundare dar esenţiale în funcţionarea în general a tuturor platformelor software),

Nimic.

Smart REI – Real Estate Investment – (marketplace care îşi propune să te ajute să găseşti apartamentul dorit, economisind 90% din timp şi având o reducere de 70% a costului de comision),

Agregator de oferte imobiliare. Că de încă unul aveam nevoie, pe lângă cele 100 deja existente.

Thrill Republica (prima ţară digitală din lume, construită în jurul maşinilor sport – casa celor mai sofisticaţi şoferi, colecţionari şi entuziaşti auto),

Forum auto.

Uphave (marketplace care se adresează consumatorilor responsabili de fashion, oferindu-le acces online, 24/7, către magazinele de stradă second-hand – cea mai mare piaţă de distribuţie second-hand nedigitalizată şi oferă, mai departe, posibilitatea acestora de a se elibera de garderoba nepurtată, prin reciclare sau revânzare în cadrul aceleiaşi platforme),

Site de vânzare haine purtate.

Dea Medicine (îşi propune să devină centrul medical online, prin care oricine are nevoie de un serviciu medical rapid să poată intra în videoconferinţă cu un expert în sănătate, din confortul propriei case),

Never gonna happen.

Solmag (primul “Marketplace for Solar Panel Experts Companies” din România),

Vânzătorii de panouri solare au atâta treabă de vreo 4 ani încoace încât nu au nevoie de așa ceva. Nu au marfă câtă ar vrea.

Peers Portal (adresează problemele de privacy şi cenzură pe care le au utilizatorii de reţele sociale printr-o platformă nouă, ce permite tuturor să posteze peer-to-peer doar cu prietenii lor),

Chat.

Ghlass (platformă inovativă pentru industria de fashion, ce ajută creatorii să producă exact acele haine care sunt pre-comandate de către utilizatori).

Croitorie.

Astea sunt ideile de afaceri ale noii generații. Scheme prin care să muncească cât mai puțin și să bage ăla de magazinul second hand poze cu ce are de vânzare, că el are timp, ce face toată ziua.

 

brasov-01

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Femeia indrazneata e aia care pune mana pe topor!

    00
  2. Romanii sunt cei mai destepti dintre Traci. De aceea Tracii au disparut.

    00
  3. Pe site-ul de haine SH vor scrie dacă a murit cineva în ele?

    00
    • Iar pe Thrill Republica mă aștept să fie o labă la comun între șoferii de E46 și A4 1.9 TDI.

      00
  4. O idee buna ar fi site-urile de anunturi… ca s-au cam imputinat in ultimul timp fata de cate erau inainte de pandemie. Probabil la reinnoirea domeniilor CEOistii&founderii au avut de ales intre o cartela noua sau domeniul la site. Macar au prins oferta buna la minute nelimitate.

    00
    • nu esti tu la curent, au apărut două clone de olx in ultimele luni.

    • Ai olx, okazii, publi24 și fb marketplace. La ce dracu să-ți mai trebuiască altă platformă, pt ce?

      00
    • pentru că OLX și autovit cer bani. la noi o să fie gratis 2 ani, până adunăm public. după care cerem și noi bani. și apare alt site.

  5. Le dau eu idee: aplicatie de dating romaneasca pentru persoanele cu dizabilitati. Exista una gratuita, dar nu exista nici macar una platita. Bine ca sunt tot felul de aplicatii inutile. Sau grupuri de intalniri rapide pentru cei cu dizabilitati. Poate exista in Bucuresti sau Brasov, dar in Arad sigur nu exista. Eu si altii cu dizabilitati sigur am plati o taxa lunara, daca am si obtine rezultate. Pana la urma suntem peste 800,000 de mii in tara asta, o piata sigur exista. Si nu o ofera nimeni.

    00
    • Din secunda în care ai pus „românească” sau „din România” sau ceva asemănător în publicul țintă practic ți-ai îngropat ideea de afacere/aplicație. Suntem prea puțini în total și mult prea puțini „digitali” ca să poți face bani având ca target populația „civilă” din România…

      Dacă vorbim de B2B, poate acolo se schimbă treaba, că mai poți identifica nevoi în piață, dar e complicat, trebuie să vinzi etc. E mai simplu să faci un site de anunțuri și să bagi ceva (sigur nu suficienți) bani în promovare, că vin oamenii și se înscriu =))

      00
    • Care e aplicatia aia gratuita pls?

      00
  6. Meet Locals – Airbnb face asta de ani de zile.

    00
  7. Nimic cu vloguri, nimic cu crypto? Sigur noua generatie de antreprenori reprezinta generatia lor la fel cum si noua generatie de politicieni tineri o face cu brio. Nu zic ca alea trebuiau sa fie, dar neregasindu-se acolo, ma face sa cred ca e tot ca aia cu copiii securistilor sunt oamenii noi din politica

    00
    • Aia cu idei cu vloguri si crypto n-au ajuns inca la 18 ani sa fie primiti in accelerator, mai ai rabdare.

      00
  8. Vali știm că băncile nu oferă bani să deschizi alte bisnisuri.

    Asta avem, că atât (ni) se permite să avem.

    00
  9. atent selecţionată şi foarte nutritivă pentru câini

    Sigur. Până își dă bietul câine ochii peste cap definitiv de atâtea componente atent selecționate și foarte nutritive. De vara trecută, rămase pe fundul lăzii frigorifice.

    00
  10. Tot mai buna e ideea aia cu pizzeria unde iti faci singur pizza.

    00
  11. Platforme, agregatoare și marketplace. În final toate vor să make the world a better place.

    00
  12. > Femeia care citește zoso.ro?

    O cheama Anda, zi-i pe nume.

    Pe de alta parte ideile sunt aceleasi ca in fiecare an, visul a ramas in continuare „hai sa facem un business care sa faca valuri indeajuns incat sa fie cumparat si inchis” si nu „hai sa facem un business care sa functioneze decent pentru 10-20-30 ani”.

    00
  13. CityPack seamănă izbitor cu Extasy App (care e pornit de fondatorul Untold). Cea din urmă are cam 10K+ descărcări pe Play cu tot cu fonduri și PR.
    E cam greu să te bați cu un search pe Google, iar cei care oferă experiențe cam au ( sau își fac ) un site sau pagină de fb.

    00
  14. teasiguri.ro ala cred ca e site-ul din 2013, ca asa par stirile de la zona RCA, dreapta sus contact print „yahoo messenger”

    00
  15. Un agregator de agregatoare nu exista ?

    00
  16. NOU
    #29

    Vopsire in camp electrostatic. Trec in fiecare zi pe langa niste baieti care au enorm de multe comenzi. Fie sunt exceptional de buni, fie exista un deficit serios pe partea asta.

    00
    • construcții fier forjat. same. montat pavele. same. instalații. same.

    • Au venit ieri doi sa schimbe modemul si cablul, schimba in toata zona. A durat 15 minute sa dea o gaura si sa traga un cablu de pe stalp.
      Unul dintre ei lucrase in Ibiza doi ani dar s-a intors acasa, face mai multi bani aici. Ca sunt luni in care face 15mii lei.

      00
  17. Asta îmi aduce aminte de începutul anilor 90 când toți care se privatizau făceau câte un magazin de se umpluse satul de chioșcuri. Dar și aici diferența a fost făcută de unul care și-a montat congelator în dubă a pus la intrare o vitrină frigorifică și a aducea înghețată. Până atunci dacă voiai așa ceva trebuia să mergi până la oraș cu autobuzul (vreo 40 min dus, 40 întors). Și dacă tot dădeai bani copilului să își ia o înghețată îl mai trimiteai să ia și o sticlă de ulei, un kg de zahăr sau ce mai era nevoie în casă… până în toamnă restul aproape că intraseră în faliment.

    00
  18. o cryptocoin care sa nu consume decat energie verde, portofelul sa aiba deblocare faceID iar daca pe langa password si alte biometrice nu iti mai poti accesa totusi wallet atunci coins sa nu fie pierdute/blocate ci sa se faca o loterie cu ele

    00
  19. Uphave – Vinted cu mai multi pasi.

    00
  20. „Dea Medicine (îşi propune să devină centrul medical online, prin care oricine are nevoie de un serviciu medical rapid să poată intra în videoconferinţă cu un expert în sănătate, din confortul propriei case),

    Never gonna happen.”

    Ba da, se intampla deja. Am avut o consultatie dermatologica anul trecut prin Zoom sau Microsoft Teams. Dar nu vad de ce ar da bani clinicile la asa ceva, in loc de ceva licente de Zoom.

    00
  21. Solmag (primul “Marketplace for Solar Panel Experts Companies” din România),

    Dacă sunt ăia de la solmag.ro, site-ul e extrem de ne-gata.
    Căutați „Ce contine kitul” să vedeți acolo placeholder-e pentru link-uri!
    Oare cum ar fi un site de mașini în care tot ce vezi la o masina e „duce 4 pasageri si e rosie”.

    00
  22. Am participat si eu la un incubator/program de accelerare de business, din punctul meu de vedere a fost mult bullshit si timp pierdut. Nu spun ca nu era nimic util, dar prea putin raportat la timpul investit.

    Problema e ca genul asta de acceleratoare vor sa dea bani doar catre businessuri high growth, eventual pur software, ca alea sunt singurele care sunt asa scalabile si cu costuri minime (timp si bani).

    Daca te pui sa dezvolti orice tip de MVP(minimum viable product) care are un minim de electronica/firmware/mecanica(sau doar design industrial daca e vorba doar de carcasa), eventual si ceva software pe pc, webapp sau mobile app, ai nevoie de MINIM 5-6 luni sa ajungi la un MVP. Si de minim 2 sau 3 oameni care sa lucreze destul de consistent(si sa fie buni). Si e greu sa faci market validation fara sa ai produsul fizic, ca nu poti sa-i descrii posibilului client produsul (mai ales daca deja exista ceva similar) si el sa iti zica – „da, il luam”. Se poate face cu randari, mailing list, se poate, dar e foarte greu. De asta nu prea vezi genul asta de businessuri.

    00
  23. Concursul asta de start-upuri este doar pentru chestii digitale sau e pura coincidenta?
    Sigur ca este mai usor sa inovezi decat sa inventezi ceva nou insa nu vad o ferma de bibilici mov, nu vad o sera ultra eficientizata, un lant de distributie, producere de bureti, brelocuri, branza in coaja de stejar (nationalisti, da?).
    Tot ce vad sunt idei digitale, platforme care se fac cu cateva mii de euro (mai mult sau mai putin) insa oamenii omit elefantul din incapere – valoarea unei platforme nu sta in software sau ideea in sine ci in numarul de utilizatori si trafic, chestii la care se ajunge cu foarte multi bani si/sau timp.
    O alta problema este monopolul – pe orice nisa ai cam 1-2 jucatori mari si este extrem de greu sa ii detronezi, practic tu trebuie sa te multumesti cu resturile, cat poti sa ciobesti din piata.
    Oricine poate sa faca o platforma gen Youtube, FB, Olx – insa nu ai nici o sansa sa aduni destui utilizatori pe ea incat sa conteze.
    Cumva am senzatia ca oamenii din concursurile astea omit intrebarile de baza – ce face, ce nevoie satisface, ce e diferit la produsul tau ca sa aiba succes?

    00
  24. Eu mi-as face aplicatie care sa faca poza si sa trimita la adresa o diploma frumoasa (model la alegere) care atesta ca ai castigat concursul de cel mai prost om din lume. Mi-as plati gazul luna asta.

    00
  25. Apropo de parfumul îndrăzneț:

    Într-un lift, două blonde. La un moment dat, una dintre ele îi spune celeilalte:
    – Vai, dragă, da’ ce miroase a „cocoșel” aici…
    Atunci, cealaltă spune:
    – Scuză-mă, draga! Am râgâit eu.

    00
  26. RE: Meet Locals. S-a dat. Cu ani în urmă investigasem Viator. Adică „Viator is a Tripadvisor company…Viator is the industry leader in tours, activities, attraction tickets and local tour guides with more than 1,300 destinations worldwide.” Aici https://www.viator.com/support/about. Sau 18 Best Websites & Apps to Find Local Tour Guides aici https://tourscanner.com/blog/find-local-tour-guides/

    00
  27. radem, glumim, alea, dar baietii astia, de la microserviceNOW, CE FAC???

  28. nu am stat sa citesc foarte atent toate descrierile. dar nu cred ca am vazut nici un biznis d-asta care care sa zica „eu pe persoana fizica stiu sa fac asta cu cele doua manute ale mele”.

    toata lumea vrea procent din munca altora pentru ca au strigat ei mai tare ca aia fac ceva misto. toti spera sa fie ei hotul cand se intalnesc cu prostul. doar ca viata se dovedeste mult prea des o curva.

    00
  29. RE: Dea Medicine. Pune probleme etice, comerciale, în domeniul malpraxis-ului, etc. Din ce am mai consultat, platforma americană WebMD mi se pare în regulă. Doar că este în engleză, dar se poate. Întrebare, de fapt două. Uno, de ce se dau banii la prima strigare pentru astfel de idei trăznite? Că prea departe nu ajung. Secundo, de ce aceste minti luminate, în majoritatea cazurilor, nu se consulta cu industria, cu niste oameni, care să le explice că este o prostie aia și aia. Nu de alta, dacă chiar cred în trăznaia lor prea mult, depresia este nasoală.

    00
  30. Și aș răspunde cât de cât. Ideile alea sunt expresii ale unui ecosistem și ale unui mod de viață. Am întâlnit/cunoscut startup-eri care erau la a 2-a, a 3-a ideie și tot le duceau langa, câțiva ani. Iar ceilalți care au ceva bani nu știu, poate CSR, poate cine știe, cred că sare monocornoratul de undeva?

    00
  31. nu stiu daca e aceeasi firma, dar CPV Lab era un tracker folosit de 90% din afiliati acum vreo 10-15 ani. N-am mai auzit sa-i foloseasca cineva de minim 5.

    00
  32. Astea sunt ideile de afaceri ale noii generații – asa se sifoneaza banii. Iei fonduri, teren, faci casa, falimentezi te doare undeva

    00
  33. Medicalo cred ca a facut un switch pentru alt pitch. :D

    Ideea initiala mi s-a parut buna, un mini-call-center pentru cabinete mici, sa raspunda la telefon in afara orelor de program si sa faca programari, fara sa mai ai front-office/secretariat si personal auxiliar angajat care sa faca treaba asta, doar o factura catre medicalo.

    Intre timp am renuntat la idee, o sa recurg la un mesaj profi de intampinare(IVR) in fritzbox
    si o sa raman si cu bani de motorina.
    Din pacate s-au dat la fund de tot, acum vad ca au planuri marete….

    Pacat, ma batea gandul sa apelez la ei, dar am vazut ca nu raspund nici la emailuri iar site-ul lor de promovare este permanent down, de cand i-am descoperit prin decembrie.

    Cred ca asta e:
    https://medicalo.ro/despre-noi/

    00
  34. Ce se releva de fapt este conformismul invatat in scoala, prin spalare pe creier sistemica

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.