Cum funcționează mintea parlamentarilor

Noi: nu se aplică legea!
Ei: ah, vreți legi mai aspre?
Noi: da, n-ar fi rău, dar..
Ei: bine, am înțeles, dublăm amenda pentru muzică dată tare și tulburarea liniștii publice!
Noi: OK, frumos, dar asta nu rezolvă mare lucru dacă nu are cine să aplice amenzi.
Ei: ce?
Noi: da, amenzile mari nu funcționează dacă nu are cine să le aplice!
Ei: cum adică?!
Noi: oamenii nu se calmează dacă iau o amendă la 3 ani, uitați-vă la vorbitul la telefon la volan
Ei: păi, noi ne-am făcut treaba, de ce nu sunteți mulțumiți?!
Noi: că nu s-a rezolvat nimic?!
Ei: eh, sunteți voi pricinoși, luați niște găleți cu ulei și zahăr.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

 1. Am avut un vecin de dadea muzica la blana pana am fost nevoit sa ma mut. Acu cateva saptamani ma intalnesc cu el pe strada: Ce faci vecine, cu ce te mai ocupi? M-am angajat la politia locala! Ironic…

  Comentariu apreciat.2064
  • Atat!

   Comentariu apreciat.402
  • colosal! :)))))

   241
  • Tu ii vorbesti pe ton cu “ce mai faci vecine?” sau ii raspunzi macar unuia care te-a silit sa te muti? Talk about simping…

   Comentariu apreciat.11212
  • Păi ce treabă are poliția locală cu cei care dau muzica blană? Ei au treabă cu infractori periculoși, criminali, traficanți de droguri… Am pățit-o cu muiștii de PL de la noi de am ajuns să-i sun de 3-4 ori la 4 dimineața pentru că un retardat și-a deschis club de manele în apartament. Ei veneau și doar îl avertizau verbal că cică doar asta pot să facă. Când le-am zis să-l amendeze mi-au zis că nu pot decât dacă fac reclamație scrisă cu un martor. Am făcut și l-au amendat cu 500 de lei. Acum hai să zic și de ce au insistat să fac eu, pe persoană fizică reclamația: Pentru că majoritatea fac contestație la judecătorie și judecătorul te cheamă pe tine în instanță nu pe poliția locală. Ce înseamnă asta? Păi trebuie să cerșești o zi liberă de la muncă pentr că pe citație scrie că dacă nu te prezinți în ziua când se judecă contestația poți primi o amendă penală. Și la judecată te întreabă judecătorul: De la data reclamației, a mai deranjat respectivul? Păi, nu că doar nu era prost. Ok, atunci anulez amenda. Pentru că așa sunt judecătorii din România îngăduitori cu jigodiile.

   Comentariu apreciat.1213
  • @Blob, discutia a fost mai lunga si nu neaparat asa prietenoasa, am simplificat la partea relevanta.
   Totusi relatia cu vecinii e complexa, vrei sa te inalti ai nevoie de acordul lor, vrei sa faci o afacere acolo, ai nevoie de acordul lor, ai o virgula gresita in cadastru, ai nevoie de cooperarea lor. Trebuie sa lasi loc de buna ziua, altfel tot tu tragi.

   Comentariu apreciat.474
  • Le-ai aratat lor… i-ai pus la loc…

   516
  • Cu vecinii porci nu ar trebui sa fie nici o relatie complexa. A fost asa complexa ca ti-ai lasat intr-atata loc de buna ziua incat te-ai mutat cu totul.

   Comentariu apreciat.355
  • Shorix, și pe tine te doare gura sa fii jigodie și să zici judecătorului că da, te-a mai deranjat de multe ori?

   131
 2. Romania nu poate fi condusǎ nici cu nucleara,darămite cu mitraliera. Fiecare județ,fiecare oraş,fiecare sat e propriul lui stat,condus de prea multe grupuri de interese şi baroni. Mii şi mii de mini regate cu regi absoluți care le pasǎ doar de interesul personal. Nu cel național,nu cel de partid-doar al lor şi numai al lor şi nu vor sǎ împartǎ nimic cu ceilalți regi.

  Nu poți realistic sǎ scapi de ei pentru cǎ sunt prea mulți şi se intrǎ astfel în ŞI MAI MULT HAOS pentru cǎ sunt toți membri de bazǎ (doctori,profesori,funcționari etc). Nu poți sǎ-i controlezi pentru cǎ sunt prea mulți. Tot ce poți sǎ faci e sǎ-ți faci un plan de realizat obiective mici-medii,nu majore pentru țarǎ.

  Pentru cǎ Romania nu poate fi guvernatǎ. Doar îmbunată din când în când.

  Comentariu apreciat.6610
  • Ete pix nu merge.
   Citește un pic cum a făcut Mackensen ordine in Bucuresti in privința câinilor fără stapan.
   Cu bâta s-a facut civilizație si in alte parti, stai linistit.

   233
  • Bǎ,nu chiar. Ocupația germanǎ din WW1 era un stres major pentru Mackensen-soldații bulgari furau totul (chiar şi maşina lui) şi nu putea face nimic sǎ-i opreascǎ. Pânǎ şi soldații lui au ieşit de sub control,când s-a retras era profund dezamǎgit de experințǎ şi uimit de nivelul masiv de înapoiere socialǎ. Când a vǎzut satele româneşti era profund speriat şi n-a mai dat vreodatǎ pe acolo,numai în Bucureşti stǎtea.

   Balcanii l-au învins spiritual mai mult decât abdicarea Kaiserului sau pierderea rǎzboiului.

   110
  • Asta e cea mai simpla si realista analiza a romaniei. Tara unde pana si seful de scara face combinatii.

   60
  • Subscriu și completez unii se susțin între ei fie sunt rude fie prieteni iar la nevoie când sunt la ananghie se ajuta, se scot din belele de-asta nu putem să scăpăm de ei.

   De n ori am auzit, știu eu un băiat la primărie, parchet, politie, banca, service auto, vulcanizare care ne rezolva daca e ceva…

   30
 3. Nu amenzile mari nu funcționează. Orice amendă, orice lege, orice reglementare este facultativă în țara asta.

  Comentariu apreciat.392
 4. În afara cazurilor în care ești antreprenor sau angajat cu forme legale în țară, amenda e kurpapir în România.

  Comentariu apreciat.541
 5. Din text, la primul „… nu are cine să aplice amenzi.” m-ai pierdut. Pentru că de altfel treaba funcționează în alt mod. Și anume: voi vă faceți că dați legi, noi ne facem că le aplicăm, dar dormim, pentru că dacă le aplicăm trebuie să vă amendăm și pe voi cei care ați dat legile, și nu se face așa că se supără nașul cu fina, așadar cât timp există bani de la fraieri (mediu privat) și de la EU, noi cu voi vom trăi bine. Timpul trece leafa merge… încă puțin și mă pensionez la 45 de ani și din șpaga acumulată… 😉 noi să fim sănătoși, toată lumea să trăiască numa’ noi să nu murim!!!

  Comentariu apreciat.271
 6. Fix zilele astea ma gandeam la ideea asta cu numar unic cum e 112 dar pentru situatii de scandal. Unii suna direct la 112 nestiind ca nu acolo au de sunat dar totusi li se face legatura cu locala si asa afli efectiv numarul corect. Numai ca aici iar e problema: daca suni direct la locala incep sa se tanguie si cam loterie daca rezolva problema.

  Acu niste ani am avut experienta a 6 nunti de suedeji consecutive. Pentru cine nu stie, nuntile la astia se fac cu muzica pentru 4 cartiere sau un concert in parcul IOR si dureaza in medie 5 zile. Am sunat la locala dupa vreo saptamana de bubuiala si tanguiala deaia salameasca. Au venit la mine la usa sa intrebe daca eu am sunat, sa semnez sa le dea amenzi sau ceva. Ok Bibi, da-le ca numai ce au taiat porcul si se lauda. Suedejii nostri au luat-o ca pe cost of doing business.

  Tot liniste n-a fost, pe Salam tot inima l-a durut saracu. Am sunat iar si le-am spus ca daca nu rezolva ei problema decent si omeneste, o rezolv eu: le dau foc. Fix asta am zis, ma cheama Gigel, cu cnp, cu buletin, am nervii in tavan si daca nu inceteaza ma duc si le dau foc. Au facut ce au facut si i-au potolit.

  Doar ca pentru urmatoarele 5 luni sa fiu scaldat de latrat de bichon abandonat in curte la tataia timp de 18 ore pe zi.

  Oricat de intelegator ai vrea sa fii, „lasa-i ma ca pula mea si ei sunt oameni” , bai dupa cateva saptamani ti se urca la tample si esti in stare sa faci ce nici n-ai gandi. Nu ar fi mai bine sa suni la 11X si din 20 de amenzi platesti 2 oameni sa faca treaba asta?

  Comentariu apreciat.361
 7. Tocmai ce am vazut ultimul video a lui Catalin Moise, biologia comportamentului uman.

  62
 8. Vorbit la telefon? Stat pe tic-tac sau text-uit cu ochii în telefon pe autostradă cu 100+!
  Legile nu au absolut nici o șansă! E practic imposibil de detectat și de dovedit! Adaugi frica de fake video și subiectul „legal” e mort!

  Educația e singura soluție pe care o văd viabilă. La reînnoirea permisului arată ceva accidente spectaculoase! E prea greu pentru unii… poate chiar nu e nevoie să conduci dacă te sperie încât să te traumatizeze! Ceva gen ai pană și e musai să schimbi cauciucul în locul ăla…stai să vezi cum poate să te facă muci unul care se uită la video când mașina merge cu 100!

  92
 9. E bine ca in super an electoral (patru rânduri de alegeri, ma rog nu știu cate comasate, dar din care 2 sigur sigur parlamentare: mai întâi europarlamentare in iunie si apoi parlamentare) in mintea alegatorilor este super clar ce vor face următorii 4 ani aleșii lor, care este rostul puterii legislative…

  54
 10. Legea asta nu se aplică în Oltenia sau, în general, în afara bazinului Carpatic. Sub nici o formă. Se combate cu ”hai dom’le, că n-au omorât pe nimeni, se distrează și ei!”

  32

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube