Finestore are reduceri zilele astea

Știu că mai e un pic până la Black Friday și așteptați reducerile de atunci, dar e nevoie de combustibil pentru a avea nervi tari în noaptea aia. De aceea Finestore.ro au reduceri la câteva chestii bune:

Makers Mark e mișto pentru băut cu Cola, ca să te înveți cu gustul și să nu strici un whiskey bun făcând asta. Talisker e pentru domni.

Poate, cine știe, trecem și noi pe Moet, nu mai bem Angelli când avem telefon de 3.000 lei.

Cam mică reducerea la Drambuie, dar tot am boxat 3 sticle. Nedumerirea mea e legată de rom. Beți rom? Știți pe cineva care bea rom? Nu din ăla de drojdieri de gară, din ăsta mișto, cubanez, de domni.

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

90 comentarii

  1. Eu nu stiu pe nimeni care sa bea rom. Toti baga Cap. Morgan cu cola la greu.

    00
  2. Eu, prefer oricand un rom de la mama lui vs vodka.

    00
  3. Rom Plantation, cel cu origine in Barbados. Bun, tare bun. Aduce a coniac.
    Am incercat si Flor De Cana. Mai aspru decat Plantation, dar fain pt un Cuba Libre.

    De probat si un vin licoros pus la congelator.

    00
  4. Singurul rom pe care il pot bea este Havana club 7. Altele, gen Captain Morgan, mi se pare o mizerie sinistra cu un adaos exagerat de zahar… Plus ca daca il mai si combini cu Cola sigur dai in diabet… Asa ca iti recomand Havana 7, simplu cu gheata

    00
  5. Eu am crescut cu Havana Club, că era singura băutură străină din Alimentara. Mai iau ocazional.

    00
    • Ai 0 upvotes si 3 downvotes la comentariu asta. Oare lumea stie ca la Alimentara aia erau mai multe bauturi straine de fapt sau ce anume nu convine?

      00
    • @Alex. Întrebarea corectă era de fapt căți dintre cititorii de aici știu ce este (era, mai exact) Alimentara.

      00
  6. Mie mi s-a părut mai interesantă reducerea la Cardhu, că Glenfiddich îl mai găsești la banii ăștia și prin Auchan ;)

    00
  7. Talisker FTW !

    00
  8. Dap, rom „dark” care se poate savura și straight, aromat și nu foarte tare. Multora nu le place din cauză că este „dulce” … n-ar trebui să surprindă prea tare romul dark fiind obținut din melasă de trestie de zahăr. Diplomatico Reserva Exclusiva la care dai link este un exemplu bun. Are un miros și un gust complex, bun de savurat pe îndelete.

    Nu mai zi chestia cu „rom cubanez”, apropo :) Venezuela și Panama sunt mult mai ofertante.

    00
  9. Cand vine vorba de rom recomand bumbu xo iar pentru amestecat cu cola merge dead man’s fingers.

    00
  10. Nu vreau sa fiu carcotas dar de vreo 2 ani cumpar lunar de la finestore si glenfidichul ala nu a fost niciodata mai mult de 110 lei

    00
  11. Recomand:
    – Flor de Cana 12 ani
    – Diplomatico Reserva Exclusiva (tocmai am comandat 2 sticle);
    – Zacapa Centenario 23 ani sau XO.

    Am auzit ca pe finestore.ro au preturi bune zilele astea.

    00
    • NOU
      #19

      Tu Kulcsare recomandă niște pălinci bune! Da’ branduri de pe piață, nu povești ardelnești cu bule, perluțe, ‘j’de grade și alte cele!

      00
    • Juan Panamera, incearca Sanct Georgius.
      Sunt facute in RO, sunt super bune (mi-a placut mult cea de caise)

      00
    • @Juan, palinca din comerț am baut doar Zetea, care nu e chiar rea. Alte branduri nu cunosc. Imi fac singur palinca acasa, din prune, dublu distilată, 52 grade. Cine bea de la mine zice ca e buna. Oricum o fac pentru mine, nu sa o laude altii.

      00
    • @Mario : mulțumesc, am încercat toată gama lor.Produse slabe, mult prea “cosmetizate” și foarte scumpe.
      @Kulcsi : bagă mai multe detalii.

      00
    • Nu stiu sa iti spun ce soiuri de prune am, pomii sunt plantati de aprox 20 de ani, de bunicu meu (stanley, rosii, bistrite, etc).
      Culeg fructele in butoaie de 60l (umplu max. 50 litri), in fiecare butoi adaug 2 litri de sirop de zahar (apa+zahar, proportie 1:1) care ajuta la fermentat. De obicei prunele sunt multe, mici si fara prea multa zeama in ele si daca nu adaug sirop unele prune raman intregi, nefermentate. Las la fermentat pana se termina procesul, apoi inchid butoaiele pana imi vine randul la cazan. Culeg cam 500-600 kg de fructe pe an.
      La fermentat pun orice fruct am in curte (mere, pere, piersici, caise,gutui) dar deobicei astea nu depasesc 5% din cantitatea totala. Intr-un an, am cules 1 butoi de caise si am combinat tot laolalta si a iesit o palinca superba. Era sa uit, in fiecare an imi raman vreo 50 litri de vin de casa de anul trecut, care nu se arunca. La cantitatea asta nu schimba gustul.
      La cazan fierb borhotul prima oara, se lasa sa curga pana ce nu mai contine alcool lichidul care iese. La noi ii zice votca. Dupa ce ai distilat tot borhotul, se distileaza votca. Prima galeata are in jur de 80 grade si se lasa se curga pana are gust bun, adica pana e dulce, in jur de 40-35 grade. Ce curge de aici incolo, cat mai contine alcool, se poate pastra pentru anul urmator, la a doua distilare.
      Palinca ce rezulta are undeva la 65-70 grade si se adauga apa pana ajunge la 54 grade. Dupa 1 saptamana scade la 52 grade. Face margele la taria asta, in pahar ramane un parfum placut de pruna/magiun.
      Eu o tin in butoaie/bidoane de plastic, nu prea ma coafeaza aia invechita in butoaie de stejar/dud.
      Strict din alte fructe nu facem ca nu avem destule. Cazanul din sat unde distilam are 150 litri si nu se renteaza sa duci un singur butoi ca nu ti le fierbe nimeni. Cand traia bunicul si avea grija de vie si era productie multa (300 l de vin) facea tuica de tescovina.

      00
    • Kulcsy, nu ai încercat să pui în damigene și câte un băț de dud atârnat cu o sfoară ca să îl poți scoate când vrei, din câte știu eu asta ii dădea o culoare frumoasă.
      Tata spunea că butoiul „bea” alături de tine (absoarbe în lemn).

      00
    • @Fărcaș Gelu Dănuț, am fost invatat cu palinca incolora si o prefer asa. Am facut intr-un an si parca nu a alunecat asa usor.

      00
    • @Kulcsy : mulțumesc, cu mici diferențe sunt cam aceleași metode practicate peste tot prin Ardeal, Maramureș,Crișana.Stocarea și fermentarea în recipiente de plastic nu e OK.
      @FGD : da, bună ideea cu stinghia de lemn; bună dacă vrei să “furi” la culoare.Iar butoaiele de dud sunt o prostie dacă’s folosite pe termen lung, pe lângă culoare ai să te alegi și cu compuși nedoriți ce duc la gust ciudat și mahmureală cu dureri de cap.Lemnul de salcâm e mult mai bun.

      00
    • Bunicul e din Sălaj/Satu Mare, mutat in Arad in anii ‘70.
      Din ce cauza nu e ok fermentatul in butoaie de plastic? Nu am alta solutie in care sa adun fructele. Cazile de lemn s-au distrus si imi e mai ușor la transport.

      00
    • NOU
      #28

      @Kulcsy : compuși chimici indezirabili.Căzile din piată (steatită) , cupru sau inox , salcâm, larice, pin sunt cele mai bune.Pentru gust pur mergi pe steatită sau inox.

      00
    • Merci de sfat. Momentan raman cu ce am. Nu cred ca o sa mai fac asta foarte multi ani si nu vreau sa investesc.

      00
  12. Eu am baut Diplomatico d-asta https://www.finestore.ro/diplomatico-reserva-exclusiva-12-ani-rom-70cl-40-vol.html
    Este foarte bun. Evident, fara cola, fara nimic. Sa fie sec.
    Habar n-aveam ca un rom poate avea gust rafinat, nu bausem mai sus de Cpt Morgan si ala in combinatii gen Cuba libre sau Mojito

    00
  13. Rom doar Diplomatico in plaja asta de pret

    00
  14. Eu beau rom, dar nu sunt fan al tăriilor în general, astfel că mă orientez spre cele sub 40% alcool, mai aromate.

    Mai am dintr-un Zacapa și un Bumbu.

    Astăzi mi-au ajuns de la Finestore.ro Capitan Morgan Tiki Mango – care e interesant de servit în cocktail-uri, un lichior cu rom și miere și un Disaronno Velvet pentru doamna din mine.

    O să o spun și aici, merci Finestore.ro că ați introdus filtru aplicabil pe alcoolul din băuturi!

    00
  15. Romul e principala bautura pentru mine. Sec, fara cola sau coctailuri.

    Zacapa Centenario 23 e ala de zile speciale.
    Mai de zile obisnuite: Plantation Original Dark, Matusalem Anejo (favoritul, chiar daca puristii ar zice ca 38% nu e ce trebuie)

    Cu reducerile astea de-acum astept sa imi vina acel Diplomatico din lista de mai sus.

    00
  16. gin whitley neill. ala de gutui ca merge si shot

    00
  17. Toata vara pe rom am dus-o:
    am pampero pt neat si morgan alb pentru cuba libre/mojito.

    00
  18. Eu mai topesc din cand in cand niste rom, dar de cocos, Dead man’s fingers sau Takamaka

    00
  19. Știi ce mișto e romul în blaturi de prăjituri și în creme?! :) Mi-am luat anul trecut un Stroth special pt asta.
    PS. Știu vreo doi oameni care beau și rom.

    00
  20. Si eu beau rom sec. Imi place Angostura de 7 ani.

    Ieri am dat a patra comanda de pe anul asta la finestore, deh, work from home.

    Am mai luat si 2 bucati de Loch Lomond Sigle Grain ca sa le mai alternez sa nu se obisnuiasca papila cu romu’.

    00
  21. Diplomatico se bea prin bula mea, chiar aștept un colet de la un prieten cu ceva ediție speciala care la noi nu e.

    00
  22. am inceput tarziu in viata sa beau alcool, si dintr-o intamplare fericita am inceput cu zacapa… Acum minimul sub care nu pot cobori e ZAcapa centenario 23.
    Recomand din suflet:
    – Zacapa XO
    – El dorado 21 (sau orice port mourant)
    – Diplomatico single 2005
    – Dictador 20 ( sau Xo insolent – nu XO perpetual)
    Despre finestore, doar cuvinte de lauda.. insa… recomand sa
    aruncati un ochi si pe smartdrinks. punct ro… chiar si acum romul e mai ieftin acolo…

    00
  23. eu consum Diplomatico Reserva Exclusiva
    acum e 130 , in restul anului e in jur de 150 lei.

    Captain Morgan foarte rar doar cu cola
    acum e 43 de lei, in restul anului e jur de 45

    00
  24. Pentru gustat din cand in cand am un Barcelo Imperial, care acum vad ca e la un pret excelent, iar pentru Cuba Libre un Barcelo Grand Anejo si un Plantation 3 stars. Acuma cu reducerile astea am zis sa renunt la rom si am luat un Captain Morgan Spiced la un kil, sa fie acolo.
    Oricum, recomand oricui un rom bun, merita incercat si de obicei te cam “prinde” dupa ce ai gustat prima oara.
    In alta ordine de idei, am luat la penultima comanda o butelie de Drambuie. E super ok, doar ca mi-a adus aminte de un Chartreuse verde pe care l-am baut mai demult in tinerete. L-am cerut la ei pe site dar nu am primit nici un feedback. Poate ma ajuta jupanu’ cu tras ceva sfori pe la ei sa il aduca la un pret decent.

    00
  25. Daca amesteci o bautura cu cola nu esti chiar de la tara dar tot iti bate porumbul in geam. Bauturile bune nu trebuie stricate cu Cola sau Redbull, ce mi-e capitanul Morgan, ce mi-e Cavadoro.

    00
  26. NOU
    #47

    Da, eu beau rom.
    Văd că prin România poporul lui Bacchus cu greu se desprinde de pe plantații, flori, diplomați, lilieci, căpitani pirați și alte năzdrăvănii.La fel cum toți drojdesc pe Jack Daniels, J&B, Jameson, etc (și le detestă) în timp “Măchielăn” se pare că este visul umed al majorității; pentru categoria “simple minds” : Macallan este in fel de BMW în lumea whisky-urilor iar Glenfiddich e Skoda.Trendul cu “afumatele” vs “cieri/șeri bomb” e un pârț de yuppies.
    Revenind la rom : am învățat să savurez și câte-un Foursquare,Caroni,Uitvlugt, unele îmbuteliate de Vellier; am încercat și o mică parte din romurile albe, romurile agricole din fostele colonii ale Franței.Bune, foarte bune.
    Strângi cureaua, dai un ban da’ nu stai în față ;) Te bucuri de el de unul singur sau cu persoane foarte apropiate.
    Salud!

    00
  27. Si in bula mea tot Diplomatico se bea, este bun dar n-am fost asa impresionat de el.
    Ce-i drept, prefer cuba libre… Bacardi Oakheart mi se pare un raport bun gust-calitate-pret pentru asta.
    Plantation de 5 ani daca vrei ceva mai strong 🙂

    00
  28. Eu beau în mod curent rom de domni.
    Ție, pentru că-ți place Drambuie (nu m-am putut împăca niciodată cu băutura aia, prea dulce), îți recomand să încerci Diplomatico Reserva Exclusiva, e mai dulceag.
    Mie îmi place foarte tare Dictador de 20 ani pentru aroma lui de nucă prăjită.

    00
    • Ah, să profit de ocazie și să adaug și plângerea mea obișnuită legată de usabilitatea (ptiu!) saitului finestore: un link la îndemână pentru favorite, acolo la user-links, ar fi foarte apreciat!

      00
  29. ,,Nu din ăla de drojdieri de gară, din ăsta mișto, cubanez, de domni,,
    Dacă vorbim de o gară din Cuba, drojdierii ăia ce beau ?

    00
  30. Intrebare ptr astia care beau fineturi. Ce racitor de sticle folositi/recomandati dar sa fie mai mic totusi

    00
    • Ce vrei să răcești din categoria ,,finețuri,,? Singurele recomandate pentru păstrarea la rece sunt vermuturile , lichiorurile din plante, vinoasele și berea. Băuturile spirtoase nu au nevoie de frigider, datorită conținutului ridicat de alcool.

      00
    • NOU
      #59

      De obicei o soacră; au unele niște priviri înghețate de zici că vin din Niflheim.

      00
    • Juan Panamera, mi-a trecut un fior rece pe spinare. :)
      Dar eu am noroc, a mea este bună, este un înger chiar, locul ei ar fi în rai direct. Fără întârziere. :)

      00
  31. Si eu beau rom, e una din tariile pe care le apreciez. Am „boxat” deja din noaptea in care au dat drumul niste sampanie, niste Asti, niste rom Barcelo. Ca dupa aia sa aflu ca daca foloseam pe deasupra si codul „HATZ12” mai boxam inca o reducere peste cea afisata :(

    00
  32. Eu beau Rom.Fara Cola bineinteles.
    Recomand Don Papa, Zacapa, Diplomatico, Bumbu.

    00
  33. Era un baiat, marinar…Traian nu mai stiu cum :)

    00
  34. Am baut sapt trecuta Don Papa si m a dat pe spate, mi s-a parut incredibil de bun. Cred ca am fost intr-o anumita stare sau poate e fix pe gustul meu, ca prea l-am simtit cu 5 clase peste orice altceva am mai baut, inclusiv altele mult mai scumpe. Adica parca nu imi vine sa cred ca ar putea fi cu adevarat atat de bun.

    Si Pampero si B13 sunt misto.

    Altfel, daca nu iti doresti ceva din alea 4-5 produse promotionale, black friday e perioada din an in care stii ca nu se fac cumparaturi. Eu m am grabit sa mi iau dinainte ce vroiam ca vor fi fost mai ieftine acum, plus transportul mai rapid.

    00
  35. Eu mereu am o sticla de rom Bumbu acasa si beau un paharel seara: https://www.finestore.ro/bumbu-the-original-07l

    00
  36. Nu’s ‘consumator’. Am avut in tinerete perioada mea de pus ficatul la marinat, dar o faceam doar pentru euforia alcoolului, nu pentru gust. Oricum beam tot ce era mai prost si ieftin. Acum, beau cu placere, din cand in cand, un pahar de coniac. E bun, imi place aroma, taria. Si nu inteleg de loc pe aia care pun cola peste rom/wishkey. Daca ti se pare prea tare, de ce nu bei vin sau bere? Daca nu-ti place gustul, nu bea. Dar sa pui cola peste mi se pare..bleah

    00
  37. Singura tarie care imi place si din care as putea bea pana la moarte e romul.
    Preferatele mele sunt:
    Diplomatico Reserva Exclusiva
    Diplomatico Single Vintage 2005
    Flor de Cana 18
    Appleton 12

    Pentru cocktailuri prefer Sailor Jerry

    00
  38. Si eu beau rom, Diplomatico mi se pare excelent

    00
  39. p.s. diplomatico e 130-133 lei de cel putin 4 ani. deci reducerea e la misto

    00
  40. Grija ca aia de la Cricova nu e Sampanie. E vin spumant (e metoda charmat, nici macar metoda traditionala).
    Sa nu inducem consumatorii in eroare :)

    00
    • La fel cu o grămadă de “rom” de pe piață : sirop de trestie de zahăr ieftin din China, distilat pe rapid înainte și cu arome “identic naturale”. Sau credeați că’n China se produc doar viruși și telefoane cu android?
      ;)

      00
  41. Uzual Zacapa Centenario 23 si Diplomatico Reserva Exclusiva, pentru papila Zacapa Centenario XO

    00
  42. Eu sunt foarte nepriceput la whisky, am descoperit Cardhu si n-am mai prea incercat altceva. Ce stiti despre Aberlour? Pare o idee buna, dar nu stiu la ce sa ma astept.

    00
  43. Jim Beam Red Stag ai incercat? Tot in zona Drambuie se invarte, dar cu mai multa personalitate, in opinia mea. Drambuie e mixat cu scotch whisky, iar Jim Beam Red Stag cu american bourbon.

    00
  44. Ah, si la sampanii Cricova, daca te „risti” vreodata, incearca Lacrima Dulce. Chiar daca scrie demisec pe ea, este de fapt o demidulce cu aroma si aciditate placute.

    00
  45. Am trecut si eu prin etapa rom, am incercat inclusiv El Dorado 12, 15, Plantation XO, Appleton 12 etc. dar m-am lasat de cind am citit ca majoritatea producatorilor adauga zahar in produs (Appleton face exceptie, nu adauga zahar). Sint pe net o gramada de discutii pe tema asta, inclusiv tabele cu cantitatile de zahar adaugate. Asa ceva nu se face, mai ales la nivelul asta… Asa ca m-am fixat pe whiskey, mai precis bourbon (astia nu adauga nimic in beutura, nici macar caramel pentru culoare, e interzis prin lege in state si acolo nu se joaca nimeni cu treburile astea). Wild Turkey 101 si Rare Breed, plus Four Roses Single Barrel sint de departe preferatele mele. Chiar azi mi-au venit de la Finestore doua sticloante de WT 101, la pretul de 105 lei/litru. Oferta imabatabila!

    00
  46. Da.
    Santiago de Cuba – excelent cum vrei tu cu cola,Pepsi , fără

    00
  47. Desi sunt bautor de whisly mai degraba, mai merge si un paharel de Abuelo Anejo din cand in cand.

    00
  48. ok, comandat Caol Ila.
    oameni buni, nu luati daca sunteti incepatori!
    nu e pentru toata lumea. faptul ca unii il au in diverse topuri/preferinte nu inseamna nimic pentru consumatorul obisnuit. nu e ce trebuie.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.