Cronică de film #115

Sex Education (TV_series)
Foarte bun. Seamănă un pic cu Red Oaks, e bine lucrat, bine jucat, bine regizat. E mișto că Scully mai face și altceva în afară de copii, mai ales că e vorba de seriale bune, cu buget mic, în țara adoptivă.

Robin Hood (2018)
Bine realizat, actori bunicei, dar pe la final scenariul începe să dea rateuri. Scenele de luptă sunt foarte mișto regizate, se vede diferența dintre cum era cinematografia în 1991 și cum e acum.

Dirtbag: The Legend of Fred Beckey (2017)
Un documentar despre un alpinist care a vrut doar să se cațere și atât. Nu a vrut publicitate, nu a vrut sponsorizări, a vrut doar să se cațere.

Get out (2017)
Obositor și plictisitor. Probabil dacă îmi plăceau filmele horror ar fi fost ok. N-am rezistat până la final.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. De 3 zile vreau sa ma uit la Robin Hood si tot am amanat pe considerentul ca e slab si nu merita. Dar dupa ce am citit la tine, cred ca ii dau o sansa azi si il rezolv.

    00
  2. Salut? Vezi și „Crimele din Belfast”, aka „The Fall”, dacă zici că ești fan Gillian.

    00
  3. Robin hood mi s-a părut o mizerie ca și scenariu

    00
  4. –- se vede diferența dintre cum era cinematografia în 1991 și cum e acum. –

    dezastru adica, aia este diferenta. actorii sunt de 100 x mai prosti, iar bugetele ingrozitor de mici. daca observi numarul figurantilor, peisajele, costumele, te sperii: totul miroase a sarac. acum 20-25 de ani, erau filme de 100 x mai sofisticate si scumpe.

    Internetul distruge cinematografia, muzica si mai putin literatura – mai greu sa citesti pe ecran oricat ti-ai dori!

    00
    • Avengers: Infinity War a avut un buget între 300-400 milioane USD și a avut încasări de 2 miliarde. Titanic, cel mai de succes film al anilor 90 a avut buget 200 milioane USD și încasări de aproximativ 600 milioane. Și în ziua de astăzi se fac filme de calitate dar sunt puțin mai greu de găsit fiindcă numărul producțiilor a crescut semnificativ.

      00
    • faptul că „Avengers.*” a avut un buget de ț milione și încasări de 5xȚ milioane nu denotă nicidecum că a fost un film bun … nu, pentru cine chiar are urechi să audă, ochi să vadă și creier să gândească îi arată doar cât de accentuat este drumul spre Idiocracy al „societății moderne”

      think pink, the future is bright pink

      00
    • Exemplul cu Avengers se referea strict la bugetul filmului, nu la calitate.

      00
    • Saptamana viitoare se lanseaza in cinematografe un pornosag autohton, adaptarea unei carti romanesti care a fost cea mai vanduta carte a anului… Se numeste Suge-o, Ramona! Filmul a avut un buget de 2,5 milioane de lei (!) si e vorbit in engleza. Cat se vorbeste… E facut de iubita lui Adrian Sarbu (exP roTv si ex Jilava), o dezbracata de 30 de primaveri. E inspaimantator ce succes de casa va avea… se lanseaza simultan pe 91 de ecrane in tara, adica aproape peste tot. Trist.

      00
  5. NOU
    #13

    Sex Education e o porcarioara retardata, greu de urmarit. Sau poate sunt eu pretentios.

    Din categoria filmelor bune cu alpinisti:

    Meru
    Free solo

    00
  6. Se împlinesc 20 de ani de când s-a lansat Office Space. L-aș revedea oricând cu mare plăcere. Sunt acolo câteva tipologii pe care le poate recunoaște oricine a lucrat într-un birou.

    00
  7. Vice – scenaristul nu merita oscarul, Christian Bale parca l-ar merita, au incercat sa faca o poveste anecdotica, nu le-a iesit, dar nici nu te plictisesti la el
    Inside the Mossad – nflx, docu, cu niste batranei relaxati care inca sunt perfect lucizi si dupa 70 de ani (i-am admirat ptr luciditate si m-am intrebat ce sa fac sa am si eu mintea atat de limpede la vârsta lor) un must see ptr decodificarea politicii si istoriei recente ( pe subiectul asta Munich nu e rau deloc, dar cred ca s-a mai recomandat)
    Escapism Trash – Wu Xin the Monster Killer serial chn, yt sau viki (cei care nu sunt fani benzi desenate ca majoritatea asiaticilor s-ar putea sa faca un pic de cancer la ochi de la cgi-ul cam ieftin, dar nu-i mai rau decat ghost busters, la poveste e chiar mai bun) istorico – supranatural
    Ever Night, Secret of the Three Kingdoms seriale, chn, yt, viki istorice, arte martiale, cgi decent, intriga acceptabila, cuțităreală, maestri nemuritori & stuff

    00
  8. Cum sa faci sa ai mintea limpede și la 70+?, încearcă să prinzi + omori/arestezi măcar un terorist pe an? 😁

    00
    • Si daca ala nu era chiar terorist, ci doar un om normal, arab de cele mai multe ori, asta e.
      Acum doar nu lasi asta sa te afecteze, trebuie sa ai mintea limpede si la 70 ani.

      00
  9. Pentru ca nu s-a pomenit de ele, seriale: Hackerville și Triplu Sec

    00
    • Hackerville merge, dar triplusec ala e o mizerie de serial cu glume de mana a 4-a si cu actori cam de aceeasi mana.
      Voi fi foarte surprins daca mai puncteaza un sezon la protv.

      00
    • la fiecare post cu filme e cate un guster care recomanda triplusec… baetzi, de cand a uitat regele podelelor sa-si reinoiasca abonamentul la net ati inceput sa o frecati pe aici?

      00
    • Ai uitat Comrade Detective.

      00
    • Doar Hackerville, filmat la Timisoara si in Germania, foarte profesionist. Bine scris si bine facut, actori atasanti, fara penibilisme romanesti…

      00
  10. NOU
    #25

    Robin Hood e o mizerie corectă politic ca și Mary, regina Scotiei sau cum dracu îi zice.
    Chiar trebuie în orice film să apară negri, arabi, indieni, gay, musulmani sau alte minorități că altfel….ce? Nu primește Oscar? Aia e.

    00
    • Si ala din 91, cu Kevin Costner, avea negru, pe Morgan Freeman. Doar ca atunci nu existau snowflakes care sa-si arunce jucăriile din tarc de fiecare data cand se intampla asta.

      00
    • poveștile cu robin hood, alea de sute de ani, au și un negru/ arab în construcție.

      00
  11. Mi se pare mie sau unele filme de “week-end” se regasesc la nominalizari

    00
  12. Producatorii din ziua de azi si in special Netflix se screm prin toate orificiile sa faca filme corect politice si nu neaparat bune.

    Pana si in filmele care au actiunea in evul mediu european, chiar si in nordul Europei pun negri pe most de nord africani, desi nord africanii sunt de alta etnicitate (Badr Hari, Zidane, Benzema, Mo Salah – pentru fanii sportului)

    Nu mai vorbesc de Netflix care in ORICE leading/supporting role, trebuie sa apara un mascul alfa negru.
    Daca mai continua in felul asta Netflix, cu productii mizere, axate pe corectitudine politica, multi vor renunta la prostiile lor mai ales in contextul in care Amazon Prime si Apple intra pe domeniul video on demand.

    00
  13. Varianta 2018 de Robin Hood este întradevăr o mizerie de film, în schimb Get Out (2017) e pretty good.

    00
  14. Deadly class, un serial interesant tot din partea englejilor, se gaseste pe hbo go

    00
  15. Ăla cu Beckey e foarte mișto și a fost într-un festival local anul trecut. Din păcate slab festivalul, dar filmul și persoana lui Beckey… man! Printre cele mai mișto lucruri văzute în ultimii ani. The dude didn’t give a fuck. Plus că faza aia cu T-Bird-ul roz și cum i-a lăsat pe ăia semn în mijlocul deșertului, apoi i-a urmăit până la Seattle e mă-sa! :))

    Mx

    00
  16. Vad recomandarea de mai sus cu Kraftidioten, ma bag si eu cu o recomandare: Hodejegerne.

    00
  17. BD la munte si la mare.De vazut. :)

    00
  18. Pe langa Hodejegerne si Kraftidioten, as recomanda trilogia Millennium (2010): Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden si Luftslottet som sprängdes.
    https://www.imdb.com/title/tt1634549/?ref_=ttep_ep_tt

    00
  19. Eu inteleg ca gusturile nu se discuta, dar sa zici ca Robin Hood 2018 e bine realizat, iar Get out e obositor si plictisitor nu prea se leaga :))
    Nu a fost o capodopera get out, dar s-a ridicat deasupra unor productii asemanatoare din genul thriller :))

    00
  20. Get Out mi-a placut. L-as pune peste Widows sau Close, care mi s-au parut de nota 8, respectiv 7 (mai ales din cauza scenariului)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.